RUSIJA
- Challenger__
- agnostic_front
#1127 Re: RUSIJA
FreedomUSA wrote:Nije prisilom! U tome je poenta!vivaldi wrote:de nas bogati podsjeti kako Kraljevina Havaji postade amerika?FreedomUSA wrote:Činjenica je da se ni jedna američka intervencija nije završila sa pripajanjem teritorija
- Gojeni H
#1128 Re: RUSIJA
Reci ti njima jarane. Nek' se zna sta je Land of Free, Land of Brave.FreedomUSA wrote:Nije prisilom! U tome je poenta!vivaldi wrote:de nas bogati podsjeti kako Kraljevina Havaji postade amerika?FreedomUSA wrote:Činjenica je da se ni jedna američka intervencija nije završila sa pripajanjem teritorija
-
Avetinho
#1129 Re: RUSIJA
Ne znam ja ko je kome doso glave. Nema ni Dzefersona dugo, da ga nije oklupajko 69 negdje u Floridi likvidirao dok se divio velikim cicama u konobarica?insomnia78 wrote:Samo da ga Jeferson opet ne prijavi efbiaju
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
Avetinho
#1130 Re: RUSIJA
Ajao evo jos jedna teorija ublehe. De nam ispricaj, kako je veliki humanista Antonio Lopez de Santa Anna gubio teritorije kojima je vladao, protiv sacice rodoljuba. Stvatno je bio jadan. Pola zemlje dao da ga ne objese kao zadnjeg pacova.Challenger__ wrote:Ili Novi Meksiko i čitav američki jugozapad plus Kalifornija. Kao da su američko-meksičke ratove vodili Rusi i poklanjali meksičku teritoriju SAD-u. Ama, lik lupa, on nema blage veze šta piše.vivaldi wrote:de nas bogati podsjeti kako Kraljevina Havaji postade amerika?FreedomUSA wrote:Činjenica je da se ni jedna američka intervencija nije završila sa pripajanjem teritorija
- tik_tak
#1131 Re: RUSIJA
Ajao evo jos jedne teorije ublehe. De nam ispricaj, kako je veliki humanista El-presidente Ukraina de Celavi Cvikeras gubio teritorije kojima je vladao, protiv sacice rodoljuba. Stvatno je bio jadan. Pola zemlje dao da ga ne objese kao zadnjeg pacova.Ja Sam Odavle wrote:Ajao evo jos jedna teorija ublehe. De nam ispricaj, kako je veliki humanista Antonio Lopez de Santa Anna gubio teritorije kojima je vladao, protiv sacice rodoljuba. Stvatno je bio jadan. Pola zemlje dao da ga ne objese kao zadnjeg pacova.Challenger__ wrote:Ili Novi Meksiko i čitav američki jugozapad plus Kalifornija. Kao da su američko-meksičke ratove vodili Rusi i poklanjali meksičku teritoriju SAD-u. Ama, lik lupa, on nema blage veze šta piše.vivaldi wrote: de nas bogati podsjeti kako Kraljevina Havaji postade amerika?
Sent from my C6603 using Tapatalk
-
Avetinho
#1132 Re: RUSIJA
Ajao evo jos jedne teorije ublehe. De nam ispricaj, kako je veliki humanista El-presidente Ukraina de Celavi Cvikeras gubio teritorije kojima je vladao, protiv sacice rodoljuba. Stvatno je bio jadan. Pola zemlje dao da ga ne objese kao zadnjeg pacova.
Sent from my C6603 using Tapatalk[/quote]
Ne zna se ko pije ko placa. Kad naucis, javi se.
Ne zna se ko pije ko placa. Kad naucis, javi se.
