Sirija vol. 2
-
The 51st State
#12351 Re: Sirija vol. 2
nije savoxxx tema ali od njega imas jos par propagandista koji su u svakom slucaju iritantniji i propagadori slicnih nazadnosti...ali se to njima iz nekih razloga ne spocitava.
Last edited by The 51st State on 17/01/2016 17:31, edited 1 time in total.
- Challenger__
#12352 Re: Sirija vol. 2
Ironmen wrote:Sto se tice hodza, hodza nepjeva nego uci nauci ako nisi znao nije sramota znati nesto o tudjoj vjeri.
- Kikibombona
#12353 Re: Sirija vol. 2
Koliko je boraca izgubio ISIL u protekloj ofanzivi na Zor?sarajevoxxxx wrote:
Jesu izgubili ista oko Kversa?
Gube li oko Mehina?
Gube li u Manbiju?
Gube li u Ramadiju?
Ginu li u ovim gradovima?
Lijepo si nam prenio sta su osvojili ili povratili, koliko su boraca ubili... daj nam neki info o njihovim porazima i gubicima u ljudstvu?
Koliko ih dnevno gine od avio bombi?
Ima li ucnika ta zrcna podrska, ubija li njihove ljude?
Last edited by Kikibombona on 17/01/2016 17:35, edited 1 time in total.
- Challenger__
#12354 Re: Sirija vol. 2
Ma jok ba, samo civile.
- Kikibombona
#12355 Re: Sirija vol. 2
Ma nije u tome poenta.The 51st State wrote:nije savoxxx tema ali od njega imas jos par propagandista koji su u svakom slucaju iritantniji i propagadori slicnih nazadnosti...ali se to njima iz nekih razloga ne spocitava.
Ja priznajem da siljim za Kurde. Opetja je za pobunjenike. Cheli je za SAA. Salik za Hezbolah. To je jasno kao dan. Niko to ne pokusava sakriti.
Jedino Saxxx obmanjuje i na hinjaka promovira ISIL. Nije popularno otvoreno priznati.
- Co0l
#12356 Re: Sirija vol. 2
Ne branim nego kazem da nije jedini.Maystor wrote:Svakome se omakne nešto, ali on to radi sistematski. Pa jebo te led, Salma oslobođena, cijeli svijet piše o tome, slike, video, sve postavljeno i moron dođe ovdje da nam prenese "djecoubice brutalno zgažene u Salmi, revolucionari sve povratili". I ti ga pravdaš time što je to neko napisao na fejsbuku?Co0l wrote:Pa ovdje se konstantno prenose vijesti sa tvitera i fejsbuka ciji je izvor bezbroj puta uhvacen u lazi,pa nikom nista.Isto tako,slicne vijesti se,bez ikakve provjere,samo na osnovu licnog misljenja, uzimaju zdravo za gotovo kada dolaze sa jedne strane a kada dolaze sa druge se seciraju do besmisla i za njih se traze neoborivi dokazi i potvrde.Ako iceg nedostaje na ovim temama,to sigurno nisu dvostruki standardi.
Isto je radio kad se pričalo o jugu Alepa, Hader osvojen, 10 dana normalni svijet slavi, a on piše "sve povraćeno". U Šejh Miskinu ih satrali, teroristi drže još samo 20-30% grada na jugu i on opet piše "sve povraćeno". Nemoj braniti neodbranjivo.
-
The 51st State
#12357 Re: Sirija vol. 2
stoji..., jedino sto se tice forumskog bivstvovanja, a da se neka paralela u real life-u moze povuci , "tvoja" strana" je donekle razlicita u tom smislu, ovo ostalo bi te zik u roku minut, zato je smijesno i donekle maliciozno secirati doticnog forumasa.Kikibombona wrote:Ma nije u tome poenta.The 51st State wrote:nije savoxxx tema ali od njega imas jos par propagandista koji su u svakom slucaju iritantniji i propagadori slicnih nazadnosti...ali se to njima iz nekih razloga ne spocitava.
