Nego ko je na vrhu ovog postenog sistema? Gadafi, pa sin, pa unuk...ima li mjesta za menekOmpir wrote:@mepac - To ovo ? http://ivonazivkovic.net/LIBIJA-MONETARTNI%20RAT.html
Hajd da vidimo argumente protiv ovoga
LIBIJA
-
sanaman
#2026 Re: LIBIJA
-
kOmpir
#2027 Re: LIBIJA
Odakle tebi to da je ovo izmislio David Icke ili neko njemu sličan? Čudan si mi ti neki tip...irvinx1 wrote:Nema tu nikakvih argumenata u tekstu. Budalastine koje izmisljaju David Icke i Co. koja se bavi laganjem. Oni zive od pisanja naucne fantastike, pjevaju o masonima, gusterima, tajnim sastancima elite, zlim korporativnim cudovistima....
- irvinx1
#2028 Re: LIBIJA
Nija Icke, ali jest neko slican njemu... Ako se ne varam taj tekst je od osobe iz susjedne nam drzave. To ce bosnolog najbolje objasniti, ja se ne zelim baviti time...kOmpir wrote:Odakle tebi to da je ovo izmislio David Icke ili neko njemu sličan? Čudan si mi ti neki tip...irvinx1 wrote:Nema tu nikakvih argumenata u tekstu. Budalastine koje izmisljaju David Icke i Co. koja se bavi laganjem. Oni zive od pisanja naucne fantastike, pjevaju o masonima, gusterima, tajnim sastancima elite, zlim korporativnim cudovistima....
-
kOmpir
#2029 Re: LIBIJA
Znači ko god razmišlja suprotno ili barem zarličito od pro-američkog, pro-cionističkog, pro-NATO mainstreama taj je neko "sličan D. Ickeu". Lijepa moja svijestirvinx1 wrote:Nija Icke, ali jest neko slican njemu... Ako se ne varam taj tekst je od osobe iz susjedne nam drzave. To ce bosnolog najbolje objasniti, ja se ne zelim baviti time...kOmpir wrote:Odakle tebi to da je ovo izmislio David Icke ili neko njemu sličan? Čudan si mi ti neki tip...irvinx1 wrote:Nema tu nikakvih argumenata u tekstu. Budalastine koje izmisljaju David Icke i Co. koja se bavi laganjem. Oni zive od pisanja naucne fantastike, pjevaju o masonima, gusterima, tajnim sastancima elite, zlim korporativnim cudovistima....
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#2030 Re: LIBIJA
Pa u čemu je nepoznanica? Libija je tu zbog nafte. Kao i Irak. Svaka budala zna da je tako.irvinx1 wrote:Nija Icke, ali jest neko slican njemu... Ako se ne varam taj tekst je od osobe iz susjedne nam drzave. To ce bosnolog najbolje objasniti, ja se ne zelim baviti time...kOmpir wrote:Odakle tebi to da je ovo izmislio David Icke ili neko njemu sličan? Čudan si mi ti neki tip...irvinx1 wrote:Nema tu nikakvih argumenata u tekstu. Budalastine koje izmisljaju David Icke i Co. koja se bavi laganjem. Oni zive od pisanja naucne fantastike, pjevaju o masonima, gusterima, tajnim sastancima elite, zlim korporativnim cudovistima....
Pričati kako SAD izvozi demokratiju je komedija. Izvozili su tako i u Srednju Ameriku, i Pinočeu, i u Zaljevu Svinja, u zaljevu Tonkin, i u Palestinu... Drugi Svjetski Rat je njima koristio kao sto nikome nije. namjerno si provocirali napad na Pearl Harbour, znali su i vrijeme i mjesto napada, i nisu ništa uradili. Tražili su povod da udju u rat. Mnoge američke korporacije su davale finansijsku potporu Hitleru, čak i priznanja.
- irvinx1
#2031 Re: LIBIJA
Imas ti dokaz za to? Nes opipljivo? Kad god se Amerika negdje umjesa ispada zbog nafte. I na Balkanu intervenisali zbog nafte eto...anthraxQ wrote: Pa u čemu je nepoznanica? Libija je tu zbog nafte. Kao i Irak. Svaka budala zna da je tako.
Braca Ameri su u libijski sukob usli nerado, sa namjerom da pomognu. Na svu srecu imali su podrsku u velikim evropskim nacijama Francuskoj i Engleskoj. Osnovni cilj americke intervencije u Libiji i intervencije NATO pakta je zastita civila.
