RUSIJA

Post Reply
spreca

#151 Re: RUSIJA

Post by spreca »

postoji
Mala laz
Velika laz
i Statistika :lol:

2001 godine prosjecna zivotna dob ruskog muskarca je iznosila 55,5 godina sa tendencijom pada .......a 11 godina kasnije ona iznosi 70.3godine sa tendencijom uvelicenja........ko koga ovdje :dance: ......za deset godina uvelicati zivotnu dob na 15godina?
bokakotorska

#152 Re: RUSIJA

Post by bokakotorska »

spreca wrote:postoji
Mala laz
Velika laz
i Statistika :lol:

2001 godine prosjecna zivotna dob ruskog muskarca je iznosila 55,5 godina sa tendencijom pada .......a 11 godina kasnije ona iznosi 70.3godine sa tendencijom uvelicenja........ko koga ovdje :dance: ......za deset godina uvelicati zivotnu dob na 15godina?
Stolicnaja konacno deluje :D
Shahab

#153 Re: RUSIJA

Post by Shahab »

Lako je u Americi...oni useljeničku fukaru trpaju GMO hranom, za par dolara nažderu se pesticida koji izgledaju kao meso, paradajiz, krompir... hemijskim otrovima bogatim tzv. "nano vlaknima" koja od ljudi prave BIO ROBOTE...Ta "nano vlakna" unutar organizma stvaraju paralelnu inteligenciju neovisnu od strukture domaćina, koja zatim i pstupno u potpunosti preuzima kontrtolu nad reakcijama i psihom...

http://imgur.com/63xWk
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#154 Re: RUSIJA

Post by JoseMujica »

:thumbup: Shaho bože koji hodi, šta hodi :shock: levitira nad zemljom :lol:
Shahab

#155 Re: RUSIJA

Post by Shahab »

Gledam preksinoć kako američki narod slavi pobjedu baraka Obame na predsjedničkim izborima....budaletine koje je neko slagao da se izborima mogu riješiti životni problemi. Puni nade i entzijazma gledaju u budućnost...a u stvarnosti su samo labaratorijski miševi...

http://znanost.geek.hr/clanak/uskoro-ce ... tno-meso/#
JoseMujica

#156 Re: RUSIJA

Post by JoseMujica »

ma kad su ga prvi put izabrali nazvao sam to faceliftingom instrumentarija imperijalizma....

Amerika tu nije nikakav cilj već puko sredstvo za svjetsku dominaciju oligarhija kapitala...onog trenutka kada uđeš u te odnose moći pristaješ na pravila te globalne meta igre (tržište- gdje veliki jedu male) i pristaješ na (pred)određenu ulogu (stake holdera-gdje realno si primač) i poziciju (pješadija s periferije) u vertikalnom sistemu moći globaliziranog kapitala.

Eto Shaho neka sam Zgodićevskiji post od tvog napisao pa makar :D
Avetinho

#157 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

JoseMujica wrote:ma kad su ga prvi put izabrali nazvao sam to faceliftingom instrumentarija imperijalizma...Amerika tu nije nikakav cilj već puko sredstvo za svjetsku dominaciju oligarhija kapitala
A da se ti Shabab dogovorite, da li Amerika ide ka komunizmu, ili ide ka oligarhiji ;)

Mislim, gore covjek 'ladno slaga da 40% zivi od bonova za hranu jer im drzava daje sakom i kapom, a vamo im nista ne dä, jer oligarhija hoce sve sebi.
jefferson

#158 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

Ja Sam Odavle wrote:
JoseMujica wrote:ma kad su ga prvi put izabrali nazvao sam to faceliftingom instrumentarija imperijalizma...Amerika tu nije nikakav cilj već puko sredstvo za svjetsku dominaciju oligarhija kapitala
A da se ti Shabab dogovorite, da li Amerika ide ka komunizmu, ili ide ka oligarhiji ;)

Mislim, gore covjek 'ladno slaga da 40% zivi od bonova za hranu jer im drzava daje sakom i kapom, a vamo im nista ne dä, jer oligarhija hoce sve sebi.
Cek stani, ja konto ona se raspada :lol:
JoseMujica

#159 Re: RUSIJA

Post by JoseMujica »

Ja Sam Odavle wrote: A da se ti Shabab dogovorite, da li Amerika ide ka komunizmu, ili ide ka oligarhiji ;)
ee nije to tako lako ko što ti misliš...sve zavisi u kakvom smo raspoloženju...jel jugo vani ili pun mjesec ili je oboje :lol:
occupylove

#160 Re: RUSIJA

Post by occupylove »

trejler za novi film ;" Ana Karenjina "
malo o Ruskoj klasici (izgleda da je film pravo dobar ) ne zaboravimo koliko je Rusija dala svjetskoj kulturi i nauci

JoseMujica

#161 Re: RUSIJA

Post by JoseMujica »

occupylove wrote:trejler za novi film ;" Ana Karenjina "
malo o Ruskoj klasici (izgleda da je film pravo dobar ) ne zaboravimo koliko je Rusija dala svjetskoj kulturi i nauci

ima li išta tužnije od toga da te neprijatelj hrani :-)
Avetinho

#162 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Ne zaboravimo koliko je Rusija doprinijela svjetskoj demokratiji...