Ja priznajem da siljim za Kurde. Opetja je za pobunjenike. Cheli je za SAA. Salik za Hezbolah. To je jasno kao dan. Niko to ne pokusava sakriti.
Jedino Saxxx obmanjuje i na hinjaka promovira ISIL. Nije popularno otvoreno priznati.
Last edited by The 51st State on 17/01/2016 17:42, edited 1 time in total.
- Challenger__
#12358 Re: Sirija vol. 2
Nije to baš tako, crno-bijelo. Kao što u Zoru Antiche i haver Japin podržavaju Brku i ekipu tako mnogi od nas podržavaju obični sirijski nelojalistički svijet u obračunu sa onim neljudima.Kikibombona wrote:Cheli je za SAA.
Vjerovao ili ne ovo je istina: preplakao sam snimke iz istočnog Alepa kada sam vidio one, od ISILa pobijene momke u gradu, nakon sukoba. Zato sam onu fotografiju od jučer prepoznao, jer me taj događaj duboko dojmio i pogodio. Isto tako, ni malo me nije obradovala smrt Alousha, na neki način me pogodila, zašto, sam sebi ne znam da objasnim...
Želim reći da sam za činjenice i istinu a ona je na strani naroda Sirije, kako većinskih lojalista, tako manjinskih pobunjenika a nije na strani ekstremističke stoke - prije svega mislim na ISIL i Nusru.
______
-
sarajevoxxxx
#12359 Re: Sirija vol. 2
- Nekoliko pripadnika YPG-a poginulo u sukobu sa Isilom u mjestu Ed-Debsi u sjevernoj okolini Raqqe.
- Nakon dolaska humanitarne pomoći u grad Madaya novih 6 osoba umrlo od gladi.
Step News Agency
- Od početka sirijske revolucije Sirijska mreža za ljudska prava (SNHR) je dokumentovala smrt 800 osoba, od toga 221 dijete i 207 žena, a koju je prouzrokovalo izgladnjivanje koje su provodili snage sirijskog režima, kako bi se slomio otpor stotina hiljada Sirijaca koji su se digli protiv režima.
- Logor Jermuk je bio mjesto koje je među prvima bio pod totalnom opsadom. Oko 18 000 građana Jermuka sirijski režim je sredinom 2013. držao pod totalnom opsadom. Po navodim aktivista stradalo je 167 osoba, većina su bili djeca, žene, i starci.
- Također, i naselje Mademijetu Eš-Šam u zapadnoj Guti je bilo u totalnom okruženju između 2012. i 2013. kada je potpisano primirje, da bi danas ponovo to naselje bilo pod totalnom opsadom režima. Do sada su u Mademiji preminule 22 osobe od gladi. U naselju se nalazi oko 150 djece, režim ne dozvoljava unošenje hrane ili lijekova u grad.
- Zatim u okolini Damaska, u Istočnoj Guti od gladi je umrlo oko 450 osoba. I Danas se Guta nalazi u okruženju. Oko 600 000 osoba je u totalnom okruženju snaga sirijskog režima.
- Madaya isto tako 217 dana se nalazi pod opsadom. Do sada je 31 osoba preminula od gladi.Oko 500 osoba je oboljelo, a 9 ih je izgubilo razum zbog psihičkog pritiska.
- Stari djelovi Homsa su bili u totalnom okruženju u periodu od 2012. pa do 2014. Tu je i Deir ez-Zor koji se nalazi u okruženju Isila i snaga sirijskog režima.
http://www.radioalkul.com/p40284/
- Nakon dolaska humanitarne pomoći u grad Madaya novih 6 osoba umrlo od gladi.
Step News Agency
- Od početka sirijske revolucije Sirijska mreža za ljudska prava (SNHR) je dokumentovala smrt 800 osoba, od toga 221 dijete i 207 žena, a koju je prouzrokovalo izgladnjivanje koje su provodili snage sirijskog režima, kako bi se slomio otpor stotina hiljada Sirijaca koji su se digli protiv režima.
