Sirija vol. 2
-
tigar777
#14176 Re: Sirija vol. 2
Koliko su ljudi zadojeni navijanjem to je nevjerovatno,pogotovo ovi iz koalicije SAŠ, u tom stanju ne citaju komentare.
U mom slucaju ja cijelo vrijeme tvrdim sa ISIL treba izbrisati sa lica zemlje,ali da necu navijati na saa ,tigrove,lavove,vukove,nusre,i ostale zivine.Sve su to smisljeni sijaci smrti sirijskog naroda.Ali niko ovdje da se slozi samnom, zasto ne znam, tj.ne zelim da znam, jer bojim se istine.Za mnoge ovdje sirijska patnja je zabava, tracenje dana,pronalazenje sto brutalnijih klipova da se pogleda uz kahvu, ima i ovis to su malo igrali WOT pa mole boga da koji tenk vide Live itd.
Al ni to nije najgore ima i onih koji zagovaraju i podupiru ideologije isisla,pa ga bukvalno prizivaju u jadnu nam BiH.
I na kraju shavtim da nemam vise zeludac za ovu temu.Nisam ni nikad imao,al lakse je bilo dok sam samo citao.
U mom slucaju ja cijelo vrijeme tvrdim sa ISIL treba izbrisati sa lica zemlje,ali da necu navijati na saa ,tigrove,lavove,vukove,nusre,i ostale zivine.Sve su to smisljeni sijaci smrti sirijskog naroda.Ali niko ovdje da se slozi samnom, zasto ne znam, tj.ne zelim da znam, jer bojim se istine.Za mnoge ovdje sirijska patnja je zabava, tracenje dana,pronalazenje sto brutalnijih klipova da se pogleda uz kahvu, ima i ovis to su malo igrali WOT pa mole boga da koji tenk vide Live itd.
Al ni to nije najgore ima i onih koji zagovaraju i podupiru ideologije isisla,pa ga bukvalno prizivaju u jadnu nam BiH.
I na kraju shavtim da nemam vise zeludac za ovu temu.Nisam ni nikad imao,al lakse je bilo dok sam samo citao.
-
Howitzer
#14177 Re: Sirija vol. 2
Ova tema je odavno postala baza za sve one koji se naslađuju muslimanskim žrtavama, koji se ismijavaju sa svim užasima koji su ih snašli, od salonske vlahadije koja se sjatila sa svih strana do podmuklih rafidija koji se trude da iskoriste i najmanji trenutak da ocrne sve muslimane izjednačavajući ih sa ISIL-om i sve one koji i najmanje osude zločine Asada i Rusko-rafidijske zločine budu proglašeni "teroristima" i zagovornici ISIL-a tako davajući sami sebi podršku u hvaljenju tih gadosti. Kako se odlično slažu na Sirijskom tlu tako se slažu i na ovom temi, slaveći svaku barel bombu, svaku zgradu pretvorenu u prah, samo neka slave...tigar777 wrote:Koliko su ljudi zadojeni navijanjem to je nevjerovatno,pogotovo ovi iz koalicije SAŠ, u tom stanju ne citaju komentare.
-
sarajevoxxxx
#14178 Re: Sirija vol. 2
- Više od 40 civila poginulo u današnjim zračnim udarima Rusa i snaga sirijskog režima na grad i okolinu Deir Ez-Zoura.
- Također, nekoliko osoba je poginulo nakon Isilovog granatiranja kvarta Al Džureh u Deir Ez-Zouru.
Step News Agency
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... &id=#سوريا #Syria
#دير_الزور
الطيران الحربي #الروسي يستهدف قرى #الجيعة و #الزغير_شامية و #الخريطة و #الحسينية و #محيميدة في الريف الغربي ، و يرتكب مجزرتين راح ضحيتهما أكثر من أربعين مدنياً .
#خطوة
- Također, nekoliko osoba je poginulo nakon Isilovog granatiranja kvarta Al Džureh u Deir Ez-Zouru.
Step News Agency
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... &id=#سوريا #Syria
#دير_الزور
الطيران الحربي #الروسي يستهدف قرى #الجيعة و #الزغير_شامية و #الخريطة و #الحسينية و #محيميدة في الريف الغربي ، و يرتكب مجزرتين راح ضحيتهما أكثر من أربعين مدنياً .
