Sirija vol. 2
- Maystor
#12951 Re: Sirija vol. 2
Veoma teška situacija u Zoru, realno. Ne znam koliko još mogu izdržati, ali ako uskoro ne krene ofanziva na Palmiru, vladine snage dugoročno neće moći opstati u onakvom okruženju. Bitka za Zor je još jedna trka s vremenom.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#12952 Re: Sirija vol. 2
Za SAA je trenutno najgori umor. Uhvatili su 2 "spavača".Maystor wrote:Veoma teška situacija u Zoru, realno. Ne znam koliko još mogu izdržati, ali ako uskoro ne krene ofanziva na Palmiru, vladine snage dugoročno neće moći opstati u onakvom okruženju. Bitka za Zor je još jedna trka s vremenom.
-
zrakomlat
#12953 Re: Sirija vol. 2
Em2r wrote:............
Moci cete tamo gladit jedan drugog, da budete prava braca ahi ovo ahi ono.
-
cbrt
#12954 Re: Sirija vol. 2
Petorica zarobljenih režimskih vojnika, Sheyk Maskin
https://www.youtube.com/watch?v=XYTgUw4 ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=XYTgUw4 ... e=youtu.be
- arman1
#12955 LESI SE VRAĆA KUĆI

Šef izraelskih oružanih snaga, general Gadi Eizenkot, rekao je kako bi nemogućnost ISIL-a da zadrži teritorij u Siriji moglo dovesti do okretanja ove terorističke organizacije prema Izraelu i Jordanu. Ističe kako je ISIL-ov napredak zaustavljen nakon što su se u sirijski sukob uključile ruske zračne snage te kako od onda ISIL i gubi teritorij.
"Uspjeh ove terorističke skupine u Siriji je zaustavljen. Smatram kako će zaustavljanje ISIL-a povećati vjerojatnost da ćemo vidjeti kako okreću svoje snage protiv nas i protiv Jordanaca. Između ostalog i zbog mirnog prostora koji danas postoji između Izraela i Jordana", rekao je Gadi Eizenkot.
ISIL nema veliku prisutnost na južnoj sirijskoj granici prema Izraelu i Jordanu, barem ne za sada, no Eizenkot smatra kako bi se to brzo moglo promijeniti ukoliko se ISIL spoji s ekstremističkim skupinama koje operiraju na ovom prostoru.
-
sarajevoxxxx
#12956 Re: Sirija vol. 2
5 režimskih vojnika koji su danas zarobljeni u borbama u blizini 82. brigade u Šejh Miskinu.
- Challenger__
#12957 Re: Sirija vol. 2
- izraelski ministar Moshe Ya’alon: Iran je najveći izraelski neprijatelj

I would prefer Islamic State to Iran in Syria
- tzv. "Islamska država", magazin Dabiq:

Potpuna ideološka komplementarnost.

- tzv. "Islamska država", magazin Dabiq:

