Sirija vol. 2
- Krokodajl
#117452 Re: Sirija vol. 2
Ibta i Dael su samo na papiru bili pod kontrolom pobunjenika, ti gradovi su već dvije-tri godine pod nekom vrstom zajedničke kontrole, u Ibti je normalno funkcionisao ured za izdavanje potvrda za ulazak na dio pod kontrolom vlade, pisalo se o tome već par godina kako ljudi iz Ibte i Daela a vjerovatno i drugih gradova na zapadu provincije Dera ulaze normalno i rade na vladinom prostoru.
Što se tiče istoka provincije Dera, bilo je za očekivati ovo, jug Sirije je bio i ostao odan istinskim tekovinama protesta iz 2011, kao i sjever Homsa.
Neće oni ginuti za tuđe interese...
Sirija pobjeđuje kako god
Što se tiče istoka provincije Dera, bilo je za očekivati ovo, jug Sirije je bio i ostao odan istinskim tekovinama protesta iz 2011, kao i sjever Homsa.
Neće oni ginuti za tuđe interese...
Sirija pobjeđuje kako god
- Krokodajl
#117453 Re: Sirija vol. 2
I ono što treba napomenuti, nakon 7 godina konačno će i narod Dere da odahne, nema više straha kretanja cestom Damask - Dera, uspjeli su izdržati 
- Krokodajl
#117454 Re: Sirija vol. 2
@Sarajevoxxxx
Revolucionari u Deri oslobodili niz gradova od terorista
Revolucionari u Deri oslobodili niz gradova od terorista
-
sekerbay
#117455 Re: Sirija vol. 2
Kad krene silna mašinerija i onoliko ljudstvo, kapitulacija je neminovnost.
To isto da klička pošalješ u ring sa nekim osnovcem i kažeš da se pripazi razornog krošea kojeg malac ima
Samo, mora da su se rusi dogovorili sa izraelom, jer ako nisu, izraelska avijacija će izvući pat poziciju.
To isto da klička pošalješ u ring sa nekim osnovcem i kažeš da se pripazi razornog krošea kojeg malac ima
Samo, mora da su se rusi dogovorili sa izraelom, jer ako nisu, izraelska avijacija će izvući pat poziciju.
-
handžar88
#117456 Re: Sirija vol. 2
U Dzenet?Challenger_ wrote:Nisam upratio šta biva sa svim militantima? OK, većina ide na pomirenje sa vladom, profesionalni "revolucionari"-operativci odlaze u američku bazu u Jordan i dalje, a šta biva sa levatinama koje ne prihvataju pomirenje a koje ne primaju Jordan i USA?
Gdje oni idu?
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- Challenger_
#117458 Re: Sirija vol. 2
Kad se samo sjetim ničim izazvane euforije forumskog puka zbog, kao, očekivane likvidacije Bašara el-Assada. Sa takvima niti o fudbalu.
_______
Da li postoji u čitavom ljudskom postojanju veća ubleha od sirijske nazovi-revolucije? Meni ne pada na pamet. Ako neko zna neka kandiduje događaj, do tada Savina "revolucija" vodi ubjedljivo na listi najglupljih eventa svih vremena.
________
_______
Da li postoji u čitavom ljudskom postojanju veća ubleha od sirijske nazovi-revolucije? Meni ne pada na pamet. Ako neko zna neka kandiduje događaj, do tada Savina "revolucija" vodi ubjedljivo na listi najglupljih eventa svih vremena.
________
- Challenger_
#117459 Re: Sirija vol. 2
Vadiću vam ja postove, sadistitički, samo polako.

- Ironmen
#117460 Re: Sirija vol. 2
Pozdrav za raju sa teme, kako ste ljudi sta ima novo...
Nisam zadnja dva mjeseca skoro pa nista pratio na temi u guzvi sam do grla...
Ajde neko u 2-3 recenice sta se desava trenutno na frotnu
PS: Danas sa bivsim komsijom palestincem na kafi koji je inace u BiH preko 30 godina, i tako u prici kaze da ima rodbinu u Jordanu koja uskoro dolazi u BiH jer kaze da je situacija u Jordanu toliko napeta da je samo pitanje vremena kada ce poceti rat

PS: Danas sa bivsim komsijom palestincem na kafi koji je inace u BiH preko 30 godina, i tako u prici kaze da ima rodbinu u Jordanu koja uskoro dolazi u BiH jer kaze da je situacija u Jordanu toliko napeta da je samo pitanje vremena kada ce poceti rat
- Ironmen
#117461 Re: Sirija vol. 2
4 hours agoSource
Live stream from inside Ibta, former FSA fighters handing over their weapons
WTF