- tik_tak
#1133 Re: RUSIJA
Ne zna se ko pije ko placa. Kad naucis, javi se.[/quote]Ja Sam Odavle wrote:Ajao evo jos jedne teorije ublehe. De nam ispricaj, kako je veliki humanista El-presidente Ukraina de Celavi Cvikeras gubio teritorije kojima je vladao, protiv sacice rodoljuba. Stvatno je bio jadan. Pola zemlje dao da ga ne objese kao zadnjeg pacova.
to je sve sto imas reci. napredujes
-
Avetinho
#1134 Re: RUSIJA
tik_tak wrote:Ne zna se ko pije ko placa. Kad naucis, javi se.Ja Sam Odavle wrote:Ajao evo jos jedne teorije ublehe. De nam ispricaj, kako je veliki humanista El-presidente Ukraina de Celavi Cvikeras gubio teritorije kojima je vladao, protiv sacice rodoljuba. Stvatno je bio jadan. Pola zemlje dao da ga ne objese kao zadnjeg pacova.
to je sve sto imas reci. napredujes
Da li iko zna ko je ovdje sta rekao. tik tak, morao bi nauciti znake navoda, ako zelis da te iko shvati za ozbiljno, evo kao na primjer ja. Do tada si u rubrici troll.
- tik_tak
#1135 Re: RUSIJA
da ti 'vako objasnim. podrzavas vojnu intervenciju SAD-a protiv Mexica i smatras da su sa pravom aneksirali dio teritorije jer im je elpresidente bio pi.cka i pacov dok u slucaju Rusije i Krima gdje su stanovnici nenasilnom metodom izglasali pripajanje Rusiji smatras kao nelegalan cin (sto i jeste) koji je "neoprostiv". imas li nekih principa ili je u pitanju mrznja prema Rujama da znam sa kakvom osobom "razgovaram"
-
Avetinho
#1136 Re: RUSIJA
Ocigledno ne znas istoriju Meksika i Teksasa. Nikakve intervencije SAD nije bilu u ratu rodoljuba za nezavisnost Teksasa.tik_tak wrote:da ti 'vako objasnim. podrzavas vojnu intervenciju SAD-a protiv Mexica i smatras da su sa pravom aneksirali dio teritorije jer im je elpresidente bio pi.cka i pacov dok u slucaju Rusije i Krima gdje su stanovnici nenasilnom metodom izglasali pripajanje Rusiji smatras kao nelegalan cin (sto i jeste) koji je "neoprostiv". imas li nekih principa ili je u pitanju mrznja prema Rujama da znam sa kakvom osobom "razgovaram"
Kakva neznalica.
-
jefferson
#1137 Re: RUSIJA
Tu je Jefferson, nego mrsko mi se javljat.Ja Sam Odavle wrote:Ne znam ja ko je kome doso glave. Nema ni Dzefersona dugo, da ga nije oklupajko 69 negdje u Floridi likvidirao dok se divio velikim cicama u konobarica?insomnia78 wrote:Samo da ga Jeferson opet ne prijavi efbiaju
-
Avetinho
#1138 Re: RUSIJA
imas i pravo. Ocigledno je raspust iza coska, opet navalili trolovi i neznalice iz skolskih klupa u ogromnim brojevima.jefferson wrote:Tu je Jefferson, nego mrsko mi se javljat.Ja Sam Odavle wrote:Ne znam ja ko je kome doso glave. Nema ni Dzefersona dugo, da ga nije oklupajko 69 negdje u Floridi likvidirao dok se divio velikim cicama u konobarica?insomnia78 wrote:Samo da ga Jeferson opet ne prijavi efbiaju
- tik_tak
#1139 Re: RUSIJA
ko je spomenuo samo texas? ostatak jugozapada si zaboravio? elem, texas je "aneksiran" nenasilnim putem, nesto kao krim dok je jugozapad dobijen putem rata. imas li principa ili se vodis onom" SAD good guy svi ostali bad guy"Ja Sam Odavle wrote:Ocigledno ne znas istoriju Meksika i Teksasa. Nikakve intervencije SAD nije bilu u ratu rodoljuba za nezavisnost Teksasa.tik_tak wrote:da ti 'vako objasnim. podrzavas vojnu intervenciju SAD-a protiv Mexica i smatras da su sa pravom aneksirali dio teritorije jer im je elpresidente bio pi.cka i pacov dok u slucaju Rusije i Krima gdje su stanovnici nenasilnom metodom izglasali pripajanje Rusiji smatras kao nelegalan cin (sto i jeste) koji je "neoprostiv". imas li nekih principa ili je u pitanju mrznja prema Rujama da znam sa kakvom osobom "razgovaram"
Kakva neznalica.