#خطوة
-
Idriz
#14179 Re: Sirija vol. 2
ko su rafidije?Howitzer wrote:Ova tema je odavno postala baza za sve one koji se naslađuju muslimanskim žrtavama, koji se ismijavaju sa svim užasima koji su ih snašli, od salonske vlahadije koja se sjatila sa svih strana do podmuklih rafidija koji se trude da iskoriste i najmanji trenutak da ocrne sve muslimane izjednačavajući ih sa ISIL-om i sve one koji i najmanje osude zločine Asada i Rusko-rafidijske zločine budu proglašeni "teroristima" i zagovornici ISIL-a tako davajući sami sebi podršku u hvaljenju tih gadosti. Kako se odlično slažu na Sirijskom tlu tako se slažu i na ovom temi, slaveći svaku barel bombu, svaku zgradu pretvorenu u prah, samo neka slave...tigar777 wrote:Koliko su ljudi zadojeni navijanjem to je nevjerovatno,pogotovo ovi iz koalicije SAŠ, u tom stanju ne citaju komentare.
- salik79
#14180 Re: Sirija vol. 2
Howitzer wrote:Tebe ovaj našao već odavnosalik79 wrote:Išče te DŽontraHowitzer wrote:Što se kleberi rafidijsko-krivoslavna bagra, diže im se na stanje muslimana![]()
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=zBI8r4UwOhQ
Ma jok, ovaj je:
- lokalni_razdjevičar
#14181 Re: Sirija vol. 2
#SAA captures #Duwayrikah in #Latakia and attacking #Kinsabba now
-
haos1
#14182 Re: Sirija vol. 2
to samo tuci islamofašističke teroriste.
Last edited by haos1 on 27/01/2016 18:08, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#14183 Re: Sirija vol. 2
"Najmanje 25 osoba je poginulo u današnjem masakru u naselju Al Muhajmedijeh u zapadnoj okolini Deir Ez-Zoura. Avionski projektil je pao u okolini tržnog centra. Mnoga tijela su u potpunosti spaljena. Aktivisti strahuju da bi broj žrtava mogao biti mnogo veći" rekao je aktivista i novinar Amar Huvejdi za Radio Al-Kul. Također Amar je izjavio da su u zadnjih nekoliko dana u Deir Ez-Zouru i okolini Rusi i sirijski režim počinili 6 masakara u kojima je poginulo preko 200 civila.
http://www.radioalkul.com/p41827/
http://www.radioalkul.com/p41827/
-
Teufik
#14184 Re: Sirija vol. 2
Odlicnolokalni_razdjevičar wrote:#SAA captures #Duwayrikah in #Latakia and attacking #Kinsabba now
-
sarajevoxxxx
#14185 Re: Sirija vol. 2
Opozicija još uvijek nije potvrdila da li će učestvovati u pregovorima. Rusi objavili da će režimsku delegaciju umjesto Fejsal Al Mikdada predvoditi sirijski minustar vanjskih poslova Velid Al Muallim.
-
haos1
#14186 Re: Sirija vol. 2

evo taman spremna po jedna za pregovor sa kozojebima.
Last edited by haos1 on 27/01/2016 18:20, edited 1 time in total.
-
zrakomlat
#14187 Re: Sirija vol. 2
Takvih ako ima, u velikoj su manjini. Po vašem ispada da SAA ubija muslimane. Ali tamo svi ubijaju muslimane. I SAA i ISIL i FSA i Nusra i Kurdi i svi Ahrari, Liwe i slične gluposti, iz jednog jedinog razloga što ogromnu većinu svih formacija ustvari čine muslimani. A sad, ako vi smatrate da SAA ili Kurdi i slični nisu muslimani, to već nije tema ove emisije.Howitzer wrote:Ova tema je odavno postala baza za sve one koji se naslađuju muslimanskim žrtavama, koji se ismijavaju sa svim užasima koji su ih snašli, od salonske vlahadije koja se sjatila sa svih strana do podmuklih rafidija koji se trude da iskoriste i najmanji trenutak da ocrne sve muslimane izjednačavajući ih sa ISIL-om i sve one koji i najmanje osude zločine Asada i Rusko-rafidijske zločine budu proglašeni "teroristima" i zagovornici ISIL-a tako davajući sami sebi podršku u hvaljenju tih gadosti. Kako se odlično slažu na Sirijskom tlu tako se slažu i na ovom temi, slaveći svaku barel bombu, svaku zgradu pretvorenu u prah, samo neka slave...tigar777 wrote:Koliko su ljudi zadojeni navijanjem to je nevjerovatno,pogotovo ovi iz koalicije SAŠ, u tom stanju ne citaju komentare.
