Idlib, pa Kurdi ?
Saxxx i vehabije ne lazu, samo istinu ne govore
Vec godinama isti odgovori, nista novo od tebesalik79 wrote:
Evo ga savin brat. Samo ti s bijelim sljemovima pod ruku i laganini. Benjo vas gleda.
Vidi.. onda ni Alija r.a nece vidjeti Dzeneta jer je poubijao par hiljada muslimana, tj haridzija... isto su i siije, samo sekta jos jedna sekta. Ne mislim tu na raznosenje po dzamijama nego na borbu.sekerbay wrote:Čovjek je komotan u svojoj vjeri sve dok ne prolije nedužnu krv.
Blud se oprosti, krađa i dr., al kad dođe do prolijevanja krvi, onda nema šanse.
Onome ko ubije muslimana, najtoplije preporučujem da ne umire i ne ide na ahiret. Et, ako ikako može.
Za njega nema mjesta na ahiretu.
Dakle, nagovoriš insana da ubija "zle šije", recimo raznoseći se u njihovim džamijama, onda slobodno možeš prestati sa obavljanjem namaza, posta il sl.
Tebi to više ne treba.
Pa poslanik nije rekao da se za umet boji šejtana ili dedžala, nego hodža tj imama. Nazvao ih je pozivacima u vatru. Znaš šta znači stojati kraj dzehenemskih vrata i pozivat unutra
Završe večernju školu koju nazivaju fakultet i opletu davit.
Udri tekfirom.
Pa, podjela ummeta je trebala da bude milost!
Ne postoji jedna grupa koja se može pohvaliti kompletnim znanjem i zato su te podjele trebale biti nešto najljepše jer bi svaka grupa došla do neke istine koju bi dijelila sa drugima i to u ljubavi i bratstvu.
Nevjerovatno je do kakvih su dubina došle recimo šije.
Kada sam prvi put uzeo da isčitavam tefsir mizan, poljubio sam ga i ostavio jer se nisam osjećao spremnim ni mentalno jakim za takvo djelo.
Kasnije, kada bih ga čitao, osjećao sam se tako malim ko prvačić kad dođe pred učitelja iako sam već u to vrijeme nekih 10-ak godina izučavao vjeru.
Al jok, nagovori dojučerašnjeg narkomana da ode u džamiju i raznese se u halki sijskog alima.
Izvinjavam se, moro sam.
Prenese me ova fitna i nepravda.
Ukucas Madaya i bude stotinu dokazasalik79 wrote:
Daj taj jedan od stotina dokaza!!!? Stavili ih na listu nakon opetovanih cionistickih pritisaka. Prije toga u vise navrata odbijali te "prijedloge". Nemojmo biti djeca.
Tebi oni nikada niau bili heroji, da se ne lazemo. Tvoji nisu ni tada dozvoljavali cak ni da se dovi za njih. Jer, da je tako, kao sto tvrdis - onda s tobom nesto ne bi bilo uredu. Jer, neprijatelj se nije promijenio.
Poginulo hiljade ljudi od barel bombi, vijece sigurnosti zabranilo jer je izrazito neprecizno, ubija civile, rusi kuce, zgrade, naselja.Challenger_ wrote:mirsek wrote:Bacaju li koncar bojlere, bez toga je tanka sansa za uspjeh.Maystor wrote:Anihilacija terorista u Deri! Uvaženi predsjednik Dr Assad se razgoropadio, avioni SAA lete po Kuneitri, uz samu granicu s cionističkom tvorevinom. Nemilosrdni zračni udari širom Dere čine ovu bitku potpuno monotonom. Grad Hirak ostao u potkovici (prepoznatljiva taktika Tigra). Ne mogu ni nabrajati šta su sve oslobodili.
Šta kaže VS o ideologiji "alevite u kabur a kršćane u Liban"? Kažu li da je to cool? Ili misle da dečke treba pustiti da pokolju, pobiju i protjeraju sve manjine i sve većinske suni-lojaliste?Akibh wrote:Poginulo hiljade ljudi od barel bombi, vijece sigurnosti zabranilo jer je izrazito neprecizno, ubija civile, rusi kuce, zgrade, naselja.
I onda se bolesnici zaj.ebavaju i keslaju na sve to.
Nemam ja problema sa tim, sa druge strane je nusra, HTS, ISIL, sve govnar do govnaraChallenger_ wrote:Šta kaže VS o ideologiji "alevite u kabur a kršćane u Liban"? Kažu li da je to cool? Ili misle da dečke treba pustiti da pokolju, pobiju i protjeraju sve manjine i sve većinske suni-lojaliste?Akibh wrote:Poginulo hiljade ljudi od barel bombi, vijece sigurnosti zabranilo jer je izrazito neprecizno, ubija civile, rusi kuce, zgrade, naselja.
I onda se bolesnici zaj.ebavaju i keslaju na sve to.
Kažu li išta o trome?
A kako si došao do toga da su sekta?handžar88 wrote:isto su i siije, samo sekta jos jedna sekta

muhafuca wrote:SAA napredovala skoro do gradica Ghariyah u kojem se vec par dana protestvuje u korist SAA
Nemam sta ja dolazit do toga, to je tako i to je cinjenica.sekerbay wrote:A kako si došao do toga da su sekta?handžar88 wrote:isto su i siije, samo sekta jos jedna sekta
Drugo, odakle poređenje sa haridzijama na koje je upozoravao sam poslanik?
