Sirija vol. 2

Locked
mirsek

#110851 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:
Fudo387 wrote:
Challenger_ wrote:Upravo.

Ni trenutno, ni u budućih hiljadu godina neće Švabo pogledati na istok. Takve su batine dobili. To ova huda američka dijaspora halucinira da će neko njihove ratove voditi.

Hoće, ali u ****u.
Tim tvojim votkasima je jebena saka jada Finci uzela mjeru, razbucali ih k’o bekane na sake.
I sad bi ono opet na Berlin? I to nikad ne bi zauzeli da s kontra strane nije nadirao Paton.
Rusima je gorilo pod nogama. Da Svabo nije bio razvucen na sve strane, da je udario na Rusiju punim kapacitetom, veoma brzo bi najurili Ruse do Japana.

Isto tako, Rus je olaksao posao Amerikancima koji bi 1v1 sa Svabama takodje najebali.

Sto se tice Finaca, Hitler je prezirao Ruse radi sramomotne epizode u Finskoj. Postoje svjedocanstva o tome. Ocekivao je da ce Rusi pregaziti Fince i duboko se razocarao ruskom vojnom snagom. Na kraju je opet umro zahvaljujuci Rusima koji mu na vrata pokucase. :D
Pa nije Svabo sam nadirao na Rusiju, bilo je tu "malo" i koalicionih snaga iz evrope. :D
Fudo387

#110852 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

DaysleepeR wrote:ko je bio u Shanghai-u kaže "malo malo pa proleti Ferrari" a bošnjo konta riža domet kineza...

e grdne rane...
Pa to je upravo taj Bosnjo biznismen, zaradi nesta love i kupi bmw-a da ga selo gleda. Proleti ferari, proleti i po Emiratima, nije to dokaz nadri pameti. Kad naprave svoj ferari, ili nesto da bar lici na ferari, e onda su nesto. :D
The 51st State

#110853 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

e ta buranija iz italije, rumunije i slican basibozuk je bio bitan pravo, ne bi svabo dalje od poljske bez njih, da ameri nisu uletili u rat do vladivostoka bi ih ganjali.
Last edited by The 51st State on 03/04/2018 13:01, edited 1 time in total.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#110854 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

mirsek wrote:Pa nije Svabo sam nadirao na Rusiju, bilo je tu "malo" i koalicionih snaga iz evrope. :D
Vidiš da nema blage veze o čemu piše. Notorni šalabajzer.
DaysleepeR

#110855 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Fudo387 wrote:
DaysleepeR wrote:ko je bio u Shanghai-u kaže "malo malo pa proleti Ferrari" a bošnjo konta riža domet kineza...

e grdne rane...
Pa to je upravo taj Bosnjo biznismen, zaradi nesta love i kupi bmw-a da ga selo gleda. Proleti ferari, proleti i po Emiratima, nije to dokaz nadri pameti. Kad naprave svoj ferari, ili nesto da bar lici na ferari, e onda su nesto. :D
ma ja ba

http://www.scmp.com/business/companies/ ... ctric-cars
Fudo387

#110856 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:
mirsek wrote:Pa nije Svabo sam nadirao na Rusiju, bilo je tu "malo" i koalicionih snaga iz evrope. :D
Vidiš da nema blage veze o čemu piše. Notorni šalabajzer.
Al su imali saveznike u pm...italija, i par slicnih kokosara.
I sa takvim smlatama su handrili citav svijet sedam godina, jedva im stali u kraj. Da su im oni ludi japanci bili blize sad bi ti stvarno mogao serbez napisati, sprechen Sie Deutschland? :D
Fudo387

#110857 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

DaysleepeR wrote:
Fudo387 wrote:

e grdne rane...
ma ja ba

http://www.scmp.com/business/companies/ ... ctric-cars
Pa eto, uslikaj tog njihovog Sokana nedje na cesti pa cemo onda pricati. Ustvari, uslikaj kakvo bilo kinesko auto. Nema nidje.
Pa ko to hljeba ti voza? :D
Challenger_

#110858 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Fudo387 wrote:sprechen Sie Deutschland? :D
:roll:

Sprechen Sie Deutsch se piše.

