Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#117401 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:I da dodam, ko god je ratovao (bio) protiv hazreti Alije a.s., bio njegov neprijatelj, on je automatski i neprijatelj Allahov i Resulullahov s.a.v.a.v.s. .
Da li to vazi za Talhu i Zubejra, kojima je Allah jos za zivota obecao dzenet (10 odabranih), a ratovali su protiv Alije? Cak su izgubili zivote u ratu protiv Alijeve vojske.

Arapi u gradu al-Hawl presvukli Odzalana. :lol: Al-Hawl je arapski grad u nekadasnjoj provinciji Hasaka, podrucje bogato naftom.

Image
Image

Arapski grad Tabka
Women academy council in #Tabqa giving its fourth course session on the women’s role in the community and how be active and participate in creating an equivalent society.
Image
Image

Sekretar Majk Pompeo je u americkom senatu rekao da nigdje ne idu iz Sirije. Rekao je da ostaju u Manibdzu, kao i njihovi parnteri iz SDF. YPG se povukao ima dvije godine. :lol: :lol:

Americka ambasada u Jordanu porucila dzihadistima da ih podrzavaju ali da ih nece braniti. :-)

U Afrinu klaonica, pljacke, otimacina, silovanja. Potpuno unisten jedan miran region, oaza mira u Siriji.
sekerbay

#117402 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

salik79 wrote:Moj Secerbegovicu, ovaj lik do jucer ne da nije bio musliman prakticar, nego nije bio uopce musliman, a danas je - nakon "casice", dvije, s da'ijama (Kuduz&co) postao vrsni poznavatelj ne samo fikha, nego i tefsira, akaida, hadisa, te s tim znanjem ulazi u tudja srca i zna u sta ko vjeruje.
To je ono opasno. Eto, gledam njega i vidim sebe prije nekih 15-ak godina.
Nešto kontam, da se nisam zadubio u kitabe, možda bih bio od onih koji iz sirije pozivaju u borbu protiv taguta :mrgreen:
salik79 wrote: Da Poslanik je ukazivao (ne upozoravao) na Perzijance, ali kao na one koji ce naslijediti (preuzeti luconostvo) vjeru, nakon sto se Arapi udalje od nje.
Da je iman na danici, dohvatio bi ga njegov narod, reče poslanik, s.a.v.s pokazujući na selmana, r.a.
salik79 wrote:hazreti Alije a.s
Pitam jednog selefijskog šejha zašto nakon izgovaranja alijinog imena ne kažu alejhisselam, a on reče: "ne donosimo selam ni za ebu-bekra iako je preči da se na njega donosi selam"
Znači, džaba što je u buhariji selam na aliju i što je to njegovo pravo, ovaj ga ipak neće donositi. Haman samo zato da ne bi izgledalo šiijski :mrgreen:
zrakomlat

#117403 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Challenger_ wrote:Čuj Končarovi bojleri... :lol: :lol: :lol: Kad one od 80 litara Assad baci iz kelikoptera, oduva dvije posljednje bolnice, tri pekare i pobije 7 mudžahida od kojih je 47 žena. Stari moj...
:lol:
zrakomlat

#117404 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Krokodajl wrote:Image

Oni tog Abu Bekra 20 dana pripremaju za današnji dan (fotografija od 10. 6.)
Vezali ga nekom trakom na nešto što bi trebalo da ovaj "projektil" lansira :lol: :lol:
sekerbay

#117405 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

Kikibombona wrote:Zubejr
Kada je alija čuo da je povlačeći se sa bojnog polja poginuo zubejr, r.a. izgovorio je onu čuvenu: "ubicu safijinog sina obradujte vatrom"
habanero68

