Sirija vol. 2

Locked
GandalfSivi

#104726 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: Ma sve super. A sada zamisli da su ti koji su branili teritorij, na kojem si ti bio, bili oni koji su klali, palili i utapali...Davno sam to napisao, imam porodicu, ali ako bi u nekom eventualnom sukobu ostao na teritoriji koju kontrolisu ovi divljaci, a da nisam u stanju evakuisat nas iz nje, prvi bih navijao da nas sravne sa zemljom i da nam, ili prekrate muke, ili oslobode njihovog terora.
Vidis, tu se razlikujemo. U ratu kada je Armija oslobadjala gradove po Srednjoj Bosni, ili Donji Vakuf, ili Sanski Most, meni je pojednako bilo vazno da ne bude civilnih zrtava, jer nas je to, da nismo svi isti, odrzalo u ratu... Jasno je meni da postoji koleteral, ali mi ovo sto rade u I. Guti definitivno izgleda kao ciljni napad na civile, a ne koleteral...
MaliDuje

#104727 Re: Sirija vol. 2

Post by MaliDuje »

Vidim da se ovaj miljenik TOW videa u nedostatku novih raspisao...Smetaju mu Kurdi...
Sta ima u Istocnoj Guti?
Kako pacovi u kanalizaciji?
insomnia78

#104728 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Opetja033 wrote:
insomnia78 wrote:A sta je to bilo kod Kurdića?
Krenuo konvoj od max 20 Toyota, nekakvih budala iz Nable i Zuhre. @Kiki dozivio par lancanih, serijskih orgazama, napravio sam na prosloj stranici "best of Kiki" pa pogledaj.
Znas vec njegovo piskaranje u stanju totalne euforije. :lol: :lol:
Bulaznio o pripremi svecanog doceka u Afrinu, "izlaze siije na granicu", "sasvim sigurno", "nema sumnje", "to je bar svima jasno", postavljao Hizbove pjesme, svrsavao u slavu Assada, Nasrullaha i Ocalana.

Epilog:

Turci bombardovali/granatirali konvoj, ovi napravili krug oko jedne rondele u selu Ziyareh i vratili se odakle su dosli. :mrgreen:
@Kikija nema ni na mapi.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Opetja033

#104729 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

MaliDuje wrote:
Opetja033 wrote:
insomnia78 wrote:Kokardašijan, miran budi. Nisu ti ovo 90-e
Nemoj ga, vidiš da mu je raspali kralj Aleksandar zakletva, ikona.

A meni.... Meni je samo zao sto ga ranije ne ubise.
Taj kralj nas je sve oslobodio...Mene bi sramota bila tako da prixam,narocito da zivom u Bosni...
Oslobodio od koga? Uveo diktaturu, tj Veliku Srbiju na mala vrata a vjerovatno i ubio Spahu. Za vrijeme njegove vlasti, po prvi put u vise od hiljadu godina - Bosna i Hercegovina je nestala kao subjekt.

Eto ga tebi, kazem ti. Meni je samo zao sto skota ranije nisu roknuli.

Kamo srece da smo pod Austrougarskom ostali. To je bila pravna drzava.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#104730 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

_BataZiv_0809 wrote:Sta se ovo desava nista ne kontam?

Krok? Čeli? Salik? Majstor?
Aktuelna dešavanja oko pretežno kurdske enklave Efrin (Afrin). Turska napada sa svojom vojskom i proksijima, vode se pregovori između Damaska i YPG, tu je i Rusija. Damask je sklon da prihvati regionalne ustupke YPG, da sirijska vojska uđe i tako se okonča (?) turski pohod, dok Rusija ne da da se takav dogovor postigne dok YPG radikalno ne preispita svoju poziciju (ako ne da sasvim odu od USA a ono da naprave i značajne ustupke istočno od Eufrata).

U međuvremenu, obračun između Turske i Kurda se nastavlja sa simboličnom podrškom (danas pridošlom) sirijskog NDF-a iz Nubla i Zahre...