Razumijem usamljenost, tuđinu i slično, ali ti, stari moj, ti si za večernje, osnovne škole.
DaysleepeR

#110859 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Fudo387 wrote: Pa eto, uslikaj tog njihovog Sokana nedje na cesti pa cemo onda pricati. Ustvari, uslikaj kakvo bilo kinesko auto. Nema nidje.
ko ima para.

kuda ti hodaš inače?
Fudo387

#110860 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:
Fudo387 wrote:sprechen Sie Deutschland? :D
:roll:

Sprechen Sie Deutsch se piše.

Razumijem usamljenost, tuđinu i slično, ali ti, stari moj, ti si za večernje, osnovne škole.
Docim si ti za Harvarda. :D
Usamljenost, tudjina, a ti u svojoj zemlji handris internet 24\7 , pa jebemte ja u Bosnu kad dodjem i ne pomisljam da se na ovo cudo prikacim, i sad sam ja asocijalan a ti se druzis... sa nekakvim sirijama, kinama i pizdama materenim po virtuelnom svijetu. Aj bizi.
Challenger_

#110861 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Malo sutra 24, ali da sam se navukao na ovu ublehu, kao na drogu, jesam. Ni prvi ni posljednji. Ali barem poznajem osnovne stvari i ne lupam kao Maksim po diviziji ili Fudo po forumu.
Challenger_

#110862 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

BTW, međunarodni odnosi i vanjska politika jesu moj fah. Sa i bez foruma.
Kikibombona

#110863 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Nemoj biti kao Cheli, nema smisla da se spustas na tako nizak nivo. :D

Ako si ista citao o istocnom frontu trebao bi znati da su jedinice iz Rumunije i slicnih drzava bile gola kita i da od njih nije bilo nikakve koristi.

Svabo je gulio po cijeloj Evropi i sjevernoj Africi. Sa Britancima i Amerikancima su vodili teske bitke na Atlantiku. Britanci su logisticki pomagali Ruse.

S druge strane, dok su Svabe bile razvucene na sve frontove, Rusi su imali samo jednog protivnika.
mirsek

#110864 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:

Ako si ista citao o istocnom frontu trebao bi znati da su jedinice iz Rumunije i slicnih drzava bile gola kita i da od njih nije bilo nikakve koristi.

Svabo je gulio po cijeloj Evropi i sjevernoj Africi. Sa Britancima i Amerikancima su vodili teske bitke na Atlantiku. Britanci su logisticki pomagali Ruse.

S druge strane, dok su Svabe bile razvucene na sve frontove, Rusi su imali samo jednog protivnika.
Pa jbg. nemoj onda namjestati uslove kako tebi odgovara, da li je sadasnja Njemacka vojno i 10% tadasnje Njemacke i koliko je jaka danasnja Rusiju u odnosu na Rusiju 1941. godine.
DaysleepeR

#110865 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

winning hearts and minds :D
Isis is still very active in Al-Furat Wilayat (the Euphrates Province).
Image
Image
Image
Image
Fudo387

#110866 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:BTW, međunarodni odnosi i vanjska politika jesu moj fah. Sa i bez foruma.
Pa da, sam sebi kazes da ti je to fah, i eto te, ekspert.
Puljis po vazdan u zaosinute bloge, youtube kanale, instagram statuse, i samoproglasis se strucnjakom za geopoliticke prilike.
Popusis foru nekog tupana sa slikama turistickog raja na Krimu, i odmah podjelis s rajom, also sprache Mufid.
Mene za tim svijetom zaboli qrac, bitne su mi kine, sirije, rusije i ostala halasa isto stanje na putevima u hondurasu, ovdje mi budu zanimljive tek toliko da se zajebajem sa samozvanim ekspertima made in dedin podrum :D
Challenger_

#110867 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Kaže/piše se za*ebavam a ne za*ebajem.
DaysleepeR wrote:...
Ima li šta novo oko Dume?
Fudo387