- Logor Jermuk je bio mjesto koje je među prvima bio pod totalnom opsadom. Oko 18 000 građana Jermuka sirijski režim je sredinom 2013. držao pod totalnom opsadom. Po navodim aktivista stradalo je 167 osoba, većina su bili djeca, žene, i starci.
- Također, i naselje Mademijetu Eš-Šam u zapadnoj Guti je bilo u totalnom okruženju između 2012. i 2013. kada je potpisano primirje, da bi danas ponovo to naselje bilo pod totalnom opsadom režima. Do sada su u Mademiji preminule 22 osobe od gladi. U naselju se nalazi oko 150 djece, režim ne dozvoljava unošenje hrane ili lijekova u grad.
- Zatim u okolini Damaska, u Istočnoj Guti od gladi je umrlo oko 450 osoba. I Danas se Guta nalazi u okruženju. Oko 600 000 osoba je u totalnom okruženju snaga sirijskog režima.
- Madaya isto tako 217 dana se nalazi pod opsadom. Do sada je 31 osoba preminula od gladi.Oko 500 osoba je oboljelo, a 9 ih je izgubilo razum zbog psihičkog pritiska.
- Stari djelovi Homsa su bili u totalnom okruženju u periodu od 2012. pa do 2014. Tu je i Deir ez-Zor koji se nalazi u okruženju Isila i snaga sirijskog režima.
http://www.radioalkul.com/p40284/
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#12360 Re: Sirija vol. 2
I ti nekom nešto govoriš.Akibh wrote:Kao sto rekoh maloprije... Fuj.Challenger__ wrote:
Onaj nečovjek je već pravdao pokolje Nusre južno od Homsa, tvrdeći da su stradali od sirijske avijacije. Kada je Nusra objavila video u kome se vidi da su pobili civile u gradu i pobacali ih u rupe, nikada se nije izvinio.
Garda, on simpatizira i advokatira terorizmu i teroristima. On je telal terorističkih grupa. On je na strani ISIL-a i Nusre i to mi je, nakon deset ponovljenih pitanja, javno odgovorio na prvoj temi Sirija (tada su činili jedan blok).
Coola ne treba komentarisati. On je ljudsko smeće koje aminuje i opravdava rad ovog telala terorizma i terorista.
Pa ti si psihopato opravdao svaki zlocin SAA od pocetka rata, od hemijskog napada, barel bombi, avijacije, masakara po pijacama, bolnicama, ruske zlocine,...
I sad je neko drugi simparizer terorista... E SIPO, FUPe, ima li vas igdje?
Zemljo otvori se
-
sarajevoxxxx
#12361 Re: Sirija vol. 2
- U ponedjeljak dolazi humanitarna pomoć borcima i civilima u Zabadaniju. Također, uskoro gorivo stiže u Madayu.
- Isil izgubio dio položaja u Deir Ez-Zoru koje je jučer zauzeo u selu el-Bagiliyah nakon žestokog ruskog bombardovanja, tačnije zgradu univerziteta el-Džezira, i vile Er-Ruvad. Er-Ruvad je uzvišenje koje se nalazi u selu el-Bagiliyah. Po pisanjima prorežimskih portala desetine boraca Isila je poginulo u današnjim borbama u Deir ez-Zoru.
https://www.facebook.com/Deir.alzour.news.network1/
https://www.facebook.com/stepnewsagencysy/?fref=ts
- Isil izgubio dio položaja u Deir Ez-Zoru koje je jučer zauzeo u selu el-Bagiliyah nakon žestokog ruskog bombardovanja, tačnije zgradu univerziteta el-Džezira, i vile Er-Ruvad. Er-Ruvad je uzvišenje koje se nalazi u selu el-Bagiliyah. Po pisanjima prorežimskih portala desetine boraca Isila je poginulo u današnjim borbama u Deir ez-Zoru.