Amerika trpi ogromne finansijske gubitke pomazuci libijskom narodu. Ali kao sto predsjednik Obama kaze: "nasa duznost je da pomognemo"
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#2032 Re: LIBIJA
Imam, Američki dug. Svaki puta kada zaglibe, oni se "izvuku" na rat. Imaš ti dokaz da to nije zbog nafte? Kako si samo prešutio ostali dio moga komentara. Evo Sirija je tu, a bio je i Bahrein, što njima ne pomognu, čak imaju i 5. flotu u Bahreinu? A ljude su ubijali tamo na ulici. Pa ništa. Meni su generalno komedija ljudi poput tebe. napali su Afganistan da pomognu njima? ili da kontrolišu najvećeg proizvođača opijuma na svijetu? Nemoj mi majketi kenjati s tim "braća" i da "pomognu". Mi smo u ovoj priči suviše mali, intervencija je bila da se malo zamažu oči muslimanima kako oni nešto dobro rade za njih, a onda su nas u Dejtonu totalno sjebali i onemogućili normalan život, a sjeti se Klintonovih komentara o muslimanima u Bosni. Čitaj malo više i malo dublje. Nadji na internetu. ta licemjerna politika je toliko vidljiva da prosto "ujeda" za oči. Libija je jadna država, nije mogla opstati, sad će tek da postane banana država, kao i Iraq.irvinx1 wrote:Imas ti dokaz za to? Nes opipljivo? Kad god se Amerika negdje umjesa ispada zbog nafte. I na Balkanu intervenisali zbog nafte eto...anthraxQ wrote: Pa u čemu je nepoznanica? Libija je tu zbog nafte. Kao i Irak. Svaka budala zna da je tako.
Braca Ameri su u libijski sukob usli nerado, sa namjerom da pomognu. Na svu srecu imali su podrsku u velikim evropskim nacijama Francuskoj i Engleskoj. Osnovni cilj americke intervencije u Libiji i intervencije NATO pakta je zastita civila.
Amerika trpi ogromne finansijske gubitke pomazuci libijskom narodu. Ali kao sto predsjednik Obama kaze: "nasa duznost je da pomognemo"
Uvijek sam bio za Gadafija i biti ću, niti smatram da se većina naroda digla protiv njega. Iste ove stvari su Ameri radili po Gvatemali, Nikaragvi, Hondurasu...finansirali i pomagali pobunjenike.
-
Goblin
#2033 Re: LIBIJA
Kakvi Ameri i Libija
Glavni dio intervencije su odradile Francuska i Italija. Libija je njihova interesna sfera. Francuska i Italija se na velika vrata vracaju u svoje bivse kolonije. Ameri su dali samo ogranicenu tehnicku podrsku.Svi vodeci americki duznosnici su ucesce u operaciji pravdali kao pomoc NATO saveznicima ( Italiji i Francuskoj ) kao protivuslugu za njihovu vojnu i politicku pomoc u Iraku i Afghanistanu.
Ovo je Berlusconijeva avlija,on i Kepec se pitaju a ne Ameri.
Ovo je Berlusconijeva avlija,on i Kepec se pitaju a ne Ameri.
- AlienBiH
#2034 Re: LIBIJA
irvinx1 wrote:
Imas ti dokaz za to? Nes opipljivo? Kad god se Amerika negdje umjesa ispada zbog nafte. I na Balkanu intervenisali zbog nafte eto...
E ovo je "Wash&Go" razmisljanje. Ovo je proizvod americke tv propagande.
Svaka ti cast jarane. Volio bih razmisljati ko ti bar jedan dan.
- anthraxQ
#2035 Re: LIBIJA
Sve je to isto. Pričao o Francuskoj ili SAD. Isti su vlasnici. 
-
sanaman
#2036 Re: LIBIJA
A ipal smo nadosli na temu da je ovo zavjera cijelog svijeta protiv muslimana...aaaa, poznata mi teorija, imamo komsiluk koji tvrdi da je ceo svet protiv njih
A takodjer je mnogima izgleda nepoznat medjusobni odnos, Iraq-Iran-S.Arabija...vole se samo tako
tvrdim da je gori nego kod nas na Balkanu.
