Sirija vol. 2

Locked
ioannes

#12301 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

:idea: i
Opetja033 wrote:
ioannes wrote:
Opetja033 wrote:Hoce li mi samo neko pokusati objasniti po cemu je to @saxxxx gori ili zlobniji forumas od onih koji negiraju masakre pocinjene nad civilima Doume, Ist. Ghoute? Negiraju masakre koje citav svijet priznaje.
Hoce li mi neko objasniti zasto je on gori forumas od onih koji negiraju ili neosudjuju ruske masakre nad sirijskom djecom po skolama?
Hoce li mi neko pokusati objasniti zasto je on gori od onih koji nisu bili u stanju ni osuditi zlocinacko izgladnjavanje Madaye ili onih koji su nalazili milion i jedno opravdanje za to?

Njega sada prozivaju licemjerni forumasi ciji svaki drugi komentar vrijedja inteligenciju i zdrav razum, negirajuci masakre nad civilima a koji su pocinjeni od strane Assadove i ruske avijacije.

I sada oni, od svih, imaju obraza biti najglasniji i optuzivati @saxxxa za negiranje jasnih stvari?

Ponovo se pocinje sa duplim arsinima i pokazivanjem prsta na samo jednu stranu a totalno se zanemaruju identicni ili cak i gori komentari koje ovdje bacaju pojedini forumasi koji podrzavaju Assada/Rusiju.

Dajte molim vas. Sad su pojedinci lafo sokirani a iste stvari ili pisu ili presucuju kada je u pitanju druga strana. Povraca mi pojedinih forumasa i njihovog licemjerja.

Čovječe božiji jel tebi jasna razlika u definiciji jednog masakra i koletaralnih žrtava?
Pa gdje su masakri Sirijske Vojske a gdje Isila?
Budi realan...
Gadjanje bolnice, dzamije, trga, pijace je kolateralna steta? I meni kazes da budem realan... Jbg. Upravo o ovome govorim.
PRVI sam na ovoj temi jucer napisao da Daeshovci ubijaju bukvalno sve sto im se nadje na putu u Zouru, ali nemoj mi na erende kora.
Šta je neideološki cilj gađanja džamija,pijaca,bolnica i trgova??
Sirijski rat je u drugom redu isto informacijski rat ,gdje se pokušava ovladati javnim mjenjem u tom pogledu je zapadnjačka strana ubjedljivo jača i tek će historičari nakon nekoliko godina početi razvrstavati stvari i onda će nam svima sve biti jasnije....
Arteta

#12302 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Kako niko ne može da prepozna ko je taj lažni tigar? Ima sirijaca u svim krajevima Svijeta i iz svih krajeva Sirije, a ovo je doba interneta.
Ne znam kako se niko ne može naci pa da kaže da onaj lik nije Suheil Hassan nego ...
dječak sa šibicama

#12303 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

ioannes wrote:Najjači video od starog tigra...ne znam točno o čemu pričaju ali zvuči jebeno patetično :mrgreen:

Od min 0:27

https://youtu.be/Dwsza_xWv1g
Rijec je o deblokadi CZ u Aleppu i nije nimalo pateticno, vise je tragicno, sta su ovi ljudi prezivjeli pod opsadom nenormalnih kozojeba.
fosna2014

#12304 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

El Chupo wrote:I jos jedna aktuelnija

Image
Ako SAA zauzme ove saobracajnice na juznoj tacki fronta (karta: zastava FSA jug) onda pada cijeli zapadni front za pobunjenike i Nusru.
Akibh

#12305 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

Challenger__ wrote:
Akibh wrote:Kao sto rekoh maloprije... Fuj.
Pa ti si psihopato opravdao svaki zlocin SAA od pocetka rata, od hemijskog napada, barel bombi, avijacije, masakara po pijacama, bolnicama, ruske zlocine,...
I sad je neko drugi simparizer terorista... E SIPO, FUPe, ima li vas igdje?

Kao prvo, lažeš. Nikada ništa nisam opravdavao. Boli te nestank ISILa i Nusre? Znam... Boli i treba da boli.

A za ove epitete ide ti prijava komentara.
Epitete? Ti maloprije za jednog forumasa napisa da je ljudsko smece a za drugog da je glasnogovornik teroristickih skupina. Svasta...
Challenger__

#12306 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Fosna2014

Ratna Wiki-mapa je unijela te korekcije i sad ispada da je vijest tačno: SAA povratila izgubljene teritorije od one neljudske, koljačko-tekfirijske, terorističke ISIL stoke.
fosna2014

#12307 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Kratak osvrt Peto Lucem-a, koji inace pravi ove ratne mape, oko zadnjih desavanja na ratistu Latakia:
Some analysts have expected the defense capability of insurgent forces in Latakia Governorate would diminish with the fall of their most important stronghold of Salma, which was liberated by the Syrian Arab Army (SAA) on January 12. They were proven right. The last few days saw a dramatic decay in the enemy’s abillity to keep the advancing army forces at bay. Thus, the 103rd Brigade of the SAA, supported by elements of the National Defense Forces (NDF) and other formations, achieved a series of stunning successes and advanced deep into the enemy’s territory, which has been under firm insurgent control for more than 3 years.