EDIT: smijeh kod proturskih komentatora je nastao zbog ishitrenih komentara Kikija. Podrška od strane NDF je mala i za sada neubjedljiva. To je sve.
Last edited by Challenger_ on 20/02/2018 19:10, edited 1 time in total.
salik79

#104731 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote:
salik79 wrote: Ma sve super. A sada zamisli da su ti koji su branili teritorij, na kojem si ti bio, bili oni koji su klali, palili i utapali...Davno sam to napisao, imam porodicu, ali ako bi u nekom eventualnom sukobu ostao na teritoriji koju kontrolisu ovi divljaci, a da nisam u stanju evakuisat nas iz nje, prvi bih navijao da nas sravne sa zemljom i da nam, ili prekrate muke, ili oslobode njihovog terora.
Vidis, tu se razlikujemo. U ratu kada je Armija oslobadjala gradove po Srednjoj Bosni, ili Donji Vakuf, ili Sanski Most, meni je pojednako bilo vazno da ne bude civilnih zrtava, jer nas je to, da nismo svi isti, odrzalo u ratu... Jasno je meni da postoji koleteral, ali mi ovo sto rade u I. Guti definitivno izgleda kao ciljni napad na civile, a ne koleteral...

Svi nabrojani gradovi su oslobodjeni nakon probijanja linija izvan naselja, kada je Armija ulazila u njih, civila vec odavno nije bilo. To ovdje nije slucaj.
Last edited by salik79 on 20/02/2018 19:12, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#104732 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

GandalfSivi wrote:
To mu ja govorim evo par godina, koliki sektaš trebaš biti pa da opravdavaš ovo nasilje u Istočnoj Guti i u drugim gradovima pod kontrolom opozicije :-)
GandalfSivi

#104733 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

sarajevoxxxx wrote:
GandalfSivi wrote:
To mu ja govorim evo par godina, koliki sektaš trebaš biti pa da opravdavaš ovo nasilje u Istočnoj Guti i u drugim gradovima pod kontrolom opozicije :-)
Ja sam rekao svoje, nemojte me sada medju vama dvojicom, svega ti...
Challenger_

#104734 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- Magnier piše da će pregovori između Kurda i vlade potrajati sedmicama sve dok...
Talks on Afrin and #Kurds may take few more weeks (yes weeks) to be concluded unless......
Dok se ne završi istočna Guta??
Kikibombona

#104735 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Hasan Ridha
Syrian Popular Forces were able to reach Afrin city despite shelling by the Turkish occupation
Dopisnik Al-Manara: Sirijske narodne snage uspjele su ući u grad Afrin uprkos turskom bombardovanju
Lokalni izvori: Grupe narodnih snaga sirijske vojske, koje su ušle u region Afrin stacionirane u kampu Kafargana i druge grupe stigle su u grad Afarban.
Kurdski izvori upravo sada
Just confirmed: SAA units who arrived in Afrin canton today have not withdrawn as claimed by some accounts and turkey's #FakeNews president erdogan.
ultrajvosa 1987

#104736 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

Dokle je uspostavljanje Velikog Kurdistana ?
Moze li sta tzv Turska, francuska Sirija i britanski Irak ?
Challenger_

#104737 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

UKRATKO: situacija oko Afrina se koristi da se iznude širi ustupci od YPG, da bi se generalno ojačala pozicija Sirije i SAA, samim tim i njenih saveznika, a najveće ustupke traži Rusija.

Ovo zaključujem na osnovu do sada pročitanog.
Opetja033

#104738 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:Hasan Ridha
Syrian Popular Forces were able to reach Afrin city despite shelling by the Turkish occupation
Dopisnik Al-Manara: Sirijske narodne snage uspjele su ući u grad Afrin uprkos turskom bombardovanju
Lokalni izvori: Grupe narodnih snaga sirijske vojske, koje su ušle u region Afrin stacionirane u kampu Kafargana i druge grupe stigle su u grad Afarban.
Kurdski izvori upravo sada
Just confirmed: SAA units who arrived in Afrin canton today have not withdrawn as claimed by some accounts and turkey's #FakeNews president erdogan.
Gdje su slike sa "ceremonije svecanog doceka"? Gdje su bilo kakve fotke? Videosnimci? Pri ulasku se snimao svaki korak, sada treba samo propagandistima na rijec vjerovati, a? :lol: :lol:
solar7

#104739 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Kareem Abdul wrote:
husein_kapetan wrote:hoce li neko ovom objasniti da je taj "daes" od nusre nastao..
Obrnuto.
Mohamed Julani je bio pripadnik Islamske Države Iraka pod komandom Abu Bakra Al Bagdadija.
Bagdadi ga je poslao u Siriju da osnuje džihadističku jedinicu za borbu protiv režima koju od tada poznajemo kao Al Nusra ili po novome Jabhat Fatah Sham.
Dete se vi dogovorite ili ima i treca verzija.Sad mi na um pade pa mozda je dais os SAA nastao.
solar7

#104740 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Lincoln-Burrows wrote:Drastične razlike nusre i daesh :lol:
I to kakve razlike.
Challenger_

#104741 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- Istočna Guta, po Magnieru...
In East Ghouta, there is a difference between J. al-Rahman and AQ (on one side) & J. al-Islam. #Russia, #Damascus and #Egypt are involved in the talks to evacuate civilians and militants ready to leave.