- Kikibombona
#12362 Re: Sirija vol. 2
Ma nije on ni bitan toliko. Fura svoju pricu i to je to. Mene malo nervira sto pojedinci na to nasjedaju. Vrijedja me njihova glupost. Covjek stotinu komentara potrosi na promociju ISILa i onda u jednom kaze nesto sto im ne ide u prilog, da bi ove forumske naivne Moldavke zakljucile 'pa vidite da covjek nije za ISIL'. I ja se onda pitam da li su glupi, naivni ili na silu zele vjerovati u neku njima prihvatljivu verziju. Mada, kao sto kaze Cheli, definitivno ima i onih koje djelimicno raduje uspjeh ISILa radi mrznje prema onima koji su na kontra strani.The 51st State wrote: stoji..., jedino sto se tice forumskog bivstvovanja, a da se neka paralela u real life-u moze povuci , "tvoja" strana" je donekle razlicita u tom smislu, ovo ostalo bi te zik u roku minut, zato je smijesno i donekle maliciozno secirati doticnog forumasa.
Ja nikada nisam rekao da Saxxx podrzava ubijanje civila. Za to zaista nemam dokaz. Stavise, mislim da nije od tih... Isto tako, imas ljude koji velicaju cetnicka osvajanja, ali im nije drago radi zlocina koje je pocinila cetnicka vojska. Mislim da je i Saxxx otprilike takav. Oportunisticki slavi pobjedu zlocinacke vojske protiv nevjernika, iako ne podrzava zlocine koje cine. Jednostavno, to je njegova strana, suni islam, selefizam, i on je na braniku te strane bez obzira na sve.
Nista to meni ne smeta. Sta me briga. Al ne volim brate hinjaluk.
Meni kazu 'ne volis vjere'. Ja odgovorim 'NE VOLIM'. I tako je. Sta se imam pretvarati koji kurac.
-
RepublikanskaGarda
#12363 Re: Sirija vol. 2
SAA/NDF/plemenske milicije su povratile predgrađe Al-Baghliyah, hotel-resort na Eufratu nije bio ni zauzet od strane ISIL-a i upravo je iz tog hotela krenuo protunapad SAA, do sada je poginulo oko 100-njak pripadnika pro-režimskih jedinica dok je još špekulira sa brojem poginulih civila, ono što upada u oko je kako pojedini mediji pišu o tom pokolju, mislim na epitet loyalistickih civila ili pro-režimskih civila ili asadovih pristaša, mislim ne razumijem šta to znači? nisam nikad procitao da je netko napisao poginulo 36 Alloushevih pristaša u Doumi ili pro Nusrinih pristaša u Idlebu i Arihi, mislim civil je civil, cemu takvi epiteti 
- Kikibombona
#12364 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:- U ponedjeljak dolazi humanitarna pomoć borcima i civilima u Zabadaniju. Također, uskoro gorivo stiže u Madayu.
- Challenger__
#12365 Re: Sirija vol. 2
Ako tvoje pitanje nije retoričke prirode, evo odgovora: to je jezik te prljave neofašističke ideologije u kojoj se odobrava ("halali") oduzimanje života, imovine i slično, onih koji ne pripadaju njima i njihovoj opskurnoj ideologiji/pogledu na svijet.RepublikanskaGarda wrote:SAA/NDF/plemenske milicije su povratile predgrađe Al-Baghliyah, hotel-resort na Eufratu nije bio ni zauzet od strane ISIL-a i upravo je iz tog hotela krenuo protunapad SAA, do sada je poginulo oko 100-njak pripadnika pro-režimskih jedinica dok je još špekulira sa brojem poginulih civila, ono što upada u oko je kako pojedini mediji pišu o tom pokolju, mislim na epitet loyalistickih civila ili pro-režimskih civila ili asadovih pristaša, mislim ne razumijem šta to znači? nisam nikad procitao da je netko napisao poginulo 36 Alloushevih pristaša u Doumi ili pro Nusrinih pristaša u Idlebu i Arihi, mislim civil je civil, cemu takvi epiteti
Last edited by Challenger__ on 17/01/2016 18:26, edited 1 time in total.
