Sirija vol. 2

Locked
salik79

#12326 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Em2r wrote:Aha evo ga pravi i krivi muslimani. Tooo
A pravost i krivost odredjuje poznavanje arapskog jezika i naklonost Daisu.

Ovaj maliciozni cionista, svojim perfidnim dosjetkama, konstantno pokusava provuci tezu - (pravi) Islam = terorizam. Ko to ne vidi, ili je lud, ili dijeli njegove stavove.
Kareem Abdul

#12327 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

Em2r wrote:
Kareem Abdul wrote:
Jesi li ti musliman?
Ovi krivi, jesu li to oni sto im je krv, krv njihovih porodica i imetak halal???
Pravi su oni koji jeftino prodaju svoje imetke i živote da bi šehidili na Allahovom putu. Krivi su oni koji ih u tome spriječavaju.

Naravno i poznavanje Arapskog je jedan od bitnih faktora jer ne može čovjek biti dobar musliman ako ne razumije jezik na kojem se izvodi islamska liturgija.

Onda i ja koji sam agnostik mogu biti musliman. Odem u obližnju džamiju, hodža zapjeva a ja kužim što pjeva koliko i svi "pravovjerni" oko mene. Nakon toga nastavim po starom, odem u Plodine kupim pršuta itd. Al evo, musliman jer sam otklanjo vakat u džamiji.

Ako je džihad u Siriji, dužnost pravovjernih muslimana je da se bore protiv tagutskog režima. I za sada su mudžahidi koji su odgovorili na naređenja Muhammeda a.s. napravili veoma dobar posao.

Siriju su razjebali kako je stotinu Moši Dajana nebi razjebalo.
sarajevoxxxx

#12328 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

U vezi dešavanja u Deir ez-Zoru, ovo je prorežimski portal iz Deir Ez-Zora https://www.facebook.com/Deir.alzour.news.network1/ nije objavio vijest o masakru i stradanju civila.

Očigledno se nije desio, da jeste pisali bi o tome prvi portali iz Deira kao što je slučaj svaki put kada se desi masakr u nekom mjestu najviše o tome pišu portali iz mjesta u kojem se masakr desio.

Može svako postaviti pitanje administratoru portala o čemu se radi.

Ako zna neko neki drugi portal iz Deira, neki prorežimski aktivista, neka postavi link i to je to. Jedini koji je objavio vijest o masakriranju civila je državna agencija SANA. Niko drugi. Niti jedan aktivista ni prorežimski niti aktivista opozicije nije o tome pisao.

Režim je imao velike gubtike, veliki broj vojnika je izginuo. Dio građana Deira je stradao u avionskom bombardovanju, dio je Isil pogubio, radilo se o muškarcima koji su bili lojalni režimu. Niko niti jedan aktivista nije pisao o ubijanju žena, djece. Ni prorežimski niti iz sirijske opozicije.
fosna2014

#12329 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Kareem Abdul"]
Jedino što meni smeta je to što pretjeruje s brojkama. 40.000 ljudi u Madaji :-)

A da li podržava ili ne podržava Islamsku Državu je njegovo pravo izbora.

Zapravo podrška osnivanju kalifata i uspostava Allahovog zakona na zemlji je dužnost svakog muslimana.

A sarajevoxxx je koliko sam ja primjetio musliman. I to onaj pravi musliman jer za razliku od većine bošnjačkih kvazi-muslimana barem zna arapski.

Moje mišljenje je da on Islamsku Državu promatra na drugačiji način nego mainstream mediji. Točnije on se tu vjerojatno slaže sa Davutogluom koji je rekao nešto tipa da oni nisu teroristička organizacija već grupa ljudi ujedinjena nepravdom.
:D

III. Reich = "grupa ljudi ujedinjena nepravdom" :D
Opetja033

#12330 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:

Ovaj maliciozni cionista, svojim perfidnim dosjetkama, konstantno pokusava provuci tezu - (pravi) Islam = terorizam. Ko to ne vidi, ili je lud, ili dijeli njegove stavove.
:thumbup:

Ne nasjedajte na njegove provokacije.
Prije 3-4 mjeseca je podrzavao Assada i podjebavao drugu stranu. Lik nije musliman i konstantno pokusava provokacijama podjebavati muslimane i zapocinjati rasprave i svadje. Nije mu ovo jedina tema na kojoj to radi.
Challenger__

#12331 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kareem Abdul wrote:Mislim da ratna Wiki-mapa nije skroz pouzdana.