-
El_comadante
#1140 Re: RUSIJA
od kuda ovde rasprava o američko-mexickim odnosima? nek ovo moderatori brišu ipak je ovo tema Rusija.
http://www.klix.ba/biznis/sklopljen-trg ... /140529040
http://www.klix.ba/biznis/sklopljen-trg ... /140529040
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1141 Re: RUSIJA
bitnuĆe oni konkurentni da se ne odražavam ima djece na fHorumu...dje su vam patenti, dje su vam istraživanja novih tehnologija, dje...u PM eto dje...svaku lincencu morašH plaĆat trulom kapitalisti na zapadu...jebešH državu kojoj je brend votka i kazaČok.Sklopljen trgovinski savez Rusije, Bjelorusije i Kazahstana
Predsjednici Rusije, Kazahstana i Bjelorusije potpisali su danas sporazum o stvaranju velikog trgovinskog bloka, od koga očekuju da će biti ekonomski konkurent Americi, Evropskoj uniji i Kini.

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1142 Re: RUSIJA
"Nema više neograničene slobode": Bjelorusija planira vratiti kmetstvo
"Jučer je na mom stolu bio dekret o, bit ću iskren, kmetstvu", rekao je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko
i kad se uzme onaj kazaHstanski diktator i firer putin dobije se 1000 godina unazad...jebla vas rusija i njihovo totalitarno jednoumlje...

koji Će im Qurac ove kravate i odjela, nek se vrate modi iz perioda kmetstva...HaJA
"Jučer je na mom stolu bio dekret o, bit ću iskren, kmetstvu", rekao je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko
i kad se uzme onaj kazaHstanski diktator i firer putin dobije se 1000 godina unazad...jebla vas rusija i njihovo totalitarno jednoumlje...

koji Će im Qurac ove kravate i odjela, nek se vrate modi iz perioda kmetstva...HaJA
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1143 Re: RUSIJA
Nemoj tako Jeff, vidis da su ti stisli jarana ...uskaci pomazi, zove tejefferson wrote:Tu je Jefferson, nego mrsko mi se javljat.Ja Sam Odavle wrote:Ne znam ja ko je kome doso glave. Nema ni Dzefersona dugo, da ga nije oklupajko 69 negdje u Floridi likvidirao dok se divio velikim cicama u konobarica?insomnia78 wrote:Samo da ga Jeferson opet ne prijavi efbiaju
- seln
#1144 Re: RUSIJA
AnekTirali.tik_tak wrote:aneksirali dio teritorije
-
Kaligula I
#1145 Re: RUSIJA
...pa zato je Amerika u krizi, jebote...brže bolje nazaj...FreedomUSA wrote:Da, to mi kaže osoba sa 11 postova.hillbill wrote: prijateljski savjet............bjezi sa politike............nije to jos za tebe...................probaj zene pitaju zene
Ja sam se lično bavio politikom u Sjedinjenim Američkim Državama gdje sam dugo godina živio, i čije državljanstvo sa ponosom posjedujem. Zadnjih pet godina živim u Njemačkoj iz poslovnih razloga, ali nije isključeno da ću se jednog dana ponovo vratiti u najbolju zemlju na svijetu - SAD.
