Sirija vol. 2

Locked
salik79

#126551 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
славянин wrote:[
Aha kapiram kapiram - sta mislis da su ovi “civili” krenuli da bacaju kamenje i da predju ogradu sta bi se desilo ? A puske mislio sam da nemaju potrebe da repetiraju jer su vec repetirane :lol: pozicija koju su vojnici uzeli je profesionalna i polozaj je kakav i treba da bude / doduse arapi praktikuju stani na brdo pa sa kuka mitraljezom dok ti tenk ne strpa granatu u usta.
Zasto pucati kada niko ne smije kamena baciti niti krenuti na ogradu :lol: ovi su mirniji nego ona jadna djeca sto ih salju jer su pametni i znaju sta bi se desilo.
Kakva cinicna aluzija :roll: E, pa vidis, ovi momci ne bacaju kamenje, nego kada dodju naoruzani to izgleda ovako:

Image
Image
Image

8-)

I to ovi tvoji misevi dobro znaju, zato ne mrdaju, niti glasa pustaju. Neki dan sam gledao kako ih mladi libano ski vojnik postroji, repetirajuci pusku, dok su pokusavali provuci bodljikavu zicu gdje joj nije mjesto. Njih nekoliko se ne usudi ni dodatknuti svoje oruzje, nego pocese smirivati situaciju. Ko vele, suti prizvat cemo one cije ime ne smijemo ni spomenuti :lol:
Pa sta cekaju ? :lol:
Cekaju da ispucate sve svoje proxyje, a u medjuvremenu zauzimaju pozicije. A kada dodje vakat, ove slike odozgo mnozit ces sa hiljadama.

Eh, zato ovi tvoji radije tisu misu i ne talasaj. Po nenaoruzanim palestinskim civilima im je krajnji domet.
salik79

#126552 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Nekada davno sam ovo postavljao, dok jos tebe nije bilo "slavene", pa rekoh da i ti pogledas:

славянин

#126553 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Rade tisu misu dok se neprijatelji tuku.Sun Tzu - ne omataj neprijatelje dok se “biju”. A kada zavrse ako bude trebalo znas ti kako se to radi , utovar na brod u Bejrutu i dovidjenja :D par slika tuznih vojnika je mjerilo :lol:

:wink:
Last edited by славянин on 04/02/2019 20:28, edited 1 time in total.
salik79

#126554 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Challenger_ wrote:
salik79 wrote:Dio intervjua sa sejhom sejjidom Hasanom Narallahom, s prijevodom na bosanski:

Nevjerovatna samouvjerenost, staloženost, razboritost.
Kao sto vec rekoh sekeru, jednom rjecju - sejjid.
salik79

#126555 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:Rade tisu misu dok se neprijatelji tuku.Sun Tzu - ne omataj neprijatelje dok se “biju”. A kada zavrse ako bude trebalo znas ti kako se to radi , utovar na brod u Bejrutu i dovidjenja :D par slika tuznih vojnika je mjerilo :lol:

:wink:
Da, to je ovako bilo jos do 2000, kada je uslijedilo "bjez'te noge posra vas guJ'ca". Od tada, nesto ovako mogu samo sabsjetom gledati. I zbog toga je tolika popularnost Hizbullaha u Libanu. ;-)
славянин

#126556 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Ulet tada je napravljen amaterski a angazovano je oko 4% idf-a , generali su dobili nogu , na greskama se uci - za razliku od arogancije arapa i donekle iranaca.Ako bude potrebe za pravim ratom - siguran sam da ces da pricas o agresiji i pozivas se ja medjunarodna prava :thumbup:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#126557 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

salik79 wrote:Nekada davno sam ovo postavljao, dok jos tebe nije bilo "slavene", pa rekoh da i ti pogledas:

Laže Joe. Uvaljuje saveznike da bi prikrio ulogu USA. Bez odobrenja i participacije USA, ISIL ne bi mogao nastati kao što ne bi mogli nastati "mudžahedidni" i AQ u Afganistanu.