- Kareem Abdul
#12366 Re: Sirija vol. 2
Cionista jesam, ali to ne znači da sam maliciozan.salik79 wrote:A pravost i krivost odredjuje poznavanje arapskog jezika i naklonost Daisu.Em2r wrote:Aha evo ga pravi i krivi muslimani. Tooo
Ovaj maliciozni cionista, svojim perfidnim dosjetkama, konstantno pokusava provuci tezu - (pravi) Islam = terorizam. Ko to ne vidi, ili je lud, ili dijeli njegove stavove.
- ioannes
#12367 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:sarajevoxxxx wrote:- U ponedjeljak dolazi humanitarna pomoć borcima i civilima u Zabadaniju. Također, uskoro gorivo stiže u Madayu.
https://www.facebook.com/stepnewsagencysy/?fref=ts![]()
![]()
Kiki....evo ga zamaglio,kako ti reče
-
sarajevoxxxx
#12368 Re: Sirija vol. 2
Dakle, državna sirijska agencija debelo slagala o pogibiji 250 osoba, a dio svjetskih agencija sa upregnutim Rami Abdurahmanom iz SOHR-a pogurao cijelu stvar, i tako rade od marta 2011.RepublikanskaGarda wrote:SAA/NDF/plemenske milicije su povratile predgrađe Al-Baghliyah, hotel-resort na Eufratu nije bio ni zauzet od strane ISIL-a i upravo je iz tog hotela krenuo protunapad SAA, do sada je poginulo oko 100-njak pripadnika pro-režimskih jedinica dok je još špekulira sa brojem poginulih civila, ono što upada u oko je kako pojedini mediji pišu o tom pokolju, mislim na epitet loyalistickih civila ili pro-režimskih civila ili asadovih pristaša, mislim ne razumijem šta to znači? nisam nikad procitao da je netko napisao poginulo 36 Alloushevih pristaša u Doumi ili pro Nusrinih pristaša u Idlebu i Arihi, mislim civil je civil, cemu takvi epiteti
Evo na ovom prorežimskom portalu iz Deir Ez-Zora https://www.facebook.com/DeirEzzor.S.S/ ljudi zasipaju pitanjima administratora o jučerašnjim dešavanjima, on im ništa ne odgovara. Znači SVE JE LAŽ!!!
Niti jedan portal iz Deir Ez-Zora nije prenio vijest o pokolju koju je objavila državna agencija SANA. Niti jedan!!! Niti prorežimski niti portali opozicije.
Evo ako neko zna neki prorežimski portal iz Deir Ez-Zora koji je prenio tu vijest koju je plasirala SANA i RT neka postavi ovdje link.
- Kareem Abdul
#12369 Re: Sirija vol. 2
Kad već spominješ velike islamske vođe i "pravi" džihad treba spomenuti da je upravo Jusuf Kardawi predsjednik Svjetske Unije Islamskih Učenjaka pozvao sunitske muslimane na džihad u Siriju.Ironmen wrote:Ako se nerazumijes u nesto molim te nemoj se provaljivati i laprdati iz ovog gore vidim da ti nemas veze i pojma o Islamu i sta je Islam ako ISIL koristi svoj naziv islamska drzava nemora znaciti da su oni pravi muslimani i prestavnici Islama sve velike islamske vodje pa skoro i nasa islamska zajednica u BIH su stali protiv ISILA i oglasili se na to tako da ISIL nema veze sa islamom kao sto ga prestavljaju zapadni mediji koji vama neukima poturaju pod nos svakakve vijesti.Kareem Abdul
Sto se tice hodza, hodza nepjeva nego uci nauci ako nisi znao nije sramota znati nesto o tudjoj vjeri.