A kako tek Turke medjusobno dozivljavaju
(to su oni koji su poslali Omer Pasu Latasa da nas vaspita!)
ali niko da pokaze ko je dobio koncesije da crpi naftu u Iraqu? Vjerovatno je ne pase u argumentaciju ovdje.Kako postati nesto ako nisu Ameri sve dobili. Sudeci po pojedincima 100% sve Americko, al problem pa nije...naravno i pitanje Kurda ovjde niko ne pominje, valjda nisu vrijedni pomena, uzivali kod Sadama...
Uvijek gledamo i vidimo samo ono sto hocemo...
Nego sta bi sa Juvenstusom, kome ce Gadafijev udio? (kod nas se raja ubi raspravljajuci sta i kako sa dugovima sportskih klubova, treba li ministarstvo pomoci ili, poznato?) a lola ode u inostranstvo i kupi udio! Pa cijim parama, koga je pitao?
Jedan sin malo razbije nekog od svojih radnika (ili zenu, nisam siguran) u Svici, ljudi ga uhapse a lola bi da ukine Svicarsku. Valjda mu ne pase sistem kad ne moze kako on hoce. Ali ima dovoljno ljudi koji to izgleda odobravaju.
I naravno volio bih znati ko bi bio vrhu tog novog Gadafijevog postenog poredka, ono da konkurisem na izborima
Ali niko mi do sada ovdje nije elaborirao kako to da Gadafi predaje drzavu nekom od sinova? Znaci u ovom pitanju nema nafte ni zapada. Jel to nijedan drugi Libijac nije doboljno sposoban, pametan, obrazovan, elokventan da vodi drzavu. Izgleda nije.
A takodjer je mnogima izgleda nepoznat medjusobni odnos, Iraq-Iran-S.Arabija...vole se samo tako
A kako tek Turke medjusobno dozivljavaju
ali niko da pokaze ko je dobio koncesije da crpi naftu u Iraqu? Vjerovatno je ne pase u argumentaciju ovdje.Kako postati nesto ako nisu Ameri sve dobili. Sudeci po pojedincima 100% sve Americko, al problem pa nije...naravno i pitanje Kurda ovjde niko ne pominje, valjda nisu vrijedni pomena, uzivali kod Sadama...
Uvijek gledamo i vidimo samo ono sto hocemo...
Nego sta bi sa Juvenstusom, kome ce Gadafijev udio? (kod nas se raja ubi raspravljajuci sta i kako sa dugovima sportskih klubova, treba li ministarstvo pomoci ili, poznato?) a lola ode u inostranstvo i kupi udio! Pa cijim parama, koga je pitao?
Jedan sin malo razbije nekog od svojih radnika (ili zenu, nisam siguran) u Svici, ljudi ga uhapse a lola bi da ukine Svicarsku. Valjda mu ne pase sistem kad ne moze kako on hoce. Ali ima dovoljno ljudi koji to izgleda odobravaju.
I naravno volio bih znati ko bi bio vrhu tog novog Gadafijevog postenog poredka, ono da konkurisem na izborima
Ali niko mi do sada ovdje nije elaborirao kako to da Gadafi predaje drzavu nekom od sinova? Znaci u ovom pitanju nema nafte ni zapada. Jel to nijedan drugi Libijac nije doboljno sposoban, pametan, obrazovan, elokventan da vodi drzavu. Izgleda nije.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2037 Re: LIBIJA
Izvinite sto prekidam ovu konstruktivnu
raspravu ali...
http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /110823128
- anthraxQ
#2038 Re: LIBIJA
komedija je rat protiv terorizma
komedija je Demokratija
komedija je snižen kreditni ranking i to rangiranje općenito.
komedija je da je Amerika zadužena na 100% svog GDP, a Japan na 224% GDP.
Komedija je Al Kaida i Osama.
Komedija je Ekonomska kriza.
all for the money.
jedino mi je zanimljivo kako ameri Njemačkoj ne mogu pera odbiti.
komedija je Demokratija
all for the money.
-
The 51st State
#2040 Re: LIBIJA
e sad sopana oko ratnog plijena, pravice libijci gadafija od pjeska.
- jutarnji
#2041 Re: LIBIJA
Gledam ove slike i jedna stvar mi pade u oci, a to sam primjetio i na ranijim snimcima i slikama iz ovog rata.-LIBERO- wrote:Izvinite sto prekidam ovu konstruktivnu raspravu ali...
Svaki pobunjenik najvise ima jednu pusku, jedan okvir, i rijetko kad noz. Mis`im, kako su to oni ratovali
i jos dobili rat? Nigdje sljema, rap-a, ranca, majku mu, ovo k`o na svadbu da idu.