USA i "saveznici" su stvorili ISIL.
Last edited by Challenger_ on 04/02/2019 20:38, edited 2 times in total.
salik79

#126558 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:Ulet tada je napravljen amaterski a angazovano je oko 4% idf-a , generali su dobili nogu , na greskama se uci - za razliku od arogancije arapa i donekle iranaca.Ako bude potrebe za pravim ratom - siguran sam da ces da pricas o agresiji i pozivas se ja medjunarodna prava :thumbup:
Kada?
славянин

#126559 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:Ulet tada je napravljen amaterski a angazovano je oko 4% idf-a , generali su dobili nogu , na greskama se uci - za razliku od arogancije arapa i donekle iranaca.Ako bude potrebe za pravim ratom - siguran sam da ces da pricas o agresiji i pozivas se ja medjunarodna prava :thumbup:
Kada?
2006 naravno , medjutim siguran sam da ce nevidljivi ultra super ratnici hezbolaha uz pomoc meleka da vrate jeruzalem vec sutra .. nego cekaju :lol:
salik79

#126560 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Challenger_ wrote:
salik79 wrote:Nekada davno sam ovo postavljao, dok jos tebe nije bilo "slavene", pa rekoh da i ti pogledas:

Laže Joe. Uvaljuje saveznike da bi prikrio ulogu USA. Bez odobrenja i participacije USA, ISIL ne bi mogao nastati kao što ne bi mogli nastati "mudžaheidni" i AQ u Afganistanu.

USA i "saveznici" su stvorili ISIL.
Pa naravno, je li sam govori "nasi saveznici", ili ne? A saveznici ne mogu djelovati bez njihovog patronata. Ovo je on indirektno priznao i njihovu ulogu. Za one koji znaju citati/slusati izmedju redova.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#126561 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

salik79 wrote:Pa naravno, je li sam govori "nasi saveznici", ili ne? A saveznici ne mogu djelovati bez njihovog patronata. Ovo je on indirektno priznao i njihovu ulogu. Za one koji znaju citati/slusati izmedju redova.
To,to.
salik79

#126562 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Kada?
2006 naravno , medjutim siguran sam da ce nevidljivi ultra super ratnici hezbolaha uz pomoc meleka da vrate jeruzalem vec sutra .. nego cekaju :lol:
Cekaj, malo preskaces historiju. Postavljas snimke iz proslog stoljeca, a onda govoris o "uletu" iz 2006. Jesmo li apsorvirali ono do 2000-te?
славянин

#126563 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

O 82oj bolje da ne pricamo peci ce te srce previse jer su pocijepali ti Asada starijeg u libanonu na sastavne dijelove :lol:
salik79

#126564 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:O 82oj bolje da ne pricamo peci ce te srce previse jer su pocijepali ti Asada starijeg u libanonu na sastavne dijelove :lol:
Govorimo o Hizbullahu i o sukobu koji je trajao do 2000. Ko je pobijedio?

Usput, u vezi 2006., i onih "ni 4%" IDF-a:

Image
Image

Koliko li je % Hizbullaha ucestvovalo? 8-)
salik79

#126565 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

I po ko zna koji put, vas covjek, Robert Baer, dijeli historijsku lekciju, koju bi, konacno, trebao nauciti (od 5:00, ako nemas vremena) :

salik79

#126566 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

A sto se cionista tice, i gorepomenutog Sun-Tzua, tu si potpuno upravu, to i jeste njihova taktika (samo sto to retardirane tekfirdzije u svojoj mrznji ne mogu, a i ne zele, vidjeti i skontati) :

Image
славянин

#126567 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:O 82oj bolje da ne pricamo peci ce te srce previse jer su pocijepali ti Asada starijeg u libanonu na sastavne dijelove :lol:

Image
Image

Ko je pobijedio ? Mislis na dobrovoljno povlacenje Izraela u procesu mirovnih pregovora kako bi se napokon rijesio problem sa Palestincima ? Jel na to mislis - pa posle smrtc buhuuuu Izrael nece mir.Ispali su tu Izraelci budale,gest da pokazu da su otvoreni za mir I da se napokon rijesi problem dok su pregovarali je posle iskoristen.Trebali su ostati I kao sa Golanom.

