Sirija vol. 2

Locked
normala brate

#126601 Re: Sirija vol. 2

Post by normala brate »

dragma wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Koga briga šta je bilo 2006. kada je u Siriji samo pet godina nakon toga počeo rat u kojem je milion poginulih, 12 miliona raseljenih, sve bez i jednog izraelskog vojnika.

Izrael odradio perfektno sve što je zamislio, igra se sa svima kao dijete sa zvečkom. Otresa sve redom kada i koliko hoće.

Hezb su u sirijskom ratu stale na stranu Asada, kome to nije dovoljno da vidi o kakvom šljamu i bolesnicima se radi, onda nema potrebe raspravljati.

Zlikovci iz Hezba cijeli muslimanski svijet ih prezire isto ili mnogo vise nego sto prezire izraelske vojnike koji su učestvovali u masakrima nad Palestincima.

Nakon Sirije, Izrael vise niko ni ne spominje, svi govore samo o Asadovim masakrima, o šiitskim milicijama, ruskim masakrima itd.
Čega milion poginulih!?
Gdje? U Ruandi?

Lažu vas po tim vašim sijelima opasno...
A i pola miliona je žestoka laž tim brojkama barataju
karakters

#126602 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Neko od savoxa, treci put, moze li odgovor...
karakters wrote:
sarajevoxxxx wrote:
karakters wrote:
"Novi", a komentari na njeg stari dva mjeseca. Za 2 mjeseca 130 pregleda. Da ga vas trojica ne reklamirate ni njegova majka ne bi znala za njeg.
Da u decembru prošle godine da objavio. Snimak sam vidio u komentarima na njegov današnji upis. Kopirao i tekst i video na YouTube samo postavio i ostalo ono “napravio sam novi video”. Uglavnom sasvim nebitno kao i broj pregleda.
Molim te da objasnis zasto si prvo slagao da je video novi, a kad si uhvacen u lazi, onda da je iz decembra, kad je video od 06. novembra 2018., dakle skoro tri mjeseca star?

Zasto si slagao da ima 150 pregleda, kad sad ima 135?

Zasto si slagao da je "rezim ubio preko milion ljudi" u Siriji, kada najpesimisticniji izvjestaji "opozicije" ne prelaze 600.000 ukupno mrtvih u Siriji, da ne ulazimo u strukturu?

Kako jedan "hafiz" moze tako puno lagati?
Mislim, pitanje je retoricko, jasno je meni da propaganda, a posebno vasa, radi na principu neprestanog svjesnog ponavljanja istih lazi.
Novosti

#126603 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Ja mislim da 90% muslimanskog svijeta više brine neke osobne (apolitičke) stvari nego Hezbollah ili Izrael.
славянин

#126604 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:Btw, prije 22 godine sam radio za USAID :mrgreen:
Kad su budale pa te primise, inace jel mislis da te USAID cerade koje se dijele svima i kojih su se dokopale sve strane , ukljucujuci i svjetolobrazno asadovu predstavljaju dokaz podrske prema isilu... Mislim glupost je sve to jer su potrosili toliko sredstava bombardujuci ih i pomazuci kurde al ajde.. Sunce sija od pametnih mula - nadam se da ces dobiti koju dlaku :thumbup: :D

Evo jedan "dokaz" tvog tipa - Hezbolah saradjuje sa Srpskom vojskom !! Jer su u Libanu a Liban kontrolise Hezoblah !!!

Kako su razotkriveni, maske su pale. :lol:
salik79

#126605 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:Btw, prije 22 godine sam radio za USAID :mrgreen:
Kad su budale pa te primise, inace jel mislis da te USAID cerade koje se dijele svima i kojih su se dokopale sve strane , ukljucujuci i svjetolobrazno asadovu predstavljaju dokaz podrske prema isilu... Mislim glupost je sve to jer su potrosili toliko sredstava bombardujuci ih i pomazuci kurde al ajde.. Sunce sija od pametnih mula - nadam se da ces dobiti koju dlaku :thumbup: :D

Evo jedan "dokaz" tvog tipa - Hezbolah saradjuje sa Srpskom vojskom !! Jer su u Libanu a Liban kontrolise Hezoblah !!!

