sarajevoxxxx wrote:Samo za jedan mjesec dana sirijskog rata bilo je više nasilja nego u Libiji zadnjih sedam godinamuhafuca wrote:Pa dobro ti je i govorio - da je bila zapadna vojna intervencija - Sirija bi i dan danas bila prcija raznoraznih bandi i paramilicijasarajevoxxxx wrote:
Ima moja polemika iz 2011. na jednom drugom forumu gdje sam govorio da treba vojna intervencija sa strane a pro-režimski kolega me sa onim "ponjava" postovima ubjeđivao kako ne treba novi Irak ili nova Libija.
i kojekakvih trgovaca robljem i drugih likova, kao sto je Libija
Vidis da nisu mogli ni kraj rata docekati vec su se poceli klati izmedju sebe - od ISIS vs svi ostali , pa do danasnjih medjusukoba.
Ili kako ti to zoves "Raj na Zemlji"
Samo za jedan mjesec.
A u Siriji rat traje sedam godina.
I tebi je bolje ovih sedam godina silnog nasilja, nego kako kažeš tamo neke milicije.
Jeste bolje za sirijsku elitu, je li bolje za narod?
Prije Sirije bio je Tunis, i bila je Libija. Porediš Tunis i Libiju sa Sirijom, ne samo Libiju.
Druga stvar Libiju, Egipat i zemlje zaljeva od 2011. ne ostavljaju na miru. Taj savez od 2011. spletkari, ubaciva smutnju, nisu priznali vladu koju je UN priznao, već na brodu sa par Libijaca napravili sebi vladu, napravili svoju vojsku u Libiji, koja zračnim udarima, napadima, radi njihov posao.
Ali hajde opet nema veze što nisi Tunis spomenuo, nema veze ni što te ne zanima egipatsko i zaljevsko iživljavanje i spletkarenje nad Libijom, opet je sama Libija sa svim tim kontrarevolucijama, RAJ NA ZEMLJI u poređenju sa Sirijom.
Slagao se sa tim ili ne to ti je tako. Pravi pravcati raj.
Pa sta je sad?
Malo kad ti pase Libija je raj na zemlji - malo kad ti ne pase Zemlje Zaljeva i Egipat su krivi za stanje haosa u zemlji.
A u Libiji je raj na zemlji koliko je i u ISIS teritorijama bio dok su ih drzali.
Al to je valjda tvoja vizija raja na zemlji.
Plus sto ne cujes na vijestima nista o Libiji kao sto i jedva ponekad cujes nesto o Jemenu, jer "nema potrebe"
Tu je zapad poklopio i kako god da je - tjeraj narativ da je raj na zemlji - A Sirija, eh tu su Rusi, Iranci itd
eh to je problem, salji ekipe novinare nek pricaju kako je tamo lose i ne valja.
a ti se fatas ko skobalj na hljeb.
A u Siriji je 7 godina odbrane od tih i takvih koji zele Siriju pretvoriti u Libiju i zaboraviti na nju kad zavrse posao.