Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
2001 godine prosjecna zivotna dob ruskog muskarca je iznosila 55,5 godina sa tendencijom pada .......a 11 godina kasnije ona iznosi 70.3godine sa tendencijom uvelicenja........ko koga ovdje ......za deset godina uvelicati zivotnu dob na 15godina?
spreca wrote:postoji
Mala laz
Velika laz
i Statistika
2001 godine prosjecna zivotna dob ruskog muskarca je iznosila 55,5 godina sa tendencijom pada .......a 11 godina kasnije ona iznosi 70.3godine sa tendencijom uvelicenja........ko koga ovdje ......za deset godina uvelicati zivotnu dob na 15godina?
Lako je u Americi...oni useljeničku fukaru trpaju GMO hranom, za par dolara nažderu se pesticida koji izgledaju kao meso, paradajiz, krompir... hemijskim otrovima bogatim tzv. "nano vlaknima" koja od ljudi prave BIO ROBOTE...Ta "nano vlakna" unutar organizma stvaraju paralelnu inteligenciju neovisnu od strukture domaćina, koja zatim i pstupno u potpunosti preuzima kontrtolu nad reakcijama i psihom...
Gledam preksinoć kako američki narod slavi pobjedu baraka Obame na predsjedničkim izborima....budaletine koje je neko slagao da se izborima mogu riješiti životni problemi. Puni nade i entzijazma gledaju u budućnost...a u stvarnosti su samo labaratorijski miševi...
ma kad su ga prvi put izabrali nazvao sam to faceliftingom instrumentarija imperijalizma....
Amerika tu nije nikakav cilj već puko sredstvo za svjetsku dominaciju oligarhija kapitala...onog trenutka kada uđeš u te odnose moći pristaješ na pravila te globalne meta igre (tržište- gdje veliki jedu male) i pristaješ na (pred)određenu ulogu (stake holdera-gdje realno si primač) i poziciju (pješadija s periferije) u vertikalnom sistemu moći globaliziranog kapitala.
Eto Shaho neka sam Zgodićevskiji post od tvog napisao pa makar
JoseMujica wrote:ma kad su ga prvi put izabrali nazvao sam to faceliftingom instrumentarija imperijalizma...Amerika tu nije nikakav cilj već puko sredstvo za svjetsku dominaciju oligarhija kapitala
A da se ti Shabab dogovorite, da li Amerika ide ka komunizmu, ili ide ka oligarhiji
Mislim, gore covjek 'ladno slaga da 40% zivi od bonova za hranu jer im drzava daje sakom i kapom, a vamo im nista ne dä, jer oligarhija hoce sve sebi.
JoseMujica wrote:ma kad su ga prvi put izabrali nazvao sam to faceliftingom instrumentarija imperijalizma...Amerika tu nije nikakav cilj već puko sredstvo za svjetsku dominaciju oligarhija kapitala
A da se ti Shabab dogovorite, da li Amerika ide ka komunizmu, ili ide ka oligarhiji
Mislim, gore covjek 'ladno slaga da 40% zivi od bonova za hranu jer im drzava daje sakom i kapom, a vamo im nista ne dä, jer oligarhija hoce sve sebi.
trejler za novi film ;" Ana Karenjina "
malo o Ruskoj klasici (izgleda da je film pravo dobar ) ne zaboravimo koliko je Rusija dala svjetskoj kulturi i nauci
occupylove wrote:trejler za novi film ;" Ana Karenjina "
malo o Ruskoj klasici (izgleda da je film pravo dobar ) ne zaboravimo koliko je Rusija dala svjetskoj kulturi i nauci
ima li išta tužnije od toga da te neprijatelj hrani
Ruski opozicioner osuđen na četiri i po godine zatvora
Ruski sud je osudio na četiri i po godine zatvora pripadnika opozicije optuženog za sudjelovanje u "masovnim neredima" za vrijeme demonstracija protiv predsjednika Vladimira Putina 6. maja, koje su se pretvorile u sukobe s policijom, javile su u petak ruske agencije.
Ruski sud je osudio na četiri i po godine zatvora pripadnika opozicije optuženog za sudjelovanje u "masovnim neredima" za vrijeme demonstracija protiv predsjednika Vladimira Putina 6. maja, koje su se pretvorile u sukobe s policijom, javile su u petak ruske agencije.
AliceInChains wrote:
Volis ti polemisati, jel'de [/quote]
Kakvo je pivo u Rusiji? [/quote]
Pa ukusnije, nego ono sto me zdesi u Americi I patriota, jel' ti viori Americka zastava u basti?
BalkanPrince1 wrote:Istina jest da Rusije nije prijatelj Bosnjackog naroda, ali nisu ni Amerikanci. Zbog Amerike i Zapada smo morali zaustavili napad na Banja Luku i unistenje Republike Srpske. A nije ni Turska nista bolja od njih jer su samo sjedili i slusali Zapad dok su nas klali po Istocnoj BiH.
Hebote nisam znao kako Iranci dobro pričaju engleski ili da su 'vako bljedi
Srbin Lešinar wrote:Rusija je prijatelj Srbiji i srpskom narodu gdje god on bio nastanjen (govorim iz vizure Srbina iz Republike Srpske), baš kao što je i Turska prijatelj bošnjačkom narodu. To su sasvim prirodne stvari.
Srbin Lešinar wrote:Rusija je prijatelj Srbiji i srpskom narodu gdje god on bio nastanjen (govorim iz vizure Srbina iz Republike Srpske), baš kao što je i Turska prijatelj bošnjačkom narodu. To su sasvim prirodne stvari.
Pozdrav svima.
nisam siguran ni u jedno navedenu tvrdnju..
nije bitno što nije tačno ali ljudi ozbiljno vjeruju...isto vjeruju i Bošnjaci da im je Turska prijatelj
ja bih ova uvjerenja objasnio (para)psihološki...znate ono kad smo mali i tek se počnemo kofrčiti s onim pričama kako znamo nekoga zajebanog, a realno lika možda s prozora vidili?
e tako i ovo prijateljstvo Rusije prema Srbima i Turske prema Bošnjacima funkcioniše
Rusija je Čečeniji dala veliku kulturnu autonomiju, tako da se u vojnoj akdemiji čečenskog predsjednika Ramzana Kadirova pitomci treniraju u čečenskom i islamskom duhu.. Inače Rusija je prva evropska država koja je priznala Islam kao državnu religiju. Učinila je to ruska carica Katarina Velika, porijeklom Njemica, još u 18 stolječu..