RUSIJA

Post Reply
occupylove

#526 Re: RUSIJA

Post by occupylove »

" zlocesti Rusi i Jelcin " , Jelcin koji je poslao tenkove na vlastiti parlament i pobio stotine vlastitih gradjana , poslije katastrofalne tranzicije kroz koju je prosla Rusija "uvodjenja demokratije i kapitalizma "
Jelcin koji je raprodao Ruska bogastva za saku dolara i zavio u crno milione Rusa i bacio na koljena cijelu drzavu i u haos
Jelcin pijanac , vrlo obozavan od strane imperijalista
za bocu votke
najbolje objasnjeno u "Doktrini Soka " Naomi Klajn dokumentarcu
ucite iz istorije ljudi
a koliko je Jelcin bio "neprijatelj " ?
pa ? vidimo sa kim je bio prijatelj :D , pijan ko' guzica i definitivno znano , nije mogao mrdnuti bez odobrenja sa zapada ;

megaman4

#527 Re: RUSIJA

Post by megaman4 »

ako ćemo baš o historiji, Bosni su uvijek dokazani neprijatelji bili Velika Britanija i Francuska, a ne Rusija, toliko o tome...ko je bio protiv ukidanja embarga na oružje: upravo ove dvije zemlje, koje su ništa drugo nego države koje vole da otimaju tuđe, i uspostavljaju svoje kolonije, što je historija i pokazala...ne branim ni Rusiju, ni Amere, ali ovo su dinski dušmani cijelog svijeta... :x
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#528 Re: RUSIJA

Post by UnscarD »

megaman4 wrote:ako ćemo baš o historiji, Bosni su uvijek dokazani neprijatelji bili Velika Britanija i Francuska, a ne Rusija, toliko o tome...ko je bio protiv ukidanja embarga na oružje: upravo ove dvije zemlje, koje su ništa drugo nego države koje vole da otimaju tuđe, i uspostavljaju svoje kolonije, što je historija i pokazala...ne branim ni Rusiju, ni Amere, ali ovo su dinski dušmani cijelog svijeta... :x
Ja se sjecam kada je Miteran dosao u Sarajevo 1992, sjecam se da smo svi pricali o nato udarima i da se cekao dan kada ce poceti ...onda je dosao Miteran i sredio nam dobavu humanitarne pomoci...ovo bi bilo potpuno zaboravljeno da Tanovic nije u Nicijoj Zemlji dio filma posvetio ovome.
AleksoMKD

#529 Re: RUSIJA

Post by AleksoMKD »

Challenger__ wrote: Hej, Alekso... De vidi, šta će im tamo tolike jedinice... Ako šta bude, objavi... OK?
Evo kolega, izgleda da je ipak ludilo za sakupljanje delova meteorita.
http://www.nytimes.com/2013/02/19/world ... ted=1&_r=0

M3-Media, a financial news site, reported that under Russian law a person can gain legal title to a meteorite, but only if it is reported to the authorities and submitted to a laboratory for tests. The laboratory will charge 20 percent of the estimated value of the object for certification, the site reported, citing the Russian Academy of Sciences.

Nisam znao da postoji ilegalna trgovina meteoritima :shock:
http://www.nytimes.com/2011/04/05/scien ... orite.html
Avetinho

#530 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Samo cu ti dva imena dati, kao primjer ruskog prijateljstva, google mozes koristiti sam.

Viktor Loginov i Aleksandr Perelyakin.

Nemoguce je pod plast mirotvorstva sakriti pravu narav ucesca Rusije u ratovima u bivsoj Jugoslaviji.
Challenger__

#531 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

AleksoMKD wrote:
Challenger__ wrote: Hej, Alekso... De vidi, šta će im tamo tolike jedinice... Ako šta bude, objavi... OK?
Evo kolega, izgleda da je ipak ludilo za sakupljanje delova meteorita.
http://www.nytimes.com/2013/02/19/world ... ted=1&_r=0

M3-Media, a financial news site, reported that under Russian law a person can gain legal title to a meteorite, but only if it is reported to the authorities and submitted to a laboratory for tests. The laboratory will charge 20 percent of the estimated value of the object for certification, the site reported, citing the Russian Academy of Sciences.

Nisam znao da postoji ilegalna trgovina meteoritima :shock:
http://www.nytimes.com/2011/04/05/scien ... orite.html
:thumbup:

Ви благодариме, македонски пријател!

