LIBIJA

Post Reply
GOLFER

#1601 Re: LIBIJA

Post by GOLFER »

irvinx1 wrote:Francuska i SAD su prijateljske zemlje i borci za oslobodjenje ostatka svijeta od zlih diktatora i pokvarenih rezima. Nema to nikakave veze sa naftom.

Freedom!!!
:-)

zbogom pameti II
GOLFER

#1602 Re: LIBIJA

Post by GOLFER »

karanana wrote:ne znam sta da odgovorim na komentar. mozda: aaaaah, osama, aaaaah muamer.
kad su tukli slobodana po beogradu, dok su on i vojo u goste primali i isli sadamu i muameru niste se bunili.
a sada kada tuku ovu spodobu, sad je problem, iako je on jedan od najvecih diktatora na svijtu, sa najduzim stazom.
ima li izbora u libiji? kojim procentom je muamer bio izabran?

i naravno da muamer ima veliki shtek. medjutim tu se malo zajebo i tu su zapadnjaci profitirali. prodao im je naftu i ostavio tu lovu na racunima u njihovim zemljama. i oni su sada blokirani. dakle zapadnjaci dobise na kraju i naftu i pare.

Moj karanana, a su oni tukli Slobodana ovako, i da su bar ostavili nam normalnu drzavu (hajd da ne gledamo sto su kasnili sa tucom) onda bi sve i imalo smisla...

Meni je samo zao Libije i tog tamo naroda, jer tek sad ce se susresti sa problemima... Gadafi je mala maca za ono sto taj narod ceka...
simpozijum delirijum

#1603 Re: LIBIJA

Post by simpozijum delirijum »

GOLFER wrote:
irvinx1 wrote:Francuska i SAD su prijateljske zemlje i borci za oslobodjenje ostatka svijeta od zlih diktatora i pokvarenih rezima. Nema to nikakave veze sa naftom.

Freedom!!!
:-)

zbogom pameti II
e vala bas :skoljka:
sabah-zorom

#1604 Re: LIBIJA

Post by sabah-zorom »

karanana wrote:ne znam sta da odgovorim na komentar. mozda: aaaaah, osama, aaaaah muamer.
kad su tukli slobodana po beogradu, dok su on i vojo u goste primali i isli sadamu i muameru niste se bunili.
a sada kada tuku ovu spodobu, sad je problem, iako je on jedan od najvecih diktatora na svijtu, sa najduzim stazom.

i naravno da muamer ima veliki shtek. medjutim tu se malo zajebo i tu su zapadnjaci profitirali. prodao im je naftu i ostavio tu lovu na racunima u njihovim zemljama. i oni su sada blokirani. dakle zapadnjaci dobise na kraju i naftu i pare.

kak'e bolan, veze moze imati slobodan sa ovim danas ?? de allaha ti, pokazi mi "veliku libiju" koja se proteze do zapadne obale afrike ?? de allaha ti pokazi mi masovne grobnice onih koji nisu k'o ostali u libiji ?? i nemoj bolan o izborima i procentima - pa nema vece prevare na dunjaluku od takozvanih demokratskih izbora !! kak'a je demokratija bolan, kad imas milione i milione dolara na raspolaganju za kampanju ( a koji su zastekani od neplacenog poreza ) i kandidujes se za prez-a i istovremeno javno objavljujes da ces dati podrsku onome ko ti da'ne $$$$$ ! hajde bolan, obuci maj'cu sa hendriksom i "upucaj" se !! dream about it !! :-)
jefferson

#1605 Re: LIBIJA

Post by jefferson »

sabah-zorom wrote:

Freedom!!!
kak'a bolan freedom ?? opljackali su sopstveni narod raznim bankarsko-oligarhijskim smicalicama i pricom o "american dream-u"- zasnovanom na prici , kao "nesto posebno je ako imas krov nad glavom" -( a zar to nije normala u svakoj zemlji, pa cak i u jadnoj bosni ), ostavili fabrike sa tehnologijom od prije 30 godina (osim onih koje prave oruzje a koje su vlasnistvo istih onih koji su u W.H.) sveli hranu i kvalitet hrane na gori nivo od onoga sto krave jedu u mekinjama, o obrazovanju i pljacki kroz studentske kredite da i ne govorim, nakon kojih je diploma fakulteta dobra samo da s njom ides u afganistan, ili radis u wall-marktu, zdravstveno - nemoj ni pominjati, pa sad udaraju k'o horoz kad mu glavu odrezes pa ga pustis da vilaha okolo, po svemu i svacemu i pricaju o "sirenju demokratije" ! kaka bolan freedom !! prvi pokusaj o primjeni istih sistema "budjenja naroda", koji se podrzava na sva usta na sjeveru afrike, je sprijecen jednostavnim ukidanjem svih telefonskih i internet komunikacija i to po kratkom postupku, a stto se sad zeli i ozakoniti !! pogledaj nove kandidate za prez-a, bolan, zar te nije strah sto postojis ?? a onog iskompleksiranog prcavca, sarkozija, sto mu treba stolac da onoj svojoj dovati "ono dolje", nemoj ni primicati pojmu "freedom" !! on je gori od svih i proslih i buducih diktatora zajedno !! ;-)
Kakav primjer prosvjecenosti i obrazovanja :lol:
jefferson

#1606 Re: LIBIJA

Post by jefferson »

sabah-zorom wrote:

kak'e bolan, veze moze imati slobodan sa ovim danas ?? de allaha ti, pokazi mi "veliku libiju" koja se proteze do zapadne obale afrike ?? de allaha ti pokazi mi masovne grobnice onih koji nisu k'o ostali u libiji ?? i nemoj bolan o izborima i procentima - pa nema vece prevare na dunjaluku od takozvanih demokratskih izbora !! kak'a je demokratija bolan, kad imas milione i milione dolara na raspolaganju za kampanju ( a koji su zastekani od neplacenog poreza ) i kandidujes se za prez-a i istovremeno javno objavljujes da ces dati podrsku onome ko ti da'ne $$$$$ ! hajde bolan, obuci maj'cu sa hendriksom i "upucaj" se !! dream about it !! :-)
Hocemo li otvoriti poll koliko je "cijenjenom" forumasu godina?
samo pitam

#1607 Re: LIBIJA

Post by samo pitam »

irvinx1 wrote:Braca Ameri osvojili jos jednu drzavu. Uskoro slijedi Iran :mrgreen:
mogu samo jaja kroz kitu napuhati Irancima :dance: :dance: :dance:
samo pitam

#1608 Re: LIBIJA

Post by samo pitam »

Freedom!!!
:lol: :lol:
na čemu li si ti?? :-)

izgleda nisu braća ameri džaba ginuli u afganistanskim planinama...mak u prahu pojeftinio :lol:
sabah-zorom

#1609 Re: LIBIJA

Post by sabah-zorom »

jefferson wrote:
sabah-zorom wrote:

Freedom!!!
kak'a bolan freedom ?? opljackali su sopstveni narod raznim bankarsko-oligarhijskim smicalicama i pricom o "american dream-u"- zasnovanom na prici , kao "nesto posebno je ako imas krov nad glavom" -( a zar to nije normala u svakoj zemlji, pa cak i u jadnoj bosni ), ostavili fabrike sa tehnologijom od prije 30 godina (osim onih koje prave oruzje a koje su vlasnistvo istih onih koji su u W.H.) sveli hranu i kvalitet hrane na gori nivo od onoga sto krave jedu u mekinjama, o obrazovanju i pljacki kroz studentske kredite da i ne govorim, nakon kojih je diploma fakulteta dobra samo da s njom ides u afganistan, ili radis u wall-marktu, zdravstveno - nemoj ni pominjati, pa sad udaraju k'o horoz kad mu glavu odrezes pa ga pustis da vilaha okolo, po svemu i svacemu i pricaju o "sirenju demokratije" ! kaka bolan freedom !! prvi pokusaj o primjeni istih sistema "budjenja naroda", koji se podrzava na sva usta na sjeveru afrike, je sprijecen jednostavnim ukidanjem svih telefonskih i internet komunikacija i to po kratkom postupku, a stto se sad zeli i ozakoniti !! pogledaj nove kandidate za prez-a, bolan, zar te nije strah sto postojis ?? a onog iskompleksiranog prcavca, sarkozija, sto mu treba stolac da onoj svojoj dovati "ono dolje", nemoj ni primicati pojmu "freedom" !! on je gori od svih i proslih i buducih diktatora zajedno !! ;-)
Kakav primjer prosvjecenosti i obrazovanja :lol:

