Hodidid wrote:
Posla ce biti za nase firme u Libiji i nakon pada Gadafija. Cak sta vise bas zbog tog dizanja ruke u VS mozemo racunati i na bonus poslove. To da je Gadafi bolji 100 puta od onog sto ceka Libijce je u sferi tvog nagadjanja, spekulacija pa da kazemo mozda i pustih zelja.
Kazes i sam da je dodjeljivao posao racunajuci na sirenje svog politickog uticaja u siromasnim zemljama. jedna od tih zemalja smo i mi. Zatim izlazis s tezom da su te iste zemlje profitirale koliko toliko tim Gadafijevim pokroviteljstvom. Kako je to konkretno Bosna i Hercegovina profitirala?
Ako moram birati izmedju toga da Bosnu i Hercegovinu politicki i financijski poklopi Gadafijev ili onomad Sadamov rezim ili zapad, ja biram zapad.
@To da je Gadafi bolji 100 puta od onog sto ceka Libijce je u sferi tvog nagadjanja - Pa i nije baš u
sferi nagadjanja vec na osnovu prijašnjih iskustava - Irak dobar pokazatelj osim ostalih (Nigerija ... itd) - zemlja lezi na nafti ljudi zive ko prosjecna siromasna zemlja treceg svijeta
@Kako je to konkretno Bosna i Hercegovina profitirala? - Jel ovo retoričko ili šaljivo pitanje ? Mislim valjda ti je
poznato da su jedine firme koje znaju nesto uradit Energoinvest Hidrogradnja i tog tipa firme
koje na svjetskom trzistu nemogu uopste biti konkurentne zapadnim firmama kad se poslovi dodjeljuju
bez problema radili u Libiji i zemljama tog tipa - Pa Mims dole otvorio firmu za Preradu sokova i za hranu
Pa onaj iz Živinica ili Gračanice nemogu mu se imena sjetit - otvorio firmu tamo pa ........
Svako ko je htjeo neki posao otvoriti ili pokrenuti u Libiji imao je otvoren put i poticaj od Libije
Mozda je pitanje trebalo biti Koliko je Bosna i Hercegovina konkretno iskoristila tu Šansu
I koliko se to nasih firmi probilo na zapadno trziste
@Ako moram birati izmedju.... - na osnovu cega mislis da nemoramo birati kome cemo se politicki
prikloniti- 'smo velesila?
@....Gadafijev ili onomad Sadamov rezim ili zapad, ja biram zapad - Dobro - stvar izbora ja bih ove druge izabrao
Samo da znas Sadam i Gadafi i Chavez nisu cvjecke
(puno gledas SAMO zapadne medije) - al daleko da su monstrumi ili sta ti ja znam kako ih
je zapad ocrtao - sasvim normalni ljudi koji su kad su ameri dosli i rekli "hej vi imate naftu
To cemo mi preuzeti a tebi cu neku sicu od toga davat ..." Rekli " Haj Ba Razguli"
ISto bi i ti rekao meni kad bi ti ja dosao u tvoju kucu i poceo ti govoriti kako ces rasporedjivat kucni budjet
a najveci dio budjeta sebi uzimao i kad bi se komsije pocele raspitivati ko sam ja i zasto to radim
Ja im prospem pricu da to tako mora biti jer si ti malo Čvaknut u glavu pa bi Pa te ja moram pazit
(a ti prav zdrav)