Republika Turska
-
sarajevoxxxx
#6051 Re: Republika Turska
Ah da evo Rusi se bore protiv Isila. Poslali režimske vojnike u smrt. Šta bi sa operacijom oslobađanja Raqqe. Rusi se ismijavaju sa režimom bas kao i Amerikanci sa opozicijom.
Jedini istinski neprijatelj sirijskog i iračkog naroda su arapske vlade, akademska i politička elita koji loze jadni narod na "borbu protiv terorizma" a to u ovom trenutku znaci samo ispunjavanje želja Izraela. Samo Izrael ima koristi od te famozne borbe protiv terorizma. I naravno muslimanska elita.
Narod je tu topovsko meso. Evo u Siriji izredali se svi u borbi protiv terorizma i svi dobili batine: Al Ra'i, Tabqa, i Bukmal.
Elita okom glupi narod skokom. I tako pola vijeka vuku za nos sirotinju i te narode u tim zemljama.
Jedini istinski neprijatelj sirijskog i iračkog naroda su arapske vlade, akademska i politička elita koji loze jadni narod na "borbu protiv terorizma" a to u ovom trenutku znaci samo ispunjavanje želja Izraela. Samo Izrael ima koristi od te famozne borbe protiv terorizma. I naravno muslimanska elita.
Narod je tu topovsko meso. Evo u Siriji izredali se svi u borbi protiv terorizma i svi dobili batine: Al Ra'i, Tabqa, i Bukmal.
Elita okom glupi narod skokom. I tako pola vijeka vuku za nos sirotinju i te narode u tim zemljama.
- commendatore
#6052 Re: Republika Turska
svakog ko ima imalo duse tangira nesto slicno - ja juce do dobrih 4 sata nisam zaspo slusajuci vijesti iz turske - meni usrani avatar ni fejzbuk zastava ne treba da kazem da mi je turska podarila dosta finog zivota tamo, besplatnog obrazovanja i velikih prijatelja a medju njima obicnim benignim ljudima neovisno od toga jesu l kurdi turci ili neki drugi.muha_sa wrote:
ove i slicne teme me ne zanimaju--dosta mi za 7 zivota sto su me terorisali haman 4 pune godine u Sarajevu--nego, onih dana kad se desio teroristicki napad--mislim da je u Parizu--cim se ulogujem na bilo sta iskoci mi zastava Francuske pa i ovdje udjoh cisto iz znatizelje--da vidim zali li i suosjeca neko sa zrtvama ovog teroristickog napada.
avatar ne mjenjam niti cu ga dok sam ziv promjenit--hajd vozdra
- commendatore
#6053 Re: Republika Turska
ovakve i takve vlade ocito trebaju - jedino je tunis prosao koliko toliko neokrznut unutrasnjim ratom nakon pada BenAlija.... ostalo sve alasalamet - Libija otisla u totalnu autostradu pakla sto bi reko vrli supak sa pala, Egipat je isto tako platio hiljadama zrtava te kao izglasao demokratiju - kad ono vidi vraga opet amerofilski diktator na vlasti koji na vjecnu robiju posla ni krivog ni duznog najregularnije izabranog predsjednika - jer je bio blizak sa Hamasom, Irak isto tako itd itd....sarajevoxxxx wrote:Ah da evo Rusi se bore protiv Isila. Poslali režimske vojnike u smrt. Šta bi sa operacijom oslobađanja Raqqe. Rusi se ismijavaju sa režimom bas kao i Amerikanci sa opozicijom.
za arape sine moj nije demokratija nego diktatura - debiloidi sa dna kace....
mi sa balkana smo zivi dokaz za to - MI DEMOKRATSKIM PUTEM biramo AUTOKRATSKE DIKTATORSKE KLERoKLEPTOMANSKE rezime.....koji su samo sami sebi svrha.... sto je najgore - u vladavini oficijelne diktature - smo zivjeli bolje ljudskije i dostojanstvenije nego sad..... sad smo kar'ne.... dakle stoka smo u rangu arapskih polupismenih ljudi.....
