KINA

Post Reply
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#451 Re: KINA

Post by japin_mutapi »

ovaj nije ni skontao ad homeini fazon
:lol:
mirsek

#452 Re: KINA

Post by mirsek »

japin_mutapi wrote:ovaj nije ni skontao ad homeini fazon
:lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-)
Kako si ti uman.. :D
Co0l

#453 Re: KINA

Post by Co0l »

mirsek wrote:
Co0l wrote:Sto bi svojevremno rek'o jedan od asadista-ovaj poceo sa ad homeini napadima :-D
Bas sam vas napao.
Uzasne su uvrede tu pale.
Jesil se to prepoznao negdje ili tvrdis da sam tebe bas licno prozvao ili slucajno uvrijedio?
A ja, napisao sam vjerovatno. :thumbup: :bih:
Da si toliko pismen koliko pokusavas da se predstavis,procitao bi neki od postova forumasa na koje se tvoje insinuacije odnose pa bi mozda i skontao da si porofulao 'cijeli fudbal'.A mozda si i procitao,al' ti razumijevanje procitanog bas i ne ide.
mirsek

#454 Re: KINA

Post by mirsek »

Co0l wrote:
mirsek wrote:
Co0l wrote:Sto bi svojevremno rek'o jedan od asadista-ovaj poceo sa ad homeini napadima :-D
Bas sam vas napao.
Uzasne su uvrede tu pale.
Jesil se to prepoznao negdje ili tvrdis da sam tebe bas licno prozvao ili slucajno uvrijedio?
A ja, napisao sam vjerovatno. :thumbup: :bih:
Da si toliko pismen koliko pokusavas da se predstavis,procitao bi neki od postova forumasa na koje se tvoje insinuacije odnose pa bi mozda i skontao da si porofulao 'cijeli fudbal'.A mozda si i procitao,al' ti razumijevanje procitanog bas i ne ide.
Bas cu da vas sve citam, žuti.
Ovdje sam da kritikujem vase licemjerje, naopaku logiku, namjernu pristrasnost ili antagonizam koje citaju mnogi ljudi.
Na igre rijeci se ne kacim.
Uhvatim poneki post od vas laznih istinoljubaca i zastitnika obespravljenih muslimana jer su svi na istoj ne/logici i prokomentarisem ih.
Co0l

#455 Re: KINA

Post by Co0l »

mirsek wrote: Bas cu da vas sve citam, žuti.
Ovdje sam da kritikujem vase licemjerje, naopaku logiku, namjernu pristrasnost ili antagonizam koje citaju mnogi ljudi.
Na igre rijeci se ne kacim.
Uhvatim poneki post od vas laznih istinoljubaca i zastitnika obespravljenih muslimana jer su svi na istoj ne/logici i prokomentarisem ih.
To sam i mislio,'kritikujes' a nemas pojma sta ko pise.
Gojeni H

#456 Re: KINA

Post by Gojeni H »

mirsek wrote: Kad bi od vas, simpatizera cionisticko vehabijskih ljudozdera bar nekad cuo zelju i nadu da se muslimani ne ubijaju medjusobno bio bih presretan.
Ali nema tu zelje za kompromisom.
Ja ne bih volio da se to desava u Kini ali ne bjezim od osudjivanja tog cina.
Vi za razliku od mene, podrzavate ove sto urlaju , vriste, izdaju fetve protiv drugih muslimana i to selektivno, po potrebama onih vladara kojih ih sponzoriraju dok im izrahell na dohvat ruke decenijama tlaci i ubija bracu muslimane a oni sute ko bubice bez ijednog ispaljenog metka na cioniste.
Neka, Bog sve zna.
Ako i vjerujete iskreno u Njega.
>Doduse, vjerovatno 90% vas simpatizera ljudozdera ima najvise srednju skolu i sve sto znaju i poimaju naucili su na predavanjima u dzamijama od isto tako neobrazovanih hodza i ponosno to prenosite dalje bez i trunke racija i kriticke misli.
Mirso, ja imam zanat. Pika li se to?
Nije ti ovo fer. Ja znam da je najlakse po Bushovom principu "ili si s nama ili protiv nas" ali zivot i ljudi nisu takvi.
Pogotovo ti nije fer za hodze. I hodze su ljudi. Neki su u vrijeme komunizma bili ponizni misevi, ali su pojedini bogami od najzasluznijih za ocuvanje islama na bosanskim prostorima.
I sta to oni govore? Bogami, moj hodza fino, mlado i obrazovano momce. Govori o konkretnim problemima: droga medju mladima, kladionice, zavist, duznost pomaganja onima koji su stradali od skorasnjih poplava, itd. Dakle, konkretni problemi koji se ticu obicnog bosanskog covjeka.