-
sanaman
#2042 Re: LIBIJA
Kako to sada Njemacka svijetli izuzetakanthraxQ wrote:komedija je rat protiv terorizma
komedija je Demokratija
all for the money.
To oni Nijemci koji naprave skolu za curise u AFG pa curice ne mogu ici jer im ode glava od Afganistanaca????
I naravno u nedostatku odgovora na konkretna pitanja, pucaju se teorije zavjere...rekoh ja kako je lijep svijet kada imas dva nerprijatelja, sve se da objasniti. Pa toliku iskljucivonst jos nisam dozivio, da jednostavno ako si protiv Gadafija, odma si protiv Islama itd.
Sve je interes, svi se kuravju za svoj interes, i svi brane svoj sistem i ubjedjuju kako su najbolji. Sreca pa neki mogu birati a jos veca sreca za neke pa ne moraju birati
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2043 Re: LIBIJA
Drug,ne mogu se porediti ta dva ratovanja. Kod nas je bila prava rovovska makljaza,sa cijelim arsenalom sto oruzija sto vojnih taktikajutarnji wrote:Gledam ove slike i jedna stvar mi pade u oci, a to sam primjetio i na ranijim snimcima i slikama iz ovog rata.-LIBERO- wrote:Izvinite sto prekidam ovu konstruktivnu raspravu ali...
Svaki pobunjenik najvise ima jednu pusku, jedan okvir, i rijetko kad noz. Mis`im, kako su to oni ratovali
i jos dobili rat? Nigdje sljema, rap-a, ranca, majku mu, ovo k`o na svadbu da idu.
U Libiji je sve to puno povrsnije,rekao bih,"rat na tockovima". Hiljade pikapa sa teskim mitraljezima,i nesto borbenih kola i "prezivjelih" oklopnjaka..i tutnjanje po cestama Libije .
U prevodu,mnogo je naivniji ovaj Libijski rat za razliku od onoga nasega,neuporedivo je to
Meni ono sto ej zapalo za oko kod ovih pobunjenika su ovi fejk dresovi evropskih fudbalskih timova...
Aha,lafo mi kao nesto....Kada će BiH priznati nove libijske vlasti?
Priznanje neke strane vlade je u nadležnosti Predsjedništva BiH, a u slučaju događaja u Libiji takve odluke još nema, izjavio je danas u razgovoru za Fenu pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za međunarodnopravne i konzularne poslove Zoran Perković.
- Sve dok se takva odluka ne donese, za MVP BiH stanje je kao i dosad. Sve diplomate, sukladno Bečkoj konvenciji, uživaju zaštitu u zemlji primaocu, naglasio je Perković.
Naime, na jučerašnjim demonstracijama libijskih državljana u Sarajevu traženo je od bh. vlasti da uskrate gostoprimstvo libijskom ambasadoru Salemu Finniru, "jer je on čovjek režima i više ne predstavlja libijski narod". Kako su izvijestili neki bh. mediji, Finnir je jučer oko 14.30 sati napustio zgradu Ambasade.
Prema svim izvještajima, režim Muamera Gadafija se nalazi pred potpunim slomom i sve više zemalja priznaje novu vlast. Na jučerašnjim protestima u Sarajevu, demonstranti su u zgradi libijske ambasade skinuli državne simbole koje je koristio režim Muamera Gadafija, a istaknuli simbole koje koriste revolucionari.
Perković naglašava da je isticanje simbola neke zemlje njena unutarnja stvar. Po njegovim riječima, zamjenu simbola na zgradi Ambasade u Sarajevu izvršio je dio diplomatskog osoblja iz same Ambasade.
Perković nije imao informaciju da li je u ovom trenutku ulica u kojoj se nalazi zgrada Ambasade BiH u Tripoliju pod kontrolom Gadafijevih lojalista ili revolucionara, ali su prema informacijama pristuglim do sinoć objekat ambasade, kao i rezidencija ambasadora, bili neoštećeni i nije bilo nikakvih upada ili provala.
Također, prema posljednjih informacijama dobijenim sinoć, među građanima BiH koji žive u Tripoliju i okolini nije bilo povrijeđenih niti su im bili ugroženi život.
Prema nepouzdanim podacima, navodi Perković, u Tripoliju i okolini ima između 100 i 130 bh. građana.
