Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#123676 Re: Sirija vol. 2
Svejedno da li Turska počela sa vojnom operacijom ili ne, medijsku bitku protiv Kurda u potpunosti su dobili. Sutra da ih napadnu sve bi palo kao kula od karata.
Ono sto Anadolija govori zadnjih pola godine, a kurdski portali ismijavaju i poriču, to im se sve desilo. Strašno.
Totalni medijski poraz.
Ono sto Anadolija govori zadnjih pola godine, a kurdski portali ismijavaju i poriču, to im se sve desilo. Strašno.
Totalni medijski poraz.
Last edited by sarajevoxxxx on 19/12/2018 22:23, edited 1 time in total.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#123677 Re: Sirija vol. 2
"The Washington post" kritikuje ovu odluku Donalda Trumpa koju naziva "Božićnim poklonom našim neprijateljima", a Dženana Musa izvještava kako je neizvjesnost i strah obuzeo taj dio zemlje:
1/ I have been trying to reach my contacts in Northern Syria since the news broke about withdrawal of U.S. troops. Everyone I am talking to is confused. No one knows what is going on but they fear the worst.
-
sumirprimus
#123678 Re: Sirija vol. 2
ja ja od straha. zatucana plemena bili i ostali,dobro malo gadafi s famElijom i svojim klanom šico milijardama al da vidis kako su b ili emancipovani i kako su dobro zivjeliiii. znas ti da je kod njih sklostvo bilo dzaba???karakters wrote:Od strahasumirprimus wrote: jeko bio libija? pa ti su piskili u posude i drzali ih ispod kreveta i to na vrhuncu gadafijevog crnodolarizma
-
karakters
#123679 Re: Sirija vol. 2
Prekretnica je bila kad su savoxi izglasali 3:1 da stanu na stranu Turaka. Danonocna medijska ofanziva koja je tad uslijedila je pomela Polata Cana, a na kraju cak i Kikija.sarajevoxxxx wrote:Svejedno da li Turska počela sa vojnom operacijom ili ne, medijsku bitku protiv Kurda u potpunosti su dobili. Sutra da ih napadnu sve bi palo kao kula od karata.
Ono sto Anadolija govori zadnjih pola godine, a kurdski portali ismijavaju i poruču, to im se sve desilo. Strašno.
Totalni medijski poraz.
-
karakters
#123680 Re: Sirija vol. 2
Mislis dzaba isli u skolu, nisu kontali nastavnikesumirprimus wrote:ja ja od straha. zatucana plemena bili i ostali,dobro malo gadafi s famElijom i svojim klanom šico milijardama al da vidis kako su b ili emancipovani i kako su dobro zivjeliiii. znas ti da je kod njih sklostvo bilo dzaba???karakters wrote:Od strahasumirprimus wrote: jeko bio libija? pa ti su piskili u posude i drzali ih ispod kreveta i to na vrhuncu gadafijevog crnodolarizma
- Nadzornik
#123681 Re: Sirija vol. 2
Sta reci a ne zaplakati...uh...

-
sumirprimus
#123682 Re: Sirija vol. 2
[quote="karakters"]
ma duduci sam taki, iz prve ruke
al bilo je ljepo nasi gastarbajreti fine plate imali, i tu i u iraku... sto jes jes...
nesvrstani donjeli repa..oni dol ostali ko robovi i tako
ma duduci sam taki, iz prve ruke
al bilo je ljepo nasi gastarbajreti fine plate imali, i tu i u iraku... sto jes jes...
nesvrstani donjeli repa..oni dol ostali ko robovi i tako
- muhafuca
#123683 Re: Sirija vol. 2
Jes to u NY Times citao? Ili na CNN-u gledao?sumirprimus wrote: jeko bio libija? pa ti su piskili u posude i drzali ih ispod kreveta i to na vrhuncu gadafijevog crnodolarizma
Istim ovim kanalima sto promovisu ovog glavosjecu iz Saudije kao reformatora?
-
karakters
#123684 Re: Sirija vol. 2
Tepaju mu da je saudijski Ante Markovic.muhafuca wrote:Jes to u NY Times citao? Ili na CNN-u gledao?sumirprimus wrote: jeko bio libija? pa ti su piskili u posude i drzali ih ispod kreveta i to na vrhuncu gadafijevog crnodolarizma
-
karakters
#123685 Re: Sirija vol. 2
Sta to pise, razbolje se dilber Rojava...Nadzornik wrote:![]()
Sta reci a ne zaplakati...uh...![]()
- Nadzornik
#123686 Re: Sirija vol. 2
U Ankaru stgao predsjednik Irana Rohani.
Sutra ce se sastati sa predsjednikom Erdoganom a glavna tema ce biti kako zastititi Kurde...