After the fall of Salma, the SAA did not halt their advance. Instead they capitalized from their recent successes and kept up their momentum. Between 13 and 15 of January the SAA seized the villages of Kadin, Duwayrikah, Mrouniyat, Kurt Fawqani and Kurt Tahtani. It seems like the army focuses on the central sector of the operation area to prevent insurgents to dig in after the fall of the nearby town of Salma. Another reason for this offensive could be the fact that the SAA wanted to shorten the frontline here, to allow a future attack of the important town of Al-Sirmaniyah in the northern al Ghab plains. This important village is located approximately 5,5 miles south-west of the town of Jisr al-Shughour, which was captured by the insurgency last April.

January 17 saw another series of stunning SAA successes. During these attacks the army imposed control over Sindiyān and Kazbar hills near the insurgent-held village of al-Sukkariyyah. With these two important locations under the SAA control, the position for the increasingly disorganized insurgent forces in Latakia have became untenable. Only some hours later, al-Sukkariyyah also fell to the SAA.

Simultaneously to the attack on Sukkariyya, the army launched an assault on the insurgent positions near their last remaining stronghold in Latakia Governorate: the town of Rabi’ah. The nearby village of Bayt Ablaq fell swiftly after a short skirmish with disorganized insurgent forces.

If Rabi’ah, the village of Toros and Qaya Bashia mountain, located approxamently 1,5 miles to the south-west fall, remaining insurgents in the Sharan area (west of Rabi’ah) will be cut off. A total collapse of the remaining enemy forces in Latakia Governorate will be most likely the consequence.
fosna2014

#12308 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Challenger__ wrote:Fosna2014

Ratna Wiki-mapa je unijela te korekcije i sad ispada da je vijest tačno: SAA povratila izgubljene teritorije od one neljudske, koljačko-tekfirijske, terorističke ISIL stoke.
Puno se toga desava u sat vremena tako da uvijek treba sacekati par sati ili koji dan da se potvrdi stanje.
husein_kapetan

#12309 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

fosna2014 wrote:
Zar ne mogu vise puta letjeti? Mislim, nemam bas blage veze o tome, ali u 9h mogu sigurno dva puta tamo-vamo?! :D
U najboljim uslovima.. americki standard.. jedan borbeni avion moze izvrsiti jednu borbenu misiju u 24 sata.. i to kada rotacija zrakoplova perfektno funkcionira i kada ne treba nove borbene podatke.. izmi u obzir da za svaku misiju treba novi check-up novi parametri.. novi podaci u transponderu..a kako je nebo nad sirijom dobrano " puno saobracaja" za svaku misiju je potreban i azurirani plan leta.. jednostavno ove cifre pomenute nad jednom zonom dejstva su "van operativnih kapaciteta SAA"..
Challenger__

#12310 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

fosna2014 wrote:Puno se toga desava u sat vremena tako da uvijek treba sacekati par sati ili koji dan da se potvrdi stanje.

Da,da...
Akibh

#12311 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

ioannes wrote:
Opetja033 wrote:
Gadjanje bolnice, dzamije, trga, pijace je kolateralna steta? I meni kazes da budem realan... Jbg. Upravo o ovome govorim.
PRVI sam na ovoj temi jucer napisao da Daeshovci ubijaju bukvalno sve sto im se nadje na putu u Zouru, ali nemoj mi na erende kora.
Šta je neideološki cilj gađanja džamija,pijaca,bolnica i trgova??
....
Udruzeni zlocinacki poduhvat sa ciljem istrjebljenja civila sa odredjenog podrucja... Haag sprema kapacitete
fosna2014

#12312 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

husein_kapetan wrote:
fosna2014 wrote:
Zar ne mogu vise puta letjeti? Mislim, nemam bas blage veze o tome, ali u 9h mogu sigurno dva puta tamo-vamo?! :D
U najboljim uslovima.. americki standard.. jedan borbeni avion moze izvrsiti jednu borbenu misiju u 24 sata.. i to kada rotacija zrakoplova perfektno funkcionira i kada ne treba nove borbene podatke.. izmi u obzir da za svaku misiju treba novi check-up novi parametri.. novi podaci u transponderu..a kako je nebo nad sirijom dobrano " puno saobracaja" za svaku misiju je potreban i azurirani plan leta.. jednostavno ove cifre pomenute nad jednom zonom dejstva su "van operativnih kapaciteta SAA"..
Eh, bas da je toliko komplikovano nisam znao. :D