#117406 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Sirijska vojska objavila kraj “čišćenja” velike enklave ISIL-a u pokrajini Deir Ez-Zor

https://www.logicno.com/politika/sirijs ... z-zor.html

Image
salik79

#117407 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sekerbay wrote:
salik79 wrote:Moj Secerbegovicu, ovaj lik do jucer ne da nije bio musliman prakticar, nego nije bio uopce musliman, a danas je - nakon "casice", dvije, s da'ijama (Kuduz&co) postao vrsni poznavatelj ne samo fikha, nego i tefsira, akaida, hadisa, te s tim znanjem ulazi u tudja srca i zna u sta ko vjeruje.
To je ono opasno. Eto, gledam njega i vidim sebe prije nekih 15-ak godina.
Nešto kontam, da se nisam zadubio u kitabe, možda bih bio od onih koji iz sirije pozivaju u borbu protiv taguta :mrgreen:
:thumbup: :kiss: Sto bi hafiz Bugari rek'o: "Akutna upala imana koju treba lijeciti...".
sekerbay wrote:
salik79 wrote: Da Poslanik je ukazivao (ne upozoravao) na Perzijance, ali kao na one koji ce naslijediti (preuzeti luconostvo) vjeru, nakon sto se Arapi udalje od nje.
Da je iman na danici, dohvatio bi ga njegov narod, reče poslanik, s.a.v.s pokazujući na selmana, r.a.
Image
sekerbay wrote:
salik79 wrote:hazreti Alije a.s
Pitam jednog selefijskog šejha zašto nakon izgovaranja alijinog imena ne kažu alejhisselam, a on reče: "ne donosimo selam ni za ebu-bekra iako je preči da se na njega donosi selam"
Znači, džaba što je u buhariji selam na aliju i što je to njegovo pravo, ovaj ga ipak neće donositi. Haman samo zato da ne bi izgledalo šiijski :mrgreen:
Cak su i to prilikom prevodjenja izbacili, a ubacili r.a. . I onda pricaju o nekakvom "sahihu". :roll:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#117408 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

habanero68 wrote:Sirijska vojska objavila kraj “čišćenja” velike enklave ISIL-a u pokrajini Deir Ez-Zor

https://www.logicno.com/politika/sirijs ... z-zor.html

Image
Toj mapi da dodam i mapu napretka u provinciji Dera:

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#117409 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

ubi sekta
salik79

#117410 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:I da dodam, ko god je ratovao (bio) protiv hazreti Alije a.s., bio njegov neprijatelj, on je automatski i neprijatelj Allahov i Resulullahov s.a.v.a.v.s. .
Da li to vazi za Talhu i Zubejra, kojima je Allah jos za zivota obecao dzenet (10 odabranih), a ratovali su protiv Alije? Cak su izgubili zivote u ratu protiv Alijeve vojske.
Ne vidim sto bi to tebe trebalo tangirati, ali kada vec pitas:

Image

Jer:

Image
Rijec je o Amaru ibn Jasiru r.a.

A sto se Ebu Sufijanovog podmladka tice, odnosno Muavije koji ce predvoditi buntovnicku grupu koja ce zvati u vatru:
Image
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#117411 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- Narod se polako vraća kućama, iz izbjeglištva:

:arrow: LINK
Kikibombona

#117412 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote:
Ne vidim sto bi to tebe trebalo tangirati, ali kada vec pitas:

Image
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je poslije imao običaj kazati: “Ko želi da vidi šehida koji hoda po Zemlji, neka gleda Talhu bin Ubejdullaha!” A Ebu Bekr Es-Siddik, radijallahu anhu, je kada bi neko spomenuo Uhud, obično kazao: “Taj dan je Talhin dan.”
Prenosi se da je Zubejr ibn Avam, Allah bio njime zadovoljan, uzeo svoju sablju i počeo da kruži ulicama Mekke, kao da nešto traži. Svaki put kada bi sreo nekoga, upitao bi ga – a zatim nastavio, sve dok nije stigao do najvišeg mjesta u Mekki gdje je sreo Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.

-Allahov Poslanik ga upita: „Šta je s tobom?“

-„Čuo sam da su te ubili“ – odgovorio je Zubejr.