(nadam se da sam ispravno napisao...)
AleksoMKD

#532 Re: RUSIJA

Post by AleksoMKD »

Fali jedno "e" na kraju ali sve u svemu 5- :lol: (prijatele, kad se obracas direktno osobi)

Ako doznam jos postirat cu. Nista cudno i da je vezba ali isto tako na tolikoj teritoriji mozda i obezbedjuju vece komade, kao sto pise neki od materijala koji znaju pasti sa meteorotima su dragoceni ne samo finansiski nego i naucno.
Bolje da trupe obezbede vece grumene nego da ih neka pijana budala proda.
Challenger__

#533 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

OK, пријателe, hi hi hi :D

jeza u ledja

#534 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Ja Sam Odavle wrote:Samo cu ti dva imena dati, kao primjer ruskog prijateljstva, google mozes koristiti sam.

Nemoguce je pod plast mirotvorstva sakriti pravu narav ucesca Rusije u ratovima u bivsoj Jugoslaviji.
Taj drugi je ako se ne varam neki general u UNPROFORu koji je poslije postao Karadzicev savjetnik vako nesto.

UnscarD, politika Rusije prema BiH je bila takva kakva je bila zbog toga sto su bili zauzeti sobom. Cim su bar malo stali na noge, politika i odnosi su se poceli okretati u korist Srba. Jeljcin se saginjao svim i svakome jer mu je drzava bila haman na rubu gladi. Jednostavno nisu bili u stanju praviti prepreke politici Zapada u BiH. A ja se slazem da su u tom trenutku Britanija i Francuska u stvari bili veci problem, medjutim cim su se SAD ukljucile u pricu Britanci i Francuzi su se da kazem poklopili. Ruse nakon 94e nije imao ko da kontrolise (doduse trebalo je njima bar jos 4-45 godina da se pocnu dizati iz pepela, ali ovo je bio pocetak bar u medjunarodnim odnosima)

Nisam skonto da trazis samo post-ratni period, a ja cu ti reci samo jedno - jedini garant opstanka RS u ovom obliku i sa ovim mandatima je upravo Rusija, i da nema njihove podrske ovakvoj organizaciji nase drzave proces integracije BiH zapocet 96e bi se nastavio i nakon negdje 2002-03e kada je stao, u isto vrijeme, ne slucajno, kada je Rusija ponovo izletila na medjunarodnu scenu kao stvarna svjetska velesila. Ne treba biti genije pa zakljuciti da Rusima ne odgovara stabilizacija zemlje i regiona pod potpunom NATO i EU kontrolom, a posljednja barijera na tom putu je Srbija i njen satelit u BiH - RS.
Avetinho

#535 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

jeza u ledja wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Samo cu ti dva imena dati, kao primjer ruskog prijateljstva, google mozes koristiti sam.

Taj drugi je ako se ne varam neki general u UNPROFORu koji je poslije postao Karadzicev savjetnik vako nesto.
Onaj prvi pukovnik Loginov je, po zavrsetku svoje ture pri misiji UN za bivsu Jugoslaviju, tokom koje je Arkana nesebicno snabdijevao iz rezervi UN, pristupio Arkanovim junacima.
MuaDib

#536 Re: RUSIJA

Post by MuaDib »

