LIBIJA

Post Reply
nosara

#3451 Re: LIBIJA

Post by nosara »

detroit-mercy wrote:
Payton wrote:
JoseMujica wrote:Pa jarane ti se upalio ko da će s tvoje bušotine naftu krasti?!
Ako je tebi svejedno da oni to sve rade u kontekstu demokratije, slobode i ostalog sranja i to sve fino upakovano svakodnevno prikazuju u svojim medijima onda nisi nista bolji od njih.

Nepravda mi smeta, taman da je na mjesecu buse.
Je li ti smetalo kada je bivsa drzava jaranovala sa najvecim diktatorima koji su uzgred tusili svoj narod kako su stigli i kada im je bivsa drzava tusila oruzje i orudje i sve drugo nimalo se ne interesujuci za sta je namijenjeno :mrgreen: .
Vidis koliko ljudi ovdje zali za diktatorima samo zato sto su nase firme tamo radile i sto su se tolika nasa usta hranila :mrgreen: . Znaci nije bitno sta si i ko si sve dok je meni dobro odnosno dok imam svoj interes moze proci. Jel mi dirnes u interes, nahebo si :mrgreen: .
Nemoj ti o bivsoj drzavi, cica tome predsjednika ti... :-) Uzivaj u agresiji na one koji se ne mogu branit... :wink:

Jesi li cestitao sefovima veliku pobjedu... :? Mozda bude koja ekstra smjena... :zjev:
Payton

#3452 Re: LIBIJA

Post by Payton »

detroit-mercy wrote:
Payton wrote:
JoseMujica wrote:Pa jarane ti se upalio ko da će s tvoje bušotine naftu krasti?!
Ako je tebi svejedno da oni to sve rade u kontekstu demokratije, slobode i ostalog sranja i to sve fino upakovano svakodnevno prikazuju u svojim medijima onda nisi nista bolji od njih.

Nepravda mi smeta, taman da je na mjesecu buse.
Je li ti smetalo kada je bivsa drzava jaranovala sa najvecim diktatorima koji su uzgred tusili svoj narod kako su stigli i kada im je bivsa drzava tusila oruzje i orudje i sve drugo nimalo se ne interesujuci za sta je namijenjeno :mrgreen: .
Vidis koliko ljudi ovdje zali za diktatorima samo zato sto su nase firme tamo radile i sto su se tolika nasa usta hranila :mrgreen: . Znaci nije bitno sta si i ko si sve dok je meni dobro odnosno dok imam svoj interes moze proci. Jel mi dirnes u interes, nahebo si :mrgreen: .
U pravu si 100%. Normalno da mi je i tada bilo zao tog naroda i svih naroda i ljudi koji zbog necije vece sile moraju da trpe nekoga. Toga je pun svijet i toga se nikada necemo ni rijesiti.
Ali ovaj demokratski vid mi je najodvratniji. U nekoj tamo diktaturi ti kaze, razguli, ne damo ti, ne mozes, moje je i vozdra. I jos ti fino kaze, ako zines, dobit ces po labrnji.
Dok ovi ovamo sire suplju o ljudskim pravima, o slobodi, demokratiji, jednakosti i sta ti ja sve znam, a ustvari rade iste stvari kao i diktatorski rezimi protiv drugih i drugacijih.
To je ono hinjski, kurvanjski bas.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3453 Re: LIBIJA

Post by JoseMujica »

opa kreće etiketiranje...Nosara udara direktom

jel to Detroit , da upotrijebim eufemizam "strani plaćenik"?
nosara

#3454 Re: LIBIJA

Post by nosara »

JoseMujica wrote:opa kreće etiketiranje...Nosara udara direktom

jel to Detroit , da upotrijebim eufemizam "strani plaćenik"?
:lol:

On se samo drzi one "ne grizi sapu kojom te dolme"... :D
rogoz

#3455 Re: LIBIJA

Post by rogoz »

Tzv borcima za ljudska prava(Amerima Francuzima Englezima) bem mater za ovaj haos!
nosara

#3456 Re: LIBIJA

Post by nosara »

rogoz wrote:Tzv borcimaza za ljudska prava(Amerima Francuzima Englezima) bem mater za ovaj haos!
francuzi, englezi... Kao da si rekao pudlice i ciuvave... Da nije pinokio uletio, Gadafi bi vec bio u parizu... :D
nosara

#3457 Re: LIBIJA

Post by nosara »

Evo nama predsjednika, licno... :D
Alfons Kauders

#3458 Re: LIBIJA

Post by Alfons Kauders »

a jesu nam ljubitelji pukovnikova lika & djela tuzni... :D moje saucesce ;D

a sad sirija... pa iran... pa slag na tortu... :D saudija :D

ja imam neke cudne poglede na svijet... niti tjeram zene da se oblace ko da su krenule vrcati med... niti pucam na ljude koji se ne slazu sa mnom... niti mislim da je ok da klika od par hiljada ljudi upravlja drzavom.... tako sam odgojen, krivite moje starce...