#110868 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

DaysleepeR wrote:
Fudo387 wrote: Pa eto, uslikaj tog njihovog Sokana nedje na cesti pa cemo onda pricati. Ustvari, uslikaj kakvo bilo kinesko auto. Nema nidje.
ko ima para.

kuda ti hodaš inače?
Ko ima para vozi svapska, japanska, americka, engleska, francuska auta. To sto kineski mamlazi sklepaju vozaju samo kokuzi i avanturisti.
:D
Sto kuda hodam inace, da ti nisi mozda rahmetli Zuko Dzumhur, putopisac?
geralt

#110869 Re: Sirija vol. 2

Post by geralt »

Kikibombona wrote:

Ako je vjerovati Wikipediji, 1941. je Rusiju napadalo preko 3 miliona Nijemaca (oko 80% snage Wehrmachta), plus 700 000 raznih saveznika (od toga pola miliona Finaca, za koje se ne moze reci da su bili "gola kita"). Rusku zapadnu granicu je tada branilo oko 2 700 000 vojnika, znaci milion manje. Cak je i pred kraj rata 60% Wehrmachta bilo okrenuto ka istoku.

Ni Rusi nisu imali samo jednog protivnika, citavo vrijeme su morali "cuvati ledja" u Sibiru radi rizika iznenadnog napada Japanaca, plus sto su cuvali unutrasnjost od "internih neprijatelja" - Litvanaca, Estonaca, Ukrajinaca, ruskih Nijemaca, Cecena, Tatara, itd.
Challenger_

#110870 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- provincija Hama, naselje Taksis,

ulazak Sirijske vojske nakon što su stanovnici protjerali "rebele".
Kikibombona

#110871 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Fudo387 wrote:Ako koji nesta vrijedi i nauci, odmah ga apple zaposli i dobije americko drzavljanstvo. Ostanu im bolan oni sto svercuju bofl robu. To je tigar od papira, Japanci su i sad jaci od njih, dodje li pet do 12 zauzece im pola Kine. :D
Ti pises o sadasnjosti a ja o buducnosti.

Kina brzo napreduje i to je cinjenica oko koje se ne raspravlja. Koji stepen razvoja ce dostici, kojom brzinom, o tome mozemo diskutovati.

Kina ima ogroman ljudski potencijal, preko milijardu stanovnika. Ako im se prohtije, ako budu smatrali korisnim, mogu doseci 2 milijarde. Imaju ogroman broj studenata. Proguglaj kako prolaze njihovi studenti na medjunarodnim takmicenjima, tj. kako metu konkurenciju.

Kinezi su zaostali radi svojih 'konfucijanskih' pogleda na svijet. Dok su Kinezi barut koristili za vatromet, Evropljani su pravili oruzje da pokore svijet. Dok su Kinezi zagovarali covjekoljublje, Evropljani su sirom planete demonstrirali krvolocnost.

Sada se situacija promijenila, Kinezi napreduju u svim pravcima. Imaju mocnu armiju i nemaju prirodnog neprijatelja. Razvijaju se i sire utjecaj. Pitanje je trenutka kada ce reci: 'ok, mi smo sada glavni i mi odlucujemo...'. Hoce li to biti za 50, 100 ili 200 godina, tesko je znati. Krenuli su tim putem i nista ih ne moze zaustaviti.

Pogledaj jedan Huavej, lider u svijetu po pradaji tele-komunikacijskih uredjaja. Moja stara ima neki kineski telefon kojem ni ime ne mogu izgovoriti. Nov je kostao 50e. Radi bez problema, dok je moj pet puta skuplji Samsung Samsung crko. Pogledaj Lenovo, najpouzdaniji kompic na svijetu. Haski tribunal koristi Lenovo opremu. Sada Kinezi prave elektricna auta itd. Oni napreduju, mogu biti samo jaci.

S druge strane, Evropa izumire. Nema djece. Kako generisati ekonomski razvoj bez nataliteta? Uvozom Arapa? Vidjet cemo do cega ce to dovesti.

Rusija se isto gasi. Gasi se Turska i Iran.