Sutra ce se sastati sa predsjednikom Erdoganom a glavna tema ce biti kako zastititi Kurde...

-
sumirprimus
#123687 Re: Sirija vol. 2
djecko kad čike pricaju ti kupi. i zapisuj.muhafuca wrote:Jes to u NY Times citao? Ili na CNN-u gledao?sumirprimus wrote: jeko bio libija? pa ti su piskili u posude i drzali ih ispod kreveta i to na vrhuncu gadafijevog crnodolarizma
kad tad valjace
p.s taj debeli morz iz saudije je tacno tak oglavosjeca diktator krvolok ubica.
jel on ono rodicu ozenio?bljak bljak
-
sumirprimus
#123688 Re: Sirija vol. 2
ove haljine su mi tako gej. mislim nemam nista kontra gej gej je okej. ko voli nek izvoliNadzornik wrote:U Ankaru stgao predsjednik Irana Rohani.
Sutra ce se sastati sa predsjednikom Erdoganom a glavna tema ce biti kako zastititi Kurde...![]()
- Nadzornik
#123689 Re: Sirija vol. 2
Hoce to pod uticajem alkohola...sumirprimus wrote: ove haljine su mi tako gej. mislim nemam nista kontra gej gej je okej. ko voli nek izvoli
-
karakters
#123690 Re: Sirija vol. 2
E, jedna im se nije dala. Ubise je monstrumi.sumirprimus wrote: p.s taj debeli morz iz saudije je tacno tak oglavosjeca diktator krvolok ubica.

-
sumirprimus
#123691 Re: Sirija vol. 2
kojeg alkohola? jel haljina?Nadzornik wrote:Hoce to pod uticajem alkohola...sumirprimus wrote: ove haljine su mi tako gej. mislim nemam nista kontra gej gej je okej. ko voli nek izvoli
ruhani sa erdoganom interesira me stav iranista...
sta zuka u mula sadru po ovom pitanju? brko il putinko? il ce sveto trojstvo diktatora par ekselans
- muhafuca
#123692 Re: Sirija vol. 2
Nisu vala sve cike za sjest i poslusat - ima ih i koji gluposti laprdajusumirprimus wrote:djecko kad čike pricaju ti kupi. i zapisuj.muhafuca wrote:Jes to u NY Times citao? Ili na CNN-u gledao?sumirprimus wrote: jeko bio libija? pa ti su piskili u posude i drzali ih ispod kreveta i to na vrhuncu gadafijevog crnodolarizma
kad tad valjace![]()
p.s taj debeli morz iz saudije je tacno tak oglavosjeca diktator krvolok ubica.
a ni sami svjesni nisu da gluposti laprdaju
- Nadzornik
#123693 Re: Sirija vol. 2
Erdogan na slatkim mukama...

-
sumirprimus
#123694 Re: Sirija vol. 2
ma ti nisi upucen i oprosteno ti je.muhafuca wrote:
Nisu vala sve cike za sjest i poslusat - ima ih i koji gluposti laprdaju
a ni sami svjesni nisu da gluposti laprdaju
sipma si dok analiziras proguglano ozbiljno
- muhafuca
#123695 Re: Sirija vol. 2
haj ti potegni jos koju - pa se onda vrati - mozda te izravna pa dodjes pod libelusumirprimus wrote:ma ti nisi upucen i oprosteno ti je.muhafuca wrote:
a ni sami svjesni nisu da gluposti laprdaju![]()
sipma si dok analiziras proguglano ozbiljno![]()
- Nadzornik
#123696 Re: Sirija vol. 2
Svi zaposleni u Stejt department-u bice evakuisani iz Sirije u roku od 24 sata - Reuters...
Odlazi nam raja...

Odlazi nam raja...