a ko se ne slaze, neka proba svoju zenu upakovati pod plahtu, neka upuca komsu koji ne navija za njegov klub i neka glasa za harisa...:D to je otprilike to... :D

narodu libije zelim sve najbolje, :thumbup: i da im hidrogradnja i zgp obnavljaju zemlju :D
jeza u ledja

#3459 Re: LIBIJA

Post by jeza u ledja »

Alfons Kauders wrote: a sad sirija... pa iran... pa slag na tortu... :D saudija :D
Sudeci po danasnjim izjavama Bijele Kuce, sljedeci na redu u sjeci knezova je Salleh. :-)
Danas su nesto saopstili kao "sto prije mora da ode".
nosara

#3460 Re: LIBIJA

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:a jesu nam ljubitelji pukovnikova lika & djela tuzni... :D moje saucesce ;D

a sad sirija... pa iran... pa slag na tortu... :D saudija :D

ja imam neke cudne poglede na svijet... niti tjeram zene da se oblace ko da su krenule vrcati med... niti pucam na ljude koji se ne slazu sa mnom... niti mislim da je ok da klika od par hiljada ljudi upravlja drzavom.... tako sam odgojen, krivite moje starce...

a ko se ne slaze, neka proba svoju zenu upakovati pod plahtu, neka upuca komsu koji ne navija za njegov klub i neka glasa za harisa...:D to je otprilike to... :D

narodu libije zelim sve najbolje, :thumbup: i da im hidrogradnja i zgp obnavljaju zemlju :D
:D
rogoz

#3461 Re: LIBIJA

Post by rogoz »

Iz vremena kad je pukovnik bio zaista revolucionar.Gradio je skole,bolnice,besplatno zdravstveno osiguranje,Ameri i Evropa duguju Libiji Milijarde dolara.
Pomaga'o je gladni Africki narod.

ps
Narod Libije ulazi u fazu haosa i bezakonja,vec je pocelo da se komesa koja je oblast dala vise za tzv revoluciju,dok se dogovore lesinari su vec tu.

Image
nosara

#3462 Re: LIBIJA

Post by nosara »

jeza u ledja wrote:
Alfons Kauders wrote: a sad sirija... pa iran... pa slag na tortu... :D saudija :D
Sudeci po danasnjim izjavama Bijele Kuce, sljedeci na redu u sjeci knezova je Salleh. :-)
I meni je bijela kuca bliza od moje vlastite... :D
Sasvim_Obican

#3463 Re: LIBIJA

Post by Sasvim_Obican »

Ja sam protivnik diktatorskih režima kakav je bio Gadaffijev, ali sam i protivnik "ulične pravde" kakvoj smo svjedočili i kakva je samo pojačala moju bojazan da je "arapsko proljeće" zapravo u velikom stilu povratak "Muslimanskog bratstva" iz najradikalnijih i najopasnijih dana.

Moamer Gadaffi je bio bjegunac od međunarodne pravde i, prema važećim međunarodnim zakonima, on mora biti predan organima koji tragaju za njim ( u ovom slučaju Tribunal u Hagu). Njegovo ubijanje ( a pogotovo na ovakav način ) je krivično djelo i UN mora ustrajati na istrazi ovog čina protiv međunarodnog pravnog poretka i pravde.

Činjenica da se ljudi slikaju pored mrtvog tijela, da ga sakate, skrnave i obeščašćuju na zvijerski način, srozava ugled, ne samo novoformiranoj libijskog strukturi, nego i čovječanstvu u cjelini.
Alfons Kauders

#3464 Re: LIBIJA

Post by Alfons Kauders »

jeza u ledja wrote:
cemu je vakat, tome je i vrijeme...

saleh i asad su samo predigra za ahmed&nedzada i abdulaha (kojem nema ko da sere, sto bi ono reko graha)

a onda...

first we take manhattan, then we take berlin (sto bi reko cohen)

JoseMujica

#3465 Re: LIBIJA

Post by JoseMujica »

šta li će tek Ahmedu i Nedžadu uradit kad je Collonelo vako završio, a jošje bio važna karika u borbi protiv terorizma?
nosara

#3466 Re: LIBIJA

Post by nosara »

Sasvim_Obican wrote:Ja sam protivnik diktatorskih režima kakav je bio Gadaffijev, ali sam i protivnik "ulične pravde" kakvoj smo svjedočili i kakva je samo pojačala moju bojazan da je "arapsko proljeće" zapravo u velikom stilu povratak "Muslimanskog bratstva" iz najradikalnijih i najopasnijih dana.

Moamer Gadaffi je bio bjegunac od međunarodne pravde i, prema važećim međunarodnim zakonima, on mora biti predan organima koji tragaju za njim ( u ovom slučaju Tribunal u Hagu). Njegovo ubijanje ( a pogotovo na ovakav način ) je krivično djelo i UN mora ustrajati na istrazi ovog čina protiv međunarodnog pravnog poretka i pravde.