Ne znam koliko "kapaciteta" imaju SAA i Rusi skupa, ali stotinjak udara su valjda u stanju izvesti - skupa. Mozda je brojac sabirao i druge udare.
fosna2014

#12313 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Image
husein_kapetan

#12314 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

fosna2014 wrote:
husein_kapetan wrote:
fosna2014 wrote:

Ne znam koliko "kapaciteta" imaju SAA i Rusi skupa, ali stotinjak udara su valjda u stanju izvesti - skupa. Mozda je brojac sabirao i druge udare.
Ovo "i rusi".. se zvizdi..
Em2r

#12315 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Savo ce na smetljiste historije samo treba nacekat. Pustite ga nek vazi, ima tu puno vise od forumskog piskaranja, nisu to cista posla.

Nedaj Boze zbog njega zagrijesit.
salik79

#12316 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Em2r wrote:Savo ce na smetljiste historije samo treba nacekat. Pustite ga nek vazi, ima tu puno vise od forumskog piskaranja, nisu to cista posla.

Kad Thaniju presusi pipa, insAllah! Da dragi Allah ubrza taj proces. Amin.
Kikibombona

#12317 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote:
Opetja033 wrote:Hoce li mi samo neko pokusati objasniti po cemu je to @saxxxx gori ili zlobniji forumas od onih koji negiraju masakre pocinjene nad civilima Doume, Ist. Ghoute? Negiraju masakre koje citav svijet priznaje.
Hoce li mi neko objasniti zasto je on gori forumas od onih koji negiraju ili neosudjuju ruske masakre nad sirijskom djecom po skolama?
Hoce li mi neko pokusati objasniti zasto je on gori od onih koji nisu bili u stanju ni osuditi zlocinacko izgladnjavanje Madaye ili onih koji su nalazili milion i jedno opravdanje za to?

Njega sada prozivaju licemjerni forumasi ciji svaki drugi komentar vrijedja inteligenciju i zdrav razum, negirajuci masakre nad civilima a koji su pocinjeni od strane Assadove i ruske avijacije.

I sada oni, od svih, imaju obraza biti najglasniji i optuzivati @saxxxa za negiranje jasnih stvari?

Ponovo se pocinje sa duplim arsinima i pokazivanjem prsta na samo jednu stranu a totalno se zanemaruju identicni ili cak i gori komentari koje ovdje bacaju pojedini forumasi koji podrzavaju Assada/Rusiju.

Dajte molim vas. Sad su pojedinci lafo sokirani a iste stvari ili pisu ili presucuju kada je u pitanju druga strana. Povraca mi pojedinih forumasa i njihovog licemjerja.
:thumbup: , talog je to...
Jeste vas dvojica, uz vas Cool i jos neki, naivni ili se samo pravite naivni?

Cheli, Maystor, Garda, Salik, Kalavikula... i mnogi drugi... jasno kazu da su za SAA i navode vodu na njihov mlin!

Vas dvojica, Japin, Cool, Cbrt... i mnogi drugi... jasno kazu da su za pobunjenike i navode vodu na njihov mlin!

Saxxx je jedini forumas koji KONTINUIRANO vrsi propagandu u korist ISILa. Moram ovako reci: SAMO GLUP, NAIVAN ILI ZLONAMJERAN COVJEK TO NE MOZE VIDJETI.

I sada, nakon frke u Zoru, Saxxx na hinjaka vrsi pro-ISIL propagandu. Prenosi gubitke iskljucivo na strani SAA? Pa ginu li ti bradati zombiji, majku im njihovu? Hoce li ikada prenijeti koliko je njih poginulo? U 99,9% slucajeva prenosi koliko je MOCNI ISIL pobio Pesmergi, YPG, irackih i sirijskih vojnika. Nikada ne pise o gubicima ISILa! Zastooooooo? U avio napadima uvijek ginu civili, nikada 'borci ISILa'? Zasto ne prenese vijest u gubicima na strani ISILa?

Pesmerge zgazene, YPG zgazen, SAA zgazena, iracka vojska zagazena.... Zasto uvijek prenosi vijesti o napredovanju ISILa a skoro nikada vijesti o napredovanju na stetu ISILa?

Reci cu vam ja... ZATO STO MU JE DRAGO KADA NAPREDUJE ISIL I MUKA KADA NAPREDUJU ATEISTI I SIJE.