Tamo svako ratuje onim što ima. A neko ima avione i artiljeriju pa roka i kuda treba i ne treba (i čini zločine također), neko ima samoubice, neko kamione-bombe a neko samo kalaše (hameriku na nebu),...Da je sreće pa da se SAA, Kurdi i FSA ujedine, zbrišu isil, i ostale teroriste, pa da poslije riješavaju probleme bez oružja, ali...jbg
Last edited by zrakomlat on 27/01/2016 18:23, edited 1 time in total.
- Ja_Ja
#14188 Re: Sirija vol. 2
Tacnije ovo je otislo vragu na 10toj stranici vol. 1 ove teme. Od tada se vise nije mogao voditi normalan dijalog jer su se javili kerovi (sto placeni, sto neplaceni) sa svih strana i evo jasu stotinama stranica. Nema se cak vise kako treba ni novosti s terena da saznaju ovdje kad pogan sve upropasti. Al' hajd eto moraju i bolesnici negdje da se isprazne.Howitzer wrote:Ova tema je odavno postala baza za sve one koji se naslađuju muslimanskim žrtavama, koji se ismijavaju sa svim užasima koji su ih snašli, od salonske vlahadije koja se sjatila sa svih strana do podmuklih rafidija koji se trude da iskoriste i najmanji trenutak da ocrne sve muslimane izjednačavajući ih sa ISIL-om i sve one koji i najmanje osude zločine Asada i Rusko-rafidijske zločine budu proglašeni "teroristima" i zagovornici ISIL-a tako davajući sami sebi podršku u hvaljenju tih gadosti. Kako se odlično slažu na Sirijskom tlu tako se slažu i na ovom temi, slaveći svaku barel bombu, svaku zgradu pretvorenu u prah, samo neka slave...tigar777 wrote:Koliko su ljudi zadojeni navijanjem to je nevjerovatno,pogotovo ovi iz koalicije SAŠ, u tom stanju ne citaju komentare.
- Challenger__
#14189 Re: Sirija vol. 2
Da on, Davut i Bibi proslave Hanuku u haremu džamije.sunceKOtepsija wrote:mountain bikeing in Latakia, a za erdu emevijska dzamija sve dalje i dalje![]()
______
dodatak:lokalni_razdjevičar wrote:#SAA captures #Duwayrikah in #Latakia and attacking #Kinsabba now
#SAA have taken control of Duwayrakah, Uwaynat, Al-Muzayra'ah, Rweiset Al-Mu'alaqah, Jabal Al-Mulqa & Point 361 on Jabal Al-Akrad #Latakia
- Challenger__
#14190 Re: Sirija vol. 2
+1zrakomlat wrote:Tamo svako ratuje onim što ima. A neko ima avione i artiljeriju pa roka i kuda treba i ne treba (i čini zločine također), neko ima samoubice, neko kamione-bombe a neko samo kalaše (hameriku na nebu),...Da je sreće pa da se SAA, Kurdi i FSA ujedine, zbrišu isil, i ostale teroriste, pa da poslije riješavaju probleme bez oružja, ali...jbg
- Ironmen
#14191 Re: Sirija vol. 2
Polako se Sirija oslobadja okova koju su joj zadali fasisticko haridzisko muminificirani sljam od ljudi polako ali sigurno ce se osloboditi uz Boziju pomoc naravno samo polako.
SAA napreduje u svim pravcima na svim frontovima osim u Zoru gdje su u grevitoj defanzivi ne mogu da nadjem danasnje vijesti iz Zora ako ko ima bilo sta neka postavi.