Na to mu Poslanik reče: „Šta bi uradio u tom slučaju?“

On mu odgovori: „Ubio bih ovom sabljom onoga koji bi te ubio.“

Nakon toga je Allahov Poslanik zamolio Allaha za njega i njegovu sablju dobro i bereket.
Znaci, Allah je dvojici ljudi, koji su se borili protiv Alija, pa time postali neprijatelji Allaha i Poslanika, za zivota odredio dzenet. Nesto ovdje debelo ne stima.

Isto tako, slijedeci tvoju logiku, Aisa, supruga Muhameda, je takodje neprijatelj Allaha i Poslanika jer se borila protiv Alije. U ratu izmedju Alije i Aise je poginulo 10 000 ljudi sto je za to vrijeme strahovita cifra...
sekerbay

#117413 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

salik79 wrote:Cak su i to prilikom prevodjenja izbacili, a ubacili r.a. . I onda pricaju o nekakvom "sahihu".
Pa da, neće da podsjeća na šiizam :-)
Ne znam, nisam pametan.
Umjesto da su napravili pandan eu tj uniju koja bi se protezala od sredozemlja do kazahstana, i od maroka do pakistana, pa uživali u bogatstvu koje im je Allah dao, oni plaćaju reket americi da ih tobože čuva od neprijatelja.
Od kojih neprijatelja?
Boli amera briga, on slijedi svoje interese. Evropa takođe.
Da bi kontrolisali taj resursima prebogat prostor, najlakše im je da zavade narod.
A ovi?
Pa et, liče mi na bošnje iz starih ne tako dobrih vremena.
Ima muslimana, ali slabo vjernika.
Kur'an im izgleda služi da ga zamotaju u krpu i daju mladoj da ga prenese preko praga.
Ne čudi me da će se isti žaliti na ljude.
Kažu ashabi, kada bi se objavili ajeti koji počinju sa ja ejuhelezine amenu (o vi koji vjerujete), mi bismo načulili uši... To znači da su vjerovali da im dolazi nešto vrlo važno.
I naumpade mi nešto što počinje sa "o vi koji vjerujete..."
Pa kaže:
"O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane!"
Ovo nije molba ni preporuka, nego se radi o strogoj naredbi.
Pa u ajetu koji slijedi kaže: "Zato ti vidiš one čija su srca bolesna kako se žure da s njima prijateljstvo sklope, govoreći: 'Bojimo se da nas kakva nevolja ne zadesi."
Baš me zanima, prepoznaju li se selman i bin selman u ovim ajetima?
I onda ti da rješenje:
"Vaši zaštitnici su samo Allah i Poslanik Njegov i vjernici"
Glup si i lijen? Ok, gledaj kako rade vrijedni i pametni zapadnjaci tj kopiraj kao što kinezi kopiraju ostatak svijeta.
Ali ne, ja ću biti američki sluga, finansirati njihove hirove po siriji i negdje drugo, a za uzvrat, oni će garantovati da ću ostati na prijestolju.
Trk na savjetovanje kod trampa il makrona.
Kažu, čekaju isaa i mehdija da im naprave blagostanje :-)
Ti si bolan mehdi.
Zavrni rukave, radi, nađi zajedničku sa komšijama, pa sa svojim narodom uživaj u blagostanju.
Ali jok, misle da je ovo jedino dobro tj jedini ispravan način. Pa neka misle. Kad dođu do cilja, biće im izložena djela pa će vidjeti jesu li postupali kako treba ili ne.
"Tog Dana će se ljudi odvojeno pojaviti da im se pokažu djela njihova"
Pa ako bude loše, ti si donji, bez obzira što misliš da radiš dobro.
“A djela nevjernika su kao priviđenje u ravnici u kojoj žedan vidi vodu, ali kad do tog mjesta dođe, ništa ne nađe – a zateći će kod njega Allaha i On će mu potpuno isplatiti račun njegov, jer Allah veoma brzo obračunava”

