LIBIJA
- nosara
#926 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ja jos uvijek tvrdim da je sve ovo predigra za Iran... Bice isti scenario kao u Libiji... Ne vjerujem u to da ce Kina ili Rusi mrdnut prstom, ali vjerujem u to (nadam se) da ce Iran namucit amerikenjce...
- Topla voda
#927 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
naravno,samo ahmedinedzad nije sisao vesla da se odrekne nuklearnog programa i da napravi gresku kakvu je napravio gadafi.
pogotovo sad,kad je zbog tog poteza dobre volje,gadafi doveo libiju do raspada i kako god se zavrsi trenutni rat dole,posljedice ce se osjetiti godinama.
tako da...milim da ce ovo u libiji samo inicirati ubrzan rad na nuklearnim postrojenjima u iranu.
a sta ce biti,vidjecemo
pogotovo sad,kad je zbog tog poteza dobre volje,gadafi doveo libiju do raspada i kako god se zavrsi trenutni rat dole,posljedice ce se osjetiti godinama.
tako da...milim da ce ovo u libiji samo inicirati ubrzan rad na nuklearnim postrojenjima u iranu.
a sta ce biti,vidjecemo
- nosara
#928 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Mene interesuje kalkulacija nasih gubitaka dole...Topla voda wrote:naravno,samo ahmedinedzad nije sisao vesla da se odrekne nuklearnog programa i da napravi gresku kakvu je napravio gadafi.
a sta ce biti,vidjecemo
-
pocoyo
#929 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
treba promijeniti naslov topica, nije posteno da se samo spominju francuzi. jucer gledam u novinama, kako su saveznici bombardovali neki put i slika katarskog aviona. koje su to hinje boze dragi. od toliko aviona nasli da u clanak stave onaj jedan iz katra. i jos sta mi je zapelo za oko, ovi mediji sto su dosada samo po pozitivnom spominjali pobunjenike, vidim jucer pisu o vezi pobunjenika s Al-Qaidom, slika jednog bradonje koji se falan borio protiv amerikanaca u afganistanu. znam da se i mediji mogu zbuniti u svom petljanju, ama nije mi jasno sta se sad sprema. bice da na kraju ne valjaju ni pobunjenici

- black
#930 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
bio je sinoc dobar prilog u paralelama, o igri CIA-e i ostalih satelita u 'spontanim' desavanjima u libiji
- spreca
#931 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
ma jebo nas ,vidis da ovi prekookeanski vole da to uzmu ameri,sta ce nama tonosara wrote:Mene interesuje kalkulacija nasih gubitaka dole...Topla voda wrote:naravno,samo ahmedinedzad nije sisao vesla da se odrekne nuklearnog programa i da napravi gresku kakvu je napravio gadafi.
a sta ce biti,vidjecemo
-
mir-vama
#932 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Propao je pokusaj Francuske da eliminira Tursku iz dogadjaja u Libiji. Ranije su turski zvanicnici iznijeli sumnje u namjere Francuske i njenog prenaglasenog angaziranja u ovoj operaciji. Prekjuce je Erdoan izjavio da je za Tursku najbitnije da je Pariz izbacen iz uloge kriticnog igraca. On je rekao da je za Tursku pitanje Libije od kljucnog znacaja i da ce u narodnom periodu Turska odigrati jednu od najvaznijih uloga u normalizaciji prilika u toj zemlji.
- kamen spoticanja
#933 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
BNP po glavi stanovnika: 14.192 $.
Primanja na racun nezaposlenosti: 730 $.
Plata medicinske sestre: 1.000 $.
Za svako novorodjeno dijete drzava porodici placa 7.000 $.
Nakon sklapanja prvog braka svaki bracni par dobija 64.000 $ od drzave za kupovinu stana.
Prilikom otvaranja privatnog biznisa svaki gradjanin dobija 20.000 $ pocetnog kapitala od drzave.
Obrazovanje u potpunosti besplatno.
Zdravstveno osiguranje za svakog drzavljanina u potpunosti besplatno.
Cijena hrane simbolicna...gadafijeva libija...
Primanja na racun nezaposlenosti: 730 $.
Plata medicinske sestre: 1.000 $.
Za svako novorodjeno dijete drzava porodici placa 7.000 $.
Nakon sklapanja prvog braka svaki bracni par dobija 64.000 $ od drzave za kupovinu stana.
Prilikom otvaranja privatnog biznisa svaki gradjanin dobija 20.000 $ pocetnog kapitala od drzave.
Obrazovanje u potpunosti besplatno.
Zdravstveno osiguranje za svakog drzavljanina u potpunosti besplatno.
Cijena hrane simbolicna...gadafijeva libija...
- madner
#934 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Sve to stoji, ali opet su se digli protiv istog. Mozda nije trebao na proteste odgovorit snajperima?
-
michio
#935 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Od cega pukovnik izdvaja za simbolicnu cijenu hrane, zdravstvo, svasta nesto sa takvim BNP?BNP po glavi stanovnika: 14.192 $.