Uglavnom znam ja da nema potrebe za diskusijom sa tobom I slicnom ti zaljubljenicima u muline brade.Arogancija je nesto sto je veoma rasireno na BI , I to je jedna od glavnih slabosti koji Izrael zna da koristi veoma dobro :thumbup: Arapi kao I Srbi sve ratove pobijedili ili ih izdali a ovamo na terenu talasika.

2006 je ucestvovalo 10 k vojnika IDF-a 121 poginuo , 250 hezbolahovih po priznanju hezbolaha iako izrael tvrdi izmedju 600-800 I to sve u propaloj akciji izraela :lol: . Nastavite sa pobjedama, zagrlite rusiju I sirite svjetlost slobode… Sirija je u rusevinama,hezbolah pogubio pola pripadnika u Siriji - sankcije nametnute nazad Iranu , Irak naravno za koji se ovdje tvrdi da je totalno pro iranski nametnuo sankcije iranu I tako.. Samo u pobjede :lol:
normala brate

#126568 Re: Sirija vol. 2

Post by normala brate »

Kad su poceli projektili padati na Izraelske zgrade i vidjeli da ovi imaju dalekometne rakete tad su i prekinuli napade.

Sve ostalo je bespotrebno pisati.
Evo i sad zadnji put su se iznenadili kad su palestinci imali isto nove rakete i prekinuli s napadima.
славянин

#126569 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

normala brate wrote:Kad su poceli projektili padati na Izraelske zgrade i vidjeli da ovi imaju dalekometne rakete tad su i prekinuli napade.

Sve ostalo je bespotrebno pisati.
Evo i sad zadnji put su se iznenadili kad su palestinci imali isto nove rakete i prekinuli s napadima.
Tako je , totalno se iznedadili jer izrael nema jednu od najboljih spijunskih agencija.Totalno su iznenadjeni i uvredjeni :D Posle kako su bili iznenadjeni istresli su par stotina tona bombi na Gazu a na Libanon u tom sukobu par hiljada tona :thumbup: Inace i hamas i hezbolah ima itekako precizne i efikasne rakete kojih se Izraelci boje - posebno civili tj. izraelci su kukavice ali arapi su hrabri je je Bog na njihovoj strani :thumbup: :thumbup: :mrgreen:
normala brate

#126570 Re: Sirija vol. 2

Post by normala brate »

Slušaj boli me pipa za tvoju raspravu jer je nigdje veze, činjenica je da su navikli da siluju protivnika.

Kad su pocele rakete padati i 2006 i sad prije par mjeseci ili kad vec momentalno su prekinuli bombardovanja sve ostalo je prazna prica na koju nemaš potrebe odgovarati niti me briga da li žive jedni ili drugi evo me u evropi.
salik79

#126571 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

Image
Image

Ko je pobijedio ? Mislis na dobrovoljno povlacenje Izraela u procesu mirovnih pregovora kako bi se napokon rijesio problem sa Palestincima ? Jel na to mislis - pa posle smrtc buhuuuu Izrael nece mir.Ispali su tu Izraelci budale,gest da pokazu da su otvoreni za mir I da se napokon rijesi problem dok su pregovarali je posle iskoristen.Trebali su ostati I kao sa Golanom.

Uglavnom znam ja da nema potrebe za diskusijom sa tobom I slicnom ti zaljubljenicima u muline brade.Arogancija je nesto sto je veoma rasireno na BI , I to je jedna od glavnih slabosti koji Izrael zna da koristi veoma dobro :thumbup: Arapi kao I Srbi sve ratove pobijedili ili ih izdali a ovamo na terenu talasika.