- exliberal-ex
#6054 Re: Republika Turska
Da je ovo neko drugi napisao ja bih rekao ok ali neko ko se raduje napredovanju papucara u sirij I siri propaganda o njihovim uspjesima ....e pa neide savo...neide.sarajevoxxxx wrote:Ah da evo Rusi se bore protiv Isila. Poslali režimske vojnike u smrt. Šta bi sa operacijom oslobađanja Raqqe. Rusi se ismijavaju sa režimom bas kao i Amerikanci sa opozicijom.
Ocito je da si skontao da se priblizava kraj te kvazi demokratske drzave pa sad igras na hinjaka..
- Krokodajl
#6055 Re: Republika Turska
Jest dobili batine, u Palmiri u Faluji u Hitu u Baijiu u Deir ez Zoru u Manbiju da ne nabrajam gdje su dobili batine 
-
Bodkin
#6056 Re: Republika Turska
A tangiraju te sve zrtve i ne spavas zbog svih njih do 4 ujutro ili kako?commendatore wrote:svakog ko ima imalo duse tangira nesto slicno - ja juce do dobrih 4 sata nisam zaspo slusajuci vijesti iz turske - meni usrani avatar ni fejzbuk zastava ne treba da kazem da mi je turska podarila dosta finog zivota tamo, besplatnog obrazovanja i velikih prijatelja a medju njima obicnim benignim ljudima neovisno od toga jesu l kurdi turci ili neki drugi.muha_sa wrote:
ove i slicne teme me ne zanimaju--dosta mi za 7 zivota sto su me terorisali haman 4 pune godine u Sarajevu--nego, onih dana kad se desio teroristicki napad--mislim da je u Parizu--cim se ulogujem na bilo sta iskoci mi zastava Francuske pa i ovdje udjoh cisto iz znatizelje--da vidim zali li i suosjeca neko sa zrtvama ovog teroristickog napada.
avatar ne mjenjam niti cu ga dok sam ziv promjenit--hajd vozdra
- sunceKOtepsija
#6057 Re: Republika Turska
,
Last edited by sunceKOtepsija on 29/06/2016 21:38, edited 1 time in total.
- sunceKOtepsija
#6059 Re: Republika Turska
1.00 napadac puca okolo
-
sarajevoxxxx
#6060 Re: Republika Turska
Ja i? 5 godina rata protiv terorizma spominješ Palmiru gdje se u okolini još vode borbe, Faludžu gdje je vladinih snaga i milicija izginulo ko u priči, Deir Ez-Zour i Manbij bijesni rat.Krokodajl wrote:Jest dobili batine, u Palmiri u Faluji u Hitu u Baijiu u Deir ez Zoru u Manbiju da ne nabrajam gdje su dobili batine
Ništa apsolutno ništa nemaju. Isil gdje je tu je a toliko naroda izginulo i toliko infrastrukture uništeno i još ima neko obraza govoriti o ratu protiv terorizma.
De malo elitu gurnuti u taj rat. Damask pod kontrolom režima jedna granata nije pala za 5 godina rata. Oni ne ratuju elita samo vazi kako treba voditi rat protiv terorizma. Elita u arapskim zemljama ona akademska, politička i vjerska, zbog nje se rat vodi, nije zbog naroda već bogataša i uhljeba.
Oni su izmislili sektaštvo, zbog njih je Palestina tu gdje jeste, decenijama tuše narode diktatorima i kraljevima.Svoje probleme prebacuju na ostatak planete.
Kako god da rat završi oni idu na stub srama. I oni i njihovo zvanično tumačenje islama, fuj fuj i fuj. njihova umjerenost, i ta bolesna borba protiv terorizma u kojoj su ubili na stotine hiljada nevinih Sirijaca i Iračana. Hajvani jedni, odgovarat će pred sudom kad tad za svaku nevinu žrtvu ako Bog da.
-
sarajevoxxxx
#6061 Re: Republika Turska
Karikatura i odnos međunarodne zajednice prema Sirijcima i Iračanima - (arapska elita dobija podršku u njihovoj ''borbi protiv terorizma'' a to znači hiljade tona TNT na građane Haleba, Faludže, Manbija, a narodu naravno srednji prst a Turskoj i mnogim drugim zemljama dobit će samo još više terorizma i haosa)

- sunceKOtepsija
#6062 Re: Republika Turska
nemile scene ispred jedne od bolnica gdje se nalaze ranjeni...razlog-nepoznat za sad,
-
haos1
-
haos1
#6064 Re: Republika Turska
Upravo takvi saveznici odgovaraju Rusiji.Opetja033 wrote:Upravo procitah jedan interesantan podatak. Naime, uprkos svim izazovima sa kojima se Turska susrece, ekonomski rast u prva tri mjeseca 2016. godine bio je 4,85%.