Pa neka im je sa srećom, u siriji i u okruženju.
sekerbay

#117414 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

Kikibombona wrote:Znaci
Šta znači?
Ovo je islamska tema. Tamo imaš religijski pdf sa temom pitanje vjernicima. Dođi, postavi pitanje i rado ću ti odgovoriti ko je ubio te ashabe i zašto su i nakon te bitke dzenetlije iako su se suprostavili aliji.
salik79

#117415 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je poslije imao običaj kazati: “Ko želi da vidi šehida koji hoda po Zemlji, neka gleda Talhu bin Ubejdullaha!” A Ebu Bekr Es-Siddik, radijallahu anhu, je kada bi neko spomenuo Uhud, obično kazao: “Taj dan je Talhin dan.”
Prenosi se da je Zubejr ibn Avam, Allah bio njime zadovoljan, uzeo svoju sablju i počeo da kruži ulicama Mekke, kao da nešto traži. Svaki put kada bi sreo nekoga, upitao bi ga – a zatim nastavio, sve dok nije stigao do najvišeg mjesta u Mekki gdje je sreo Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.

-Allahov Poslanik ga upita: „Šta je s tobom?“

-„Čuo sam da su te ubili“ – odgovorio je Zubejr.

Na to mu Poslanik reče: „Šta bi uradio u tom slučaju?“

On mu odgovori: „Ubio bih ovom sabljom onoga koji bi te ubio.“

Nakon toga je Allahov Poslanik zamolio Allaha za njega i njegovu sablju dobro i bereket.
Znaci, Allah je dvojici ljudi, koji su se borili protiv Alija, pa time postali neprijatelji Allaha i Poslanika, za zivota odredio dzenet. Nesto ovdje debelo ne stima.

Isto tako, slijedeci tvoju logiku, Aisa, supruga Muhameda, je takodje neprijatelj Allaha i Poslanika jer se borila protiv Alije. U ratu izmedju Alije i Aise je poginulo 10 000 ljudi sto je za to vrijeme strahovita cifra...
Malo mi je glupo s tobom o ovome. Nesto si pohvatao i mislis da nesto i znas, a ni sam ne znas koliko si supalj. Uglavnom, imena desetorice su manipulirana, a i to po nalogu Muavije.

Muavija je ogroman broj hadisa dao "preurediti", a mnoge i izmisliti. A to se nastavilo za vrijeme cijele dinastije, pa i kasnije.

Hazreti Aisa je bila zloupotrijebljena od strane Muavije, a to potvrdjuju mnoge predaje, ali ti to - naravno - ne znas, ili ne zelis da znas. I, ne, ona nije ratovala protiv hazreti Alije a.s.. Bila je na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme, a to je shvatila kada je vec bilo kasno.
salik79