bolje da si napisao " fala cetnicima sto mi babu najurise - danas imam komjuter umjesto kaljavih opanaka ".. :lol: :lol:
sabah-zorom

#1610 Re: LIBIJA

Post by sabah-zorom »

jefferson wrote:
sabah-zorom wrote:

Hocemo li otvoriti poll koliko je "cijenjenom" forumasu godina?

pitaj mamu, ona zna .. ;-)
jefferson

#1611 Re: LIBIJA

Post by jefferson »

bolje da si napisao " fala cetnicima sto mi babu najurise - danas imam komjuter umjesto kaljavih opanaka
A i ti si jedan od ovih internet ratnika. Blago tebi. Sto bi se reklo, da mi je tvo mozak 10min da se malo odmorim!
sanaman

#1612 Re: LIBIJA

Post by sanaman »

Opet ja, gdje lova :D Gdje 60 milijardi?

Malo digresije, cini mi se da ima tema ili rasprava o odluci preimjera Vlade FBiH o njegovom bratu...pa mediji i raja uzjahala, nemoguce, nepotizam, vaki-naki, nije demokratski, nije moralno...a ovjde lola DRZAVU i 60 milijardi daje u naslijedje i to vama OK?

Jer prosjecni Libijac treba biti zadovoljan sto ima struju, vodu placenu, skolovanje...a sto Gadafi svoje skoluje vani (jedan sin malo u Zenevi, drugi u Minhenu, treci probao fudal u Italiji) i sto ce njemu 60 milijardi, valjda da moze struju platiti.

Ovdje je izgleda bitno samo biti protiv USA i zapada, ono pausalno po opredjeljenu :D

P.S Pogledajte koje kompanije su dobile da crpe naftu u Iraku, ustvari bolje ne, bicete razocarani.
irvinx1

#1613 Re: LIBIJA

Post by irvinx1 »

CungaLunga wrote:

Freedom!!!
:thumbup:

Predlazem da se odmah poslje oslobodjenja Tripolija, pocne graditi kopija Kipa Slobode iz New Yorka kao akt zahvalnosti prema ovim prijateljskim zemljama...Ipak, Kip Slobode su Francuzi napravili (u dijelovima) a Amerikanci sastavili :D
Francuze treba posebno pohvaliti za odbranu Libijskog naroda od Libijskog naroda, usudili su se opet da ratuju u Sjevernoj Africi, nakon batina dobijenih od Alziraca :)
:thumbup:
Ti, ja, i jos nekolicina sa ove teme, jedini uocavamo sustinu libijskoga problema.
irvinx1

#1614 Re: LIBIJA

Post by irvinx1 »

samo pitam wrote:

Freedom!!!

izgleda nisu braća ameri džaba ginuli u afganistanskim planinama...mak u prahu pojeftinio :lol:
Braca Ameri ce i dalje siriti slobode i demokratiju po svijetu. To je nezaustavljivi proces koji polako osvaja planetu, a priblizava se i konzervativnim, ugnjetavackim, barbarskim drzavama poput Irana...