Ja nemam nista protiv njega. Neka pise sta hoce, ali nemojte da vas pravi budalama. Ja ga necu vrijedjati, branit cu ga od vrijedjanja, kao sto sam vec radio xy puta, ali nemojte da vas pravi budalama.
Kareem Abdul

#12318 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

Em2r wrote:Savo ce na smetljiste historije samo treba nacekat. Pustite ga nek vazi, ima tu puno vise od forumskog piskaranja, nisu to cista posla.

To što pišete o savoxu samo govori koliko taj čovjek utječe na vašu psihu.

Prije ćete vi crknut od muke uzrokovane njegovim pisanjem nego što će on zavšiti na deponiji povijesti.
Akibh

#12319 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

husein_kapetan wrote:
fosna2014 wrote:

Ovo "i rusi".. se zvizdi..
Da, samo sto ima oko 800 civila poginulih od ruskog bombardovanja. Oni bas i ne mogu zvizdati...
Em2r

#12320 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Kareem Abdul wrote:

To što pišete o savoxu samo govori koliko taj čovjek utječe na vašu psihu.

Prije ćete vi crknut od muke uzrokovane njegovim pisanjem nego što će on zavšiti na deponiji povijesti.
Toliko mi utjece da mi otece

I tebe i njega .....
Kareem Abdul

#12321 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

Kikibombona wrote:
The 51st State wrote:

:thumbup: , talog je to...
Jeste vas dvojica, uz vas Cool i jos neki, naivni ili se samo pravite naivni?

Cheli, Maystor, Garda, Salik, Kalavikula... i mnogi drugi... jasno kazu da su za SAA i navode vodu na njihov mlin!

Vas dvojica, Japin, Cool, Cbrt... i mnogi drugi... jasno kazu da su za pobunjenike i navode vodu na njihov mlin!

Saxxx je jedini forumas koji KONTINUIRANO vrsi propagandu u korist ISILa. Moram ovako reci: SAMO GLUP, NAIVAN ILI ZLONAMJERAN COVJEK TO NE MOZE VIDJETI.

I sada, nakon frke u Zoru, Saxxx na hinjaka vrsi pro-ISIL propagandu. Prenosi gubitke iskljucivo na strani SAA? Pa ginu li ti bradati zombiji, majku im njihovu? Hoce li ikada prenijeti koliko je njih poginulo? U 99,9% slucajeva prenosi koliko je MOCNI ISIL pobio Pesmergi, YPG, irackih i sirijskih vojnika. Nikada ne pise o gubicima ISILa! Zastooooooo? U avio napadima uvijek ginu civili, nikada 'borci ISILa'? Zasto ne prenese vijest u gubicima na strani ISILa?

Pesmerge zgazene, YPG zgazen, SAA zgazena, iracka vojska zagazena.... Zasto uvijek prenosi vijesti o napredovanju ISILa a skoro nikada vijesti o napredovanju na stetu ISILa?

Reci cu vam ja... ZATO STO MU JE DRAGO KADA NAPREDUJE ISIL I MUKA KADA NAPREDUJU ATEISTI I SIJE.

Ja nemam nista protiv njega. Neka pise sta hoce, ali nemojte da vas pravi budalama. Ja ga necu vrijedjati, branit cu ga od vrijedjanja, kao sto sam vec radio xy puta, ali nemojte da vas pravi budalama.

Jedino što meni smeta je to što pretjeruje s brojkama. 40.000 ljudi u Madaji :-)

A da li podržava ili ne podržava Islamsku Državu je njegovo pravo izbora.

Zapravo podrška osnivanju kalifata i uspostava Allahovog zakona na zemlji je dužnost svakog muslimana.

A sarajevoxxx je koliko sam ja primjetio musliman. I to onaj pravi musliman jer za razliku od većine bošnjačkih kvazi-muslimana barem zna arapski.

Moje mišljenje je da on Islamsku Državu promatra na drugačiji način nego mainstream mediji. Točnije on se tu vjerojatno slaže sa Davutogluom koji je rekao nešto tipa da oni nisu teroristička organizacija već grupa ljudi ujedinjena nepravdom.
Kareem Abdul

#12322 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

Challenger__ wrote:Fosna2014

Mislim da ratna Wiki-mapa nije skroz pouzdana.

Ti si sam postavljao neke ratne mape Latakije koje se ne slažu sa onime što se nalazi na Wiki-karti.
Em2r

#12323 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Aha evo ga pravi i krivi muslimani. Tooo
Kareem Abdul

#12324 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

Em2r wrote:Aha evo ga pravi i krivi muslimani. Tooo
Jesi li ti musliman?
Em2r

#12325 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Kareem Abdul wrote:
Em2r wrote:Aha evo ga pravi i krivi muslimani. Tooo
Jesi li ti musliman?
Ovi krivi, jesu li to oni sto im je krv, krv njihovih porodica i imetak halal???
Locked