_______In its new issue Dabiq, #ISIS is tickling anti-Iran rhetoricpublishing an image of #Iran leader Khaminei as a target
Potpuna ideološka komplementarnost.
- Maystor
#12958 Re: Sirija vol. 2
Ni mnogo jače armije od SAA ne bi mogle grad veličine Deira godinama održavati samo zračnim putem, u onakvom okruženju. Trebalo bi možda 100 letova dnevno da se izmjeste ranjeni, dovedu pojačanja, dopremi municija, hrana, lijekovi. A ovi naprave ... možda desetak.arman1 wrote:Za SAA je trenutno najgori umor. Uhvatili su 2 "spavača".Maystor wrote:Veoma teška situacija u Zoru, realno. Ne znam koliko još mogu izdržati, ali ako uskoro ne krene ofanziva na Palmiru, vladine snage dugoročno neće moći opstati u onakvom okruženju. Bitka za Zor je još jedna trka s vremenom.
- arman1
#12959 Re: Sirija vol. 2
Ne bih se začudio kad bi skontao za koju godinu da su neke od forumskih vehabijica sa ove teme u stvari izraelski "usamljeni vojnik".
- Kikibombona
#12960 Re: Sirija vol. 2
Eto pojacanja za ISIL u Zoru. Bravo Basare.El Chupo wrote:5000 ISIS militants including their families to be evacuated from YarmukCamp, Hajar Al aswad ,AlQadam in Damascus southern countryside,to Raqqa. UN brokered deal
- 400 ISIS militants start leaving Hajar Alaswad for Raqqa !
A mozda bolesnik zeli pad Zora, mozda se dogovara podjela drzave a da mi to ne znamo. Od bolesnog diktatora nista ne treba cuditi.
- arman1
#12961 Re: Sirija vol. 2
Meni liči na nešto drugo ali o tom potom.Kikibombona wrote:Eto pojacanja za ISIL u Zoru. Bravo Basare.El Chupo wrote:5000 ISIS militants including their families to be evacuated from YarmukCamp, Hajar Al aswad ,AlQadam in Damascus southern countryside,to Raqqa. UN brokered deal
- 400 ISIS militants start leaving Hajar Alaswad for Raqqa !
A mozda bolesnik zeli pad Zora, mozda se dogovara podjela drzave a da mi to ne znamo. Od bolesnog diktatora nista ne treba cuditi.
- nixon69
#12962 Re: Sirija vol. 2
Ode i KA-52 u Siriju.
Valjda su vec i MI-28 stigli.
Sta ce jos da navuku tamo?
http://www.airrecognition.com/index.php ... -base.html
Sta ce jos da navuku tamo?
- Kikibombona
#12963 Re: Sirija vol. 2
Ma ovo je sablja u ledja ljudima u Zoru. Ovakav dogovor u ovakvom trenutku moze samo bolestan covjek sklopiti sta god bilo u pozadini.arman1 wrote:
Meni liči na nešto drugo ali o tom potom.
Izdaja najgore moguce vrste.
- arman1
#12964 Re: Sirija vol. 2
Još jedna potvrda onog na što mi zadnja zbivanja smrde.nixon69 wrote:Ode i KA-52 u Siriju.
Sta ce jos da navuku tamo?![]()
- arman1
#12965 Re: Sirija vol. 2
Ne bih rekao da će ih izdati nešto drugo je po srijedi.Kikibombona wrote:Ma ovo je sablja u ledja ljudima u Zoru. Ovakav dogovor u ovakvom trenutku moze samo bolestan covjek sklopiti sta god bilo u pozadini.arman1 wrote:
Meni liči na nešto drugo ali o tom potom.
Izdaja najgore moguce vrste.
- Kikibombona
#12966 Re: Sirija vol. 2
Vec je ucinjena izdaja. Jadnici u okruzenju krvare, a Basar Asad salje pojacanja u jeku ofanzive. Pa radi ovih pojacanja ce padati glave u Zoru.arman1 wrote:
Ne bih rekao da će ih izdati nešto drugo je po srijedi.
Prosto nevjerovatno. Umobolno!
- Challenger__
#12967 Re: Sirija vol. 2
Osvanula je bruka fotografija i video zapisa iz Zora, sa vladine strane.
Vidjeti samo ovo....
18+, ostaci Orka nakon samoraznošenja.
Vidjeti samo ovo....
- nixon69
#12968 Re: Sirija vol. 2
O cemu se radi?arman1 wrote:Još jedna potvrda onog na što mi zadnja zbivanja smrde.
Nisam u toku zbivanja zadnjih dana.
- arman1
#12969 Re: Sirija vol. 2
Ostaci upotrebljivi za maškara.Challenger__ wrote:Osvanula je bruka fotografija i video zapisa iz Zora, sa vladine strane.
Vidjeti samo ovo....18+, ostaci Orka nakon samoraznošenja.
-
sarajevoxxxx
#12970 Re: Sirija vol. 2
Na video snimku čovjek iz Deir Ez-Zora plačljivim glasom govori o situaciji u kojoj se nalaze građani Dir Ez-Zora:
https://www.facebook.com/34857476535123 ... eo&theater
''Sve je manje hrane, a vode da nemamo skoro nikako, nemamo struje, nemamo ogrjeva. Bogami situacija je jako teška, neko će kazati da pretjerujemo. Bogami več sedam dana nemamo hljeba i nemamo vode. Oni koji su ostali to je zbog toga što nisu imali novca da idu, nisu imali vezu, nemaju nikoga ko bi preuzeo brigu o njima van grada''.
Na video snimku iznad na 1:15 plačljivim glasom čovjek kaže: ''Molite se za nas, zaista nam je teško, situacija je zaista teška...Bogami je teško, molim Boga da što prije sve ovo prođe, cijeli svijet nas je ostavio...dovoljan nam je Allah....dovoljan nam je Allah... ne znam više šta da kažem''.
https://www.facebook.com/34857476535123 ... eo&theater
''Sve je manje hrane, a vode da nemamo skoro nikako, nemamo struje, nemamo ogrjeva. Bogami situacija je jako teška, neko će kazati da pretjerujemo. Bogami več sedam dana nemamo hljeba i nemamo vode. Oni koji su ostali to je zbog toga što nisu imali novca da idu, nisu imali vezu, nemaju nikoga ko bi preuzeo brigu o njima van grada''.
Na video snimku iznad na 1:15 plačljivim glasom čovjek kaže: ''Molite se za nas, zaista nam je teško, situacija je zaista teška...Bogami je teško, molim Boga da što prije sve ovo prođe, cijeli svijet nas je ostavio...dovoljan nam je Allah....dovoljan nam je Allah... ne znam više šta da kažem''.
- Arteta
#12971 Re: Sirija vol. 2
Assad vidi da se vise nema smisla boriti sa ISIL-om, pogotovo tamo u Zor-u.Kikibombona wrote:Vec je ucinjena izdaja. Jadnici u okruzenju krvare, a Basar Asad salje pojacanja u jeku ofanzive. Pa radi ovih pojacanja ce padati glave u Zoru.arman1 wrote:
Ne bih rekao da će ih izdati nešto drugo je po srijedi.
Prosto nevjerovatno. Umobolno!
A ljudi mu sigurno nije zao, pokazao je vise puta.
- Challenger__
#12972 Re: Sirija vol. 2
Brko, navodno danas u Zoru.

I. Sidorenko

I. Sidorenko
-
sarajevoxxxx
#12973 Re: Sirija vol. 2
U istočnom Deir Ez-Zoru u regionu Salah u mjestu Elbu Lil nakon današnjih zračnih udara 10 građana poginulo i 8 ranjeno.
http://www.dierezzore-bss.com/?p=243
http://www.dierezzore-bss.com/?p=243
- Kikibombona
#12974 Re: Sirija vol. 2
Ne mora ni pasti. Radi ovih pojacanja ljudi u Zoru ce jos vise propatiti.El Chupo wrote:
I meni je ovo nejasno. Sto rece @arman1, mozda je u igri nesto drugo. Uglavnom ako Zor padne bice jasno ko suza da ga je Asad prodao.
Sacekajmo!
Sam ovaj cin je izdaja 100%. Nemam rijeci, bolesno.
- DuckZz
#12975 Re: Sirija vol. 2
U igri su druge stvari. Naredni mjesec će mnogo toga pokazati, ako sve bude išlo po planu, a nije da nije išlo