Ti si sam postavljao neke ratne mape Latakije koje se ne slažu sa onime što se nalazi na Wiki-karti.
Niti jedna ratna mapa u ratu sa ovakvom dinamikom ne može biti 100% pouzdana. Ali je najpouzdanija od svih koje sam do sada vidio.
fosna2014

#12332 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:

Prije 3-4 mjeseca je podrzavao Assada i podjebavao drugu stranu. Lik nije musliman i konstantno pokusava provokacijama podjebavati muslimane i zapocinjati rasprave i svadje. Nije mu ovo jedina tema na kojoj to radi.
Na ovoj temi postoje dva-tri muslimana, mi ostali smo bosanski muslimani. :D
Opetja033

#12333 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

fosna2014 wrote:
Opetja033 wrote:
salik79 wrote: A pravost i krivost odredjuje poznavanje arapskog jezika i naklonost Daisu.

Na ovoj temi postoje dva-tri muslimana, mi ostali smo bosanski muslimani. :D
Krenuh da se raspravljam sa tobom a onda skontah da je sarkazam u pitanju. :mrgreen:
madner

#12334 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

husein_kapetan wrote:
fosna2014 wrote:
Zar ne mogu vise puta letjeti? Mislim, nemam bas blage veze o tome, ali u 9h mogu sigurno dva puta tamo-vamo?! :D
U najboljim uslovima.. americki standard.. jedan borbeni avion moze izvrsiti jednu borbenu misiju u 24 sata.. i to kada rotacija zrakoplova perfektno funkcionira i kada ne treba nove borbene podatke.. izmi u obzir da za svaku misiju treba novi check-up novi parametri.. novi podaci u transponderu..a kako je nebo nad sirijom dobrano " puno saobracaja" za svaku misiju je potreban i azurirani plan leta.. jednostavno ove cifre pomenute nad jednom zonom dejstva su "van operativnih kapaciteta SAA"..
5 do 8 je standard.
Challenger__

#12335 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

A što se tiče hilafeta... On nije niti može ono što je ISIL: paradržava, paravojska - teroristički kartel, osnovan i obučen od zapadnih, izraelske i satelitskih službi.
Opetja033

#12336 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:A što se tiče hilafeta... On nije niti može ono što je ISIL: paradržava, paravojska - teroristički kartel
A niti je uspostava hilafeta duznost muslimanima.
Challenger__

#12337 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

madner wrote:5 do 8 je standard.
To je tako ako ne konsultuješ "eksperta" Džafera. Pošto je on na ti sa poljskim i kineskim pilotima, ruske "kante" (dokazano, kaže) su dobre za avio-mitinge a za rat su ****c. Dakle, lete malo a po pravilu padaju non-stop.

Dakle, po avionu 5 do 8 letova, ali mjesečno.

:lol: :lol: :lol: :lol:
fosna2014

#12338 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

@Opetja

Nije bas sarkazam, jer ocito postoje razlike izmedju nas bosanskih muslimana i tzv. pravovjernih.
Opetja033

#12339 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

fosna2014 wrote:@Opetja

Nije bas sarkazam, jer ocito postoje razlike izmedju nas bosanskih muslimana i tzv. pravovjernih.
Ne postoji razlika izmedju Islama i bosanskog Islama. Postoji samo razlika izmedju kvazimuslimana i muslimana.
Nikada im, dok sam ziv, necu dozvoliti da se islam gleda kroz prizmu njihovog fanatizma ili lokalne kulture. Onda je to njihova pobjeda a poraz i Islama i muslimana. Pa i ostatka covjecanstva.

A po pitanju hilafeta, ne zajebajem se u potpunosti ako kazem da mi, tj IZ, polazemo ponajveca prava na njega.
Last edited by Opetja033 on 17/01/2016 17:12, edited 1 time in total.
Maystor

#12340 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Co0l wrote:Pa ovdje se konstantno prenose vijesti sa tvitera i fejsbuka ciji je izvor bezbroj puta uhvacen u lazi,pa nikom nista.Isto tako,slicne vijesti se,bez ikakve provjere,samo na osnovu licnog misljenja, uzimaju zdravo za gotovo kada dolaze sa jedne strane a kada dolaze sa druge se seciraju do besmisla i za njih se traze neoborivi dokazi i potvrde.Ako iceg nedostaje na ovim temama,to sigurno nisu dvostruki standardi.
Svakome se omakne nešto, ali on to radi sistematski. Pa jebo te led, Salma oslobođena, cijeli svijet piše o tome, slike, video, sve postavljeno i moron dođe ovdje da nam prenese "djecoubice brutalno zgažene u Salmi, revolucionari sve povratili". I ti ga pravdaš time što je to neko napisao na fejsbuku?
Isto je radio kad se pričalo o jugu Alepa, Hader osvojen, 10 dana normalni svijet slavi, a on piše "sve povraćeno". U Šejh Miskinu ih satrali, teroristi drže još samo 20-30% grada na jugu i on opet piše "sve povraćeno". Nemoj braniti neodbranjivo.
Ironmen

#12341 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Kareem Abdul
Ako se nerazumijes u nesto molim te nemoj se provaljivati i laprdati iz ovog gore vidim da ti nemas veze i pojma o Islamu i sta je Islam ako ISIL koristi svoj naziv islamska drzava nemora znaciti da su oni pravi muslimani i prestavnici Islama sve velike islamske vodje pa skoro i nasa islamska zajednica u BIH su stali protiv ISILA i oglasili se na to tako da ISIL nema veze sa islamom kao sto ga prestavljaju zapadni mediji koji vama neukima poturaju pod nos svakakve vijesti.