-
zonbirile
#936 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
---------------------------------------------------michio wrote:Od cega pukovnik izdvaja za simbolicnu cijenu hrane, zdravstvo, svasta nesto sa takvim BNP?BNP po glavi stanovnika: 14.192 $.
polako,što hočeš reći???
- black
#937 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
madneru druze nije valjda da si ti naivan pa da mislis da su oni sami, bez necije pomoci, digli se trazeci promjenemadner wrote:Sve to stoji, ali opet su se digli protiv istog. Mozda nije trebao na proteste odgovorit snajperima?
- madner
#938 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Nisam, ali zar ti stvarno mislis da je moguce napraviti tako veliki pokret iz nicega?
- kamen spoticanja
#939 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
ma sve se slazem...on mora ici...ali sam siguran da kad demokratija dodje ove ce cifre biti pusti snovi...no bice mcburgera na svakom chosku koje nece moci kupiti 2% libijacamadner wrote:Sve to stoji, ali opet su se digli protiv istog. Mozda nije trebao na proteste odgovorit snajperima?
- madner
#940 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Slazem se, mada mislim da ce biti oko 50%.kamen spoticanja wrote:ma sve se slazem...on mora ici...ali sam siguran da kad demokratija dodje ove ce cifre biti pusti snovi...no bice mcburgera na svakom chosku koje nece moci kupiti 2% libijacamadner wrote:Sve to stoji, ali opet su se digli protiv istog. Mozda nije trebao na proteste odgovorit snajperima?
Samo ne mislim da je to validan razlog da se ospori njihova zelja za promjenama. Ako misle da ce im biti bolje (mada mi mislimo da ce se zajebat) njihovo je da pokusaju.
-
michio
#941 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Otkud mu pare sa takvom ekonomijom?zonbirile wrote:---------------------------------------------------michio wrote:Od cega pukovnik izdvaja za simbolicnu cijenu hrane, zdravstvo, svasta nesto sa takvim BNP?BNP po glavi stanovnika: 14.192 $.
polako,što hočeš reći???
- madner
#942 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Cuj odkud, nafta i gas brale 
- kamen spoticanja
#943 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
madner wrote:Cuj odkud, nafta i gas brale
- madner
#944 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ha ne mozes imati i jare i pare.kamen spoticanja wrote:madner wrote:Cuj odkud, nafta i gas bralekoji ce sada postati tudji
S tim da su i pod Gadafijem velike naftne firme sve radile.
-
michio
#945 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Jedini sluzbeni podatak je 14000 po glavi. Iz koje riznice pukovnik dijeli pare privatnicima. Iz onog trezora Baje Patka?
- kamen spoticanja
#946 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
znaci ili americka demokratija ili blagostanjemadner wrote:Ha ne mozes imati i jare i pare.kamen spoticanja wrote:madner wrote:Cuj odkud, nafta i gas bralekoji ce sada postati tudji
S tim da su i pod Gadafijem velike naftne firme sve radile.
marx je ponekad i neku pametnu ubo
al eto nek su pokusali...sad ce 10tak godina ratovati i bice im super
-
zonbirile
#947 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
------------------------------------------michio wrote:Jedini sluzbeni podatak je 14000 po glavi. Iz koje riznice pukovnik dijeli pare privatnicima. Iz onog trezora Baje Patka?
pa ja te zato i priupitah,što ti nije jasno.Znaš li šta je BNP i koliki je naš?
- madner
#948 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Pa niko ne zna cijeniti ono sto ima.
Neka neka, na greskama se uci.
Sumnjam, Gadafijevi padaju kao kula od karata, ne bi me cudilo da do 1. Mai bude sve gotovo.
Neka neka, na greskama se uci.
Sumnjam, Gadafijevi padaju kao kula od karata, ne bi me cudilo da do 1. Mai bude sve gotovo.
-
michio
#949 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Sta mi nije jasno? Nije mi jasan luksuz sa 14000.zonbirile wrote:------------------------------------------michio wrote:Jedini sluzbeni podatak je 14000 po glavi. Iz koje riznice pukovnik dijeli pare privatnicima. Iz onog trezora Baje Patka?
-
zonbirile
#950 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
----------------------------------------michio wrote:Sta mi nije jasno? Nije mi jasan luksuz sa 14000.zonbirile wrote:------------------------------------------michio wrote:Jedini sluzbeni podatak je 14000 po glavi. Iz koje riznice pukovnik dijeli pare privatnicima. Iz onog trezora Baje Patka?
pa kad apstrahuješ cijenu benzina kao povlasticu,ostalo je tu negdje.Plata sestre, naknada za dijete,za nezaposlenost ne dobije svako,samo školovani,privatni biznis isto ne ide kao što se predstavlja elem,da naši ne kradu moglo bi slično,sem toga BPN im je duplo veći od našeg i to je taman tu negdje.