Ali, tema je Kina. Neki ljudi, ukljucujuci moju malenkost, su iznijeli informacije ali i misljenja o Kini. Ti postavi svoje informacije i misljenja, demantuj, potvrdi ... i mirna Bosna.
Havatar

#457 Re: KINA

Post by Havatar »

Zalili se kako niko ne komentarise na temi Kina i kako nema zainteresovanih a sada kada se to promijenilo sad opet nezadovoljni :mrgreen:
mirsek

#458 Re: KINA

Post by mirsek »

Gojeni H wrote:
mirsek wrote: Kad bi od vas, simpatizera cionisticko vehabijskih ljudozdera bar nekad cuo zelju i nadu da se muslimani ne ubijaju medjusobno bio bih presretan.
Ali nema tu zelje za kompromisom.
Ja ne bih volio da se to desava u Kini ali ne bjezim od osudjivanja tog cina.
Vi za razliku od mene, podrzavate ove sto urlaju , vriste, izdaju fetve protiv drugih muslimana i to selektivno, po potrebama onih vladara kojih ih sponzoriraju dok im izrahell na dohvat ruke decenijama tlaci i ubija bracu muslimane a oni sute ko bubice bez ijednog ispaljenog metka na cioniste.
Neka, Bog sve zna.
Ako i vjerujete iskreno u Njega.
>Doduse, vjerovatno 90% vas simpatizera ljudozdera ima najvise srednju skolu i sve sto znaju i poimaju naucili su na predavanjima u dzamijama od isto tako neobrazovanih hodza i ponosno to prenosite dalje bez i trunke racija i kriticke misli.
Mirso, ja imam zanat. Pika li se to?
Nije ti ovo fer. Ja znam da je najlakse po Bushovom principu "ili si s nama ili protiv nas" ali zivot i ljudi nisu takvi.
Pogotovo ti nije fer za hodze. I hodze su ljudi. Neki su u vrijeme komunizma bili ponizni misevi, ali su pojedini bogami od najzasluznijih za ocuvanje islama na bosanskim prostorima.
I sta to oni govore? Bogami, moj hodza fino, mlado i obrazovano momce. Govori o konkretnim problemima: droga medju mladima, kladionice, zavist, duznost pomaganja onima koji su stradali od skorasnjih poplava, itd. Dakle, konkretni problemi koji se ticu obicnog bosanskog covjeka.

Ali, tema je Kina. Neki ljudi, ukljucujuci moju malenkost, su iznijeli informacije ali i misljenja o Kini. Ti postavi svoje informacije i misljenja, demantuj, potvrdi ... i mirna Bosna.
Dobro, ako sam nekog uvrijedio izvinjavam se.
I nisam mislio na sve hodze ali sam slusao predavanja nekih hodza i to su takvi debilizmi da bi me bilo stid prenositi sta su oni pricali i poremecenu logiku kako su uzrocno-posljedicno povezivali stvari.
E kad te hodze to prenose nekome ko je zavrsio samo osnovnu i jos je labilna licnost tu se moze stvoriti izuzetno opasan i nesaglediv problem.
Challenger__

#459 Re: KINA

Post by Challenger__ »

Co0l

#460 Re: KINA

Post by Co0l »

‘Vijetnam sigurno ulazi u rat s Kinom. Sve azijske zemlje oduševljeno će ih podržati!’

Dolazak najviše rangiranog američkog generala u Vijetnam najavio je veliki zajednički sukob s Kinom koja je počela agresivno uzurpirati tuđe teritorije

http://www.jutarnji.hr/-vijetnam-sigurn ... -/1214282/
Co0l

#461 Re: KINA

Post by Co0l »

Dupli
romeomoraprezivjeti

#462 Re: KINA

Post by romeomoraprezivjeti »

Sranje moguce,al' ne uskoro.:-)
mirsek

#463 Re: KINA

Post by mirsek »

romeomoraprezivjeti wrote:Sranje moguce,al' ne uskoro.:-)
Ipak kineza ima 14 puta vise a i blizu su.
Nije to daleka amerika.
Bas me zanima koliko ce se strana tj. blokova formirati u aziji.
2 ?
3 ?
vise od toga ?
Co0l

#464 Re: KINA

Post by Co0l »

Vjerovatno se nece nikad desiti da Kina i Juzna Koreja budu blize jedni drugima nego Juzna Koreja i Japan,kao ni obratno,da Sjeverna Koreja i Japan budu veci saveznici nego Kina i Sjeverna Koreja.Vise to lici na neke dnevnopoliticke razmirice i potkusurivanja.
Sto se tice Vijetnama,jest da vise nije '79.-ta ali lud je to narod,nakon sto su dokazali Amerima da sa njima nema zajebancije isto su dokazali i Kinezima koji se nisu dobro proveli u sukobu sa njima koji im ne ide na cast,koliko god da ih je bilo vise.Nije džaba Ho Si Min rekao: "Vi ćete ubiti 10 naših ljudi, a mi ćemo ubiti jednog vašeg čovjeka, ali na kraju vi ćete biti ti koji će se umoriti."