WTF
- Challenger_
#117462 Re: Sirija vol. 2
Oslobodjena čitava okolina Damaska, oslobodjena Badija (pustinja), kolapsiraju antivladine snage u Deri, protesti protiv terorista u Idlibu, protesti protiv okupacionih snaga s one strane Eufrata.
Antisirijski projekat kolapsira pred našim ocima.
- Challenger_
#117463 Re: Sirija vol. 2
Ironmen wrote:4 hours agoSource
WTF![]()
Sirija se ponovo reintegrise. Kolaps proxy-agresije. Fajront.
- Ironmen
#117464 Re: Sirija vol. 2
Znam za ovo oko Damaska to sam pratio, samo dali ovo kuhanje u Jordanu znaci da je Jordan napokon odustao od juga Sirije i planira se pozabaviti svojim unutarnjim problemima ili SAD su napokon skontale da je kraj pa ove kapitulacije idu iz sata u sat..Challenger_ wrote:Oslobodjena čitava okolina Damaska, oslobodjena Badija (pustinja), kolapsiraju antivladine snage u Deri, protesti protiv terorista u Idlibu, protesti protiv okupacionih snaga s one strane Eufrata.
- Ironmen
#117465 Re: Sirija vol. 2
Sta savoxxxx kaze na sve ovo ?? revolucija nikad jaca ??
Nedostajao mi je on i njegove fantazije

Nedostajao mi je on i njegove fantazije
- Challenger_
#117466 Re: Sirija vol. 2
USA im porucile u molu: “ne racunajte na nas”.Ironmen wrote:Znam za ovo oko Damaska to sam pratio, samo dali ovo kuhanje u Jordanu znaci da je Jordan napokon odustao od juga Sirije i planira se pozabaviti svojim unutarnjim problemima ili SAD su napokon skontale da je kraj pa ove kapitulacije idu iz sata u sat..Challenger_ wrote:Oslobodjena čitava okolina Damaska, oslobodjena Badija (pustinja), kolapsiraju antivladine snage u Deri, protesti protiv terorista u Idlibu, protesti protiv okupacionih snaga s one strane Eufrata.
- Challenger_
#117467 Re: Sirija vol. 2
Ironmen wrote:Sta savoxxxx kaze na sve ovo ?? revolucija nikad jaca ??
Nedostajao mi je on i njegove fantazije![]()
Javio se par puta duboko iza pola noći da kaže kako su revolucionari “povratili” neka mjesta.
- Lincoln-Burrows
#117468 Re: Sirija vol. 2
Nema rata kod američkih proxija može da se opusti.Ironmen wrote:kaze da je situacija u Jordanu toliko napeta da je samo pitanje vremena kada ce poceti rat![]()
- muhafuca
#117469 Re: Sirija vol. 2
Rezultat 17 godisnjeg "rata protiv terorizma"
slike - Izvor - Centar za stratesko i medjunarodno proucavanje (Center for strategic and international studies)
Podrucje djelovanja terorista 2001

Podrucje djelovanja terorista 2018

This is the result of 17 years of the so called "war on terror."
Code: Select all
https://twitter.com/shahedghoreishi/status/1011971144080076800Podrucje djelovanja terorista 2001