#117416 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sekerbay wrote:
salik79 wrote:Cak su i to prilikom prevodjenja izbacili, a ubacili r.a. . I onda pricaju o nekakvom "sahihu".
Pa da, neće da podsjeća na šiizam :-)
Ne znam, nisam pametan.
Umjesto da su napravili pandan eu tj uniju koja bi se protezala od sredozemlja do kazahstana, i od maroka do pakistana, pa uživali u bogatstvu koje im je Allah dao, oni plaćaju reket americi da ih tobože čuva od neprijatelja.
Od kojih neprijatelja?
Boli amera briga, on slijedi svoje interese. Evropa takođe.
Da bi kontrolisali taj resursima prebogat prostor, najlakše im je da zavade narod.
A ovi?
Pa et, liče mi na bošnje iz starih ne tako dobrih vremena.
Ima muslimana, ali slabo vjernika.
Kur'an im izgleda služi da ga zamotaju u krpu i daju mladoj da ga prenese preko praga.
Ne čudi me da će se isti žaliti na ljude.
Kažu ashabi, kada bi se objavili ajeti koji počinju sa ja ejuhelezine amenu (o vi koji vjerujete), mi bismo načulili uši... To znači da su vjerovali da im dolazi nešto vrlo važno.
I naumpade mi nešto što počinje sa "o vi koji vjerujete..."
Pa kaže:
"O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane!"
Ovo nije molba ni preporuka, nego se radi o strogoj naredbi.
Pa u ajetu koji slijedi kaže: "Zato ti vidiš one čija su srca bolesna kako se žure da s njima prijateljstvo sklope, govoreći: 'Bojimo se da nas kakva nevolja ne zadesi."
Baš me zanima, prepoznaju li se selman i bin selman u ovim ajetima?
I onda ti da rješenje:
"Vaši zaštitnici su samo Allah i Poslanik Njegov i vjernici"
Glup si i lijen? Ok, gledaj kako rade vrijedni i pametni zapadnjaci tj kopiraj kao što kinezi kopiraju ostatak svijeta.
Ali ne, ja ću biti američki sluga, finansirati njihove hirove po siriji i negdje drugo, a za uzvrat, oni će garantovati da ću ostati na prijestolju.
Trk na savjetovanje kod trampa il makrona.
Kažu, čekaju isaa i mehdija da im naprave blagostanje :-)
Ti si bolan mehdi.
Zavrni rukave, radi, nađi zajedničku sa komšijama, pa sa svojim narodom uživaj u blagostanju.
Ali jok, misle da je ovo jedino dobro tj jedini ispravan način. Pa neka misle. Kad dođu do cilja, biće im izložena djela pa će vidjeti jesu li postupali kako treba ili ne.
"Tog Dana će se ljudi odvojeno pojaviti da im se pokažu djela njihova"
Pa ako bude loše, ti si donji, bez obzira što misliš da radiš dobro.
“A djela nevjernika su kao priviđenje u ravnici u kojoj žedan vidi vodu, ali kad do tog mjesta dođe, ništa ne nađe – a zateći će kod njega Allaha i On će mu potpuno isplatiti račun njegov, jer Allah veoma brzo obračunava”

Pa neka im je sa srećom, u siriji i u okruženju.
:thumbup:

Potpisujem, od do!
Maystor

#117417 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Izgleda da vehabije više i ne pružaju otpor, SAA uzela grad Hirak i bezbroj sela, kasarni, objekata...
Jordan pokušava dogovoriti sporazum o predaji terorista, ruski zračni udari prestali oko 18h, možda vidimo zelene autobuse sutra. Ako ne, Tigar će ovo završiti za nekoliko dana.
dragma
Vozim: Pješe

#117418 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

sekerbay wrote:
Kikibombona wrote:Znaci
Šta znači?
Ovo je islamska tema. Tamo imaš religijski pdf sa temom pitanje vjernicima. Dođi, postavi pitanje i rado ću ti odgovoriti ko je ubio te ashabe i zašto su i nakon te bitke dzenetlije iako su se suprostavili aliji.
Svaka čast tvom poimanju vjere, poštujem, ali ovo je tema Sirija na kojoj vi vazdan raspredate o Islamu, ovakvom ili onakvom, i sad kad te čovjek nešta pita u vezi teme koju ste nametnuli hajmo na pdf religija...!?

Ne ide to tako, neka vas sad tu gdje jeste...
Last edited by dragma on 28/06/2018 21:54, edited 1 time in total.
Nadzornik

#117419 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Civili napustaju teritoriju Dare koja je pod kontrolom revolucionara kroz koridor koji je juce otvoren.

Image
Image

fosna2014

#117420 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Vise izvora navode da je dogovoreno primirje u Dari.
sekerbay

#117421 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

salik79 wrote:Potpisujem
Hvala. Čast mi je.
Maystor wrote:Izgleda da vehabije više i ne pružaju otpor, SAA uzela grad Hirak i bezbroj sela, kasarni, objekata...
Jordan pokušava dogovoriti sporazum o predaji terorista, ruski zračni udari prestali oko 18h, možda vidimo zelene autobuse sutra. Ako ne, Tigar će ovo završiti za nekoliko dana.
Kažem ja tebi jučer da se zezno onaj tvoj novinar.
Hevta i ovo je gotovo.
Ogromna sila je krenula na tu enklavu. Ne mogu ni zamisliti to prebiranje artiljerijom plus avijacija.
dragma wrote:Ne ide to tako, neka vas sad tu gdje jeste...
:lol:
Pa ne treba mu pasoš da bi došo do one teme.
Uglavnom, trudim se da ovaj islamski pogled nekako ukomponujem u temu kako bi se u što većoj mjeri izbjegao off.
Ovo što on spominje je čisto islamska tema koju, koliko god se trudio, ne mogu zapakovat u ovu o siriji :mrgreen:
Nadzornik

