Tako ti je kada svjetska desavanja gledas iz perspektive BH politike!@mba wrote:jeza u ledja wrote:Napad na USA brodove se nikada nije desio. Desio se incident u kom je ucestvovao americki razarac ili sta li vec i sjevernovijetnamski torpedni camci gdje se poslije ispostavilo da je cisto doslo do razmjene vatre koju su vjerovatno prvo pokrenuli Amerikanci. Niko zvanicno ne tvrdi da je cijeli incident izplaniran , vec da je iskoristen kao povod za napad na S. Vijetnam. Cak i da jeste, nijedan americki civil nije mogao stradati.
Vecina ratova koji su se desili - desili bi se i bez izmisljanja razloga.
Potpuno je besmisleno tvrditi da je americkoj vojsci trebao 9/11 da bi dobili dozvolu da okupiraju ili napadnu Afganistan. Bush i klika su to mogli uraditi i bez 9/11, ko s poslom. Briga o Zgradi 7 je isto ko da pitas a kako to da su cetnici uspjeli potrefiti granatu tacno u onu zdradu iznad pijace, pa onda gledas onu ruzu koja otkriva odakle je granata dosla, pa kao vidis nije to bas fizicki moguce i tako. Ja nikad nisam o tome ni dumao glavu.
Link koji si stavio ne priziva novi Pearl Harbor.
Koji "zvanicni dokumenti" predlazu obaranje americkog putnickog aviona?
Ne vrtimo se u krug. Dosli smo do zakljucka, odnosno ja sam. Ti izokreces cinjenice da bi se uvjerio u teoriju zavjere. Nista od ovog sto tvrdis nije fakat, vec tvoja interpretacija cinjenica koja je pogresna.
citamo nako nest, pa odkuda ti toliko siguran mozes biti da je to tako kako ti tvrdis???
sta mislis da se tako krupne stvari desavaju slucajno, slucajno danas mozes samo prdnuti, a ako se malo potrudis i to se da kontrolisati!!!
Inace tema je Rusija!