Republika Turska

Post Reply
SpecialOffer

#201 Re: Republika Turska

Post by SpecialOffer »

Challenger__ wrote:Postavi ptanje na adekvatnoj temi. Možda odgovorim, a možda te hladno izignorišem. Tema je Turska.

_____
:lol:

Nije bolest sve sto boli :wink:
JohnnyS

#202 Re: Republika Turska

Post by JohnnyS »

Kikibombona wrote:
JohnnyS wrote: Ja sam samo podijelio savjet s kolegom, nisam preko privatne poruke tako da se i ostali dio foruma koji ne doživljava erekcije kad se spomene neki od diktatora i protivnika NWO, ukoliko se složi, sudjeluje u ignoriranju.

A to da nema veze s Turskom, nisi pratio na satu. Veliki mag, urbani, lišen seljakluka, koji se ne očituje o sramnom ruskom potezu nas je jasno podučavao (prije nego je pobjegao nakon veta, pa se vratio totalnim offom sa slikama Grbavice na temi o Siriji - nota bene, njega nisi prozivao za off i igranje na emocije) da je cijeli svijet šahovska ploča i da je sve povezano. Pa sigurno ima i neka veza između ruskog veta i Turske.
Seljakluk, dobro je rekao!

Je li tebe iko pokusao diskreditovati pitanjima o fasistickoj izraelskoj tvorevini i fasistickoj podrsci zapadnih sila, posebno Amerike, koja je direktno odgovorna za stradanje palestinskog naroda. A moglo bi pasti i koje pitanje o Krivoustom i sl.

Cheli je osudio ruski veto i cao djaci. Ovo nije tema za vase podle namjere.

Ako te baš zanima, u više sam navrata prozivan i od više forumaša zbog izraelske politike temeljem svog porijekla.
A ja tu osudu veta nisam vidio.

Al eto, ćao đaci.
Kikibombona

#203 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

JohnnyS wrote:
Ako te baš zanima, u više sam navrata prozivan i od više forumaša zbog izraelske politike temeljem svog porijekla.
A ja tu osudu veta nisam vidio.

Al eto, ćao đaci.
I jesi se osjecao lijepo?

I to je seljakluk!

Sve nesto imam osjecaj da si ti u stvari Thomas Bauer :mrgreen: , sa kojim sam nekada imao zanimljiv duel. :D Eno ga sad, iako je Zidov, pronalazi opravdanje i objasnjenje za nacisticke simbole. :lol: Jos malo pa deklarisani nacista. :lol:

Pokusava co'ek objediniti hrvatstvo - ustastvo - zidovstvo. Pravi izazov. :mrgreen:

Aj zdra'o!
Last edited by Kikibombona on 06/08/2015 12:24, edited 1 time in total.
jastuk1

#204 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:
JohnnyS wrote:
SpecialOffer wrote:Sahovski mag ponovo poraze pretvara u pobjede. :lol:

Maga treba ignorirati, bar demokratski dio foruma, dok nam ne pojasni ruski veto na rezoluciju o Srebrenici i zašto je to dobra stvar.
Udaras na emocije kao posljednja hinja!

Tema je Turska a ne Srebrenica i Grcka. Ni jedno ni drugo nema nikakve dodirne tacke sa Turskom. Totalni off.
Nije off kada poredim Demitraša koji ima mogućnost da uđe u vlast i time realizuje izborna obećanja svojim biračima - pa to odbija i Ciprasa koji je mogao izvaditi Grčku nakon refedenduma, pa se poklopio ušima, a u međuvremenu odbijanjem sapašavanja, pa onda prihvatanjem istog uzrokovao veliki pad Grčke privrede - indeks proizvodnje tokom mjesec dana zatvorenih banaka opao za 30 posto!

Klizao se na ledu i skrhao se. I jedan i drugi će se ispasti najveći ljigavci. Dosta Kurda će biti razočarano Demitrašom, a Grka Ciprasom i sirizom.

