Jbg nametanje pederluka i nekakvih laznih vrijednosti i laznih sloboda ima svoju cijenu.
Mađarska
- studiorum_tuzlaensis
#77 Re: Mađarska
Evropa se mijenja i glajza udesno, barem ovaj sirotinjski dio. Zato ce bit svega.
Sve je krenulo sa migrantima prije 8 godina. Merkelica je lijepo uvalila u govna sve i rekla bujrum, a nije pitala drzave okolo. Antievropski ( tj. Anti njemacki) sentiment među narodom u Jugoistočnoj Evropi je veoma jak, barem u glavama onih ljudi koji nisu pobjegli na Zapad. A oni glasaju uglavnom.
Tako da, nisam optimista kad je EU u pitanju. Slaba zajednica.
Sve je krenulo sa migrantima prije 8 godina. Merkelica je lijepo uvalila u govna sve i rekla bujrum, a nije pitala drzave okolo. Antievropski ( tj. Anti njemacki) sentiment među narodom u Jugoistočnoj Evropi je veoma jak, barem u glavama onih ljudi koji nisu pobjegli na Zapad. A oni glasaju uglavnom.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 03/04/2022 23:11, edited 1 time in total.
- Leverage
#78 Re: Mađarska
Tebe, pretpostavljam, sve to čini sretnim.
-
palermo
#79 Re: Mađarska
Pa isto kao i za Dodika.....čovjek obećaje....povratak staroj slavi, veličini.....kurcu, palcu...
plus kontrola medija, dikatorski režim sa svim njegovim alatima..
nema tu ništa spektakularno novo niti tajnovito
-
tindbe
#80 Re: Mađarska
Vi što pušite priču da je jedan od glavnih razloga, za ljubljenje s Rusima, LGBT prava, ste posebna sorta ljudi.
Čuj lažne vrijednosti i lažne slobode. Đe? koje? šta?!
- agnostic_front
#81 Re: Mađarska
I mene zanima sta znaci ovo lazne slobode.
-
Seyfo
#82 Re: Mađarska
Pa mozda je moguce da je on nametnuo sebe kao uzrok procvata,medjutim procvat je poceo prije njega. Ili je,kako spomenuh,isprepadao birace da ce ako neko drugi dodje umjesto njega sve otoci u q...i da je vecina to povjerovala...jasib wrote: ↑03/04/2022 23:08Kako Mađari žive pod Orbanom? Kakva je privreda Mađarske, ekonomska moć stanovništva?Seyfo wrote: ↑03/04/2022 23:05 Joj sad se vracati u proslost i tumaciti ko je pod kojom cizmom duze bio ...ma dajte molim vas. Ja sam bio i svjedocio naglom ekonomskom i svakom drugom napretku, evropeizaciji,amerikanizaciji,konzumerizmu,qrcu palcu, u drzavama Madjarskoj,Ceskoj,Slovackoj,Poljskoj, baltickim drzavama, od pocetka dvijehiljaditih,da ne kazem od 2004.g kada udjose u EU. Da ne govorim o djeci rodjenoj od tad pa do danas.. Oni su integrisani u EU,njihove pare uzimaju,putuju, posluju. Dio su Evrope itekako. I sad da glasaju cetvrti put za ovog desnicara,putinovu pudlicu,Dodikovog intimusa, najveci problem od svih EU lidera, negatora agresije na Ukrajinu...dzaba,ne kontam. Pa ako uprostimo,svaki Orbanov glasac imao je priliku vidjeti na internetu, na TV-u, na svakom mogucem domacem i stranom mediju,sta se desava u Ukrajini, pa onda i Orbanovu reakciju na to. Pa svakom normalnom, pristojnom i cestitom covjeku bi se zeludac okrenuo i bio bi ga stid da ga takav neko predstavlja. I taman idu izbori da se o tome ocituju,i oni opet zaokruze vecinom Orbana?? Pa kakav je to mentalni sklop,kakva propaganda, kakva predizborna kampanja....
- studiorum_tuzlaensis
#83 Re: Mađarska
To samo implicira da je izborna demokratija do srži pokvaren i prevaziđen politički sistem, a posebno danas u vrijeme mass medija i propagande.
Glas profesora intelektualca vrijedi kao i glas narkomana kupljen za cvaju. Nešto je trulo u sistemu.
Glas profesora intelektualca vrijedi kao i glas narkomana kupljen za cvaju. Nešto je trulo u sistemu.
-
palermo
#84 Re: Mađarska
Ma kakva bolan ekonomija, ne dobijaju se izbori na ekonomiji (barem ne u ovom dijelu svijeta, u što računam i nas)
- Grean
#85 Re: Mađarska
Je li im Merkel usadila i patolosku mrznju spram domicilnih Roma? Odakle to dodje, ko im je za to kriv?studiorum_tuzlaensis wrote: ↑03/04/2022 23:10 Evropa se mijenja i glajza udesno, barem ovaj sirotinjski dio. Zato ce bit svega.
