Sirija vol. 2

Locked
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#124126 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Zašto je odgođen najavljeni turski napad na Kurde?
The Turkish President had agreed with Russia to wait a few months before acting against the Kurds. He made no objection to a Syrian army move into al-Hasaka, provided the Kurds be disarmed.
Isti insajderski izvor
King Theoden

#124127 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Jao, putko je reko i ev erdoan se sasro od straha :lol:
Ameri su rusima i asadu zabranili da uopšte gledaju u eufrat, a kamoli da ga pređu.

Zar misliš da će se ameri povući i ostaviti tu teritoriju jedno 3-4 hevte praznu dok se turci dogegaju :mrgreen:
Ako stvarno postoji dogovor amerike i turske, onda će se prvo izmiješati.
Pa nek rusi stisnu i pošalju kakvih vagnerovaca :mrgreen:
Challenger_

#124128 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Dobro. Nestao kurdski došao turski "Kiki".
Fantazije.

________
King Theoden

#124129 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Challenger_ wrote:Zašto je odgođen najavljeni turski napad na Kurde?
The Turkish President had agreed with Russia to wait a few months before acting against the Kurds. He made no objection to a Syrian army move into al-Hasaka, provided the Kurds be disarmed.
Isti insajderski izvor
Ovo je nešto drugo, realnije.
Samo, mislim da bi redzep ispo glup.
Jer sve možeš napraviti, ali zemlju tj grunt nikako.
A njemu se toliko toga nudi za dzaba.
King Theoden

#124130 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Challenger_ wrote:Dobro. Nestao kurdski došao turski "Kiki".
Fantazije.

________
Ne valjaj gluposti. Zaboli mene i za turskom i ostalim akterima. Jedino je bitno da se asad šamara.
Samo iznosim mišljenje i jedan od scenarija.
Challenger_

#124131 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Čovječe dragi, ono piše insajder za koga je čuo svako na planeti Zemlji ko prati dešavanja u Siriji. To nisu Patkove bombe, to je prvorazredan izvor. Još nešto, ne ubjeđujem ja tebe ni u šta.

Zaljubljen il' p'jan, ista fela.

Govorio, ne govorio, džaba govorio.

Uživaj.
zrakomlat

#124132 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Dino34 wrote:
Challenger_ wrote:Dobro. Nestao kurdski došao turski "Kiki".
Fantazije.

________
..........Zaboli mene i za turskom i ostalim akterima. Jedino je bitno da se asad šamara.
......................
Zašto?
King Theoden

#124133 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Pa gore imaš isto takav insajderski da je doni reko erdi da mu prepušta taj dio.
Izvor je valjan ko i taj tvoj.
zrakomlat wrote:Zašto?
Zato što je diktator i masovni ubica.
zrakomlat

#124134 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Dino34 wrote:Pa gore imaš isto takav insajderski da je doni reko erdi da mu prepušta taj dio.
Izvor je valjan ko i taj tvoj.
zrakomlat wrote:Zašto?
Zato što je diktator i masovni ubica.
Nije.
King Theoden

#124135 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

zrakomlat wrote:Nije
OK. Razumijem ljude koji su odrasli kod tita.
Pogrešna riječ i pojede te mrak.
Babo hafez ostavio siriju sinu u nasljedstvo.
Sin osvjetlo babi obraz i pobio civila da se ne može prebrojat. Razvalio gradove. Uništio infrastrukturu.
zrakomlat

#124136 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Dino34 wrote:
zrakomlat wrote:Nije
OK. Razumijem ljude koji su odrasli kod tita.
Pogrešna riječ i pojede te mrak.
Babo hafez ostavio siriju sinu u nasljedstvo.
Sin osvjetlo babi obraz i pobio civila da se ne može prebrojat. Razvalio gradove. Uništio infrastrukturu.
Tito je već bio u vječnim lovištima kad sam se rodio. Joj ti šuplje priče za ostatak :lol: , šta kae, jedno jutro usto asad i reko, e moglo bi se malo bombardovati po gradovima :lol:
Challenger_