Kako su razotkriveni, maske su pale. :lol:
Ti nista ne citas, samo zakljucujes. Procitaj izvjestaj USAIDa, mozda i skontas poentu.

Sto se tvog dokaza tice, daleko jaci dokaz je da je Izrael pomagao Srbiji u agresiji na BiH, a sto visemilenijumsko jevrejsko-srpsko prijateljstvo i podrazumjeva:

Ameri suradjuju sa cetaljima, jer su ovi jevrejski visemilenijumski prijatelji, a jevreji-cionisti kontolisu Ameriku. :lol:
Leverage

#126606 Re: Sirija vol. 2

Post by Leverage »

Spremio se Netanyahu za konferenciju, čit'o Deretića.
salik79

#126607 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Umalo da zaboravim, Izrael nas je priznao krajem '97, dvije godine nakon Srbije, kada vise nije bilo ni teoretske sanse za rasturanje BiH.
Novosti

#126608 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Leverage wrote:Spremio se Netanyahu za konferenciju, čit'o Deretića.
I Šešelja :)
Leverage

#126609 Re: Sirija vol. 2

Post by Leverage »

Novosti wrote:
Leverage wrote:Spremio se Netanyahu za konferenciju, čit'o Deretića.
I Šešelja :)
Čak ni Šešelj ne ide dalje od sedmog vijeka.

A ovaj otiš'o u Paleozoik sa tendencijom da dođe do Hadija.
славянин

#126610 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:Umalo da zaboravim, Izrael nas je priznao krajem '97, dvije godine nakon Srbije, kada vise nije bilo ni teoretske sanse za rasturanje BiH.
A Sirija i Venezuela ? Imas li ti podatke :D :D :D
salik79

#126611 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:Umalo da zaboravim, Izrael nas je priznao krajem '97, dvije godine nakon Srbije, kada vise nije bilo ni teoretske sanse za rasturanje BiH.
Sirija krajem '94, a Venecuela u drugoj polovini '92. ;-)
славянин

#126612 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:
Sirija krajem '94, a Venecuela u drugoj polovini '92. ;-)
Nagradno pitanje - znas li ko je tada bio predsjednik venezuele a ko ga je pokusavao svrgnuti :D :D

A sto je sirija to nesto cekala kao ? :D
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#126613 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

славянин wrote:Nagradno pitanje - znas li ko je tada bio predsjednik venezuele a ko ga je pokusavao svrgnuti :D :D
Svakako ne radi priznanja BiH. Hugo.
salik79

#126614 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Onaj sto je nekakvu lovu zavrno? Pokojni Chavez se je dizao protiv njega.

Sirija cekala da vidi jesmo li raja s Izraelom. Kada se 100% uvjerila da nismo, priznali nas. 8-) :mrgreen:
славянин

#126615 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
славянин wrote:Nagradno pitanje - znas li ko je tada bio predsjednik venezuele a ko ga je pokusavao svrgnuti :D :D
Pa nisam to ni insinuirao - jer bi to bilo retardirano a onaj koji bi pomislio da to insinuiram bi morao biti retardiran.

Insinuacija je da je pro-americki predsjednik priznao bih 1992 dok je Sirija vjerovatno sa jaranima Gadafijem i Sadamom lagano... :thumbup: :D
Last edited by славянин on 06/02/2019 00:41, edited 1 time in total.
славянин

#126616 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:Onaj sto je nekakvu lovu zavrno? Pokojni Chavez se je dizao protiv njega.

Sirija cekala da vidi jesmo li raja s Izraelom. Kada se 100% uvjerila da nismo, priznali nas. 8-) :mrgreen:
Izrael je jaran sa USA koja je nama jaran bila inace nebi bilo nas ovde. :thumbup:
salik79

#126617 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:Onaj sto je nekakvu lovu zavrno? Pokojni Chavez se je dizao protiv njega.

Izrael je jaran sa USA koja je nama jaran bila inace nebi bilo nas ovde. :thumbup:
Izrael je bio uz Srbiju, sto, uz onu presudu Vrhovnog suda Izraela, dokazuje i datum priznavanja BiH.

