A taj Zapad koji se voli dičiti moralnim vrijednostima sve to gleda i zdušno navija a bogami i svesrdno pomaže iako nam u filmovima a bogami i u dokumentarcima po istinitim događajima pokazuju kako neće da gađaju kuću u kojoj se nalazi Bin Laden jer u njoj ima žena i djece nego šalju specijalce da to riješe.
Ja uopšte nemam te neke religijske veze, ako ikog mrzim to je KSA I UAE i smatram ih onim najgorim društvenim talogom iako smo kao pripadnici iste religije. Bliži mi je milijardu puta neki pobožni kršćanin nego to smeće sa arabijskog poluotoka.
Ali situacija sa Palestincima je totalno drugačija, oni su već više od pola vijeka ugnjetavani od strane svih, pa i muslimana iz okolnih zemalja. Njih su braća muslimani najviše zavalila huškajući ih da idu na maksimalističke zahtjeve umjesto da prihvate razumno rješenje.
Meni nisu jasni Jevreji nikako i pali su mi u očima maksimalno. Od naroda koji je preživio najveće zlo u novijoj historiji su postali narod koji čini najveće zlo u kratkom vremenu. Još tužnije, radi se o veoma pametnom i pismenom narodu tako da se ne može reći da nisu svjesni šta rade.
Nije mi jasan ni zapad koji gazi sve vrijednosti koje su ga krasile i od nekadašnjeg lidera u dobru danas su postali propagatori zla. Od uništavanja vrijednosti porodice, neravnopravnosti u raspodjeli bogatstva, licemjerja u politici koje je prešlo svaku mjeru pa do oživljavanja duhova Nacizma kao ideologije koja je prihvatljiva. Fuj.
O Rusiji, Iranu, Indiji, Kini i sličnim zemljama ne treba trošiti riječi, oni su još gori. Helem, No country for normal man