#124137 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

:lol:
Lincoln-Burrows

#124138 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Ako Trump povuče snage iz Sirije trebao bi dobiti nobelovu nagradu za mir,
samo što se ta nagrada kompromitirala kada je istu dobio Obama.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#124139 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

sve je to dogovoreno na relaciji turska-rusija-usa

ako se ameri povuku i ulete rusi i asad prije turaka znaci da je tako i dogovoreno i da su turski potezi i najave samo dio plana za zbunjivanje javnosti i kurda

ako turci stvarno krenu i udare zestoko na kurde znaci da je to dogovor i da i rusi i ameri odobravaju akciju

moguca je i treca solucija - da teritoriju pod kontrolom kurda uzmu turci i rusi/sadov rezim pola pola(51% - 49% :D ) ili sve ili ostave dio kurdima

od ovog trojca niko nece nikoga poniziti, poraziti, prevariti a pogotovo se nece sukobiti vojno na terenu
ocigledno je da je pakt postignut i bice ispostovan

svi su ponesto dobili a narod kitu

nama ostaje da vidimo sta je tacno u pitanju
King Theoden

#124140 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

zrakomlat wrote:šta kae
Kažem da je ustao gladni narod, tražili hljeba.
Tako je počela revolucija.
zrakomlat

#124141 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Jašta je.
Vilajet_Bosna

#124142 Re: Sirija vol. 2

Post by Vilajet_Bosna »

@"Dino34"

Ništa čudno. Sam poslanik, s.a.v.s je rekao da će te haridzije uvijek izlaziti dok zadnji ne izađu sa dedžalom.
jadan li je taj ummet ako je spao na to da ga brane haridžije. i čudan li je to vakat da se samo haridžije bore protiv krstaških najezdi a ostali muslimani samo kmeče Vijeću sigurnosti.
sa dedžalom će se skupiti sve vojske svijeta, pa tako i haridžije, no oni sa druge strane pod drugim vođom ni izbliza neće biti tako ni moćni (bar onako konvencionalno kako mi to okom običnog prosječnog čovjeka gledamo) a ni mnogobrojni. eto a ti sad kontaj ko je haridžija i ko je na čijoj strani i danas.
sarajevoxxxx

#124143 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Haridžije su proizvod ummeta odnosno muslimanskog svijeta. Muslimanski svijet je babo a haridžije su jedno od mnogobrojne djece. Znaju se imena Isilovaca nisu pali sa marsa.
славянин

#124144 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Vilajet_Bosna wrote:@"Dino34"

Ništa čudno. Sam poslanik, s.a.v.s je rekao da će te haridzije uvijek izlaziti dok zadnji ne izađu sa dedžalom.
jadan li je taj ummet ako je spao na to da ga brane haridžije. i čudan li je to vakat da se samo haridžije bore protiv krstaških najezdi a ostali muslimani samo kmeče Vijeću sigurnosti.
sa dedžalom će se skupiti sve vojske svijeta, pa tako i haridžije, no oni sa druge strane pod drugim vođom ni izbliza neće biti tako ni moćni (bar onako konvencionalno kako mi to okom običnog prosječnog čovjeka gledamo) a ni mnogobrojni. eto a ti sad kontaj ko je haridžija i ko je na čijoj strani i danas.
Kakve vojske - crveni dugmici nema ni dedzala ni haridzoja ni vojski , to predskazanje je malo zastarilo sa izumom nuklearnog oruzija .... nekakvi globalni ratovi do unistenja sa vojskama :lol:

Treba opet iztumaciti te hadise i ajete dobro siguran sam da ces naci rjesenje vehbija :D

“Krstaska” najezda je bila u 2. Sv ratu kada se ozbiljno ratovalo - tada smo vidili kako to ide kada se ozbiljne sile pomakljajun- ostali se sakriju i mole Boga da me odluce ovi da se igraju na njihovom terenu kao u sjevernoj africi,indokini,iranu itd itd itd
atmel

#124145 Re: Sirija vol. 2

Post by atmel »

sarajevoxxxx wrote:Vašington post objavio detalje razgovora između Erdogana i Trampa, navodeći da se razgovaralo o istim stvarima kao i ba zadnjem samitu u Argentini. U jednom trenutku Erdogan je upitao Trampa zašto u Siriji drži 2000 vojnika kada je pobijedio Isil, Tramp mu je odgovorio: Sirija pripada tebi, ja odlazim!