Amerika je zahvaljujuci politici naseljavanja postala globalna sila. Probelm je sada sto evropski doseljenici izumiru a broj crnacke populacije i narocito latinosa permanentno raste. Na kraju se moze desiti da Ameriku uniste oni sto su je napravili - Evropljani. Ili ce u buducnosti prepustiti vlast latinosima?

Kina ima sve preduslove da bude globalna supersila.

Indija je daleko od toga al' napreduje.

Arapi ce biti vazan faktor u buducnosti. Nekada su bili najjaca sila, bice opet veoma jaki. Irak danas ima 35 miliona, za 100 godina ce imati 160 miliona. Egipat ce uduplatiti stanovnistvo kao i sve druge arapske drzave. Strahovit populacijski rast i velika energija.

Evropa je mrtva. Ekonomski i tehnoloski razvoj su uzeli danak. Prava zena jednako tako. :D Ubijen je majcinski instikt. Sve to doprinosi odumiranju evropskih naroda. Dok jednom ne smrkne - drugom ne svane.
Challenger_

#110872 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

geralt wrote:Ako je vjerovati Wikipediji, 1941. je Rusiju napadalo preko 3 miliona Nijemaca (oko 80% snage Wehrmachta), plus 700 000 raznih saveznika (od toga pola miliona Finaca, za koje se ne moze reci da su bili "gola kita"). Rusku zapadnu granicu je tada branilo oko 2 700 000 vojnika, znaci milion manje. Cak je i pred kraj rata 60% Wehrmachta bilo okrenuto ka istoku.

Ni Rusi nisu imali samo jednog protivnika, citavo vrijeme su morali "cuvati ledja" u Sibiru radi rizika iznenadnog napada Japanaca, plus sto su cuvali unutrasnjost od "internih neprijatelja" - Litvanaca, Estonaca, Ukrajinaca, ruskih Nijemaca, Cecena, Tatara, itd.
Ma Hitler, bolan, bio sam. Usamljeni vitez u tamnoj noći. Sam protiv svih.

:lol:
Challenger_

#110873 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

p.s.

Nije Istočni front samo inicijalna operacija "Barbarosa" već višegodišnji sudar u kome su trupe Wehrmachta imale kontinuirani priliv savezničkih snaga širom Evrope. Plus, poslije pada Italije, USA i GB su - protivno duhu i slovu savezničkog sporazuma - sklopile separatni mir sa Nijemcima da bi im omogućili (po modelu, neka se troše i jedni i drugi) da pošalju glavninu svojih snaga na istok.

Uprkos svemu tome, prošli su kako su prošli i dobro su prošlli s obzirom na zločine koje su počinili.
DaysleepeR

#110874 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Fudo387 wrote:
DaysleepeR wrote:
ko ima para.

kuda ti hodaš inače?
Ko ima para vozi svapska, japanska, americka, engleska, francuska auta. To sto kineski mamlazi sklepaju vozaju samo kokuzi i avanturisti.
:D
Sto kuda hodam inace, da ti nisi mozda rahmetli Zuko Dzumhur, putopisac?
ne, nego ašćare nisi mako iz Sarajeva od ljetos, jer je cvaja ko kuća, a vamo se raspisao kako su kinezi fukara
muzicar_iz_parka

#110875 Re: Sirija vol. 2

Post by muzicar_iz_parka »

Kao prvo, svaki direktni sukob Rusije i zapada bi prerastao u nicanje atomskih gljivica, glupo je pričati o konvencionalnim mogućnostima u tom kontekstu.

Švabe danas imaju tehniku samu po sebi, ali im je vojska po brojnosti i stanju tehnike nista u odnosu na ono sta su bili u proslosti.
Ukratko: http://www.dw.com/en/german-military-sh ... a-42603112

Pojede ih birokratija, ipak je vojni budžet 30 milijardi eura.

Jedini ozbiljni igrači su Britanci i Fracuzi, te donekle Poljaci koji masivno ulazu u vojsku, hipoteticki bi pregazili danasnju Njemacku vojno relativno lako.
Locked