Činjenica da se ljudi slikaju pored mrtvog tijela, da ga sakate, skrnave i obeščašćuju na zvijerski način, srozava ugled, ne samo novoformiranoj libijskog strukturi, nego i čovječanstvu u cjelini.
Mene izostavi... Visi nivo, jebi ga... :D
Spejs

#3467 Re: LIBIJA

Post by Spejs »

JoseMujica wrote:šta li će tek Ahmedu i Nedžadu uradit kad je Collonelo vako završio, a jošje bio važna karika u borbi protiv terorizma?
Mogu ga samo počešati po jajima!
Alfons Kauders

#3468 Re: LIBIJA

Post by Alfons Kauders »

Sasvim_Obican wrote:Ja sam protivnik diktatorskih režima kakav je bio Gadaffijev, ali sam i protivnik "ulične pravde" kakvoj smo svjedočili i kakva je samo pojačala moju bojazan da je "arapsko proljeće" zapravo u velikom stilu povratak "Muslimanskog bratstva" iz najradikalnijih i najopasnijih dana.

hm, a kako je ono causesku zavrsio... u civiliziranoj evropi?

jos su mu pride i zenu strijeljali, :D haman da mu pravi drustvo na onom vatrenom svijetu :D

zamisli je sad... kako mu pece pite...

bez rerne :D
jeza u ledja

#3469 Re: LIBIJA

Post by jeza u ledja »

JoseMujica wrote:šta li će tek Ahmedu i Nedžadu uradit kad je Collonelo vako završio, a jošje bio važna karika u borbi protiv terorizma?
Nema sanse da ce se ista desiti sa Iranom.
Prevelik zalogaj.

Osim naravno ako se ne desi novo "desavanje naroda". :D
JoseMujica

#3470 Re: LIBIJA

Post by JoseMujica »

Spejs wrote:
Mogu ga samo počešati po jajima!
ako i samo ako mu je nakurnjak presvučen Uranijem-238
Alfons Kauders

#3471 Re: LIBIJA

Post by Alfons Kauders »

mislim da bi bilo prikladno da zavrse na isti nacin kao i protivnici njihovog rezima... :D

dakle A&N da visi sa dizalice...

a abdulahu da macem odrube glavu...

uz prenos uzivo... :D

sve po zakonu, naravno - onom istom njihovom zakonu koji su bez problema primjenjivali prema svom narodu :D jos bi bio merak kad bi im dzelati bile zene... :D oskudno odjevene po mogucnosti :D
amrica

#3472 Re: LIBIJA

Post by amrica »

:-)
JoseMujica

#3473 Re: LIBIJA

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
mislim da bi bilo prikladno da zavrse na isti nacin kao i protivnici njihovog rezima... :D

dakle A&N da visi sa dizalice...

a abdulahu da macem odrube glavu...

uz prenos uzivo... :D

sve po zakonu, naravno - onom istom njihovom zakonu koji su bez problema primjenjivali prema svom narodu :D jos bi bio merak kad bi im dzelati bile zene... :D oskudno odjevene po mogucnosti :D
e nemre tako...tu moraš već demokratski kombinirati golišave žene sa parom homoseksualaca :D
jeza u ledja

#3474 Re: LIBIJA

Post by jeza u ledja »

Ma nema sanse to sa Iranom to bi bilo suludo.

Iran je sila za sebe i po meni ne spadaju u istu klasu globalnih igraca.

Ako se ikad ista desi u Iranu, odnosno ako bude promjena one se mogu jedino desiti nekom novom revolucijom, ili jos bolje mirnim putem. Dakle bez bilo kakvog vidljivog uplitanja Zapada.
Mislim da i vecina domacih Iranaca koji su protiv sadasnjeg rezima u Teheranu nece dozvoliti ponovni ulazak Amera i Britanaca u unutrasnje poslove te zemlje na mala vrata.

Tako vecina analiticara tvrdi.

Drugo, u Iranu postoji barem neki demokratski okvir u kojem Iranci mogu zahtjevati neke promjene. A i zbog samog tog sistema Ahmo nece jos dugo. Za Nedzada nisam siguran.
Last edited by jeza u ledja on 22/10/2011 00:13, edited 1 time in total.
Über Bosanac

#3475 Re: LIBIJA

Post by Über Bosanac »

rogoz wrote:Iz vremena kad je pukovnik bio zaista revolucionar.Gradio je skole,bolnice,besplatno zdravstveno osiguranje,Ameri i Evropa duguju Libiji Milijarde dolara.
Pomaga'o je gladni Africki narod.

ps
Narod Libije ulazi u fazu haosa i bezakonja,vec je pocelo da se komesa koja je oblast dala vise za tzv revoluciju,dok se dogovore lesinari su vec tu.

Image
Jos jedan Titov prijatelj zavrsio pod nogama svoga naroda.
Steta sto Tito nije pozivio jos malo. :wink:
Post Reply