A vi ostali stovatelji fasisticko-hadiziske ideologije i zla morate da upamtite da nikada ali bas nikada zlo nece pobijediti i upamtite da se se po istoriji do sada uvjek dobijali narodno-odbrambeni ratovi sto je i primjer ovaj nas zadnji.
SAA napreduje u svim pravcima na svim frontovima osim u Zoru gdje su u grevitoj defanzivi ne mogu da nadjem danasnje vijesti iz Zora ako ko ima bilo sta neka postavi.
A vi ostali stovatelji fasisticko-hadiziske ideologije i zla morate da upamtite da nikada ali bas nikada zlo nece pobijediti i upamtite da se se po istoriji do sada uvjek dobijali narodno-odbrambeni ratovi sto je i primjer ovaj nas zadnji.
-
sarajevoxxxx
#14192 Re: Sirija vol. 2
Najmanje 13 civila poginulo u novom masakru nakon zračnih udara na dva sela Barlahin i Tarahil u istočnoj okolini Haleba.
#حلب سقوط ثلاثة عشر شهيداً من المدنيين وإصابة عدد آخر بينهم أطفال ونساء جراء استهداف الطيران الحربي قريتي #برلهين و #تراحيل في ريف حلب الشرقي بعدة غارات جوية.
#Aleppo 13 civilian martyrs and several wounded, including children and women, were reported due to warplanes airstrikes on #Barlahin and #Tarahil villages in the eastern countryside
#حلب سقوط ثلاثة عشر شهيداً من المدنيين وإصابة عدد آخر بينهم أطفال ونساء جراء استهداف الطيران الحربي قريتي #برلهين و #تراحيل في ريف حلب الشرقي بعدة غارات جوية.
#Aleppo 13 civilian martyrs and several wounded, including children and women, were reported due to warplanes airstrikes on #Barlahin and #Tarahil villages in the eastern countryside
-
haos1
#14193 Re: Sirija vol. 2
mapa preciznih događanja

zrno po zrno pogača. kamen po kamen palača.

zrno po zrno pogača. kamen po kamen palača.
Last edited by haos1 on 27/01/2016 18:33, edited 1 time in total.
- Challenger__
-
hAZNADAR
#14195 Re: Sirija vol. 2
Howitzer wrote:
Ova tema je odavno postala baza za sve one koji se naslađuju muslimanskim žrtavama, koji se ismijavaju sa svim užasima koji su ih snašli, od salonske vlahadije koja se sjatila sa svih strana do podmuklih rafidija koji se trude da iskoriste i najmanji trenutak da ocrne sve muslimane izjednačavajući ih sa ISIL-om i sve one koji i najmanje osude zločine Asada i Rusko-rafidijske zločine budu proglašeni "teroristima" i zagovornici ISIL-a tako davajući sami sebi podršku u hvaljenju tih gadosti. Kako se odlično slažu na Sirijskom tlu tako se slažu i na ovom temi, slaveći svaku barel bombu, svaku zgradu pretvorenu u prah, samo neka slave...
To je dio naseg mentaliteta - krajnosti. Za sitnicu si ili islamista ili komunjara. Ljudi vjeruju samo u stereotipe pa te olako ubace u vec definisanu grupu.
Ja uglavnom ovdje samo navratim zbog informacija iz prve ruke i da vidim dokle su napredovali "nasi".
Moras priznati da je ova tema zahvaljujuci razlicitim stranama - mjesto najboljih i najsvjezijih informacija. Malo samo oduzmes od hvalisanja asadovaca ili isovaca - i imas realnu sliku. Plus mape. Nije zahebancija - najbolji news timeline u svijetu.
- AleksoMKD
#14196 Re: Sirija vol. 2
Ne bih se slozio, podela je skoro ista na temi o Ukrajini. Isti forumski kolege su suprotstavljeni i tamo.Howitzer wrote:Ova tema je odavno postala baza za sve one koji se naslađuju muslimanskim žrtavama, koji se ismijavaju sa svim užasima koji su ih snašli, od salonske vlahadije koja se sjatila sa svih strana do podmuklih rafidija koji se trude da iskoriste i najmanji trenutak da ocrne sve muslimane izjednačavajući ih sa ISIL-om i sve one koji i najmanje osude zločine Asada i Rusko-rafidijske zločine budu proglašeni "teroristima" i zagovornici ISIL-a tako davajući sami sebi podršku u hvaljenju tih gadosti. Kako se odlično slažu na Sirijskom tlu tako se slažu i na ovom temi, slaveći svaku barel bombu, svaku zgradu pretvorenu u prah, samo neka slave...tigar777 wrote:Koliko su ljudi zadojeni navijanjem to je nevjerovatno,pogotovo ovi iz koalicije SAŠ, u tom stanju ne citaju komentare.