#117422 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Sefovi arapskih sluzbi bezbjednosti i sef izraelske sluzbe bezbjednosti se sastali u tajnosti u Jordanu.
Direktori obavjestajnih sluzbi Jordana,Egipta i Saudijske Arabije,General Adnan al-Isamal-Yundi,Abbas i Khaled Kamel bin Ali al-Humaidan
su se sastali sa sefom Mossada Yossi Koenom u jordanskom gradu Akabi.
Sastanku su prisustvovali i savjetnik predsjednika SAD Jared Kushner i specijalni izaslanik americke vlade za Bliski istok,Jason Greenblatt.

Sef obavjestajne sluzbe Izraela (Mossad), Yossi Cohen.
Image
Maystor

#117423 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Masovna predaja militanata širom Dere, biće ovo gotovo mirnim putem inšalah. Ono što ostane nusre i isila, spržiti fosforom i kraj priče.
Kikibombona

#117424 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Malo mi je glupo s tobom o ovome. Nesto si pohvatao i mislis da nesto i znas, a ni sam ne znas koliko si supalj. Uglavnom, imena desetorice su manipulirana, a i to po nalogu Muavije.

Muavija je ogroman broj hadisa dao "preurediti", a mnoge i izmisliti. A to se nastavilo za vrijeme cijele dinastije, pa i kasnije.

Hazreti Aisa je bila zloupotrijebljena od strane Muavije, a to potvrdjuju mnoge predaje, ali ti to - naravno - ne znas, ili ne zelis da znas. I, ne, ona nije ratovala protiv hazreti Alije a.s.. Bila je na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme, a to je shvatila kada je vec bilo kasno.
Sta je netacno od onoga sto sam napisao?

Sve je tacno, zato vilenis.

Evo kako Mula Sadra (za koje mozda radis) odgovara na isto pitanje :oops: :lol: :lol:

http://mullasadra.ba/pitanja-i-odgovori ... an-dzennet

Suniti vjeruju da je desetorici ashaba za zivota obecan dzenet, a medju njima su dva protivnika Alije, Talha i Zubejr. Ni ostali prema Aliju nisu bili puno bolji, u razlicitim periodima nakon Muhameda, ali o tome necemo.

Stvar je u tome da si ti Talhu, Zubejra, Aisu i mnoge druge Muhamedu bliske osobe okarakterisao kao neprijatelje Allaha zato sto su bili neprijatelji Alija. Suni muslimani se niposto ne slazu da su nabrojani neprijatelji Allaha. Stavise, tretiraju ih kao najistaknutije i najbolje muslimane.

E to dolazis u sukob sa sunitskim interpretacijama historijskih dogadjaja...

I jos prozivas Muaviju, Muhamedovog pisara, koji je cijenjen kod suni muslimana kao svi drugi Muhamedu bliski ashabi. :roll:

Ako si presao na siizam, onda razumijem.
handžar88

#117425 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Sta ti je bolan.. mula sadra radi za Salika... :lol:
Izmisljeno naravno, sve je izmisljeno.. Muavija mijeno hadise, Hurejre izmisljo.. Buharija falsificiran, izmijenjen, prico Saliku njegov sejh Ibrisevic :oops:
Sve je sumnjivo i sve treba preispitat samo nije ono sto sejh svojom glavom izmisli... sta kaze lik sjedio jedan dan razmisljo i doslo mu odjednom u glavu otkrovenje, skonto da Allah swt posti :-) :-) kakve budale da Allah Uzviseni nas sacuva takve zablude. Amin!
Locked