-
totalni kapitalista
#1146 Re: RUSIJA
samo igre i pokazivanje sile , ili nesto mnogo opasnije
svi znamo da Rusija poslije neuspjesnih pregovora ukida isporuke gasa Ukrajini , traze oko 4 milijarde neisplacenih dugovanja i ubuduce koliko Ukrajina plati toliko ce i dobiti gasa , nema vise na kredit
ratne igre i lagano se obruc oko Rusije steze od Crnoga mora pa do Baltika sada vec preko 40 NATO brodova
na kopnu Avijacija ( preko 150 letjelica i broj stalno raste ) i trupe takodjer pristizu cak i iz Kanade ( F-18 i transportni C-130 Herkulesi )
za sada oko 10 000 i jos hiljade u pokretu , znacajne aktivnosti NATO avijacije i brodova u periodu Maj -Juni
Britanija salje tenkove u Poljsku i primjeceni su zeljeznicki konvoji oklopne tehnike iz Njemacke koji krecu ka istoku
jacanje Ruskoga nacionalizma i opsti osjecaj da je ovo bitka , tacnije pocetak prave bitke protiv Rusije od strane Atlantista i njihovih saveznika
ekonomska kriza , sto i Papa Francis nedavno i opet rece ;"sistem nepravde u raspadu "
Rusija uzurbano se priprema i na politickome , i na ekonomskome i vojnome planu
alijanse sa Kinom , prekid poslovanja sa dolarom , pokret nesvrstanih , , i itd
Rusija sebi obezbjedjuje neophodan manevarski prostor da amortizira udar koji slijedi
poslije sloma Rusije ide se na Kinu i usputni zalogaj ; Iran
za sada nema prevelike nervoze , ali kao da Rusi znaju sta im se sprema , nije ovo zbog Ukrajine ili Sirije
cilj je unistenje Rusije i ovladavanje resursima Evroazije u skladu sa doktrinom Brzinskoga i Kisindzera , te skretanje paznje populacije sa duboke krize sa kojom se imperija i njeni zapadni saveznici suocavaju , sprecavanje uzdizanja novih sila Kine , Indije , Juzne Amerike kao nezavisnoga entiteta i BRIC drzava , te sprecavanja nastanka i stvaranja multipolarnoga svijeta
svima sretno , i pokusaj Rusije da parira agresoru , njihova vjezba u Baltiku i bojevo gadjanje
za nadati se da ce razum prevladati kod Rusije ,( u Washingtonu i Briselu su totalni manijaci na njih ne racunajmo )
osim ako Ruski manijaci aka Seselj svrgnu vlast u Kremlju i onda zbogom svima zagrlite svoje namlije i odosmo svi zajedno u pakao , nuklearni pakao
svi znamo da Rusija poslije neuspjesnih pregovora ukida isporuke gasa Ukrajini , traze oko 4 milijarde neisplacenih dugovanja i ubuduce koliko Ukrajina plati toliko ce i dobiti gasa , nema vise na kredit
ratne igre i lagano se obruc oko Rusije steze od Crnoga mora pa do Baltika sada vec preko 40 NATO brodova
na kopnu Avijacija ( preko 150 letjelica i broj stalno raste ) i trupe takodjer pristizu cak i iz Kanade ( F-18 i transportni C-130 Herkulesi )
za sada oko 10 000 i jos hiljade u pokretu , znacajne aktivnosti NATO avijacije i brodova u periodu Maj -Juni
Britanija salje tenkove u Poljsku i primjeceni su zeljeznicki konvoji oklopne tehnike iz Njemacke koji krecu ka istoku
jacanje Ruskoga nacionalizma i opsti osjecaj da je ovo bitka , tacnije pocetak prave bitke protiv Rusije od strane Atlantista i njihovih saveznika
ekonomska kriza , sto i Papa Francis nedavno i opet rece ;"sistem nepravde u raspadu "
Rusija uzurbano se priprema i na politickome , i na ekonomskome i vojnome planu
alijanse sa Kinom , prekid poslovanja sa dolarom , pokret nesvrstanih , , i itd
Rusija sebi obezbjedjuje neophodan manevarski prostor da amortizira udar koji slijedi
poslije sloma Rusije ide se na Kinu i usputni zalogaj ; Iran
za sada nema prevelike nervoze , ali kao da Rusi znaju sta im se sprema , nije ovo zbog Ukrajine ili Sirije
cilj je unistenje Rusije i ovladavanje resursima Evroazije u skladu sa doktrinom Brzinskoga i Kisindzera , te skretanje paznje populacije sa duboke krize sa kojom se imperija i njeni zapadni saveznici suocavaju , sprecavanje uzdizanja novih sila Kine , Indije , Juzne Amerike kao nezavisnoga entiteta i BRIC drzava , te sprecavanja nastanka i stvaranja multipolarnoga svijeta
svima sretno , i pokusaj Rusije da parira agresoru , njihova vjezba u Baltiku i bojevo gadjanje
za nadati se da ce razum prevladati kod Rusije ,( u Washingtonu i Briselu su totalni manijaci na njih ne racunajmo )
osim ako Ruski manijaci aka Seselj svrgnu vlast u Kremlju i onda zbogom svima zagrlite svoje namlije i odosmo svi zajedno u pakao , nuklearni pakao
-
Avetinho
#1147 Re: RUSIJA
Aha... Ovako kaze putinko: joj jesu me stisli sa svih strana, idem malo otimati tudje teritorije.