jeza u ledja wrote: Nisam skonto da trazis samo post-ratni period, a ja cu ti reci samo jedno - jedini garant opstanka RS u ovom obliku i sa ovim mandatima je upravo Rusija, i da nema njihove podrske ovakvoj organizaciji nase drzave proces integracije BiH zapocet 96e bi se nastavio i nakon negdje 2002-03e kada je stao, u isto vrijeme, ne slucajno, kada je Rusija ponovo izletila na medjunarodnu scenu kao stvarna svjetska velesila. Ne treba biti genije pa zakljuciti da Rusima ne odgovara stabilizacija zemlje i regiona pod potpunom NATO i EU kontrolom, a posljednja barijera na tom putu je Srbija i njen satelit u BiH - RS.
Današnja Rusija i njena politika Balkan koristi samo kao monetu, za ostvarivanje svijih ciljeva na prostoru nekadašnjeg SSSR-a. U tom smislu postoji prešutna saglasnost između ruskih i evropskih geopolitičkih stratega, koji su dogovorili zone uticaja EU na jednoj i Rusije na drugoj strani. Na osnovu čega zona uticaja EU uljepšana floskulom o "jedinstvenom evropskom prostoru" koji uključuje današnju EU, zemlje EFTE, CEFTE i Tursku. A Rusija svoju zonu uticaja postavila kao rad na transformaciji ZND (Zajednice nezavisnih država) u Euroazijsku uniju ili kako je neki zovu modernu verziju Sovjetskog saveza.
Međutim taj proces usporavaju SAD, kojima nije u cilju trajna stabilizacija evropskog prostora, jer se time gubi potreba za njenim uticajem u Evropi. Stoga nikad nije prestala američka podrška separatističkim težnjama na Kavkazu, posebno Čečeniji i Dagestanu. Te u tom tom kontekstu treba gledati i baršunastu revoluciju u Gruziji kojom je na vlast došao američki igrač Sakašvili, narandžastu revoluciju u Ukrajini kojom je na vlast došao proameričkog pakt Jušćenko-Timošenko. Međutim Rusija je pažljivo analizirala te procese. A najbolji primjer za to je situacija s Gruzijom, koja je na nagovor SAD jednostrano prekršila mirovne ugovore o pitanjima Južne Osetije i Abhazije, što je dovelo do ruskog vojnog udara na Gruziju i ulaska ruskih trupa u Južnu Osetiju i Abhaziju. Time je Amerika testirala rusku odlučnost. Koja ne samo da je fiksirala Gruziju, već je dovela i do propasti narandžaste revolucije, jačanja Lukašenka u Bjelorusiji i nemogućnosti Moldavije da Transnistriju stavi pod svoj suverenitet. U međuvremenu su SAD i 90% članica EU priznale Kosovo, što je usložnilo geopolitičku situaciju. Koja se svodi na to Rusija preko lažne empatije prema Srbiji i RS usporava tok Zapadnog Balkana prema EU i NATO, dok ne popusti pritisak na Ukrajinu i Gruziju, a nepriznavanje Kosova koristi kao sredstvo dok ne dobije odriješene ruke za aneksiju Abhazije i Južne Osetije. Time pritišće Evropu, da SAD odgovori od širenja NATO-a na istok, onemogućava stabilizaciju Balkana i čeka geopolitičku trgovinu.
Interesantno je da je to i Turska pod Erdoanom to dobro shvatila, pa prijeti da će se okrenuti Euroazijskim integracijama, ako EU uskoro ne promjeni politiku spore integracije Turske u EU. Što se ne sviđa ni Amerikancima, ni Evropljanima, a ni Rusima kojima neodgovara turkofonsko povezivanje Turske i srednjoazijskih turkofonskih država. Sve se dakle vrti oko interesa. I čim Rusi dobiju šta žele, i Kosovo će dobiti puno priznanje, Srbija će se pokuniti, a RS utopiti u sve izvjesniju novu administrativnu strukturu BiH. Ova kriza je omekšala i američke stavove, a nakon pada Sakašvilija u Gruziji prije koji mjesec, nagovještavaju se novi vjetrovi iz Moskve i Brisela prema Washingtonu.
Mi se više trebamo fokusirati na RS-ovsko priklanjanje Izraelu, koje dugoročno šteti našem odnosu s islamskim svijetom, koje ima ogromno tržište, neovisno o evropskim certifikatima i standardima. Također bošnjačka politika koja ima averziju prema Rusima, mora mijenjati taj stav i gledati bosanskohercegovački prodor na rusko tržište i odnos prema Rusiji u cjelini. A ne puštati Dodika da po Moskvi promoviše svoje nebulozne vizije Bosne.
jeza u ledja

#537 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Nije mi jasan dio gdje je Amerikancima u interesu destabilizacija evropskog prostora radi ocuvanja uticaja u Evropi, a onda nabrajas iskljucivo zemlje bivseg SSSRa. Mislim ne da ove zemlje nisu u Evropi, ali na koji nacin americki uticaj u OSTATKU Evrope (znaci primarno u EU, gdje vec 60-70 godina imaju baze) dolazi do izrazaja destabilizacijom stanja u Gruziji ili Ukrajini?

Gruzija i Ukrajina su samo pokusaji Amerikanaca da ispitaju tlo sirenja NATO prema Rusiji, a ne plod neke namjere da dokazu ostatku Evrope da su im i dalje potrebni.