Sto se tice hodza, hodza nepjeva nego uci nauci ako nisi znao nije sramota znati nesto o tudjoj vjeri.

Kuran je preveden na skoro sve moguce jezika na svijetu tako da nije problem za par sekudni vidjeti i procitati znacenje na maternjem jeziku neke sure ili ajeta.

Dzihad u Siriji nema nikakve temlje za pravi dzihad na dzihad se treba krenuti kada ti je tvoja domovina ugrozena od drugih tvoj imetak i porodica i kada ti nije dozvoljeno ucenje i obavljanje svoje vjere.

Kao sto se vidi u Siriji svako selo ili manje naselje ima barem po jednu dzamiju i mogao si klanjati i obavljati vjersku duznost na bilo kojem mjestu u prije ratnoj Siriji bez problema tako da za strani Dzihad po islamu nema mjesta u Siriji. Da ne pricam o zivotu u prije ratnoj Siriji nesmuslimana i ostalih.
Opetja033

#12342 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Maystor wrote:U Šejh Miskinu ih satrali, teroristi drže još samo 20-30% grada na jugu i on opet piše "sve povraćeno".
Ma daj ba, pobunjenici drze najmanje pola grada. Vjerovatno i vise. Ako iko drzi 20-30% onda je to Assad i njegovi placenici.
I @fosna ti to moze potvrditi.
Kikibombona

#12343 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Kareem Abdul wrote:

Jedino što meni smeta je to što pretjeruje s brojkama. 40.000 ljudi u Madaji :-)

Zapravo podrška osnivanju kalifata i uspostava Allahovog zakona na zemlji je dužnost svakog muslimana.

A sarajevoxxx je koliko sam ja primjetio musliman. I to onaj pravi musliman jer za razliku od većine bošnjačkih kvazi-muslimana barem zna arapski.

Moje mišljenje je da on Islamsku Državu promatra na drugačiji način nego mainstream mediji. Točnije on se tu vjerojatno slaže sa Davutogluom koji je rekao nešto tipa da oni nisu teroristička organizacija već grupa ljudi ujedinjena nepravdom.
Ma boli me kita koga podrzava. Korektan je forumas i meni ne smeta njegovo pisanje. Vise me nerviraju ovi koji nasjedaju na providnu taktiku koju bi dijete do sada provalilo.

Covjek sto puta napise borci ISILa zauzeli ovo ili ono mjesto, ubili toliko i toliko vojnika... onda jednom prenese da su nesto izgubili i zamagli stvar... naivnima ili onima koji se svjesno prave budale. Moras bas biti DEBIL ili zestoki NAIVAC da u njegovom pisanju i prenesenim informacijama ne prepoznas pro-ISIL propagandu.

Meni je najsimpaticnije kada ISIL izgubi neki grad ili gradove. Obicno na to nista ne kaze. Vrati se nakon nekog vremena sa pricom da je ISIL POVRATIO IZGUBLJENO I UBIO VELIKI BROJ VOJNIKA.

Saxxx nije propustio prenijeti nijedan napredak ISILa ostvaren protiv ateista i sija, dok gotovo nikada ne prenosi napredak njihovih pritivnika...

Smatram da ne podrzava zlocine, ali da itekako slavi osvajanja ISILa i zali zbog njihovih poraza. To je jasno kao dan.

Meni je zanimljivo kako ovi islamisti imaju detektor za salonsko cetnikovanje a nema za salonsko vehabisanje???? Retardirano dijete bi provalilo ovako jeftinu propagandu... a oni ne vide ili ne zele vidjeti...
fosna2014

#12344 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Opetja033 wrote:

Ne postoji razlika izmedju Islama i bosanskog Islama. Postoji samo razlika izmedju kvazimuslimana i muslimana.
Nikada im, dok sam ziv, necu dozvoliti da se islam gleda kroz prizmu njihovog fanatizma ili lokalne kulture. Onda je to njihova pobjeda a poraz i Islama i muslimana. Pa i ostatka covjecanstva.