Nasi Generali i ratni komandanti su se vec izjasnili ko i sta je bilo presudno za nas opstanak ovdje. A i Mark Danner je o tome jos '96. pisao.
Challenger_

#126618 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Inače, raspad SSSR a još više krvavi raspad Jugoslavije je izrazito loše primljen u velikom dijelu POSTKOLONIJALNOG svijeta, onom koji je baštinio antikolonijalnu politiku, svijet u kome su široke narodne mase po prvi put doživjele socijalnu, obrazovnu i kulturnu emancipaciju.

Raspad Jugoslavije je kod njih primljen kao zlokoban znak po njih same. Zato i samo zato oklijevanje, čekanje, a ne nepostojeće "svrstavanje" na stranu pojedinih južnoslovenskih naroda, kako fantazira nepismeni pretpolitički nedržavotvorni mozak.
salik79

#126619 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:
Challenger_ wrote:
Pa nisam to ni insinuirao - jer bi to bilo retardirano a onaj koji bi pomislio da to insinuiram bi morao biti retardiran.

Insinuacija je da je pro-americki predsjednik priznao bih 1992 dok je Sirija vjerovatno sa jaranima Gadafijem i Sadamom lagano... :thumbup: :D
Sirija nije bila jaran sa Sadamom, a ni s Gadafijem nisu bili posebno bliski.

O Sadamu, valjda, sve (sto treba) znamo. ;-)
славянин

#126620 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:
Izrael je bio uz Srbiju, sto, uz onu presudu Vrhovnog suda Izraela, dokazuje i datum priznavanja BiH.

Nasi Generali i ratni komandanti su se vec izjasnili ko i sta je bilo presudno za nas opstanak ovdje. A i Mark Danner je o tome jos '96. pisao.
Amerika da nije dopustila i pomagala vrseci pritisak na hrvate nebi dobio cackalicu a ne sta drugo, jos oruzije nije stizalo samo iz Irana ... malo pogledaj listu ;-)
I Rusija je bila uz Srbiju a ipak ocekujem oskoro da ces skupljati dlake od Putina.

25 Aviona pomoci na sarajevski aerodrom dnevno u prosjeku, sam si radio za USAID nazalost, jeli smo znamo sta.Znala je dobro amerika isto tako da se pomoc distribuira po prioritetu vojsci pa onda civilima,znali su za doturanje oruzija iz Irana i hrvate pritisli da dopuste ulaz,pomagali su slanje oruzija iz S.Arabije,Pakistana itd. I sami su doturali oruzije preko odredjenih tokova.. Sve dok je bastion slobode za kojeg danas navijas znamo sta radio, uz Grcku koja se hvali kako se drzi madura danas.

Amerika da je nastupila poput Britanije,Francuske ili Rusije jeli bi ****** a pucali prackom.
salik79

#126621 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

Amerika da nije dopustila i pomagala vrseci pritisak na hrvate nebi dobio cackalicu a ne sta drugo, jos oruzije nije stizalo samo iz Irana ... malo pogledaj listu ;-)
I Rusija je bila uz Srbiju a ipak ocekujem oskoro da ces skupljati dlake od Putina.

25 Aviona pomoci na sarajevski aerodrom dnevno u prosjeku, sam si radio za USAID nazalost, jeli smo znamo sta.Znala je dobro amerika isto tako da se pomoc distribuira po prioritetu vojsci pa onda civilima,znali su za doturanje oruzija iz Irana i hrvate pritisli da dopuste ulaz,pomagali su slanje oruzija iz S.Arabije,Pakistana itd. I sami su doturali oruzije preko odredjenih tokova.. Sve dok je bastion slobode za kojeg danas navijas znamo sta radio, uz Grcku koja se hvali kako se drzi madura danas.

Amerika da je nastupila poput Britanije,Francuske ili Rusije jeli bi ****** a pucali prackom.
To je bilo tako kasnije, kada smo ostali i opstali. Ali onda, kada nam je najprece bilo, na pocetku rata, 1992., bili su strogo protiv toga (o tome je govorio Armijski general Halilovic u dokumentarnoj emisiji "Generali", o tome je pisao rahmetli Armijski general Delic, u svojoj knjizi "101 ratna prica", i mnogi drugi, kao sto je ratni emir 7. muslimanske brigade Karalic), o cemu je i Mark Danner pisao:
President Bush, determined to avoid an election-year involvement in a messy Balkan war, firmly supported the embargo; and in September of 1992, when a plane loaded with Iranian arms landed in Zagreb, his Administration strongly protested.
Challenger_

#126622 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Pristup GB, Fra i Rusije do 1994 ne može da ide u istu rečenicu. Moskva (a ne Kijev ili Minsk) je silom razvrgenula svoju državnu zajednicu (SSSR) a Beograd je svoju (SFRJ) silom pokušao da sačuva. Otud brza priznanja Moskve i negodovanje Beograda.