Hocu da kazem, Amerikancima je itekako u interesu stabilizacija evropskog prostora osim zemalja koje koketiraju sa Rusima. Stoga mislim da im nije u interesu dalja destabilizacija Balkana.

Aha, sad kontam da mislis reci da Rusi sa Balkanom rade Amerima nesto slicno sto Ameri rade Rusima sa Gruzijom. Jel? Znaci destabiliziras zemlje koje su na granici zone uticaja.

Samo, moje je misljenje da nikome nije cilj destabilizacija bilo koje zemlje ili regiona destabilizacije radi. Cilj je ili obrtanje te zemlje u svoj tor, ili destabilizacija rezima u toj zemlji kao proksiju svom oponentu.
MuaDib

#538 Re: RUSIJA

Post by MuaDib »

jeza u ledja wrote:Nije mi jasan dio gdje je Amerikancima u interesu destabilizacija evropskog prostora radi ocuvanja uticaja u Evropi, a onda nabrajas iskljucivo zemlje bivseg SSSRa. Mislim ne da ove zemlje nisu u Evropi, ali na koji nacin americki uticaj u OSTATKU Evrope (znaci primarno u EU, gdje vec 60-70 godina imaju baze) dolazi do izrazaja destabilizacijom stanja u Gruziji ili Ukrajini?

Gruzija i Ukrajina su samo pokusaji Amerikanaca da ispitaju tlo sirenja NATO prema Rusiji, a ne plod neke namjere da dokazu ostatku Evrope da su im i dalje potrebni.

Hocu da kazem, Amerikancima je itekako u interesu stabilizacija evropskog prostora osim zemalja koje koketiraju sa Rusima. Stoga mislim da im nije u interesu dalja destabilizacija Balkana.

Aha, sad kontam da mislis reci da Rusi sa Balkanom rade Amerima nesto slicno sto Ameri rade Rusima sa Gruzijom. Jel? Znaci destabiliziras zemlje koje su na granici zone uticaja.

Samo, moje je misljenje da nikome nije cilj destabilizacija bilo koje zemlje ili regiona destabilizacije radi. Cilj je ili obrtanje te zemlje u svoj tor, ili destabilizacija rezima u toj zemlji kao proksiju svom oponentu.
Destabilizacija je SAD-u potrebna, jer onemogućava brzo postizanje "jedinstvenog evropskog prostora" jer se sa njim gubi interes za jačanjem NATO-a. S druge strane ako Evropa bude mirna, teško će biti pravdat ostanak američkih baza, koje se već godinama suočavaju s antimilitarnim evropskim pokretima. Što opet nije u američkom interesu, kome evropske baze služe kao odskočna daska za Bliski Istok i Sjever Afrike, u kom se nalaze značajni resursi, koje Ameri žele da poklope instaliranjem podaničkih režima. Rusi stoga se zadržavaju na Balkanu i traže izazivaju evropski pritisak na Ameriku.
jeza u ledja

#539 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

MuaDib wrote:Destabilizacija je SAD-u potrebna, jer onemogućava brzo postizanje "jedinstvenog evropskog prostora" jer se sa njim gubi interes za jačanjem NATO-a.
Ne kontam sta je jedinstveni evropski prostor, sta obuhvata i kakve ima veze sa NATO?
S druge strane ako Evropa bude mirna, teško će biti pravdat ostanak američkih baza, koje se već godinama suočavaju s antimilitarnim evropskim pokretima.
Antimilitarnim evropskim pokretima? Takvo nesto u kontekstu ozbiljnog geopolitickog uticaja ne postoji.
Evropa je mirna, i njoj je u interesu da im sigurnost pokriva SAD , a ne oni. Smatram da je NATO danas i uvijek bio veci interes Evropi nego SAD. Gruzija je tako daleko od ostatka Evrope da nema nikakvog dodira sa desavanjima u EU. Ne razumijem kako destabilizacija te zemlje ima veze sa stabilnoscu i potrebom za NATO bazama u Evropi? Nije Americi u interesu destabilizacija vec preobracanje zemalja na svoju stranu.
Što opet nije u američkom interesu, kome evropske baze služe kao odskočna daska za Bliski Istok i Sjever Afrike, u kom se nalaze značajni resursi, koje Ameri žele da poklope instaliranjem podaničkih režima. Rusi stoga se zadržavaju na Balkanu i traže izazivaju evropski pritisak na Ameriku.
Veci interes u S. Africi ima EU nego Amerika. Mnogo veci.
Interesi na Bliskom Istoku EU i SAD se uglavnom poklapaju.
Samir_01

