London

Trst

Lejla Imret, gradonacelnica grada Cizre, otpustena od strane MUPa Turske radi raspirivanja nacionalne i vjerske mrznje

Dzenaza u gradu Cizre

Opetja033 wrote:Repetiram pistolj cim vidim crvenu petokraku.
P.S. Osim na Heinekenu, tu je tolerisem.
Opetja033 wrote:Repetiram pistolj cim vidim crvenu petokraku.
P.S. Osim na Heinekenu, tu je tolerisem.

The Western Anatolia is not Turkey, too.

There is NOT such thing as DEMOCRACY in turkey, they are the most racist inhuman people on this planet.
and E.U, NATO and U.N is just a JOCK!
Turkey is guilty of crimes against humanity. Shame on the world for giving Turkey a blind eye. Turkey = fascist
Endangering world peace, boycott anything Turkish, hit the Turkish pockets, they wont listen to reason, maybe they will listen to the sound of silent tourisim.
Lol since when was there Democraty ? Very funny
Dalje nisam citao, neko ko se ovdje pokusava prodati za nekog sveprosvijeljenog Bosanca, i ne znam ti ja sta sve ne ''desifruje'' nase domace staro pismo, a uostalom i jedno zvanicno pismo u BiH, popuje da je protiv diskriminacije, a sam vrsi diskriminacju. Pametnom i malo dosta.Kikibombona wrote:Jedva sam desifrovao ovo neobicno pismo...japin_mutapi wrote:„вјерник" му је главна дисквалификација
врхунски аругумент и крунски „доказ" против опонента са којим расправља
вјерник у кикијевим очима = фанатик, идиот, примитивац, неписмен, искључив, поводљив, без става и мишљења, мрзитељ, без љубави и срца
довољно је рећи вјерник и готово - расправа завршена и кики побиједио
аргументи и докази вјерника падају и постају небитни и лажни самом чињеницом да их износи вјерник(по кикијевом њуху)
заправо класични ад хоминем
odkud ti to da ja ne tipkam sa jugo-istoka, i mozda cak iz same Dzizre?sunceKOtepsija wrote:ne govori se o blokadi twitera na cijeloj teritoriji vec o pokusajima blokade twittera na jugoisteku i u Cizreu, erdoganovi idolopoklonici nastavljaju s izvrtanjem tezaBosanac sa dna kace wrote:tviter nije blokiran, ulazio sam prije par minuta putem mobilnog operatera Avea:Kikibombona wrote: Kurdi na twitteru objavljuju stradanje svoje djece u gradu Cizre, jer je novinarima zabranjen ulazak. Da bi to sprijecili, Turci su blokirali twitter.
je'l ti uopste vidis Nuru, ovaj pardon Svetlanu Broz u ovom klipu? Pare su u pitanju sto se tice ovog videa, i cao.sunceKOtepsija wrote:
To tebi kao nova vijest?Kikibombona wrote:Nego, da ne supljiramo, vidi ovo, svjeze... Amerika saradjuje sa PKK u Siriji![]()
![]()
US Special Forces on ground in Syria to assist YPG against ISIS for first time
US Defense officials said on Wednesday that the U.S. Special Operations Forces (SOF) are now on the ground in Syria assisting Kurdish forces to fight against ISIS, NBC reported on Wednesday.
Naravno da je nova!Bosanac sa dna kace wrote: To tebi kao nova vijest?![]()
![]()
Ko se zadni smije, najsladje se smije.Kikibombona wrote:Naravno da je nova!Bosanac sa dna kace wrote: To tebi kao nova vijest?![]()
![]()
Amerikanci po prvi put salju kopnene snage da pomognu YPG/PKK (za Erdogana je YPG i PKK isto) u sirijskom Kurdistanu. Do sada su pruzali zracnu podrsku i nista vise. Mozda ih sada krenu obucavati, naoruzavati...
Amerika i PKK - BRACA!
Joj koje nebuloze! Koliko je to predsjenika i osnivaca SFRJ bilo albanske nacionalnosti, djelimicno ili imalo uopste albansko porijeklo?Kikibombona wrote: 1. U pravu si, polozaj Kurda u Turskoj je neuporedivo gori nego Albanaca na Kosovu. Apsolutno neuporedivo. Albanci su imali pravo na jezik, pravo narodno ime, sva moguca kolektivna prava... Kurdi su imali NEUPOREDIVO vise civilnih zrtava. Apsolutno neuporedivo. Ni u jednom jedinom segmentu Albancima nije bilo gore nego Kurdima... NAPROTIV! I da, Albanci su uvijek mogli razguliti u Albaniju.