A po pitanju hilafeta, ne zajebajem se u potpunosti ako kazem da mi, tj IZ, polazemo ponajveca prava na njega.
Onda ja poznajem jako malo muslimana ako je tako kako ti kazes. Mi smo skoro svi onda kvazimuslimani u BiH? Ili na trecinu (1/3) muslimani kako god. U svakom slucaju nemamo nista slicno sa muslimanima BI ili Indonezije (bar vecina).
sarajevoxxxx

#12345 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:

Čuj lik nije musliman :shock: To je kao dokaz nečega :zoka:

Pa danas muslimane ubijaju najviše sami muslimani. Najveće zločine čine muslimani. Sve one masakre od Haleba, Damaska, Hame, počinili su muslimani. Muslimani su i oni u Daišu.

Oni likovi od Arapske lige pa do svih drugih muslimanskih organizacija sve sami muslimani, a niti jedan nije osudio izgladnjivanje Sirijaca.
fosna2014

#12346 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Opetja033 wrote:
Maystor wrote:U Šejh Miskinu ih satrali, teroristi drže još samo 20-30% grada na jugu i on opet piše "sve povraćeno".
Ma daj ba, pobunjenici drze najmanje pola grada. Vjerovatno i vise. Ako iko drzi 20-30% onda je to Assad i njegovi placenici.
Jedno vrijeme su drzali 70% grada. Medjutim, sada se to svelo na nesto vise od 50% (SAA). Vjerovatno 55-60% maksimalno. Uz to treba reci da su pobunjenici uz pomoc Nusre pokusavali vise puta uzvratiti izgubljeno sa velikim gubicima. Ocekuje se ofanziva SAA i PLO.
sarajevoxxxx

#12347 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Kareem Abdul wrote:

Ma boli me kita koga podrzava. Korektan je forumas i meni ne smeta njegovo pisanje. Vise me nerviraju ovi koji nasjedaju na providnu taktiku koju bi dijete do sada provalilo.

Covjek sto puta napise borci ISILa zauzeli ovo ili ono mjesto, ubili toliko i toliko vojnika... onda jednom prenese da su nesto izgubili i zamagli stvar... naivnima ili onima koji se svjesno prave budale. Moras bas biti DEBIL ili zestoki NAIVAC da u njegovom pisanju i prenesenim informacijama ne prepoznas pro-ISIL propagandu.

Meni je najsimpaticnije kada ISIL izgubi neki grad ili gradove. Obicno na to nista ne kaze. Vrati se nakon nekog vremena sa pricom da je ISIL POVRATIO IZGUBLJENO I UBIO VELIKI BROJ VOJNIKA.

Saxxx nije propustio prenijeti nijedan napredak ISILa ostvaren protiv ateista i sija, dok gotovo nikada ne prenosi napredak njihovih pritivnika...

Smatram da ne podrzava zlocine, ali da itekako slavi osvajanja ISILa i zali zbog njihovih poraza. To je jasno kao dan.

Meni je zanimljivo kako ovi islamisti imaju detektor za salonsko cetnikovanje a nema za salonsko vehabisanje???? Retardirano dijete bi provalilo ovako jeftinu propagandu... a oni ne vide ili ne zele vidjeti...
:-)
Opetja033

#12348 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

fosna2014 wrote:
Opetja033 wrote:

Onda ja poznajem jako malo muslimana ako je tako kako ti kazes. Mi smo skoro svi onda kvazimuslimani u BiH? Ili na trecinu (1/3) muslimani kako god. U svakom slucaju nemamo nista slicno sa muslimanima BI ili Indonezije (bar vecina).
Kako nemas nista slicno? Ista Sveta Knjiga, isto Kibla, isti islamski i imanski sarti, isti Poslanik.
Ne postoji ama bas nista sto nas razdvaja od ostalih muslimana na svijetu kada je u pitanju vjerovanje ili praksa. Ili ako cemo se drzati sunnitskog svijeta.

Pa mi, Turci i Albanci imaju cak maltene i identicnu islamsku kulturu.

Dakle nismo unikat ni po cemu kada je Islam i pitanju. Kultura je nesto vec sasvim drugo.
Opetja033

#12349 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

fosna2014 wrote:
Opetja033 wrote:
Jedno vrijeme su drzali 70% grada. Medjutim, sada se to svelo na nesto vise od 50% (SAA). Vjerovatno 55-60% maksimalno. Uz to treba reci da su pobunjenici uz pomoc Nusre pokusavali vise puta uzvratiti izgubljeno sa velikim gubicima. Ocekuje se ofanziva SAA i PLO.
PLO?
Challenger__

#12350 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Moras bas biti DEBIL ili zestoki NAIVAC da u njegovom pisanju i prenesenim informacijama ne prepoznas pro-ISIL propagandu.
Zaboravio si treću grupu: one koji intimno podržavaju tu cionističku ublehu, koji su se na nju primili kao pjano na brlju, a sada cmizdre kada gubi i kao lešinari se okupe nakon kakvog pokolja.

Treća grupa - simpatizeri ISILa.

:wink:
Locked