Podrucje djelovanja terorista 2018

- muhafuca
#117470 Re: Sirija vol. 2
Nisi vala puno ni propustioIronmen wrote:Pozdrav za raju sa teme, kako ste ljudi sta ima novo...
PS: Danas sa bivsim komsijom palestincem na kafi koji je inace u BiH preko 30 godina, i tako u prici kaze da ima rodbinu u Jordanu koja uskoro dolazi u BiH jer kaze da je situacija u Jordanu toliko napeta da je samo pitanje vremena kada ce poceti rat![]()
svi djepovi u unutrasnjosti Sirije su ocisceni (ali mislim da tome ima i vise od dva meseca - da sad ne provjeravam)
nesto se puskaralo u Yarmuku gdje je ISIS bio a ovo ostalo se uglavnom nakon dva tri dana puskaranja predavalo i
zelenim autobisima za Idlib otislo.
Onda je bilo dosta mirovanja - SAA najavila akciju za iza ramazana na jugu Sirije - Akcija nedavno pocela i ide slicno kao
i u centralnom djelu Sirije - izgleda falit ce im zelenih autobusa u narednim danima - opasno se mase Sirijskim zastavama
u jos neoslobodjenim gradicima - valjda svima puskaranja preko glave i skontali da je "revolucija uistinu jaca nego ikad"
eto to je da krace ne moze
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Za Jordan - interesantna informacija - mada sumnjam
bili su neki protesti nedavno ali to je bilo zbog dizanja cijene nafte i jos nekih novih nameta
koje je "vlada" pokusala uvesti - Saudija bacila nekih para - pa se i to smirilo koliko znam.
To je vise ono ekonomski bilo, al su se njegovi mozda prepali da nece rat - mada ne znam doduse
moze svasta biti ko ce mu ga znati.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Savoxxxx i jos pokoji revolucionar sve vise u Izrael kao zvijezdu vodilju
gledaju - jos im on nada ostao - to se postavljaju citati Netanyahua i Izraelskih generala
kad god ovi prdnu - svako bombardovanje Sirije od strane Izraela se proslavi kao jos jedna pobjeda revolucije i tako to.
Nista novo samo u zadnje vrijeme malo otvorenije.
-
sarajevoxxxx
#117471 Re: Sirija vol. 2
Snage izraelske vojske u specijalnoj operaciji koja je trajala nekoliko sati dostavile su desetine tona humanitarne pomoći sirijskim izbjeglicama koje se nalaze u izbjegličkim kampovim u blizini linije sigurne zone na sirijskom Golanu. Glasnogovornik izraelske vojske Efihaj Edrai je objavio saopćenje o toj operaciji u kojem stoji:
“Prošle noći izvedena je specijalna noćna akcija na 4 lokacije kojom se dostavila humanitarna pomoć koja je namijenjena Sirijcima koji su pobjegli i koji se nalaze u izbjegličkim kampovima u blizini sirijske granice u Golanu. Tokom noćne akcije koja je trajala nekoliko sati dostavljeno je 300 šatora, 13 tona hrane, 3 tone hrane za djecu, 3 pokretna vozila sa medicinskom opremom i lijekovima, i 30 tona odjeće i obuće.” Video:
https://www.facebook.com/taqi.ekremah/v ... 876220103/
#neoIRT
“Prošle noći izvedena je specijalna noćna akcija na 4 lokacije kojom se dostavila humanitarna pomoć koja je namijenjena Sirijcima koji su pobjegli i koji se nalaze u izbjegličkim kampovima u blizini sirijske granice u Golanu. Tokom noćne akcije koja je trajala nekoliko sati dostavljeno je 300 šatora, 13 tona hrane, 3 tone hrane za djecu, 3 pokretna vozila sa medicinskom opremom i lijekovima, i 30 tona odjeće i obuće.” Video:
#neoIRT
- Ironmen
#117473 Re: Sirija vol. 2
muhafuca wrote:Nisi vala puno ni propustioIronmen wrote:Pozdrav za raju sa teme, kako ste ljudi sta ima novo...
PS: Danas sa bivsim komsijom palestincem na kafi koji je inace u BiH preko 30 godina, i tako u prici kaze da ima rodbinu u Jordanu koja uskoro dolazi u BiH jer kaze da je situacija u Jordanu toliko napeta da je samo pitanje vremena kada ce poceti rat![]()
![]()
svi djepovi u unutrasnjosti Sirije su ocisceni (ali mislim da tome ima i vise od dva meseca - da sad ne provjeravam)
nesto se puskaralo u Yarmuku gdje je ISIS bio a ovo ostalo se uglavnom nakon dva tri dana puskaranja predavalo i
zelenim autobisima za Idlib otislo.
Onda je bilo dosta mirovanja - SAA najavila akciju za iza ramazana na jugu Sirije - Akcija nedavno pocela i ide slicno kao
i u centralnom djelu Sirije - izgleda falit ce im zelenih autobusa u narednim danima - opasno se mase Sirijskim zastavama
u jos neoslobodjenim gradicima - valjda svima puskaranja preko glave i skontali da je "revolucija uistinu jaca nego ikad"![]()
eto to je da krace ne moze
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Za Jordan - interesantna informacija - mada sumnjam
bili su neki protesti nedavno ali to je bilo zbog dizanja cijene nafte i jos nekih novih nameta
koje je "vlada" pokusala uvesti - Saudija bacila nekih para - pa se i to smirilo koliko znam.
To je vise ono ekonomski bilo, al su se njegovi mozda prepali da nece rat - mada ne znam doduse
moze svasta biti ko ce mu ga znati.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Savoxxxx i jos pokoji revolucionar sve vise u Izrael kao zvijezdu vodilju
gledaju - jos im on nada ostao - to se postavljaju citati Netanyahua i Izraelskih generala
kad god ovi prdnu - svako bombardovanje Sirije od strane Izraela se proslavi kao jos jedna pobjeda revolucije i tako to.
Nista novo samo u zadnje vrijeme malo otvorenije.
Ma Izrael standarno iskaljuje bijes na svaki poraz proxija SAA je platila svaki put kada su oslobodili neki grad ili naselje od nusrica i ekipe..
- Ironmen
#117474 Re: Sirija vol. 2
Dok su dostavljali humanitarnu pomoc za nusrinu nejac jedan izraelac je slucajno upucao i ubilo palestinsko dijete teroristu...sarajevoxxxx wrote:Snage izraelske vojske u specijalnoj operaciji koja je trajala nekoliko sati dostavile su desetine tona humanitarne pomoći sirijskim izbjeglicama koje se nalaze u izbjegličkim kampovim u blizini linije sigurne zone na sirijskom Golanu. Glasnogovornik izraelske vojske Efihaj Edrai je objavio saopćenje o toj operaciji u kojem stoji:
#neoIRT
- Nadzornik
#117475 Re: Sirija vol. 2
Nema nista,iko ista od SAVE DARA...
Save the last hospital ,last cat and dog shelter,bakery,milk factory....etc, etc.
Save the last hospital ,last cat and dog shelter,bakery,milk factory....etc, etc.