Sto u prijevodu znaci da Turska ima najveci ekonomski rast u Europi. Iza nje su Svedska i Rumunija sa 4,2%. Inace cilj koji je vlada postavila za 2016. godinu je rast od 4,5%. Dakle vec u prva tri mjeseca premasen cilj.
Turska je cetrvta najbrze rastuca ekonomija medju G-20 zemljama.
Erdogan i Putin sastat će se u Kini u septembru
- bogoljub
- sunceKOtepsija
#6066 Re: Republika Turska
https://en.wikipedia.org/wiki/2015_Ankara_bombings
-nakon krvavog teroristickog napada u Ankari prosle godine turske snage sigurnosti su dosle do podataka da ISIL planira izvesti napadae na cetiri velike zracne luke u Turskoj
-napadaci na aerodrom u Istanbulu su prema podacima snaga sigurnosti republike Turske u Istanbul dosli prije 32 dana. Prema istim podacaima napadaci su Ceceni. Za stan u kojem su za to vrijeme boravili, u pripremi napada potpisali su ugovor na godinu dana
-Predsjednik Republike Erdogan, komentarisuci postignuti dogovor s Izraelom kritikovao je nesmotrenost organizatora ekspedicije za probijanje opsade Gaze brodom "Mavi Marmara" rijecima:
"Da li ste prije organizovanja flotile piutali predsjednika? Mi smo slali pomoc, i saljemo je."
-Nakon sto su se pocele javljati indicije o susretu celnika AKP-a i predstavnika vlade Assada i Demirtas se ukljucio u polemiku.
-nakon krvavog teroristickog napada u Ankari prosle godine turske snage sigurnosti su dosle do podataka da ISIL planira izvesti napadae na cetiri velike zracne luke u Turskoj
-napadaci na aerodrom u Istanbulu su prema podacima snaga sigurnosti republike Turske u Istanbul dosli prije 32 dana. Prema istim podacaima napadaci su Ceceni. Za stan u kojem su za to vrijeme boravili, u pripremi napada potpisali su ugovor na godinu dana
-Predsjednik Republike Erdogan, komentarisuci postignuti dogovor s Izraelom kritikovao je nesmotrenost organizatora ekspedicije za probijanje opsade Gaze brodom "Mavi Marmara" rijecima:
"Da li ste prije organizovanja flotile piutali predsjednika? Mi smo slali pomoc, i saljemo je."
-Nakon sto su se pocele javljati indicije o susretu celnika AKP-a i predstavnika vlade Assada i Demirtas se ukljucio u polemiku.
- sunceKOtepsija
#6067 Re: Republika Turska
-dopredsjednik HDP-a Demirtas je u Bingolu prisustvovao iftaru (koji je HDP organizovao za gradane ) i mevludu (koji je proucen na Kurdskom), te je izmedu ostalog rekao:"Proslog mjeseca u Alziru odrzan je sastanak predstavnika sirijske vlade i AKP-ovih zvanicnika, istih onih koji su govorili da je za sve proibleme u svijetu jedini krivac Assad. Sada se s njim sastaju i traze rjesenje."