Kuran je preveden na skoro sve moguce jezika na svijetu tako da nije problem za par sekudni vidjeti i procitati znacenje na maternjem jeziku neke sure ili ajeta.
Dzihad u Siriji nema nikakve temlje za pravi dzihad na dzihad se treba krenuti kada ti je tvoja domovina ugrozena od drugih tvoj imetak i porodica i kada ti nije dozvoljeno ucenje i obavljanje svoje vjere.
Kao sto se vidi u Siriji svako selo ili manje naselje ima barem po jednu dzamiju i mogao si klanjati i obavljati vjersku duznost na bilo kojem mjestu u prije ratnoj Siriji bez problema tako da za strani Dzihad po islamu nema mjesta u Siriji. Da ne pricam o zivotu u prije ratnoj Siriji nesmuslimana i ostalih.
A to nije opskurna ličnost već vođa najutjecajnije islamske vjerske organizacije.
- Em2r
#12370 Re: Sirija vol. 2
Ispraznim urinarni trakt na omiljeni ti rezim.Kareem Abdul wrote:Cionista jesam, ali to ne znači da sam maliciozan.salik79 wrote:A pravost i krivost odredjuje poznavanje arapskog jezika i naklonost Daisu.Em2r wrote:Aha evo ga pravi i krivi muslimani. Tooo
Ovaj maliciozni cionista, svojim perfidnim dosjetkama, konstantno pokusava provuci tezu - (pravi) Islam = terorizam. Ko to ne vidi, ili je lud, ili dijeli njegove stavove.
- muhafuca
#12371 Re: Sirija vol. 2
nova mapa - Latakia (Sje-Zap Sirija)

- Challenger__
#12372 Re: Sirija vol. 2
- Teške optužbe na račun USA:
Sirijski UN ambasador: "U američkim zračnim napadima cilja se naša infrastruktura, šteta se mjeri u milijardama USD, žele zaustaviti post-ratnu rekonstrukciju"

Sirijski UN ambasador: "U američkim zračnim napadima cilja se naša infrastruktura, šteta se mjeri u milijardama USD, žele zaustaviti post-ratnu rekonstrukciju"

advance.hrSirijski ambasador pri UN-u, Bashar Ja’afari, rekao je u razgovoru za rusku novinsku agenciju TASS kako američki zračni napadi u Siriji ciljaju civile te kako su do sada uništili sirijsku infrastrukturu u vrijednosti od više milijardi USD. "Zapadni zračni napadi nastoje potrošiti kapacitet naroda i zaustaviti post-ratnu rekonstrukciju", rekao je Bashar Ja’afari.
Tvrdi kako američki zračni napadi ciljaju infrastrukturu koja je nužna za preživljavanje Sirijaca. Kao primjere istaknuo je rušenje vodenog tornja u provinciji Raqqa što je eliminiralo pristup pitkoj vodi za stanovnike okolnih naselja. Nadalje, ističe kako su američke snage u listopadu bombardirale dvije elektrane u provinciji Aleppo što je prouzrokovalo štetu od oko 1,2 milijardi USD.
Navodi kako su mete također i infrastruktura sirijske naftne i plinske industrije. Ističe kako su početkom ovog mjeseca ciljali naftne rafinerije koje se nalaze na oko 80 kilometara od Raqqe.
-
sarajevoxxxx
#12373 Re: Sirija vol. 2
Pa o tome govorimo cjelo vrijeme. Više od pole energenata režim kupuje od Isila. Bombardovanjem mini rafinerija Isila najviše gubi upravo režim. Te rafinerije su vlasništvo sirijskog naroda. Pisao sam ranije ovdje na forumu, nisu donosile Bog zna neku dobiti prije rata, na koji način od njih isil može imati koristi danas kada ni 30 % ne rade u predratnom kapacitetu. Dodaj na to nesigurnost, stalna bombardovanja, uništavanje mostova, od tih bombardovanja Koalicije najviše štete je imao sami sirijski narod. I ono malo zarade trebalo je i to ukinuti. Neka umru od siromaštva, bijede, fukareštine, gladi, to je valjda cilj međunarodne zajednice.Challenger__ wrote:- Teške optužbe na račun USA:
advance.hrSirijski ambasador pri UN-u, Bashar Ja’afari, rekao je u razgovoru za rusku novinsku agenciju TASS kako američki zračni napadi u Siriji ciljaju civile te kako su do sada uništili sirijsku infrastrukturu u vrijednosti od više milijardi USD. "Zapadni zračni napadi nastoje potrošiti kapacitet naroda i zaustaviti post-ratnu rekonstrukciju", rekao je Bashar Ja’afari.