Nego Čeli, stiže ZLATNA ZORA u Grčku (još im je to ostalo da probaju) pa ćemo da vidimo kako desničari uvode "red, rad i disciplinu." Cipras se mogao izvesti Grčku iz Eura sa malo frke, kada to Zlatna zora bude radila, bit će puno frke. Demitraš je mogao ovjekovječiti Kurska prava u parlamentu i možda čak izdejstvovati i neki vid autonomije za Kurde - ovako je sve to prokockao jednom za uvijek! Ili možda Kiki naivno misli da će im Turska popustiti i dati autonomiju ako ovi budu dalje terorisali? :!:
Challenger__

#205 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

jastuk1 wrote:Nego Čeli, stiže ZLATNA ZORA u Grčku (još im je to ostalo da probaju) pa ćemo da vidimo kako desničari uvode "red, rad i disciplinu." Cipras se mogao izvesti Grčku iz Eura sa malo frke, kada to Zlatna zora bude radila, bit će puno frke.
To ćemo još vidjeti. To su samo špekulacije, jer Cipras i ekipa čvrsto drže dizgine vlasti u Grčkoj. Zatezanje sa kreditorima jeste uzrokovalo privremeni pad privrede, ali to je cijena političke borbe.
Demitraš je mogao ovjekovječiti Kurska prava u parlamentu i možda čak izdejstvovati i neki vid autonomije za Kurde - ovako je sve to prokockao jednom za uvijek! Ili možda Kiki naivno misli da će im Turska popustiti i dati autonomiju ako ovi budu dalje terorisali? :!:
Razumijem tvoju poentu, ali ne razumijem paralelu. Grčki i turski/kurdski problemi su sasvim drugačiji i neuporedivi.
jastuk1

#206 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:
Razumijem tvoju poentu, ali ne razumijem paralelu. Grčki i turski/kurdski problemi su sasvim drugačiji i neuporedivi.
Naravno - moje je poređenje te dvojce je samo alegorija u odnosu na šta su mogli učiniti I TIME POTPUNO PROMIJENITI TOK ISTORIJE ZA SVOJE NARODE NABOLJE, a nisu učinili.
Challenger__

#207 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

jastuk1 wrote:Naravno - moje je poređenje te dvojce je samo alegorija u odnosu na šta su mogli učiniti I TIME POTPUNO PROMIJENITI TOK ISTORIJE ZA SVOJE NARODE NABOLJE, a nisu učinili.
Koliko sam informisan, a dobro sam informisan, Ciprasu je mentor sugerisao strpljenje. Odnosno da za sada ne izlazi iz Zone. Prema tome, nije mogao više. Sada.
Kikibombona

#208 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Jastuk

Kako ce HDP sa AKP kada je za AKP autonomija ili nezavisnost za Rojavu 'crvena linija'?

Kako ce ako su PYD i YPG teroristicke organizacije za AKP, iako do sada nisu imali nijedan jedini teroristicki akt?

Kakav bi odnos ta vlada zauzela prema Kurdima u Siriji koji zele NAJMANJE autonomiju?

Aj evo, odgovori na ova tri pitanja pa da vidimo......
jastuk1

#209 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:Jastuk

Kako ce HDP sa AKP kada je za AKP autonomija ili nezavisnost za Rojavu 'crvena linija'?

Kako ce ako su PYD i YPG teroristicke organizacije za AKP, iako do sada nisu imali nijedan jedini teroristicki akt?

Kakav bi odnos ta vlada zauzela prema Kurdima u Siriji koji zele NAJMANJE autonomiju?