Dopredsjednik HDP-a je pozelio da se dove postaca prime, i da u zemlji vlada bratstvo i mir. Optuzio je AKP za ocrnjivanje Islama i za zloupotrebu vjere:"Ako bi Islam, neko ko nema pojma o islamu promatrao kroz postupke i djelovanje predstavnika AKP-a zakljucio bi da je po Islamu lopovluk normalna stvar, a korupcija norma... Prema AKP-ovom Islamu normalno je zapaliti desetine nevinih ljudi koji su se u podrumima zgrada sklonili od granatiranja. Zlostavljati ljude na dzenazama je prema njima takode normalno, kao i zlostavljati zene. Ovaj covjek (misli na predsjednika Republike) hoda od mitinga do mitinga s Kuranom u rukama. Mi ne mjerimo nicij iman, niti znamo ko je kakav vjernik. Ali govorimo onon sto vidimo. Godinama je ovo norma po kojoj djeluju u ime Islama. "
Dopredsjednik HDP-a je pozelio da se dove postaca prime, i da u zemlji vlada bratstvo i mir. Optuzio je AKP za ocrnjivanje Islama i za zloupotrebu vjere:"Ako bi Islam, neko ko nema pojma o islamu promatrao kroz postupke i djelovanje predstavnika AKP-a zakljucio bi da je po Islamu lopovluk normalna stvar, a korupcija norma... Prema AKP-ovom Islamu normalno je zapaliti desetine nevinih ljudi koji su se u podrumima zgrada sklonili od granatiranja. Zlostavljati ljude na dzenazama je prema njima takode normalno, kao i zlostavljati zene. Ovaj covjek (misli na predsjednika Republike) hoda od mitinga do mitinga s Kuranom u rukama. Mi ne mjerimo nicij iman, niti znamo ko je kakav vjernik. Ali govorimo onon sto vidimo. Godinama je ovo norma po kojoj djeluju u ime Islama. "
- sunceKOtepsija
#6068 Re: Republika Turska
osim toga dopredsjednik HDP-a komentarisao je i dogovore s Rusijom i Izraelom, kao i ponasanje predsjednika Republike u vezi Egipta, rekao je da je predsjednik od mitinga do mitinga, u svakoj prilici koristio znak "Rabia"(cetri prsta kao podrsku Muslimanskoj braci u Egiptu), a da se nakon potvrde osude bivseg predsjednika Mursija nije oglasavao, "Nije cak rekao ni zao mi je, tuzan sam" ocijenio je da se radi i na dogovoru s Egiptom, te da su vec poceli razgovori s vladom Egipta.
- sunceKOtepsija
#6069 Re: Republika Turska
https://en.wikipedia.org/wiki/2015_Ankara_bombings
-dopredsjednik HDP-a Demirtas je u Bingolu prisustvovao iftaru (koji je HDP organizovao za gradane ) i mevludu (koji je proucen na Kurdskom), te je izmedu ostalog rekao:"Proslog mjeseca u Alziru odrzan je sastanak predstavnika sirijske vlade i AKP-ovih zvanicnika, istih onih koji su govorili da je za sve proibleme u svijetu jedini krivac Assad. Sada se s njim sastaju i traze rjesenje."
Mudar kao Gandhiosim toga dopredsjednik HDP-a komentarisao je i dogovore s Rusijom i Izraelom, kao i ponasanje predsjednika Republike u vezi Egipta, rekao je da je predsjednik od mitinga do mitinga, u svakoj prilici koristio znak "Rabia"(cetri prsta kao podrsku Muslimanskoj braci u Egiptu), a da se nakon potvrde osude bivseg predsjednika Mursija nije oglasavao, "Nije cak rekao ni zao mi je, tuzan sam" ocijenio je da se radi i na dogovoru s Egiptom, te da su vec poceli razgovori s vladom Egipta.
I lijep kao Nasser
General Sisi je
car Afrike i Azije
zbog njega su nene
sebi sjekle
vene

- sunceKOtepsija
#6070 Re: Republika Turska
1.00 napadac puca okolo
-obavjestajno sigurnosne agencije Republike Turske kazu da su dosle do informacija o planovima teoristickih organizacija o novim napadima na osjetljive mete sirom Turske, te da rade na sprecavanju takvih crnih scenarija...
u medu vremenu javnosti je pusten na uvid razgovor, odnosno dopisivanje preko whatsappa medu obezbjedenjem aerodroma Ataturk na kome su teroristi imali svoj krvavi pir (nazalost sva visprenost obezbjedenjaa nije urodila plodom, jer su teroristi bili brzi u izvrsenju svoga plana)
-na ovoj vrucini hodaju u kaputima, trbea to provjerit, ispitat ih
-brate meni lice na lopove, da ih pratimo
-pratite
-ok
-Ramo, posalji jos dvojicu vamo
-brate pratimih ja s Ahmetom
-uredu, i ja sam tamop
-ispred ulaza za medunarodne letove smo...