Jesi ti uopste upucen u to kakva prava Kurdi danas imaju u Turskoj? Je'l uopste znas da je jugoistok Turske ''privilegovano podrucje'' gdje se usmjeravaju sve investicije? Jesi uopste obavijesten kolko ima Kurda medju ministrima i birokratama danas u Turskoj?Vali was born in 1949 in Mahabad, Iranian Kurdistan. He received his primary and secondary education in Tabriz. He obtained a BA in Political Science from the National University of Iran in 1973. He then moved to the UK to continue his graduate studies in modern political and social theory. He obtained an MA in Politics from the University of Keele in 1976. He then received his PhD in Sociology from the University of London in 1983. This was followed by a post-doctoral research fellowship funded by the Economic and Social Research Council in 1984.
Abbas Vali began his academic carrier in 1986 in the Department of Political Theory and Government at the University of Wales, Swansea. He was invited by the Kurdistan Regional Government (KRG) to establish and lead a new university in Erbil in 2005. He was the Vice-Chancellor of the University of Kurdistan before he was removed for disagreements with the KRG over the management of the university in May 2008. Professor Vali has since been teaching Modern Social and Political Theory in the Department of Sociology at Bogazici University in Istanbul.
https://en.wikipedia.org/wiki/Abbas_Vali
Sve vodi ka izborima, svi misle da im je ovo odlicna predizborna kampanja.Haman wrote:Kuda ovo vodi. Prosperitetu, postizanju nekog dogovora ili suprotno?
Postoji velika razlika, mi pricamo o Osmanskoj imperiji koja se raspala tako sto je svako od nje oteo nesto i njenoj nasljednici Turskoj, od koje su tada mnogi htijeli oteti po neki teritorij jer su smatrali da je to pravo vrijeme za to i da ratovali su protiv nje za rad svojih interesa. Pricamo o jednoj diktaturi Ataturka i sistemu koji se razlikuje od onoga sto je Turska danas. On je upravo bio diktator koji je silom trasirao put republici Turskoj i njenom opstanku.Kikibombona wrote:Oridjidji
Da li Albance stavljas u kontekst i njihovo stradanje?Ne omalovazavam Kurdske zrtve, ali stavljam stvari u kontekst doba u kojem su bili ubijani, a to je bilo itekako tesko doba bilo za samu Tursku. Erdogan i Ataturk nisu isti, Erdogan nije izabrao Kemina sredstva da brani Tursku, da jeste Kurdima bi bilo puno teze u Turskoj nego sto im je sada. Turci i Kurdi su dosta poodmakli od Keminog vakta. Praviti situacijom jednakom tada i sada je čisto laganje. Nisam nigdje naveo podatak koliki je postotak ubijenih Albanaca od strane Srba i Crnogoraca za vrijeme balkanskih ratova na prostoru Kosovskog vilajeta u njihovom ukupnom broju. Vjerovatno je broj njihove populacije tada bio duplo manji nego sada sto je na Kosovu.
Da sam ti, napisao bih, pa nije ni cudo sto su ih Srbi masakrirali kada su bili na strani visestoljetnog okupatora.
Desila se u periodu 1984 - 2000. Namjera je bila razbiti kurdsku vecinu na istoku zemlje. Sada je jasno da su se gadno zajebali. Zlocinacka namjera je kaznjena.Kada se desila ta deportacija 3 miliona Kurda na istoku Turske?
Govorim o periodu 1930 - 1937 kada je bilo nekoliko masakara, od kojih su najveci u Zilanu (1930) i Dersimu (1937). Veliki zlocini su pocinjeni u julu 1924, martu 1925, maju 1926, maju 1927... Svi ti zlocini protiv kurdskog stanovnistva su bili uvertira za Zilan i poslije Dersim.Malo ti lose ide matematika, ako su ih pobili 80 hiljada tada plus tih 30 hiljada (uzmimo najvece brojeve u oba pomenuta masakra), a njih je tada bilo 1.5 miliona to nikako ne moze biti 10% ubijenih turskih Kurda. Deset posto od toga broja je 150 hiljada. I dalje je broj Albanaca poginulih u balkanskim ratovima 1912 i 1913 veci.