Tvrdi kako američki zračni napadi ciljaju infrastrukturu koja je nužna za preživljavanje Sirijaca. Kao primjere istaknuo je rušenje vodenog tornja u provinciji Raqqa što je eliminiralo pristup pitkoj vodi za stanovnike okolnih naselja. Nadalje, ističe kako su američke snage u listopadu bombardirale dvije elektrane u provinciji Aleppo što je prouzrokovalo štetu od oko 1,2 milijardi USD.
Navodi kako su mete također i infrastruktura sirijske naftne i plinske industrije. Ističe kako su početkom ovog mjeseca ciljali naftne rafinerije koje se nalaze na oko 80 kilometara od Raqqe.
Evo jučer su u kvartu el-Kidem borci opozicije zaustavili kamione sa željezom koje je sa teritorije Isila trebalo biti dostavljeno režimu u Damasku. Saradnja i trgovina između Isila i režima je potpuna, trguje se sa pšenicom, brašnom, vunom, strujom, naftom, rudama, povrćem, robna razmjena nikada nije ni prestala. Svaka uništena rafinerija nafte u Deir ez-Zoru je udarac režimu u Damasku.
Isil se finansirao tako što je od trgovaca uzimao porez na svaki kamion nafte, što i ne mora biti neki veliki iznos. Mislim da su većinu zarade ili profita ostvarivali trgovci kako oni koji se nalaze na teritoriji Isila tako i oni koji se nalaze na teritoriji sirijskog režima.
Zatim Džaferi nema pravo bilo koga da kritikuje. Prvo ekipa sa kojom radi pobila je stotine hiljada Sirijaca pod izgovorom borbe protiv terorizma. To je daleko bitnije od jednog rezervoara za vodu u Raqqi. I on će ako Bog da, ako imalo ima pravde na ovom svijetu truhnuti i provesti ostatak života u nekom od zatvora.
Drugo, danas svaka šuša i ona najzadnja može podignuti avion i bombardovati sirijske gradove. Niti znaš ko bombarduje, niti zbog čega, niti koji su mu ciljevi. Cijeli svijet danas bombarduje Sirijce uz blagoslov muslimana, bogataša, uhljeba, koji danas ispijaju kahve po Damasku, a koji su unajmili, baš kako to rade bogataši, plaćene ubice iz Rusije, Irana, Iraka , da za njih završavaju prljave poslove. Koji nemaju nikakvog stava na masakre ili izgladnjivanja koja se čine u njihovo ime. Prave se ludi kao da se ništa ne dešava.
- Challenger__
#12374 Re: Sirija vol. 2
Ko to "mi"? To papagajski ponavljaš samo ti.sarajevoxxxx wrote:Pa o tome govorimo cjelo vrijeme. Više od pole energenata režim kupuje od Isila. Bombardovanjem mini rafinerija Isila najviše gubi upravo režim.

Javnost odavno dobro zna da tri cionistička pijuna (Bagdadi, Barzani i Erdogan) pokradoše sve što se može pokrasti iz Sirije i šalju svojim izraelskim gospodarima.
Doduše, dobro ih je omela Rusija, ali nećemo o tome.
- Challenger__
#12375 Re: Sirija vol. 2
Mislim, samo ti vazi, može ti se, ali mene ne stavljaj u svoje priče i svoj plural.
_____
_____