- King Theoden
#123697 Re: Sirija vol. 2
Ova nova vijest o tom još neprovjerenom dogovoru između amera i irana o povlačenju jednih i drugih, definitivno otvara tu mogućnost da asad preuzme teritoriju koju drže kurdi.
Šta znaš, možda asad bude fin i pokloni im neku autonomiju.
Jer ako ih neko ne preuzme, teren je takav da bi ih turci zgazili za sedam dana.
Sad, kontam, jbo ti hvatanje ribe i prodaju narandže, lova je tamo gdje su trenutno kurdi.
Imaju li kurdi pametnih glava koje će povući prave poteze?
Mogu li se dogovoriti da irački kurdi preuzmu granicu sa turskom i da turcima ponude naftu za male pare?
Jbg, ako hoćeš nešto da dobiješ, moraš i ponuditi nešto.
OK, drugi par opanaka je to što turci i kurdi teško da će naći zajednički jezik
Sad neka razmišljanja o americi.
Zašto bi oni pristali na to?
Kakve koristi od toga što će se iran povući kad ostaje hezbollah?
Mislim, niko nije lud da pomisli da će prestati naoruzavanje hezbollaha.
Sam asad je veliki dužnik libancima jer su dobrano doprinijeli da mu se spasi zadnjica.
Dakle, zašto bi ameri od gotovog pravili veresiju?
Njima ne smeta diktator asad, jer i sami imaju bogatu historiju suradnje sa diktatorima, pa čak i postavljanje istih.
Ali, njima itekako smeta iran.
Mislim, ima logike da se iran povuče. Došli su u siriju kako revolucionarna mečka ne bi zakucala na njihova vrata.
Sad je to gotovo i mogu se povući. Hezbollah takođe.
I treće, zašto bi turska sjedila skrštenih ruku kad ima mogućnost da uzme dio kolača?
Turska je jača od asada, a članstvo u nato savezu garantuje da se rusi neće miješati.
Osim toga, ako je asad na tom dijelu, ko garantuje amerima da se iran nekada neće vratiti?
To su obični usmeni dogovori iz kojih se može povući.
Dovoljan je najmanji razlog.
Šta znaš, možda asad bude fin i pokloni im neku autonomiju.
Jer ako ih neko ne preuzme, teren je takav da bi ih turci zgazili za sedam dana.
Sad, kontam, jbo ti hvatanje ribe i prodaju narandže, lova je tamo gdje su trenutno kurdi.
Imaju li kurdi pametnih glava koje će povući prave poteze?
Mogu li se dogovoriti da irački kurdi preuzmu granicu sa turskom i da turcima ponude naftu za male pare?
Jbg, ako hoćeš nešto da dobiješ, moraš i ponuditi nešto.
OK, drugi par opanaka je to što turci i kurdi teško da će naći zajednički jezik
Sad neka razmišljanja o americi.
Zašto bi oni pristali na to?
Kakve koristi od toga što će se iran povući kad ostaje hezbollah?
Mislim, niko nije lud da pomisli da će prestati naoruzavanje hezbollaha.
Sam asad je veliki dužnik libancima jer su dobrano doprinijeli da mu se spasi zadnjica.
Dakle, zašto bi ameri od gotovog pravili veresiju?
Njima ne smeta diktator asad, jer i sami imaju bogatu historiju suradnje sa diktatorima, pa čak i postavljanje istih.
Ali, njima itekako smeta iran.
Mislim, ima logike da se iran povuče. Došli su u siriju kako revolucionarna mečka ne bi zakucala na njihova vrata.
Sad je to gotovo i mogu se povući. Hezbollah takođe.
I treće, zašto bi turska sjedila skrštenih ruku kad ima mogućnost da uzme dio kolača?
Turska je jača od asada, a članstvo u nato savezu garantuje da se rusi neće miješati.
Osim toga, ako je asad na tom dijelu, ko garantuje amerima da se iran nekada neće vratiti?
To su obični usmeni dogovori iz kojih se može povući.
Dovoljan je najmanji razlog.
-
karakters
#123698 Re: Sirija vol. 2
Dva drugara, momka dvaNadzornik wrote:Erdogan na slatkim mukama...![]()
najlepsa i najbolja
nude mi da biram ja
(2x)
Ref. 2x
Jedan mangup, lep ko slika
drugi uzor i prilika
ko je pravi, ko to zna
biram obadva
Zaljubljena momka dva
kazu, hajde nek se zna
koga vise volim ja
(2x)
Ref. 2x
Drugarice znaju sve
o kako mi zavide
momke bi preotele
(2x)
Ref. 2x
-
sumirprimus
#123699 Re: Sirija vol. 2
muhafuca wrote:haj ti potegni jos koju - pa se onda vrati - mozda te izravna pa dodjes pod libelusumirprimus wrote:ma ti nisi upucen i oprosteno ti je.muhafuca wrote:
a ni sami svjesni nisu da gluposti laprdaju![]()
sipma si dok analiziras proguglano ozbiljno![]()
znas da smo radili s libijcima?
-
dječak sa šibicama
#123700 Re: Sirija vol. 2
Kiki je jos jednom pogodio sve 
Sjecate li se kad smo mu dobronamjerno govorili da smanji dozivljaj i da pocne malo istoriju uciti, posebno istoriju americkog odjebavanja korisnih idiota na terenu... ali dzaba.
Preporucujem mu da predje na pcelarstvo ili meteorologiju, mozda tamo bude imao vise srece sa prognozama.
Sjecate li se kad smo mu dobronamjerno govorili da smanji dozivljaj i da pocne malo istoriju uciti, posebno istoriju americkog odjebavanja korisnih idiota na terenu... ali dzaba.
Preporucujem mu da predje na pcelarstvo ili meteorologiju, mozda tamo bude imao vise srece sa prognozama.