Aj evo, odgovori na ova tri pitanja pa da vidimo......
Pa bolan Kiki, HDP je trebao da izvede AKP pred blef - i da kaže evo nas plešemo u vlasti sa vama - a u sebi da guraju politiku - jačanjem nas Kurda u Turskoj, posljedično jačamo Kurde u Siriji. Ali yok, sve naopako moj Kiki. Igraju bolan na AKP-ovu ruku - naravno da ovi neće prihvaćati autonomije u Siriji. I HDP pao na taj blef AKP-a i odbio da uđe u vlast u Turskoj. Naravno da je neulazak HDP-a u vlast krajnji cilj AKP-a. Al trebali su ih pobijediti u njihovoj igri. Ovako ispade sve amaterski skroz, ybga. Još ih fakat guraju u teror - ali pazi, za takvo davanje navlačenja na tanak led su sami krivi.

Čovječe ovi AKP-ovci prefrigane mudrice samo tako. Jes da im cionisti za vratom i non-stop im oštre čula, al svejedno. I onu epizodu sa Gulenovcima mestralno odradiše. Šta je za njih sada spiskati par milijardi za podmazivanje izbora. Eeeee moj Kiki.
Last edited by jastuk1 on 06/08/2015 12:56, edited 1 time in total.
jastuk1

#210 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:
jastuk1 wrote:Naravno - moje je poređenje te dvojce je samo alegorija u odnosu na šta su mogli učiniti I TIME POTPUNO PROMIJENITI TOK ISTORIJE ZA SVOJE NARODE NABOLJE, a nisu učinili.
Koliko sam informisan, a dobro sam informisan, Ciprasu je mentor sugerisao strpljenje. Odnosno da za sada ne izlazi iz Zone. Prema tome, nije mogao više. Sada.
To se slažem - vjerovatno ni ja na njegovom mjestu ne bih imao "hrabrosti" za put sa nesagledovim posljedicama, al samo sam govorio da je imao odrješene ruke i mandat od naroda da krene tim putem.

Pitaš me gdje sa i jesam li dobar?

Dobar, nego šta - mada se još oporavljam od bolne činjenice da Semir Jahić nije pobjedio na Zvezdama granda. Tuga golema... :mrgreen: /idem vani na par sati, pa catch up later/
Challenger__

#211 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

jastuk1 wrote: Pitaš me gdje sa i jesam li dobar?

Dobar, nego šta - mada se još oporavljam od bolne činjenice da Semir Jahić nije pobjedio na Zvezdama granda. Tuga golema... :mrgreen: /idem vani na par sati, pa catch up later/
Hajde, valja. A ja... :-) Pregorio pred tekmu. Sinoć sam jedva oči sklopio. Ako koga odvedu u Hitnu sa Koševa, znaj, taj sam.

Čitamo se.
Kikibombona

#212 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

jastuk1 wrote:
Pa bolan Kiki, HDP je trebao da izvede AKP pred blef - i da kaže evo nas plešemo u vlasti sa vama - a u sebi da guraju politiku - jačanjem nas Kurda u Turskoj, posljedično jačamo Kurde u Siriji. Ali yok, sve naopako moj Kiki. Igraju bolan na AKP-ovu ruku - naravno da ovi neće prihvaćati autonomije u Siriji. I HDP pao na taj blef AKP-a i odbio da uđe u vlast u Turskoj. Naravno da je neulazak HDP-a u vlast krajnji cilj AKP-a. Al trebali su ih pobijediti u njihovoj igri. Ovako ispade sve amaterski skroz, ybga. Još ih fakat guraju u teror - ali pazi, za takvo davanje navlačenja na tanak led su sami krivi.

Čovječe ovi AKP-ovci prefrigane mudrice samo tako. Jes da im cionisti za vratom i non-stop im oštre čula, al svejedno. I onu epizodu sa Gulenovcima mestralno odradiše. Šta je za njih sada spiskati par milijardi za podmazivanje izbora. Eeeee moj Kiki.
HDP bi mogao biti samo sluga AKP. Nista ne bi mogli uraditi sto nije po mjeri AKP. Pa nisu ni Turci budale, sta je tebi...? Cuj da ih uzmu na blef... :roll:

Da je HDP formirao vlast sa AKP izvrsio bi politicko samoubistvo. Zamisli da su dio vlada koja u Siriji formira 'buffer zone', ciji je cilj onemoguciti spajanje tri kurdska kantona. Pa hej, oderali bi ih Kurde zive. Dakle, bilo bi to aamoubistvo u svakom pogledu.