And the truth shall set you free. 8-)
fidoremilienko

#1615 Re: LIBIJA

Post by fidoremilienko »

Što se ovaj naložio. Idi ba umij se malo :D
irvinx1

#1616 Re: LIBIJA

Post by irvinx1 »

fidoremilienko wrote:Što se ovaj naložio. Idi ba umij se malo :D
Bosnolog

#1617 Re: LIBIJA

Post by Bosnolog »

irvinx1 wrote:Braca Ameri osvojili jos jednu drzavu. Uskoro slijedi Iran :mrgreen:
Ode proruskosrpski Gadafi i njegov diktatorski rezim,..... :mrgreen:

Mrski hAmeri i libijski narod kojem je dosta diktatorske tiranije dodose glave jos jednom diktatorskom rezimu,.Gadafi kao i svi diktatorsko kraljevsko smece petroarapskomuslimanskog Svijeta je moglo demokratizirati svoje zemlje bez ratova i krvi,jednostavnom odlukom demoktatizacije svojih zemlja uvodenjem visestranacja s pravom glasa i tako dozvoliti da njihov narod bira one kome ce dati povjerenje i vlast, tako bi odlucivali ko ce da vlada i vodi njihove zemlje i tako stiteci interese tih istih gradana i zemalja.Medutim visedecenijskim bolesnim dikatorima i kraljevskom smecu je draza vlast od sudbine tih istih naroda i zemalja koje drze u demokratgskom mraku diktatire i kraljevske tiranije,dok isti taj narod smatraju vlastitim robljem a politicke neistomisljenike proganjaju i ubijaju a hiljade takvih je moralo napustiti vlastitu zemlju,..... ;-)

Bolja je i americka demokratija nego diktatursko kraljevsko robovanje i izdaja svih tih drzava od istih tih diktatorsko pljackarskih rezima cija plemensko rodbinska loza vlada generacijama i nacionalno blago su privatizirali a novac od prodanog drze na privatnijm racunima u zemljama za koje rade,obrcu i ubiru licni profit od cega najvise imaju koristi zemlje u cijim banakama drze opljackani novac.

Nadam se da ce Turska napraviti Taurskoarapsku Uniju zemalja sa zajednickom valutom i parlamentom po uziru na EU i saveznickim vojnim savezom po uzoru na NATO u bliskom savezu sa Amerikom i Evropom u odbrani tog prostora i interesa od nadolazece kinesko-rusko-indijskog saveznistva koje se stvara protiv americko-evropskih ali i arapskomuslimanskih interesa ukoliko se svrstaju uz kinesko-ruske krimomafijaske nedemokratske anticivilizacijske rezime.
Last edited by Bosnolog on 21/08/2011 19:40, edited 1 time in total.
GOLFER

#1618 Re: LIBIJA

Post by GOLFER »

Al trolas temu beze...
Vidis ba frajer lozionicar :-D zamalo sam nasjeo... al frajer nas lozi :-) svaka cast :lol:
Last edited by GOLFER on 21/08/2011 19:33, edited 1 time in total.
fidoremilienko

#1619 Re: LIBIJA

Post by fidoremilienko »

GOLFER wrote:
Vidis ba frajer lozionicar :-D zamalo sam nasjeo... al frajer nas lozi :-) svaka cast :lol:
:wink:
simpozijum delirijum

#1620 Re: LIBIJA

irvinx1 wrote:
samo pitam wrote:

Freedom!!!

Braca Ameri ce i dalje siriti slobode i demokratiju po svijetu. To je nezaustavljivi proces koji polako osvaja planetu, a priblizava se i konzervativnim, ugnjetavackim, barbarskim drzavama poput Irana...

And the truth shall set you free. 8-)
:lol:
fidoremilienko

#1621 Re: LIBIJA

Post by fidoremilienko »

Samo da dodam, volio bih da Pukovnik oslobodi državu, a ove izdajice protjera u SAD! :D
irvinx1

#1622 Re: LIBIJA

Post by irvinx1 »

Bosnolog wrote:
Ode proruskosrpski Gadafi i njegov diktatorski rezim,..... :mrgreen:

Mrski hAmeri i libijski narod kojem je dosta diktatorske tiranije dodose glave jos jednom diktatorskom rezimu,.Gadafi kao i svi diktatorsko kraljevsko smece petroarapskomuslimanskog Svijeta je moglo demokratizirati svoje zemlje bez ratova i krvi,jednostavnom odlukom demoktatizacije svojih zemlja uvodenjem visestranacja s pravom glasa i tako dozvoliti da njihov narod bira one kojima ce dati povjerenje i vlast i tako odluce ko ce da vlada i vodi njihove zemlje stiteci interese tih istih gradana i zemlja.Medutim visedecenijskim bolesnim dikatorima i kraljevskim smecem je draza vlast od sudbine tih istih naroda i zemalja,dok isti taj narod smatraju vlastitim robljem a politicke neistomisljenike proganjaju i ubijaju,.....Bolja je i americka demokratija nego diktatursko krljaevsko robovanje i izdaja svih tih drzava od istih tih diktatorsko pljackarskih rezima cija plemensko rodbinska loza vlada generacijama i nacionalno blago su privatizirali a novac od prodanog drze na privatnijm racunima u zemljama za koje rade,obrcu i ubiru licni profit od cega najvise imaju koristi zemlje u cijim banakama drze opljackani novac.

Nadam se da ce Turska napraviti Taurskoarapsku Uniju zemalja sa zajednickom valutom i parlamentom po uziru na EU i saveznickim vojnim savezom po uzoru na NATO u bliskom savezu sa Amerikom i Evropom u odbrani tog prostora i interesa od nadolazece kinesko-rusko-indijskog saveznistva koje se stvara protiv americko-evropskih ali i arapskomuslimanskih interesa ako se svrstaju uz kinesko-ruske krimomafijaske nedemokratske anticivilizacijske rezime.
:thumbup: Kao i obicno, nisi me iznevjerio. Vrlo suptilno profiliranje problema, sveobuhvatno i krajnje suvislo. Narocito ovaj zadnji dio.
simpozijum delirijum

#1623 Re: LIBIJA

evo na USA Yahoo , pobunjenici ili sta li su vec , napali vojnu bazu u Tripoliju , NATO avijacija ne moze da pruzi masovnu podrsku jer su ulicne borbe
http://news.yahoo.com/libyan-rebels-cap ... 06451.html
u haosu dezinformacija , izgleda da su takozvani "pobunjenici " izvrsili pomorski desant na Tripoli
to znaci ?
da su se NATO trupe direktno ukljucile u kopnene borbe , jer pomorski desant je jedna od najkomplikovanijih vojnih operacija koja zahtijeva veliku logistiku i tehnicku podrsku i specijalna plovila a to 'pobunjenici" nemaju
mozemo ocekivati da Francuzi i Britanci uskoro objave koliko imaju gubitaka medju svojom pomorsko-desantnom pjesadijom
navodno Gadafi pobjegao u Venecuelu
vise se ne zna sta je laz a sta istina :roll:
Bosnolog

#1624 Re: LIBIJA

Post by Bosnolog »

irvinx1 wrote:
:thumbup: Kao i obicno, nisi me iznevjerio. Vrlo suptilno profiliranje problema, sveobuhvatno i krajnje suvislo. Narocito ovaj zadnji dio.
Nismo mi na istoj stranici interesa ovdje se radi o Rusko-kineskim naspram,americko-evropsko-tursko arapskomuslimanskm interesima i rezimima.Gadafi je dio Rusko-kineskih i zato ce i treba da bude povaljen i porazen,. ;-)

Ovaj izvjestaj Ruske RT (Russia Today- odnosno Rusija danas))televizije govori dovoljno u prilog placa i panike zbog nadolazeceg pada propuskog diktatorskog Gadafijevog rezima :mrgreen:
simpozijum delirijum

#1625 Re: LIBIJA

Bosnolog wrote:
irvinx1 wrote:
Nismo mi na istoj stranici interesa ovdje se radi o Rusko-kineskim naspram,americko-evropsko-tursko arapskomuslimanskm interesima i rezimima.Gadafi je dio Rusko-kineskih i zato ce i treba da bude povaljen i porazen,. ;-)

Ovaj izvjestaj Ruske RT (Russia Today- odnosno Rusija danas))televizije govori dovoljno u prilog placa i panike zbog nadolazeceg pada propuskog diktatorskog Gadafijevog rezima :mrgreen:
:lol: nemam sta drugo reci :lol:
Post Reply