Dosta vise i tih opravdanja za sve bjelosvjetske nazatke. Zar je tesko reci da su uvijek bili drustvo sa sovinistickim tendencijama, da mrze Jevreje, da su ih medju prvim istrijebili, da danas imaju ogavan odnos spram Roma, da mogu da bi i sa njima tako zavrsili.
Isto tako sa LGTB populacijom, sto nije mrsko ni nasim sovinistima kako vidim i skocili bi prvi da se pridruze dok i sami ne bi dosli na red jer su u drugom krugu gdje su problem i osuneceni.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#86 Re: Mađarska
Jbg jaro da shvatas bio bi fen orbana
Ja ne shvatam kako neko moze slusati propagandu iz amsterdama i brisela i pljeskati
Pare pare shvacam...ali do jedne granice pare mogu vrtiti gdje burgija nece
Takodjer postoje narodi gdje propaganda iz amsterdama ne moze proci...i to treba prihvatiti kao realnost
Nisu svi narodi lijevo liberalni niti ce biti cijeli svijet sarena duga
-
palermo
#87 Re: Mađarska
Ali sto se onda guraju u taj svijet....taj liberalni....barem sad imaju izbora....ne samo oniBlack swan wrote: ↑03/04/2022 23:24Jbg jaro da shvatas bio bi fen orbana
Ja ne shvatam kako neko moze slusati propagandu iz amsterdama i brisela i pljeskati
Takodjer postoje narodi gdje propaganda iz amsterdama ne moze proci...i to treba prihvatiti kao realnost
- studiorum_tuzlaensis
#88 Re: Mađarska
@Grean
Sve ima uzrok i posljedicu, a genetika je stohastika. Migranti su samo jedan od razloga.
Nisam sovinista pa da generalizijem i citave nacije trpam u neke torove. Ne ide to tako. Nego samo gledat kako ih zaustavit ako krenu da harce po Bosni ko u zlatno doba AU. Znamo sta ovaj misli o Bosni.
Nego šta je tvoj uzrok i rszlog pobjede Orbana? Hunska krv proradila u Mađara ili? Haa.
Sve ima uzrok i posljedicu, a genetika je stohastika. Migranti su samo jedan od razloga.
Nisam sovinista pa da generalizijem i citave nacije trpam u neke torove. Ne ide to tako. Nego samo gledat kako ih zaustavit ako krenu da harce po Bosni ko u zlatno doba AU. Znamo sta ovaj misli o Bosni.
Nego šta je tvoj uzrok i rszlog pobjede Orbana? Hunska krv proradila u Mađara ili? Haa.
- Truba
#89 Re: Mađarska
Ne znam morat cemo ih pitatpalermo wrote: ↑03/04/2022 23:28Ali sto se onda guraju u taj svijet....taj liberalni....barem sad imaju izbora....ne samo oniBlack swan wrote: ↑03/04/2022 23:24
Mozda su mislili da brisel i eu nisu novi sssr i moskva
A para se osladila
Ponavljam...para para para...izuzetno bitna
Ali ako traze da das dusu...da svi budemo isti ko oni (amsterdam i brisel)
Bit ce i ima otpora...
- Ludzak
#90 Re: Mađarska
Ko ne poznaje Mađare taj će se i čuditi Orbanovoj pobjedi.
- studiorum_tuzlaensis
#91 Re: Mađarska
Liberalni (transgenderski) svijet ili tradiocionalni (porodicni) svijet. Zapad ili Istok...
To je bio izbor ovdje, otprilike kako je i @Black swan napisao.
Nema veze sa ekonomijom, kreditima, fondovima, Ukrajinom ili nekim desetim razlozima.
I mi vise naginjemo istoku... ( kad dođe to pitanje na red, znace se)
To je bio izbor ovdje, otprilike kako je i @Black swan napisao.
Nema veze sa ekonomijom, kreditima, fondovima, Ukrajinom ili nekim desetim razlozima.