-obavjestajno sigurnosne agencije Republike Turske kazu da su dosle do informacija o planovima teoristickih organizacija o novim napadima na osjetljive mete sirom Turske, te da rade na sprecavanju takvih crnih scenarija...
u medu vremenu javnosti je pusten na uvid razgovor, odnosno dopisivanje preko whatsappa medu obezbjedenjem aerodroma Ataturk na kome su teroristi imali svoj krvavi pir (nazalost sva visprenost obezbjedenjaa nije urodila plodom, jer su teroristi bili brzi u izvrsenju svoga plana)
-na ovoj vrucini hodaju u kaputima, trbea to provjerit, ispitat ih
-brate meni lice na lopove, da ih pratimo
-pratite
-ok
-Ramo, posalji jos dvojicu vamo
-brate pratimih ja s Ahmetom
-uredu, i ja sam tamop
-ispred ulaza za medunarodne letove smo...
- sunceKOtepsija
#6071 Re: Republika Turska
AKP-ov zastupnik u parlamentu Republike Turske Fevai Arslan (Düzce) Redzep Tajip Erdogan-lider u kojem su sjedinjena sva svojstva Allaha dz.s.
1.06
AKP-ov parlamentarac iz Burse Hüseyin Şahin; Predsjednik Erdogana, samo dotaket je ibadet i veliki sevap "i gledati u Predsjednika (iz blizine) je takode ibadet"
dakle ko ga moze dotaket-sevap i ibadet, ko se nalazi u njegovoj blizini i ima priliku da ga gleda i to je ibadet
ako neko bude imao priliku da vidi, ili dotakne predsjednika Republike Turske ovo vrijedi znati
AKP-ov parlamentarac iz Burse Hüseyin Şahin; Predsjednik Erdogana, samo dotaket je ibadet i veliki sevap "i gledati u Predsjednika (iz blizine) je takode ibadet"
Last edited by sunceKOtepsija on 30/06/2016 11:00, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#6072 Re: Republika Turska
Tipično zapadnjačko licemjerstvo.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/uefa-o ... /160630031UEFA odbila minutu šutnje za žrtve napada u Istanbulu
- Kikibombona
#6073 Re: Republika Turska
Nije to nikakvo licemjerstvo. Evropa ne podnosi istocne civilizacije, niti juznjacke... Koga u Evropi boli briga za teroristickim napadom u Turskoj? Nikoga.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Tipično zapadnjačko licemjerstvo.![]()
http://www.klix.ba/sport/nogomet/uefa-o ... /160630031UEFA odbila minutu šutnje za žrtve napada u Istanbulu
Isto tako, boli iste te istocnjake lijevo jaje za Evropom. Mnogi na istoku likuju kada se Evropi desi nesto lose. Turci su izvizdali minutu sutnje za zrtve teroristickog napada u Parizu. Izvizdali su minutu sutnje za zrtve teroristickog napada u Ankari, jer se radilo mahom o Kurdima. Turci zato ne trebaju vise nikada upriliciti minutu sutnje za stradanja drugih naroda. Bolje ignorisati nego izvizdati.
Isto tako, vazno je istaci da minute sutnje nece biti za Arape i Kurde koji su isti dan kao Turci masakrirani od strane ISILa u samoubilackom teroristickom napadu na sjeveru Sirije. Ruku na srce, minuta sutnje nije uprilicena ni za nedavne zrtve napada u Njemackoj i Americi.
I jos bih da ukazem na licemjerstvo ovih koji sada kace turske zastave, a pune su ih drustvene mrze, poput fb i slicno, A NIKADA NISAM VIDIO DA JE BILO KO ISTAKAO KURDSKU, SIRIJSKU ILI IRACKU ZASTAVU NAKON NEKOG OD MNOGOBROJNIH TERORISTICKIH NAPADA. Covjek se zapita, da li su neke zrtve manje vrijedne? Zaboli covjeka takav odnos, stisne mu se oko srca.
- ElRe
#6074 Re: Republika Turska
Turkish intelligence warned of potential Istanbul airport attack around 20 days ago: Report
http://www.hurriyetdailynews.com/turkis ... sCatID=341
http://www.hurriyetdailynews.com/turkis ... sCatID=341
- sunceKOtepsija
#6075 Re: Republika Turska
trenutak kada je jednog od napadaca na aerodromu u Istanbulu zaustavio policajac u civilu upozorenje +21