#540 Re: RUSIJA

Post by Samir_01 »

The voice of Russia:

The Srebrenica massacre was a gigantic political fraud - exclusive interview

Renowned author Dr. Edward Herman spoke with the Voice of Russia regarding the facts surrounding the Srebrenica Massacre, the pretext for the "humanitarian" invasion of the former Yugoslavia, and takes apart the "official" version that has always been promoted by the West. Dr. Herman reveals that there were in fact multiple massacres at Srebrenica, and that the killing of Bosnian-Muslim soldiers at Srebrenica (the West's pretext) was in response to the killing of over 2,000 Serb civilians, mostly women and children, at the location.

Robles: My first question is about “The Srebrenica Massacre” and the way that the establishment manipulated the media. Can you tell us, or give us some insights, on that?

Herman: The Srebrenica Massacre, actually I always put it in quote marks, because actually there were lots of massacres in the Srebrenica area, the one before July 1995 there were vast numbers of Serbs killed by Muslim, Bosnian Muslim, forces who went out of Srebrenica.

One estimate is that there were more than 150 Serbs villages that were totally wiped out and one study gives actually gives the namesof 2,383 Serb civilians who were killed between 1992 and July, 1995. So then we’d call that “The First Srebrenica Massacre”.

http://english.ruvr.ru/2013_01_31/The-S ... interview/

Braca rusi...
čikagoboj

#541 Re: RUSIJA

Post by čikagoboj »

e bravo talibe, znaci ti po jednom nadridoktoru koji serenda nekim žnj novinama sudiš cijeli jedan narod od nekoliko desetina miliona stanovnika? Bravo Talibe svaka ti dala.. žileta i sapuna...
UnscarD

#542 Re: RUSIJA

Post by UnscarD »

MuaDib wrote:
jeza u ledja wrote: Nisam skonto da trazis samo post-ratni period, a ja cu ti reci samo jedno - jedini garant opstanka RS u ovom obliku i sa ovim mandatima je upravo Rusija, i da nema njihove podrske ovakvoj organizaciji nase drzave proces integracije BiH zapocet 96e bi se nastavio i nakon negdje 2002-03e kada je stao, u isto vrijeme, ne slucajno, kada je Rusija ponovo izletila na medjunarodnu scenu kao stvarna svjetska velesila. Ne treba biti genije pa zakljuciti da Rusima ne odgovara stabilizacija zemlje i regiona pod potpunom NATO i EU kontrolom, a posljednja barijera na tom putu je Srbija i njen satelit u BiH - RS.
Današnja Rusija i njena politika Balkan koristi samo kao monetu, za ostvarivanje svijih ciljeva na prostoru nekadašnjeg SSSR-a. U tom smislu postoji prešutna saglasnost između ruskih i evropskih geopolitičkih stratega, koji su dogovorili zone uticaja EU na jednoj i Rusije na drugoj strani. Na osnovu čega zona uticaja EU uljepšana floskulom o "jedinstvenom evropskom prostoru" koji uključuje današnju EU, zemlje EFTE, CEFTE i Tursku. A Rusija svoju zonu uticaja postavila kao rad na transformaciji ZND (Zajednice nezavisnih država) u Euroazijsku uniju ili kako je neki zovu modernu verziju Sovjetskog saveza.
Međutim taj proces usporavaju SAD, kojima nije u cilju trajna stabilizacija evropskog prostora, jer se time gubi potreba za njenim uticajem u Evropi. Stoga nikad nije prestala američka podrška separatističkim težnjama na Kavkazu, posebno Čečeniji i Dagestanu. Te u tom tom kontekstu treba gledati i baršunastu revoluciju u Gruziji kojom je na vlast došao američki igrač Sakašvili, narandžastu revoluciju u Ukrajini kojom je na vlast došao proameričkog pakt Jušćenko-Timošenko. Međutim Rusija je pažljivo analizirala te procese. A najbolji primjer za to je situacija s Gruzijom, koja je na nagovor SAD jednostrano prekršila mirovne ugovore o pitanjima Južne Osetije i Abhazije, što je dovelo do ruskog vojnog udara na Gruziju i ulaska ruskih trupa u Južnu Osetiju i Abhaziju. Time je Amerika testirala rusku odlučnost. Koja ne samo da je fiksirala Gruziju, već je dovela i do propasti narandžaste revolucije, jačanja Lukašenka u Bjelorusiji i nemogućnosti Moldavije da Transnistriju stavi pod svoj suverenitet. U međuvremenu su SAD i 90% članica EU priznale Kosovo, što je usložnilo geopolitičku situaciju. Koja se svodi na to Rusija preko lažne empatije prema Srbiji i RS usporava tok Zapadnog Balkana prema EU i NATO, dok ne popusti pritisak na Ukrajinu i Gruziju, a nepriznavanje Kosova koristi kao sredstvo dok ne dobije odriješene ruke za aneksiju Abhazije i Južne Osetije. Time pritišće Evropu, da SAD odgovori od širenja NATO-a na istok, onemogućava stabilizaciju Balkana i čeka geopolitičku trgovinu.
Interesantno je da je to i Turska pod Erdoanom to dobro shvatila, pa prijeti da će se okrenuti Euroazijskim integracijama, ako EU uskoro ne promjeni politiku spore integracije Turske u EU. Što se ne sviđa ni Amerikancima, ni Evropljanima, a ni Rusima kojima neodgovara turkofonsko povezivanje Turske i srednjoazijskih turkofonskih država. Sve se dakle vrti oko interesa. I čim Rusi dobiju šta žele, i Kosovo će dobiti puno priznanje, Srbija će se pokuniti, a RS utopiti u sve izvjesniju novu administrativnu strukturu BiH. Ova kriza je omekšala i američke stavove, a nakon pada Sakašvilija u Gruziji prije koji mjesec, nagovještavaju se novi vjetrovi iz Moskve i Brisela prema Washingtonu.
Mi se više trebamo fokusirati na RS-ovsko priklanjanje Izraelu, koje dugoročno šteti našem odnosu s islamskim svijetom, koje ima ogromno tržište, neovisno o evropskim certifikatima i standardima. Također bošnjačka politika koja ima averziju prema Rusima, mora mijenjati taj stav i gledati bosanskohercegovački prodor na rusko tržište i odnos prema Rusiji u cjelini. A ne puštati Dodika da po Moskvi promoviše svoje nebulozne vizije Bosne.