-
Idriz
#14197 Re: Sirija vol. 2
pod pretpostavkom da postoji neka FSA koja nije dzihadisticka, moze li mi neko objasniti motiv koji ih je natjerao na rusenje assadovog rezima?
assadov rezim npr davao je zenama prava kudikamo veca nego bilo gdje na bliskom istoku. ne moraju se pokrivati, mogu voziti, uciti, predavati i sve sto je u ostalim zemljama bliskog istoka nezamislivo. fenisisticki raj u odnosu na katar, saudijsku arabiju, kuvajt i sl. kuvajt npr je robovlasnicko drustvo. stranim radnicima oduzmu pasose i tretiraju ih kao roblje bez ikakvih prava. tako nesto, i mnogo drugih stvari kod asada je bilo nezamislivo.
kako povjerovati nekome da se toboze bori za jednakija prava kad je to vrh prava u okruzenju?
cini se prosto, da su ovi svi odreda dzihadisti sto latentni, sto otvoreni. legitimno je biti dzihadista, ali kome lazete da se borite za ljudska prava?
assadov rezim npr davao je zenama prava kudikamo veca nego bilo gdje na bliskom istoku. ne moraju se pokrivati, mogu voziti, uciti, predavati i sve sto je u ostalim zemljama bliskog istoka nezamislivo. fenisisticki raj u odnosu na katar, saudijsku arabiju, kuvajt i sl. kuvajt npr je robovlasnicko drustvo. stranim radnicima oduzmu pasose i tretiraju ih kao roblje bez ikakvih prava. tako nesto, i mnogo drugih stvari kod asada je bilo nezamislivo.
kako povjerovati nekome da se toboze bori za jednakija prava kad je to vrh prava u okruzenju?
cini se prosto, da su ovi svi odreda dzihadisti sto latentni, sto otvoreni. legitimno je biti dzihadista, ali kome lazete da se borite za ljudska prava?
- Challenger__
#14198 Re: Sirija vol. 2
RuAF, SyAF razvaljuju po obodima grada a u predgrađima okršaji između SAA i ISIL. PrimjerIronmen wrote:SAA napreduje u svim pravcima na svim frontovima osim u Zoru gdje su u grevitoj defanzivi ne mogu da nadjem danasnje vijesti iz Zora ako ko ima bilo sta neka postavi.
Inače, onaj snimak borbi iz Zora (prsa u prsa) postao je hit i doživio je masu reaplouda. Mislim na ovaj izvorni snimak:
Deir ez-Zor, definitivno, poprima auru Staljngrada 21. stoljeća...
- Challenger__
#14199 Re: Sirija vol. 2
Još nešto... Po procjenama iz neutralnih izvora, ISIL je u proteklih godinu i kusur dana izgubio više ljudstva na Zoru nego bilo gdje, uključujući i famozni Kobane. Naravno, nemale gubitke je imala i SAA a kako trenutno stvari stoje teško da ovog časa mogu računati na pojačanja.
Znači, grad gradova, bitka bitki.
Znači, grad gradova, bitka bitki.
-
RepublikanskaGarda
#14200 Re: Sirija vol. 2
Sa tim da je smiješna činjenica da grad od 220 000 st. brani 3-4 000 vojnika koji su mahom iz Suweyde, Allepa, Damaska, Hame, Homsa, Latakie i Tartusa, da sam Issam Zahhredine pokupio bi prnje pa kad gospodo želite živjet pod ISIL-om, želite da vam kasnije RUAF/SYAFF grad pretvori u odlagalište građevinskog odpada, želite šerijat neka vam tako i bude, nek vas fantomska FSA kasnije oslobađa.