Za HDP je najbolje da ostane u opoziciji dok ne zavrsi rat u Siriji. ONI NE SMIJU BITI DIO VLADE KOJA CE NANIJETI BILO KAKVU STETU KURDIMA U SIRIJI. To bi bila izdaja bez presedana i samoubistvo u svakom pogledu. Veliki broj njihovih glasaca su pristalice PKK, zestoki kurdski nacionalisti. U slucaju izdaje politicki bi krahirali, a zivoti bi im bili jako ugrozeni...

Jebes fotelju Jastuk. Bice izbora i fotelja. Svako malo novi izbori. Medjutim, borba za slobodu nije svake godine... HDP ne smije biti zajedno sa onim koji su protiv kurdske borbe u Siriji. Ne smije, ne smije, ne smije!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#213 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote: HDP ne smije biti zajedno sa onim koji su protiv kurdske borbe u Siriji. Ne smije, ne smije, ne smije!
to onda znači da HDP ide u koaliciju i vlast sa HDP-om
sunceKOtepsija

#214 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Demirtas, predsjednik HDP, trazi od Evropske unije da posreduje izmedu turske vlade i Ocalana, kako bi se doslo do prekida vatre.
Inace Demirtas ovih dana boravi u Briselu gdje se sastao sa politickim vodama PKK Remzi Kartalom i Zübeyir Aydarseom, a u iducim danima sastace se i sa Federikom Mogerini.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turk ... cagri.html
U Silopu ulicne borbe, policija nakon niza incidenata odlucila uci u podrucje, naisli na veliki otpor, navodno s druge strane docekali ih rasporedeni snajperisti, unisteno najmanje jedno policijsko vozilo, 3 civila mrtva, jedan policajac i 16 ranjenih za sad. u Uludere-u napadi na zgrade drzavnih institucija. U Silopu borbe jos traju

sinoc u Vanu napad na stanicu zandarmerije, 4 ranjenih
sunceKOtepsija

#215 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

u- Vanu ubijen jedan vojnik
-u provinciji Agir, prema granici s Iranom PKK presijekla put, zapalili nekoliko vozila, autobus iz Irana pokusao se udaljiti od mjesta odgadaja, nakon cega su pripadnici PKK otvorili vatru i ubili jednog, a ranili tri iranska drzavljanina, nakon toga u podrucje upucena vojska, u zasjedi ubijen jedan turski vojnik
- u Sirnaku veceras napad na policijsku patrolu, ubijen jedan, ranjena tri policajca
Co0l

#216 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Dobro ba,skontali smo,PKK je klasicna teroristicka organizacija.
Kikibombona

#217 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:Dobro ba,skontali smo,PKK je klasicna teroristicka organizacija.
Turska mora okoncati besmislen sukob. Samo bezveze ginu, PKK ni okrznuti ne mogu...

PKK nece napustiti Irak dok rat sa ISILom (vjerovatno i Turskom) ne bude okoncan...

PKK guerrillas: ‘We will stay until war is finished’

Image

http://rudaw.net/english/kurdistan/070820151
nikad_vise

#218 Re: Republika Turska

Post by nikad_vise »

Sa teroristima se ne pregovara.
Naplatit ce njima Turci za svakog vojnika po nekoliko PKK terorista.
Kikibombona

#219 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

nikad_vise wrote:Sa teroristima se ne pregovara.
Pregovara, itekako. Turska je vec bezbroj puta pregovarala sa PKK i pregovarat ce i ovaj put. Nema drugog izbora. Spreman sam ponuditi opkladu. Na tvoju stoju dajem milju da ce Turska pregovarati sa PKK. Ako si zainteresovan, samo se javi. To bi bila najlakse zaradjena para ikada. :D