UnscarD

#543 Re: RUSIJA

Post by UnscarD »

Samir_01 wrote:The voice of Russia:

The Srebrenica massacre was a gigantic political fraud - exclusive interview

Renowned author Dr. Edward Herman spoke with the Voice of Russia regarding the facts surrounding the Srebrenica Massacre, the pretext for the "humanitarian" invasion of the former Yugoslavia, and takes apart the "official" version that has always been promoted by the West. Dr. Herman reveals that there were in fact multiple massacres at Srebrenica, and that the killing of Bosnian-Muslim soldiers at Srebrenica (the West's pretext) was in response to the killing of over 2,000 Serb civilians, mostly women and children, at the location.

Robles: My first question is about “The Srebrenica Massacre” and the way that the establishment manipulated the media. Can you tell us, or give us some insights, on that?

Herman: The Srebrenica Massacre, actually I always put it in quote marks, because actually there were lots of massacres in the Srebrenica area, the one before July 1995 there were vast numbers of Serbs killed by Muslim, Bosnian Muslim, forces who went out of Srebrenica.

One estimate is that there were more than 150 Serbs villages that were totally wiped out and one study gives actually gives the namesof 2,383 Serb civilians who were killed between 1992 and July, 1995. So then we’d call that “The First Srebrenica Massacre”.

http://english.ruvr.ru/2013_01_31/The-S ... interview/

Braca rusi...
Smijesno.
Napadas Ruse koji ovde samo prenose izjavu AMERIKANCA Dr. Edward-a Herman-a. Dobro bi bilo da se prvo pozabavimo malo blizim a slicnim izjavama koje dolaze od:
Hakija Meholjic
http://www.dnevnik.ba/novosti/bih/mehol ... 00-muslima

I od Ibrana Mustafica koji je cak i napisao knjigu Planirani Haos :
http://www.neznase.ba/zona-sumraka/42-z ... -sadq.html