I mi vise naginjemo istoku... ( kad dođe to pitanje na red, znace se)
- dale cooper
#92 Re: Mađarska
Vrlo jednostavno. Mi ovdje konkretno imamo jedinstven primjer kakve se hulje obično kriju iza nacionalističkih politika.Black swan wrote: ↑03/04/2022 23:24Jbg jaro da shvatas bio bi fen orbana
- agnostic_front
#93 Re: Mađarska
Pa dobro, zamolio sam za obasnjenje, ne "rant" protiv nwo, masona, lgbt i sta sve ide.Black swan wrote: ↑03/04/2022 23:24Jbg jaro da shvatas bio bi fen orbana
S tim da ne razumijem ko ih tjera da slusaju tu propagandu
- Truba
#94 Re: Mađarska
Velike su međunarodne organizacije protiv nas, možemo im samo poručiti da je svaki cent za ljevicu bio bačen novac. Pobjeda će ostati zapamćena do kraja našeg života jer je sad trebalo pobijediti najsloženije neprijatelje – ljevicu u zemlji, ljevicu u inostranstvu, Soroševe institucije, međunarodne medije, čak i ukrajinskog predsjednika. Toliko neprijatelja na izborima nikad nismo imali. Unatoč silnom novcu, nas se ne može zaustaviti. Nismo dozvolili da se vrati prošlost, odbranili smo slobodu Mađarske i osigurali sigurnost i mir u Mađarskoj i našu djecu i naše obitelji premda ne znam rezultate referenduma.
Dragi prijatelji, nemojte zaboraviti da u svijetu imamo i prijatelje koji su učinili sve, u SAD-u, Poljskoj, Slovačkoj, Srbiji, čak i Austriji koji su nam pomogli u proteklim mjesecima. Ovu pobjedu želimo i njima jer pobjeda nije sama naša, već i njihova. Cijeli svijet je mogao vidjeti da Mađari vole svoju domovinu. Mađarska će uvijek biti prva - rekao je Orban.
Kad bih bude glasovala 60% za nasu stranku moci cemo dijeliti lekcije
Dragi prijatelji, nemojte zaboraviti da u svijetu imamo i prijatelje koji su učinili sve, u SAD-u, Poljskoj, Slovačkoj, Srbiji, čak i Austriji koji su nam pomogli u proteklim mjesecima. Ovu pobjedu želimo i njima jer pobjeda nije sama naša, već i njihova. Cijeli svijet je mogao vidjeti da Mađari vole svoju domovinu. Mađarska će uvijek biti prva - rekao je Orban.
Kad bih bude glasovala 60% za nasu stranku moci cemo dijeliti lekcije
- Grean
#95 Re: Mađarska
Ma nazadni prijatelju. To je dio evolucije.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑03/04/2022 23:28 @Grean
Nego šta je tvoj uzrok i rszlog pobjede Orbana? Hunska krv proradila u Mađara ili? Haa.![]()
Imas li ti objasnjenje da se u tom dijelu Evrope baci molotovljev Romima? Interesantno sto toga kod nas nema iako smo nazadni na svoj nacin? Mi generalno imamo malo manje te rasisticke sklonosti.
Ne cijeli narod, ne generalizujem, ali dooobar dio u sve cetiri zemlje Visegradskog.
- Truba
#96 Re: Mađarska
Supljadale cooper wrote: ↑03/04/2022 23:34Vrlo jednostavno. Mi ovdje konkretno imamo jedinstven primjer kakve se hulje obično kriju iza nacionalističkih politika.Black swan wrote: ↑03/04/2022 23:24
- Truba
#97 Re: Mađarska
Da kontas ne bi ti trebalo objasnjenjeagnostic_front wrote: ↑03/04/2022 23:34Pa dobro, zamolio sam za obasnjenje, ne "rant" protiv nwo, masona, lgbt i sta sve ide.Black swan wrote: ↑03/04/2022 23:24
S tim da ne razumijem ko ih tjera da slusaju tu propaganduKoliko znam, u EU i NATO nisu usli pod prisilom.
Ali ne kontas i ne mogu ti objasniti
Ajde ovako...nece da im gradovi budu kao u pjesmi bore corbe
- dale cooper
#98 Re: Mađarska
Kao što kažeš para vrti gdje burgija neće pa tako neko može jučer biti komunista, danas hrvat, sutra možda srbin a prekosutra i rus ako zatreba.Black swan wrote: ↑03/04/2022 23:35Supljadale cooper wrote: ↑03/04/2022 23:34
Vrlo jednostavno. Mi ovdje konkretno imamo jedinstven primjer kakve se hulje obično kriju iza nacionalističkih politika.
- Grean
#99 Re: Mađarska
Jednom da se slozim sa ovim iznad da ga ne imenujem, pojedini narodi nisu podobni za liberalna shvatanja jer su tradicionalno desnicari. Madjarska je primjer.
- Truba
#100 Re: Mađarska
Tu si u pravudale cooper wrote: ↑03/04/2022 23:38Kao što kažeš para vrti gdje burgija neće pa tako neko može jučer biti komunista, danas hrvat, sutra možda srbin a prekosutra i rus ako zatreba.
To stoji
Ali do neke granice...madjari su podvukli crtu odlucili