عندما وجّه أردوغان سؤال لنظيره الأمريكي قائلاً "طالما تناثرت داعش، لماذا تحتفظ بحوالي 2,000 جندي هناك إذاً"، لـ يرّد عليه، "سوريا لك، وانا سأغادر".
:pisnula: :pisnula: :pisnula:
Vilajet_Bosna

#124146 Re: Sirija vol. 2

Post by Vilajet_Bosna »

славянин wrote:
Vilajet_Bosna wrote:@"Dino34"

Kakve vojske - crveni dugmici nema ni dedzala ni haridzoja ni vojski , to predskazanje je malo zastarilo sa izumom nuklearnog oruzija .... nekakvi globalni ratovi do unistenja sa vojskama :lol:

Treba opet iztumaciti te hadise i ajete dobro siguran sam da ces naci rjesenje vehbija :D

“Krstaska” najezda je bila u 2. Sv ratu kada se ozbiljno ratovalo - tada smo vidili kako to ide kada se ozbiljne sile pomakljajun- ostali se sakriju i mole Boga da me odluce ovi da se igraju na njihovom terenu kao u sjevernoj africi,indokini,iranu itd itd itd

ne razumiješ ti to, ma koliko se trudio pokazati da si inteligentan. kompleksna je to tema, jednostavno ne možeš shvatiti, ne zato što nisi dovoljno inteligentan nego iz drugih razloga, kao prvo treba ti informacija, a ni informacije ništa ne znače bez još važnije komponente. vjere.
Lincoln-Burrows

#124147 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Ostavili Erdi izgleda i Siriju u amanet.
joe_black

#124148 Re: Sirija vol. 2

Post by joe_black »

Lincoln-Burrows wrote:Ostavili Erdi izgleda i Siriju u amanet.
Sta ces kad Sirija vrijedi jedne saudijske guzice:)
King Theoden

#124149 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Vilajet_Bosna wrote:
Ili si mlad pa potpao pod njihovu priču o tobožnjem povratku hilafeta, ili si stariji ali tek od nedavno u islamu.
U svakom slučaju neko ko slabo poznaje vjeru.
Nikad se ti nisu borili ni protiv krstaša ni protiv jevreja, nego isključivo protiv muslimana.
Počevši od zul-huvejsire pa do današnjeg bagdadija - haridzijskog halife.
Pokazuje Tevhid a ispred njega glave na kojima su brade.
Kolju čovjeka dok hudnik izgovara šehadet.
A sa izraelskom vojskom zajedno patroliraju.
Sa asadom sporazume prave pa serbez šetaju po njegovoj teritoriji.
Dojučerašnje pjane i narkomani koji bi da danas tumače islam.
Da je hadis 100 puta ocijenjen slabim, današnji vakat ga je potvrdio.
Mladi, ludi, zapuštenih kosa.
Iman im neće prolaziti grlo. Izlaziće iz vjere kao što strijela izlazi.
Hvala Allahu koji ih je ponizio da ih stuku kurdske komunjare i šije u iraku.
Doduše, razvalio ih je i onaj dzejsul-islam.
To su oni što su ljude stavljali u kafeze pa vodali po gradu.
zlajaBHF

#124150 Re: Sirija vol. 2

Post by zlajaBHF »

Lincoln-Burrows wrote:Ostavili Erdi izgleda i Siriju u amanet.
:lol:

Dobra.....Ali su svi mislili da je ostavio Ozcelanu, medjutim ispostavi se da nije.....
Locked