-
totalni kapitalista
#1148 Re: RUSIJA
Rusija u realnosti nema snage niti volje da vrsi ofanzivne akcije osim u svome susjedstvu kada je kriza ( vjestacki i izvana izazvana ) na njenim granicama i ugrozava direktno Rusku teritorijuAvetinho wrote:Aha... Ovako kaze putinko: joj jesu me stisli sa svih strana, idem malo otimati tudje teritorije.
samo sagledajte odnos snaga NATO -Rusija ?
otprilike 4 na prema jedan za NATO
budalasta propaganda da Rusija planira invaziju na Evropu i slicno su cisti idiotluk
ima snage da se brani , naravno i da unisti pokusaj napada NATO na njenu teritoriju u prvome naletu ali do kada ?
opravdanje za opstanak NATO i isisavanje zadnje crkavice iz vec posrnulih Evropskih a i Americke ekonomije
opravdavanje postojanja enormnoga vojno-idustrijskoga komplexa , sijanje straha medju populacijom ( neobrazovanom ili zadojenom jeftinom Koka-Kola propagandom u stilu Holivuda bez ikakvih fakata i cinjenica)
Putin je na pocetku najvise i a sada se trudi da ulaze u Rusku ekonomiju , socijalne programe i itd , a ne u rat
jaka Rusija nikada nece odgovarati oligarsima sa zapada ili bilo ko drugi ( Kina, Bric drzave , Iran ili bilo ko moze predstavljati konkurenciju )
i da se Putin ubije javno na crvenome trgu , da cijela Rusija padne na koljena ? ?
zapadnjaci nece biti zadovoljni dok ne osvoje Rusiju
na svjetskoj sceni moze opstati samo jedan igrac i taj igrac ne zeli nikoga niti blizu , pa makar izazvao i treci svjetski rat !
explozija rafinerije u regionu Krasnojarska , 16 Jun ( svako malo pa lete gasovodi i rafinerije u zrak ??)
a poslije ode u zrak i u Ukrajini gasovod ?
cudno ?
-
Avetinho
#1149 Re: RUSIJA
Nije valjda da si na Floridi ostao bez posla? U SAD odavno nije bila niza stopa nezaposlenosti.totalni kapitalista wrote:...
opravdanje za opstanak NATO i isisavanje zadnje crkavice iz vec posrnulih Evropskih a i Americke ekonomije ...
-
jastuk1
#1150 Re: RUSIJA
Ja sam na drugim temama rekao svoje. Zbog spašavanja Sirije, Rusija je sama sebi donijela presudu raspadanja. Svakim danom opstajanja zločinca protiv čovječnosti Asscriminalca, neprijatelji Rusije ubrizgavaju nove kancerogene supstance u njeno tijelo kroz jačanje nacionalizma, fašizma i separatističkih elemenata u naftom i plinom bogatim područjima...
Što je najgore, da spasi nešto od Ukrajine, Rusija će morati da na posljetku pusti Siriju kao što je SSSR pustio Afganistan.
Al kasno Marko na Kosovo stiže. Ne možeš se s rogatim bost tako što ćeš da ga milkiš po rogovima.... Ne ide to tako...
Što je najgore, da spasi nešto od Ukrajine, Rusija će morati da na posljetku pusti Siriju kao što je SSSR pustio Afganistan.
Al kasno Marko na Kosovo stiže. Ne možeš se s rogatim bost tako što ćeš da ga milkiš po rogovima.... Ne ide to tako...