Damascus can't accept daily shelling of the capital.
Postoje razlike među frakcijama, a Damask, Rusi i Egipat pregovaraju oko eventualne evakuacije militanata i civila koji su spremni da napuste enklavu.
Last edited by Challenger_ on 20/02/2018 19:21, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#104742 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Erdogan:

- Nećemo dozvoliti ni jednoj grupi ulazak u grad Efrin

- Akcija u Efrinu je dogovorena sa Putinom i Ruhanijem

- Turska vojska je natjerala na povlačenje snaga koje su lojalne sirijskom režimu

(Rojters)
zrakomlat

#104743 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

ultrajvosa 1987 wrote:Dokle je uspostavljanje Velikog Kurdistana ?
Moze li sta tzv Turska, francuska Sirija i britanski Irak ?
Ne mogu. Neda tzv Iran
bogoljub

#104744 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

solar7 wrote:
I to kakve razlike.
Razlika DRRRASTIČNAA! :evil: :evil:
Challenger_

#104745 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

solar7 wrote:
I to kakve razlike.
Kakve a da nisu taktičke prirode?
Kikibombona

#104746 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Gdje su slike sa "ceremonije svecanog doceka"? Gdje su bilo kakve fotke? Videosnimci? Pri ulasku se snimao svaki korak, sada treba samo propagandistima na rijec vjerovati, a? :lol: :lol:
Hasan Ridha
They have also set up positions in Kafrjanah base (formerly used by Russian forces) located west of Azaz
Saopstenje YPG od prije par minuta!

Image
bogoljub

#104747 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

PA NORMALNO DA ĆE LJUDI BRANITI SVOJU DRŽAVU SIRIJU!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#104748 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Challenger_ wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Sta se ovo desava nista ne kontam?

Krok? Čeli? Salik? Majstor?
Aktuelna dešavanja oko pretežno kurdske enklave Efrin (Afrin). Turska napada sa svojom vojskom i proksijima, vode se pregovori između Damaska i YPG, tu je i Rusija. Damask je sklon da prihvati regionalne ustupke YPG, da sirijska vojska uđe i tako se okonča (?) turski pohod, dok Rusija ne da da se takav dogovor postigne dok YPG radikalno ne preispita svoju poziciju (ako ne da sasvim odu od USA a ono da naprave i značajne ustupke istočno od Eufrata).

U međuvremenu, obračun između Turske i Kurda se nastavlja sa simboličnom podrškom (danas pridošlom) sirijskog NDF-a iz Nubla i Zahre...

EDIT: smijeh kod proturskih komentatora je nastao zbog ishitrenih komentara Kikija. Podrška od strane NDF je mala i za sada neubjedljiva. To je sve.
Hvala Čeli :sax:
sarajevoxxxx

#104749 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:Gdje su slike sa "ceremonije svecanog doceka"? Gdje su bilo kakve fotke? Videosnimci? Pri ulasku se snimao svaki korak, sada treba samo propagandistima na rijec vjerovati, a? :lol: :lol:
Hasan Ridha
They have also set up positions in Kafrjanah base (formerly used by Russian forces) located west of Azaz
Saopstenje YPG od prije par minuta!

Image
Kurdi su demantovali povlačenje Asadovih snaga iz Efrina. Vjerovatno je da su stigli u Efrin i da su ostali. Šijama ne odgovara pad Efrina u ruke FSA.
basar

#104750 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Niti ce Kurdi pristat na takve ustupke,niti se oni pitaju (pita se USA), niti će Iran u ovakvim uslovima (kada je citav svijet protiv njih) kontrirati Rusiji. Niti Rusiji odgovara da Turska bude protiv njih, niti ce Turska dozvoliti (bez obzira na USA) Kurdsku drzavu, iako se oni toga zapravo i ne boje, nego hoce prosiriti svoj uticaj u Siriji. Sa druge strane sirijske patriote bez pomoci Irana i Rusije se ne mogu boriti na svim ovim frontovima.

Ocjena svega, ko dobija ko gubi:
Rusija+
USA+
Izrael+
Turska-
Iran-
Sirija---
Locked