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ruski ... /121109146
Ruski opozicioner osuđen na četiri i po godine zatvora

Ruski sud je osudio na četiri i po godine zatvora pripadnika opozicije optuženog za sudjelovanje u "masovnim neredima" za vrijeme demonstracija protiv predsjednika Vladimira Putina 6. maja, koje su se pretvorile u sukobe s policijom, javile su u petak ruske agencije.
AliceInChains

#163 Re: RUSIJA

Post by AliceInChains »

Ja Sam Odavle wrote:Ne zaboravimo koliko je Rusija doprinijela svjetskoj demokratiji...

Ruski sud je osudio na četiri i po godine zatvora pripadnika opozicije optuženog za sudjelovanje u "masovnim neredima" za vrijeme demonstracija protiv predsjednika Vladimira Putina 6. maja, koje su se pretvorile u sukobe s policijom, javile su u petak ruske agencije.

Volis ti polemisati, jel'de :mrgreen:
Avetinho

#164 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

AliceInChains wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Ne zaboravimo koliko je Rusija doprinijela svjetskoj demokratiji...

Volis ti polemisati, jel'de :mrgreen:
Kakvo je pivo u Rusiji? :D
AliceInChains

#165 Re: RUSIJA

Post by AliceInChains »

Ja Sam Odavle wrote:
AliceInChains wrote: Ruski opozicioner osuđen na četiri i po godine zatvora

Volis ti polemisati, jel'de :mrgreen:[/quote]
Kakvo je pivo u Rusiji? :D[/quote]

Pa ukusnije, nego ono sto me zdesi u Americi :mrgreen: I patriota, jel' ti viori Americka zastava u basti? :mrgreen:
Avetinho

#166 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

AliceInChains wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Kakvo je pivo u Rusiji? :D
Pa ukusnije, nego ono sto me zdesi u Americi :mrgreen: I patriota, jel' ti viori Americka zastava u basti? :mrgreen:
Sto pitas? Hoces li to da me bolje upoznas? Vijori li tebi Ruska? ;)
AliceInChains

#167 Re: RUSIJA

Post by AliceInChains »

Ja Sam Odavle wrote:
AliceInChains wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Kakvo je pivo u Rusiji? :D
Jok, kacim samo Bosansku :bih:...a i ovu Bosansku iz avatara.
Avetinho

#168 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

AliceInChains wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
AliceInChains wrote: Pa ukusnije, nego ono sto me zdesi u Americi :mrgreen: I patriota, jel' ti viori Americka zastava u basti? :mrgreen:
Jok, kacim samo Bosansku :bih:...a i ovu Bosansku iz avatara.
:thumbup:
Joe McCarthy

#169 Re: RUSIJA

Post by Joe McCarthy »

BalkanPrince1 wrote:Istina jest da Rusije nije prijatelj Bosnjackog naroda, ali nisu ni Amerikanci. Zbog Amerike i Zapada smo morali zaustavili napad na Banja Luku i unistenje Republike Srpske. A nije ni Turska nista bolja od njih jer su samo sjedili i slusali Zapad dok su nas klali po Istocnoj BiH.
Hebote nisam znao kako Iranci dobro pričaju engleski ili da su 'vako bljedi :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=PW4KU4FQ8qo

https://www.youtube.com/watch?v=-pW-LNQ7gk4

https://www.youtube.com/watch?v=YAZC4JX_gvs
zeko071

#170 Re: RUSIJA

Post by zeko071 »

Srbin Lešinar wrote:Rusija je prijatelj Srbiji i srpskom narodu gdje god on bio nastanjen (govorim iz vizure Srbina iz Republike Srpske), baš kao što je i Turska prijatelj bošnjačkom narodu. To su sasvim prirodne stvari.

Pozdrav svima.
nisam siguran ni u jedno navedenu tvrdnju..
JoseMujica

#171 Re: RUSIJA

Post by JoseMujica »

zeko071 wrote:
Srbin Lešinar wrote:Rusija je prijatelj Srbiji i srpskom narodu gdje god on bio nastanjen (govorim iz vizure Srbina iz Republike Srpske), baš kao što je i Turska prijatelj bošnjačkom narodu. To su sasvim prirodne stvari.

Pozdrav svima.
nisam siguran ni u jedno navedenu tvrdnju..
nije bitno što nije tačno ali ljudi ozbiljno vjeruju...isto vjeruju i Bošnjaci da im je Turska prijatelj

ja bih ova uvjerenja objasnio (para)psihološki...znate ono kad smo mali i tek se počnemo kofrčiti s onim pričama kako znamo nekoga zajebanog, a realno lika možda s prozora vidili?

e tako i ovo prijateljstvo Rusije prema Srbima i Turske prema Bošnjacima funkcioniše
Shahab

#172 Re: RUSIJA

Post by Shahab »

Rusija je Čečeniji dala veliku kulturnu autonomiju, tako da se u vojnoj akdemiji čečenskog predsjednika Ramzana Kadirova pitomci treniraju u čečenskom i islamskom duhu.. Inače Rusija je prva evropska država koja je priznala Islam kao državnu religiju. Učinila je to ruska carica Katarina Velika, porijeklom Njemica, još u 18 stolječu..

http://www.youtube.com/watch?v=9u8bYlCn ... re=related
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#173 Re: RUSIJA

Post by Hame_ »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Shahab

#174 Re: RUSIJA

Post by Shahab »

jefferson

#175 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

Shahab wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: joj oni i njihove parade :lol:
Post Reply