Ali Rusi su krivi za sve. Smijesno.
occupylove

#544 Re: RUSIJA

Post by occupylove »

nije dobro nimalo :roll:
14 Februara Putin je odrzao govor u Dumi ( Ruski parlament )
nije spomenuo direktno USA ali ostro upozorenje ; " ne uplicite se u unutrasnje stvari Rusije !"
"ko siri terorizam ?"
te incident u kojem je Americki ambasador u Moskvi javno priznao da podrzava Rusku opoziciju protv Putina i nerede na ulicama
Putin je spomenuo Siriju i Libiju , stao je uz Kinu , ( takodjer USA administracija je neki dan zaprijetila cyber napadima na Kineske hakere , za koje se sumnja da napadaju USA ciljeve , Kina odlucno odbacuje optuzbe i prijeti kontra-cyber udarom :shock: )
zakuhava se
istovremeno dok je Putin odrzavao svoj govor ? dva teska bombardera Tu-95 proletjela su u blizini USA baze u Guamu na Pacifiku toga dana
takve demonstrativne letove obicno odrzavaju kao simbol kada se naljute
sve mi se cini da je Rusija sada jako ljuta , propagandni video , bolje da svi zajedno stanu na loptu i prestanu cackati jedne druge, vrijeme je za novi samit izmedju Obame i Putina i da se ovi problemi rijese na vrijeme ;

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... q5gEzZ8Q#!
Avetinho

#545 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

occupylove wrote:nije dobro nimalo :roll:
14 Februara Putin je odrzao govor u Dumi ( Ruski parlament )
nije spomenuo direktno USA ali ostro upozorenje ; " ne uplicite se u unutrasnje stvari Rusije !"
"ko siri terorizam ?"
te incident u kojem je Americki ambasador u Moskvi javno priznao da podrzava Rusku opoziciju protv Putina i nerede na ulicama
Putin je spomenuo Siriju i Libiju , stao je uz Kinu , ( takodjer USA administracija je neki dan zaprijetila cyber napadima na Kineske hakere , za koje se sumnja da napadaju USA ciljeve , Kina odlucno odbacuje optuzbe i prijeti kontra-cyber udarom :shock: )
zakuhava se
istovremeno dok je Putin odrzavao svoj govor ? dva teska bombardera Tu-95 proletjela su u blizini USA baze u Guamu na Pacifiku toga dana
takve demonstrativne letove obicno odrzavaju kao simbol kada se naljute
sve mi se cini da je Rusija sada jako ljuta , propagandni video , bolje da svi zajedno stanu na loptu i prestanu cackati jedne druge, vrijeme je za novi samit izmedju Obame i Putina i da se ovi problemi rijese na vrijeme ;

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... q5gEzZ8Q#!
Fala ti na vijestima. Da nema tebe, niko ne bi znao sta se igdje desava. Jedino te jebu oni upitnici i zarezi, te mala i velika slova.
MuaDib

#546 Re: RUSIJA

Post by MuaDib »

jeza u ledja wrote: Ne kontam sta je jedinstveni evropski prostor, sta obuhvata i kakve ima veze sa NATO?
Jedistveni evropski prostor je uljepšani termin za područje evropskog kontinenta koje po zamislima eurokrata u Briselu, treba da poklopi Evropska unija.
Antimilitarnim evropskim pokretima? Takvo nesto u kontekstu ozbiljnog geopolitickog uticaja ne postoji.
Evropa je mirna, i njoj je u interesu da im sigurnost pokriva SAD , a ne oni. Smatram da je NATO danas i uvijek bio veci interes Evropi nego SAD. Gruzija je tako daleko od ostatka Evrope da nema nikakvog dodira sa desavanjima u EU. Ne razumijem kako destabilizacija te zemlje ima veze sa stabilnoscu i potrebom za NATO bazama u Evropi? Nije Americi u interesu destabilizacija vec preobracanje zemalja na svoju stranu.
U Evropi jačaju građanske incijative koje zajedno s antiglobalističkim pokretima, zelenim i radikalnom ljevicom, nastoje isposlovati odlazak NATO baza iz svojih zem,alja i Evrope u cjelini. Evropski političari su pod stalnim pritiskom tih građanskih incijativa, ali slažem se nemaju interesa da izađu iz NATO kišobrana.

Gruzija itekako ima veze sa evropskom gesostrategijom, jer je smatra ruskom zonom uticaja. Međutim Amerika petljanjem s Gruzijom, narušava tu prešutnu ravnotežu između EU i Rusije. Što potiće Rusiju da i dalje podržava srbijanske nebulozne politike na Balkanu, što Srbiji i dalje nadu da može objediniti preostale srpske etničke prostore. Čime se destabilizira Balkan. S druge strane na geopolitičkom tržištu Rusija je izvjesila cjenu aneksija Abhazije i J. Osetije za priznanje Kosova.