2006 je ucestvovalo 10 k vojnika IDF-a 121 poginuo , 250 hezbolahovih po priznanju hezbolaha iako izrael tvrdi izmedju 600-800 I to sve u propaloj akciji izraela :lol: . Nastavite sa pobjedama, zagrlite rusiju I sirite svjetlost slobode… Sirija je u rusevinama,hezbolah pogubio pola pripadnika u Siriji - sankcije nametnute nazad Iranu , Irak naravno za koji se ovdje tvrdi da je totalno pro iranski nametnuo sankcije iranu I tako.. Samo u pobjede :lol:
Hajde da te prvo demantujem - Irak nije nametnuo sankcije Iranu.

Zasto je Robert Baer arogantan, kada kaze da je Iran, tj. Hizbullah vec dva puta porazio Izrael, navodeci 2000. i 2006.?

I, konacno:
Image

Ako ne vjerujes ni Robertu Baeru, procitaj sta pise, ko je pobijedio ;-)
normala brate

#126572 Re: Sirija vol. 2

Post by normala brate »

I ti se varaš isto to je isto kao da kažeš da smo mi porazili vojsku srpske, a imaju 50 posto teritorije.

Da ne pricam o poređenju žrtava, rijec koju tražiš je moralna pobjeda jer su arapi navikli na smrt.
salik79

#126573 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

normala brate wrote:I ti se varaš isto to je isto kao da kažeš da smo mi porazili vojsku srpske, a imaju 50 posto teritorije.

Da ne pricam o poređenju žrtava, rijec koju tražiš je moralna pobjeda jer su arapi navikli na smrt.
Koji to dio Libana drzi Izrael?

A zrtava je bilo daleko vise i na antinacistickoj strani, a ko je pobijedio?
normala brate

#126574 Re: Sirija vol. 2

Post by normala brate »

salik79 wrote:
normala brate wrote:I ti se varaš isto to je isto kao da kažeš da smo mi porazili vojsku srpske, a imaju 50 posto teritorije.

Koji to dio Libana drzi Izrael?

A zrtava je bilo daleko vise i na antinacistickoj strani, a ko je pobijedio?
Da li im je uopšte bio cilj da drže nešto?

Nikad to nije bio cilj koliko se sjecam uletili da naprave dar mar zbog nekih provokacija.

Nacisti su pobjedili, i da nisu htjeli cijeli svijet danas bi držali cijelu evropu.
славянин

#126575 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Prvo postavljas slikice sa neke cudne wiki: ali nema veze -

Date 12 July – 14 August 2006
(Israeli blockade of Lebanon ended on 8 September 2006)
Lebanon, Northern Israel and the Golan Heights
Result

Stalemate, both sides claim victory

Ceasefire through UNSC Resolution 1701
The Lebanese Army is introduced into South Lebanon and UNIFIL deployments reinforced

Ovo je sa wiki a mos i sada provjeriti.Dalje Broj poginulih koji je najmanje duplo veci kod Hezba nego kod IDFa samo udopunjuje velicanstvenu pobjedu hezbolaha :D , Izrael je angazovao 10 000 vojnika , 30 000 je angazovano kada su se povlacili u Izrael kako bi to proteklo sigurno.

Ako ti mislis da Izrael ima 26 k vojnika to je ... cudno jer onda tuku sve tamo sa 26 k ?? medjutim tu pricas o profesionalnim uposlenim vojnicima.. Izrael kada ide u rat angazuje izmedju 400-500 000

Military age 17
Conscription 18
Available for
military service 1,554,186 males, age 17–49 (2016 est.),
1,514,063 females, age 17–49 (2016 est.)
Fit for
military service 1,499,998 males, age 17–49 (2016 est.),
1,392,319 females, age 17–49 (2016 est.)
Reaching military
age annually 60,000 males (2016 est.),
60,000 females (2016 est.)
Active personnel 26,000 active combat soldiers, 176,500 total active (ranked 34th)
Reserve personnel 445,000
:thumbup:
Uskoro ulazi hezbolah u jeruzalem .. :thumbup: :lol:
Locked