salik79 wrote:Cak su i to prilikom prevodjenja izbacili, a ubacili r.a. . I onda pricaju o nekakvom "sahihu".
Pa da, neće da podsjeća na šiizam

Ne znam, nisam pametan.
Umjesto da su napravili pandan eu tj uniju koja bi se protezala od sredozemlja do kazahstana, i od maroka do pakistana, pa uživali u bogatstvu koje im je Allah dao, oni plaćaju reket americi da ih tobože čuva od neprijatelja.
Od kojih neprijatelja?
Boli amera briga, on slijedi svoje interese. Evropa takođe.
Da bi kontrolisali taj resursima prebogat prostor, najlakše im je da zavade narod.
A ovi?
Pa et, liče mi na bošnje iz starih ne tako dobrih vremena.
Ima muslimana, ali slabo vjernika.
Kur'an im izgleda služi da ga zamotaju u krpu i daju mladoj da ga prenese preko praga.
Ne čudi me da će se isti žaliti na ljude.
Kažu ashabi, kada bi se objavili ajeti koji počinju sa ja ejuhelezine amenu (o vi koji vjerujete), mi bismo načulili uši... To znači da su vjerovali da im dolazi nešto vrlo važno.
I naumpade mi nešto što počinje sa "o vi koji vjerujete..."
Pa kaže:
"O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane!"
Ovo nije molba ni preporuka, nego se radi o strogoj naredbi.
Pa u ajetu koji slijedi kaže: "Zato ti vidiš one čija su srca bolesna kako se žure da s njima prijateljstvo sklope, govoreći: 'Bojimo se da nas kakva nevolja ne zadesi."
Baš me zanima, prepoznaju li se selman i bin selman u ovim ajetima?
I onda ti da rješenje:
"Vaši zaštitnici su samo Allah i Poslanik Njegov i vjernici"
Glup si i lijen? Ok, gledaj kako rade vrijedni i pametni zapadnjaci tj kopiraj kao što kinezi kopiraju ostatak svijeta.
Ali ne, ja ću biti američki sluga, finansirati njihove hirove po siriji i negdje drugo, a za uzvrat, oni će garantovati da ću ostati na prijestolju.
Trk na savjetovanje kod trampa il makrona.
Kažu, čekaju isaa i mehdija da im naprave blagostanje

Ti si bolan mehdi.
Zavrni rukave, radi, nađi zajedničku sa komšijama, pa sa svojim narodom uživaj u blagostanju.
Ali jok, misle da je ovo jedino dobro tj jedini ispravan način. Pa neka misle. Kad dođu do cilja, biće im izložena djela pa će vidjeti jesu li postupali kako treba ili ne.
"Tog Dana će se ljudi odvojeno pojaviti da im se pokažu djela njihova"
Pa ako bude loše, ti si donji, bez obzira što misliš da radiš dobro.
“A djela nevjernika su kao priviđenje u ravnici u kojoj žedan vidi vodu, ali kad do tog mjesta dođe, ništa ne nađe – a zateći će kod njega Allaha i On će mu potpuno isplatiti račun njegov, jer Allah veoma brzo obračunava”
Pa neka im je sa srećom, u siriji i u okruženju.