Pariz i London su pak minirali nastojanja Njemačke, dajući javnu i tajnu podršku Srbima. A USA su onda i jednima i drugima i trećima pokazale ko je tada jedini globalni suveren.

Ovakva konfiguracija na Balkanu je jedna od kontinentalnih platformi kojim USA Evropu (a ne Rusiju) drži u stanju submisije.

Nema tu nikakvih simpatija i mržnji, samo "business, as usual".
славянин

#126623 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:
To je bilo tako kasnije, kada smo ostali i opstali. Ali onda, kada nam je najprece bilo, na pocetku rata, 1992., bili su strogo protiv toga (o tome je govorio Armijski general Seferovic u dokumentarnoj emisiji "Generali", o tome je pisao rahmetli Armijski general Delic, u svojoj knjizi "101 ratna prica", i mnogi drugi, kao sto je ratni emir 7. muslimanske brigade Karalic), o cemu je i Mark Danner pisao:
President Bush, determined to avoid an election-year involvement in a messy Balkan war, firmly supported the embargo; and in September of 1992, when a plane loaded with Iranian arms landed in Zagreb, his Administration strongly protested.
Kad nas je Amerika priznala ? Pomoc je stizala odmah a nakon uvidjene greske oko embarga amerika se zalagala za ukidanje istog.To sletio Iranski avion a Ameri kao nisu ga mogli zaustaviti a Hrvati kao odbili da ne posalju u BiH oruzije :lol: Vidis Hrvati izgleda pravo dobri.. Amerika im rekla nemojte slati oruzije a oni poslali.. Mozda su se prepali Irana da nebi revolucionarna garda izvrsila desant na zagreb.

Ne znam na kojeg konkretno generala "Seferovica" mislis ? Mozda Sefera Halilovica ?? Isti taj je napisao fino o Alji ne znam dali se oko tog dijela slazes. Naravno znanje oko nekih drzavnih stvari je zadrzano u vrhu kao sto je i trebalo.
Nazalost mi zaboravljamo lako ko je bio na cijoj strani a ovo sirenje propagande i uticaja Irana koje vrsis ti i ovaj geopoliticki strateg nas nekada u buducnosti moze kostati jer novije generacije nisu zapamtile rat.. a vjerovatno ce zapamtiti trabunjanje kako je cijeli svijet bio protiv bh muslimana a Iran ih spasio.
salik79

#126624 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Htio sam napisati Sefer Halilovic, pa sam lapsus napravio (koji sam odmah ispravio, kao sto vidis) ostavljajuci samo prezime.

Dakle, Halilovic, Delic, Karalic i Danner u "sluzbi sirenja uticaja i propagande Irana", zajedno sa mnom?! E, pa cast mi je :thumbup:

A tvoj Izrael i njegova propaganda?
basar

#126625 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Ne treba se oslanjati nikada na nekoga drugog, i svoje nade polagati u Ameriku, Rusiju, Tursku, Iran.

To da je bilo dobrih ljudi i dobronamjernih u američkoj i iranskoj administraciji i vojsci je činjenica.

Mi i jesmo ovdje gdje jesmo zato što svoje nade polažemo u nekog drugog. Ja sam za to da imamo super odnose sa svima, ali da sami brinemo i odlučujemo o našem postojanju, napretku i odbrani.

Daleko od toga da ove države smatram neprijateljima- uopšte nije tako. Samo, nemam dovoljno povjerenja u njih. Onda kada ne bude u njihovom interesu, zaboravi ih.

Nisu svi amerikanci, iranci, jevreji, bošnjaci isti. Ima ih dobrih a ima i loših.

PS.

Treba biti zahvalan na bilo kakvoj podršci od bilo koga. To je ljudski, pa onda sve ostalo. U lično ime, hvala svima koji su pomogli.
Locked