Fena
- Spejs
#2044 Re: LIBIJA
Gadaffi je na vlast došao sa jednim ispaljenim metkom a ruše ga tako što uništiše čitavu Libiju i Tripoli.
To nam govori sve o tome ko je Gadafi a ko su pučisti i plaćenici.
Al Kaida,CIA,MI5,DGSE,Mossad,NATO.... su morali udružiti snage nebi li srušili Pukovnika i porobili njegov narod.
Pljačka i degenerisanje libisjkog naroda počinje od danas.
To nam govori sve o tome ko je Gadafi a ko su pučisti i plaćenici.
Al Kaida,CIA,MI5,DGSE,Mossad,NATO.... su morali udružiti snage nebi li srušili Pukovnika i porobili njegov narod.
Pljačka i degenerisanje libisjkog naroda počinje od danas.
- irvinx1
#2045 Re: LIBIJA
Jos malo pa gotovo. U Engleskoj cujem ima slavlja i na ulicama. Ovo je jos jedan veliki dan za demokratiju.
Ako neko od ovih Libijaca sto studira u BiH cita ovaj forum, moja puna podrska...
Ako neko od ovih Libijaca sto studira u BiH cita ovaj forum, moja puna podrska...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2046 Re: LIBIJA
Red bi bilo da i ti proslaviš. A i malo nafte da ti Sarkozi pošalje, bar dva rezervoara, zaslužio si, što jest, jest.irvinx1 wrote:Jos malo pa gotovo. U Engleskoj cujem ima slavlja i na ulicama. Ovo je jos jedan veliki dan za demokratiju.
- Spejs
#2047 Re: LIBIJA
sanaman wrote:Kako to sada Njemacka svijetli izuzetakanthraxQ wrote:komedija je rat protiv terorizma
komedija je Demokratija
all for the money.
jedino mi je zanimljivo kako ameri Njemačkoj ne mogu pera odbiti.jesu li oni clanica NATO? A, jesu, jesu li U AFG, jesu? Kako to sada moze?
To oni Nijemci koji naprave skolu za curise u AFG pa curice ne mogu ici jer im ode glava od Afganistanaca????
I naravno u nedostatku odgovora na konkretna pitanja, pucaju se teorije zavjere...rekoh ja kako je lijep svijet kada imas dva nerprijatelja, sve se da objasniti. Pa toliku iskljucivonst jos nisam dozivio, da jednostavno ako si protiv Gadafija, odma si protiv Islama itd.
Sve je interes, svi se kuravju za svoj interes, i svi brane svoj sistem i ubjedjuju kako su najbolji. Sreca pa neki mogu birati a jos veca sreca za neke pa ne moraju birati
Nije od Afganistanaca nego od Talibana.
Sad trči na google pa traži poveznice Pakistan-Talibani-CIA-Brzezinski.
Oni koji su protiv Gadafija nisu islamofobi nego lobotomirana i propagandom zadojena masa koja misli da se granatama i bombama nekon narodu donosi sloboda.
Sutra kad istu sudbinu doživi Iran ili Sirija, lobotomirana masa će opet ubijanje i pljačkanje pravdati tkzv. demokratijama i slobodama. Ali ničija nije do zore...
- Spejs
#2048 Re: LIBIJA
Do sada su imali besplatnu stipendiju od 2500 dolara.irvinx1 wrote:Jos malo pa gotovo. U Engleskoj cujem ima slavlja i na ulicama. Ovo je jos jedan veliki dan za demokratiju.
Od sutra će im babo i mati morati dizati kredit nebi li ih poslao na školovanje.
To ti je jedna od razlika između Gadafijeve "diktature" i modernog uređenog kapitalističkog društva.
-
kOmpir
#2049 Re: LIBIJA
Taman mu može poslati, zemljaci suKatarinaKosaca wrote:Red bi bilo da i ti proslaviš. A i malo nafte da ti Sarkozi pošalje, bar dva rezervoara, zaslužio si, što jest, jest.irvinx1 wrote:Jos malo pa gotovo. U Engleskoj cujem ima slavlja i na ulicama. Ovo je jos jedan veliki dan za demokratiju.
- Spejs
#2050 Re: LIBIJA
http://www.youtube.com/watch?v=kTAHVdAx ... 90927143E8
Živio Gadafi i Velika Socijalistička Narodna Libijska Arapska Džamahirija Libija !
Živio Gadafi i Velika Socijalistička Narodna Libijska Arapska Džamahirija Libija !