PKK je neunistiv. Imaju ogromnu podrsku unutar naroda. Da bi unistio PKK moras pobiti sve Kurde. Drugog nacina nema. Slicno kao sa Hamasom u Palestini i Hezbolahom u Siriji. To su POKRETI proizasli iz naroda.
nikad_vise

#220 Re: Republika Turska

Post by nikad_vise »

Kikibombona wrote:
nikad_vise wrote:Sa teroristima se ne pregovara.
Pregovara, itekako. Turska je vec bezbroj puta pregovarala sa PKK i pregovarat ce i ovaj put. Nema drugog izbora. Spreman sam ponuditi opkladu. Na tvoju stoju dajem milju da ce Turska pregovarati sa PKK. Ako si zainteresovan, samo se javi. To bi bila najlakse zaradjena para ikada. :D

PKK je neunistiv. Imaju ogromnu podrsku unutar naroda. Da bi unistio PKK moras pobiti sve Kurde. Drugog nacina nema. Slicno kao sa Hamasom u Palestini i Hezbolahom u Siriji. To su POKRETI proizasli iz naroda.
Ako Kurdi u tolikoj mjeri podrzavaju jednu teroristicku organizaciju,za mene je sasvim legitimno podrzati Turski pritisak za iseljavanjem i ugnjetavanjem tog istog stanovnistva koji podrzava jednu takvu organizaciju.Sasvim je opravdana svaka akcija Turskog vazduhoplovstva i napad na Kurde i necu imati problem da se ne gnusam nad ubijanjem podrzavalaca teroristickih organizacija.

Sto se tice opklade,ovdje sam da iznesem svoje misljenje i nikakve opklade mi nisu potrebne.Sta god da se Turci i Kurdi dogovore mene to plaho ne tangira ovdje u BiH. :thumbup:
Kikibombona

#221 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

nikad_vise wrote: Ako Kurdi u tolikoj mjeri podrzavaju jednu teroristicku organizaciju,za mene je sasvim legitimno podrzati Turski pritisak za iseljavanjem i ugnjetavanjem tog istog stanovnistva koji podrzava jednu takvu organizaciju.Sasvim je opravdana svaka akcija Turskog vazduhoplovstva i napad na Kurde i necu imati problem da se ne gnusam nad ubijanjem podrzavalaca teroristickih organizacija.

Sto se tice opklade,ovdje sam da iznesem svoje misljenje i nikakve opklade mi nisu potrebne.Sta god da se Turci i Kurdi dogovore mene to plaho ne tangira ovdje u BiH. :thumbup:
Samo sam htio dokazati da pregovora sa 'teroristima' ipak ima, da ih je bilo i da ce ih biti. :D

Ha, jebes ga, isto tako imas ljude koji opravdavaju zlocine nad Palestincima radi Hamasa, kao i napad na Libanon radi Hezbolaha... Nisi ti sad neki izuzetak.
nikad_vise

#222 Re: Republika Turska

Post by nikad_vise »

Kikibombona wrote:
nikad_vise wrote: Ako Kurdi u tolikoj mjeri podrzavaju jednu teroristicku organizaciju,za mene je sasvim legitimno podrzati Turski pritisak za iseljavanjem i ugnjetavanjem tog istog stanovnistva koji podrzava jednu takvu organizaciju.Sasvim je opravdana svaka akcija Turskog vazduhoplovstva i napad na Kurde i necu imati problem da se ne gnusam nad ubijanjem podrzavalaca teroristickih organizacija.