Isto tako mozes reci da su Albanci bili na strani visestoljetnog okupatora, da su uzivali privilegije u carstvu u kojem su Srbi bili gradjani drugog reda. Ti bi da si Srbin napisao, 'nije nikakvo cudo da su se nakon odlaska kupatora Srbi osvetili muslimanskom stanovnistvu'. To je ta uvrnuta logika pravdanja zlocina.Mozes. Samo moras reci da i Armeni zajedno sa Rusima bas nisu pokazali milosti prema Turcima, zato i ne cudi sto su Turci bili tako okrutni prema istima pa napravili genocid koji su napravili.
Moze li se Sadamovo zlo porediti sa ovim koje trenutno cini Erdogan Kurdima Cizrea?
Uopste ne poredim!
Sadam je pocionio genocid, ubio preko 100 000 Kurda, popalio kurdska sela, protjerao stanovnistvo, promijenio etnicku strukturu gradova itd itd.
Erdoganova policija je pobila par desetina kurdskih civila u Cizre i drugim gradovima. Erdogonova politika prema Kurdima je neprijateljska, ne samo u Turskoj, vec i u Siriji. Erdoganova politika hapsi kurdske intelektualce. U jednoj operaciji su uhapsili 4 000 kurdskih intelektualaca, sto je nivo Gebelsa iz najboljih dana.
Masala! Da se hoce i Turci ugledati! Erdogan ne prestaje plakati kako kurdske zene vise radjaju. Kaze Erdogan u trenucima ocaja da ce Kurdi 2038 biti vecina u Turskoj.Fino pasa moj, vidis moj amidza ima 5 djece, svako mu dijete ima prosjek dvoje dijece, pa eto skontaj. Natalitet imaju najbolji u Evropi.![]()
![]()
Nista ja nisam izjednacio. Turska politika je kontinuirano neprijateljska i zlocinacka prema Kurdima. Nekada je zlo manje - nekada vece, ali je kontinuitet tu...Tjeras me da te vrijedjam. Vidim ja zlocine nad Kurdima, samo ti stvari iz proslosti izjednaciti stvarima koje se odvijaju u sadasnjosti, a to nije nikako isto.
Kako ce zaratiti kada nemaju oruzje i logistiku za rat protiv visestruko mocnije Turske?Ja te pitam, kako to da u Turskoj 12 miliona Kurda nije otvoreno zaratovalo sa Turskom, a to radi u ime njih saka jada zvana PKK? Kad odgovoris sebi, sto je to tako, skontaces da se mozda svi ti Kurdi ne osjecaju tako nacionalno osvjestenim kako ti istices.
A tacno je da je i program asimilacije odradio svoje, u dobroj mjeri... Gdje su Bosnjaci u Turskoj? Kako se prezivaju? Tunceri? Turci su ucinili veliku nepravdu Bosnjacima koje su planski asimilirali. Koliko bi sada bilo Bosnjaka u svijetu da Turska nije otkinula dobar broj? Kurdi su se ipak uspjeli sacuvati, u velikoj mjeri. Sada se bude.
Ja ne znam nijednog covjeka koji bi radije bio mrtav nego ziv. Lijepo ti kazem, samo je Sadam u nekoliko dana pobio vise Kurda nego Izrael Palestinaca za 60 godina. A gdje su ostali zlocini i zlocinci?Jedna stara nasa balkanska glasi bolje grob nego rob. Eto ako ti volis da zivis kao Palestinci, preseli se slobodno u Gazu. Ni izbliza nije Kurdima u Turskoj, kao Palestincima u Gazi. Zato ne drami.
Oni cuce za kamenovanje vojske, a Kurdi cuce kada kazu na kurdskom 'borit cemo se za jedinstvo i jednakopravnost kurdskog i turskog naroda'. Koga ti zajebavasJes, imaju Palestinci partije koje ne mogu da zastite svoje gradjane od izraelskih zatvora pa u njima cuce radi kamenovanja izraelskih vojnih vozila po 10 godina.?
Gore ova slika pokazuje teznje politickih budala kod Kurda. Onda kad zbog istih najebu oni koji najmanje trebaju tj. civili onda ce plakati po Milanu KME KME KME kao izbjeglice. Pametna bas politika.Kikibombona wrote:
I jedan komentar na sliku
The Western Anatolia is not Turkey, too.![]()
Kurdi uzivaju velike simpatije Talijana... Navijaci Milana!
ERDOGAN ASESSIONO
Ova gore slika je nema veze sa stvarnoscu, nesto tipa one slike VeVike SVbije na potezu Kav'vbobaga-Vivovitice....oridjidji wrote:
Gore ova slika pokazuje teznje politickih budala kod Kurda. Onda kad zbog istih najebu oni koji najmanje trebaju tj. civili onda ce plakati po Milanu KME KME KME kao izbjeglice. Pametna bas politika.