OK, poslanik je upozoravao i na irance tj perzijance, al to nije tema.
ako ides tom logikom imas upozorenje o zidovima u Kur'an-u, koji je po rangu vazniji od hadisasekerbay wrote:A kako si došao do toga da su sekta?handžar88 wrote:isto su i siije, samo sekta jos jedna sekta
Ali ćeš dopustiti da odgovorimhandžar88 wrote:s tim bi zavrsio na tu temu
Pretpostavljam da imaš to djelo, tako da ti neće biti problem da mi ga posudiš da pročitam i vidim šta to piše.handžar88 wrote:Niametullah el-Džezairi u svom kapitalnom djelu El-Envarun-Nu‘manijja
Govori se o nasibijama. Nasibije su današnje selefije.handžar88 wrote:“Mi se s njima (tj. ehlussunnetom)
Aha, ok. Koliko sam mogao upratiti, ti što bi se kazalo do jučer nisi bio musliman praktičar a već danas bi da sudiš ko pripada umetu a ko ne.handžar88 wrote:ko smatra da nisu sekta on je ili neznalica i siija, moze biti i sufija ali to ti je isto sto i dzahil.
"Ti ćeš, sigurno, naći da su vjernicima najljući neprijatelji jevreji i mnogobošci..."muhafuca wrote:ako ides tom logikom imas upozorenje o zidovima u Kur'an-u, koji je po rangu vazniji od hadisa
Potrazih ime tog "cuvenog sijskog alima", al' sve sto mogodoh naci su linkovi na vehabijske stranice, poput siizamotvoreno. Kako to da to "kapitalno djelo" ne mogu pronaci na online sijskoj biblioteci, a mogu more drugih knjiga?! I ne samo djelo, nego ni autora....handžar88 wrote:Nemam sta ja dolazit do toga, to je tako i to je cinjenica.sekerbay wrote:A kako si došao do toga da su sekta?handžar88 wrote:isto su i siije, samo sekta jos jedna sekta
Evo ti samo jedan citat iz jedne od najpriznatijih šiitskih knjiga:
Niametullah el-Džezairi u svom kapitalnom djelu El-Envarun-Nu‘manijja, 2/279, rekao je: “Mi se s njima (tj. ehlussunnetom) ne slažemo oko istog Boga, niti oko istog Poslanika, niti oko istog imama. Oni govore da je njihov Gospodar Onaj koji je poslao Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, a da je vladar poslije njega Ebu Bekr. Mi ne priznajemo tog Gospodara, niti tog Poslanika. Mi (tj. šiije) kažemo: ‘Gospodar, poslije Čijeg Poslanika biva vladar Ebu Bekr, nije naš Gospodar, a ni taj Poslanik nije naš poslanik.”
I s tim bi zavrsio na tu temu, o tome je sve receno.. ko smatra da nisu sekta on je ili neznalica i siija, moze biti i sufija ali to ti je isto sto i dzahil.
Da Poslanik je ukazivao (ne upozoravao) na Perzijance, ali kao na one koji ce naslijediti (preuzeti luconostvo) vjeru, nakon sto se Arapi udalje od nje.sekerbay wrote:A kako si došao do toga da su sekta?handžar88 wrote:isto su i siije, samo sekta jos jedna sekta
Nakon sto budem "nadahnut" tvojim "osvjezavajucim" upisima, ne preostaje mi nista drugo...Akibh wrote:Vec godinama isti odgovori, nista novo od tebesalik79 wrote:
Evo ga savin brat. Samo ti s bijelim sljemovima pod ruku i laganini. Benjo vas gleda.
Koji dokazi? Gdje je to mezarje u kojem su ukopani oni koji su "umrli od gladi" zbog Hizbullaha?! Ko je to kod nas u ratu umro od gladi? Nesto mi ne spominjes "umiranje od gladi" kada su (istovremeno) bili u pitanju Fua i Kafraja?! Doduse, nije Anadolija o tome pisala.Akibh wrote:Ukucas Madaya i bude stotinu dokazasalik79 wrote:
Daj taj jedan od stotina dokaza!!!? Stavili ih na listu nakon opetovanih cionistickih pritisaka. Prije toga u vise navrata odbijali te "prijedloge". Nemojmo biti djeca.
Tebi oni nikada niau bili heroji, da se ne lazemo. Tvoji nisu ni tada dozvoljavali cak ni da se dovi za njih. Jer, da je tako, kao sto tvrdis - onda s tobom nesto ne bi bilo uredu. Jer, neprijatelj se nije promijenio.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/huma ... /160103046
Ovdje je hezbolah djelovao i niko vise![]()
Neprijatelj se promijenio i te kako, bili su cionisti, sad su djeca, zene, civili - sve muslimani
Daj mi link na perzijskom!? Pitaj te tvoje da ti ga proslijede...Online blioteka je na engleskom - more autora i djela (sve zvucna imena), a nigdje tog "kapitalca"handžar88 wrote:![]()
![]()
Kao sto rekoh necu da ulazim dalje u te sektaske price.. normalno da neces naci tog autora na nasem jeziku, probaj na perzijskom..
Eto ti mi reci neznalice koji si protekfirio i ebu Hurejru i Muaviju, a sigurno isto mislis i o drugim ashabima.. za koga Buharija i Muslim nisu vjerodostojni, sta se moze sa takvim ljudima raspravljat? Kakav dokaz da mu das? Jedino Kuranski ajet priznaje, a i to je upitno.. i taj ajet ce on onda tumacit na svoj nacin jer sigurno da nije vjerodostojno ono sto je od tefsira doslo od onih prije nas. Znaci necu ni rijec vise da pisem o ovoj temi, pricacemo drugom prilikom i sigurno saznat ko je bio upravu.