Samo sam htio dokazati da pregovora sa 'teroristima' ipak ima, da ih je bilo i da ce ih biti. :D

Ha, jebes ga, isto tako imas ljude koji opravdavaju zlocine nad Palestincima radi Hamasa, kao i napad na Libanon radi Hezbolaha... Nisi ti sad neki izuzetak.
Odnos Turske prema Kurdima(bar sto se tice sadasnje vlasti) i odnos Izraela prema Hamasu i Hezbolahu ne moze se ni porediti.Ako poznajes tematiku jasno ti je i zasto. :thumbup:
Kikibombona

#223 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

nikad_vise wrote: Odnos Turske prema Kurdima(bar sto se tice sadasnje vlasti) i odnos Izraela prema Hamasu i Hezbolahu ne moze se ni porediti.Ako poznajes tematiku jasno ti je i zasto. :thumbup:
Ma iskreno, navikao sam na licemjerstvo i navijacki pristup vas vjernika. Evo, iako te ne poznajem, stavljam glavu na panj pri tvrdnji da si vjernik. Odmah ja to detektujem na osnovu navijackog pristupa i dvostrukih standarda.

Muka kada ubijaju i sikaniraju mrski 'cifuti', a zaboli lijevo jaje kada braca Turci, braca Perzijanci i braca Arapi masakriraju i ugnjetavaju Kurde. Svi pomenuti su Kurdima nanijeli toliko zla da ih Izrael ovim tempom ne moze stici jos za 300 godina.

Turska politika prema Kurdima je ODUVIJEK dusmanska. Taj trend je nepromjenjiv, osim sto trpi povremene oscilacije.
nikad_vise

#224 Re: Republika Turska

Post by nikad_vise »

Kikibombona wrote:
nikad_vise wrote: Odnos Turske prema Kurdima(bar sto se tice sadasnje vlasti) i odnos Izraela prema Hamasu i Hezbolahu ne moze se ni porediti.Ako poznajes tematiku jasno ti je i zasto. :thumbup:
Ma iskreno, navikao sam na licemjerstvo i navijacki pristup vas vjernika. Evo, iako te ne poznajem, stavljam glavu na panj pri tvrdnji da si vjernik. Odmah ja to detektujem na osnovu navijackog pristupa i dvostrukih standarda.

Muka kada ubijaju i sikaniraju mrski 'cifuti', a zaboli lijevo jaje kada braca Turci, braca Perzijanci i braca Arapi masakriraju i ugnjetavaju Kurde. Svi pomenuti su Kurdima nanijeli toliko zla da ih Izrael ovim tempom ne moze stici jos za sto 300 godina.

Turska politika prema Kurdima je ODUVIJEK dusmanska. Taj trend je nepromjenjiv, osim sto trpi povremene oscilacije.
Ocito imas jako nisko misljenje o svojoj glavi dok je tako olako stavljas na panj.
Nisam nikakav vjernik,ali sam osoba koja ima neke principe pa tako alkohol ne pijem,Dzamiju vidim samo za Bajram a joint puhnem 2 puta mjesecno.
Moja veza sa vjerom je vjerovatno onolika kolika je i tvoja.
Kurdi u Perziji imaju skoro ista prava kao i Perzijanci,Kurdi u Turskoj isto imaju velika prava ali nemaju PKK i njen ogranak koji je djelovao i po Iranu i koji je izvrsavao teroristicke napade.I njih treba protjerati i suzbiti.

Hezbolah je branio svoju drzavu na svojoj teritoriji,Hamas brani svoju drzavu na svojoj teritoriji a PKK napada stanovnistvo i Vojsku na teritoriji nekoliko drzava.Ziv ti meni i zdrav bio,ubuduce se ne zalijeci sa procjenama inace ces ostati bez glave :thumbup: :D
choxnox

#225 Re: Republika Turska

Post by choxnox »

Kikibombona wrote: Pregovara, itekako. Turska je vec bezbroj puta pregovarala sa PKK i pregovarat ce i ovaj put. Nema drugog izbora. Spreman sam ponuditi opkladu. Na tvoju stoju dajem milju da ce Turska pregovarati sa PKK. Ako si zainteresovan, samo se javi. To bi bila najlakse zaradjena para ikada. :D

Post Reply