Veci interes u S. Africi ima EU nego Amerika. Mnogo veci.
Interesi na Bliskom Istoku EU i SAD se uglavnom poklapaju.
Slučaj Libije je pokazao da su euroamerički interesi identićni u pogledu prema zemljama Sjeverne Afrike.
Avetinho

#547 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

MuaDib wrote:... Što potiće Rusiju da i dalje podržava srbijanske nebulozne politike na Balkanu, što Srbiji i dalje nadu da može objediniti preostale srpske etničke prostore...
UnscarD, citas li?
jeza u ledja

#548 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

MuaDib wrote: Gruzija itekako ima veze sa evropskom gesostrategijom, jer je smatra ruskom zonom uticaja. Međutim Amerika petljanjem s Gruzijom, narušava tu prešutnu ravnotežu između EU i Rusije. Što potiće Rusiju da i dalje podržava srbijanske nebulozne politike na Balkanu, što Srbiji i dalje nadu da može objediniti preostale srpske etničke prostore. Čime se destabilizira Balkan. S druge strane na geopolitičkom tržištu Rusija je izvjesila cjenu aneksija Abhazije i J. Osetije za priznanje Kosova.
Hmm.
Ja kako shvatam, i Rusima i Amerima je cilj destabilizirati zemlje koje spadaju teoretski pod sapu ovih drugih. Sto blize drugima to bolje. Ako ih jos mogu obrnuti to je ekstra.
Ne smatram da Srbija i BiH imaju puno veze sa Gruzijom u smislu da Gruzija potice Ruse da podrzavaju Srbiju. Mislim da bi oni podrzavali Srbiju u svakom slucaju i da se to nece izmjeniti. Samo je pitanje koliko ta podrska u odredjenom trenutku znaci.
Slučaj Libije je pokazao da su euroamerički interesi identićni u pogledu prema zemljama Sjeverne Afrike.
Pa dobro to i ja otprilike tvrdim, samo sto je S. Afrika od mnogo veceg znacaja EU nego SAD.
UnscarD

#549 Re: RUSIJA

Post by UnscarD »

Ja Sam Odavle wrote:
MuaDib wrote:... Što potiće Rusiju da i dalje podržava srbijanske nebulozne politike na Balkanu, što Srbiji i dalje nadu da može objediniti preostale srpske etničke prostore...
UnscarD, citas li?
Citam...ti ?
MuaDib wrote: i se više trebamo fokusirati na RS-ovsko priklanjanje Izraelu, koje dugoročno šteti našem odnosu s islamskim svijetom, koje ima ogromno tržište, neovisno o evropskim certifikatima i standardima. Također bošnjačka politika koja ima averziju prema Rusima, mora mijenjati taj stav i gledati bosanskohercegovački prodor na rusko tržište i odnos prema Rusiji u cjelini. A ne puštati Dodika da po Moskvi promoviše svoje nebulozne vizije Bosne.
Ti bi "skupljao kasikom" svakog ko pomene Rusiju a ja pokusavam da ti objasnim da je takav stav retrogradan i da je u politici dominantan interes pa ce tako Rusija svog "tradicionlnog" prijatelja Srbiju, "prodati" priznavanjem Kosova, ukoliko joj to bude u INTERESU za bilo sta a u ovom slucaju aneksiju Abhazije i Južne Osetije (ukoliko prihvatimo MuaDib analizu kao tacnu). Francuska je stara Srpska saveznica i tradicionalni prijatelj samo su se eto malo zanijeli pa su ih bombardovali u sklopu NATO udara. Itd itd ...

Da smo pametni kao sto nismo, pa da iskoristimo za jacanje BiH, preko Hrvata u BiH interes Njemacke, preko Bosnjaka interes arapskog svijeta i mozda USA a preko Srba Rusiju (i mozda ovo lizanje sa Izraelom), ali eto nismo. Neka nas zarobljenih u raskolu i podijelama i hajmo skupljati kasikama svakoga ko misli malo drugacije. Dobro nam je.
jeza u ledja

#550 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Ne mogu Rusa ni "na kasiku". :D
Post Reply