Ipak,ne vjerujem da ce do nekog oruzanog sukoba doci ali nikad se ne zna.Do prije nekoliko mjeseci isto bih rekao i za Ruse i Ukrajince pa vidi djavla :|
detroit-mercy

#465 Re: KINA

Post by detroit-mercy »

Co0l wrote:‘Vijetnam sigurno ulazi u rat s Kinom. Sve azijske zemlje oduševljeno će ih podržati!’

Dolazak najviše rangiranog američkog generala u Vijetnam najavio je veliki zajednički sukob s Kinom koja je počela agresivno uzurpirati tuđe teritorije

http://www.jutarnji.hr/-vijetnam-sigurn ... -/1214282/
Ponekad otvorim jutarnji i prosisam kroz naslove, u biti svodi se na : gole guzie na Zrcu, Severina, pa Ispovijesti, onda pilot malezijskog aviona posla SMS poruku 4 mjeseca nakon nestanka, onda ide opet gole guzice na Zrcu, pa Severina, malo vijesti iz svijeta koje vjerovatno kopiraju sa najjadnije zute stampe i dr. Jako relevantan izvor za raspravu :skoljka: .
Kad bi samo za trenutak imao predstavu o isprepletanosti US i kineske ekonomije ne bi postavljao takve gluposti :skoljka: ali hajde bitno je da se raspravlja.
Co0l

#466 Re: KINA

Post by Co0l »

Cijeli svijet je isprepleten ekonomskim odnosima,da se samo to gleda nikad rata ne bi bilo.Uostalom,procitaj moj komentar na vijest pa ce svidjeti da ne mislim da ce biti nekog sukoba u blizoj buducnosti.Ali,Ameri ipak gledaju malo dalje od sadasnjosti i stvaraju potencijalna zarista jer nikad se ne zna kad ce im zatrebat da ih aktiviraju.
amoninan

#467 Re: KINA

Post by amoninan »

The Illusion of Chinese Weakness

The rise of China is perhaps the defining event of our epoch. Although predictions of the future are notoriously unreliable, such a monumental shift in the global order, which is currently being witnessed from one characterized by expansive Western domination, should not be underestimated and could well prove to be comparable in magnitude with the sack of Rome. Rigorous, logical and evidential analysis of China's development and influence on world affairs is therefore of paramount importance.

...

http://nationalinterest.org/feature/the ... ness-11167
veliki_vezir

#468 Re: KINA

Post by veliki_vezir »

Pod vodstvom Komunističke Partije,fiskalni prihodi Kine su u augustu 149 milijardi dolara.

Fiskalni prihodi Kine u augustu su iznosili 910,9 milijardi juana, odnosno 149,33 milijardi dolara, što je rast od 6,1 posto u odnosu na isti period prošle godine, saopštilo je Ministarstvo finansija.

http://www.klix.ba/biznis/privreda/fisk ... /140916002
Challenger__

#469 Re: KINA

Post by Challenger__ »

veliki_vezir wrote:Pod vodstvom Komunističke Partije,fiskalni prihodi Kine su u augustu 149 milijardi dolara.

Fiskalni prihodi Kine u augustu su iznosili 910,9 milijardi juana, odnosno 149,33 milijardi dolara, što je rast od 6,1 posto u odnosu na isti period prošle godine, saopštilo je Ministarstvo finansija.

http://www.klix.ba/biznis/privreda/fisk ... /140916002

A šta reći, nego - :thumbup: :thumbup:
amoninan

#470 Re: KINA

Post by amoninan »

KP, li KKP? Kontam kad bi Mao ustao iz groba da bi ih sve dao streljat :D
amoninan

#471 Re: KINA

Post by amoninan »

Chinese Company Poly Technologies unveils a Rocket Assisted Torpedo

http://www.navyrecognition.com/index.ph ... ew&id=2003
Grover

#472 Re: KINA

Post by Grover »

Počinje revolucija!

Image

Prosvjedi u Hong Kongu, najveći građanski neposluh u posljednjih 25 godina, odnosno od krvavog gušenja nemira na trgu Tiananmen u Pekingu, nastavljaju se i početkom tjedna, nakon što su se deseci tisuća ljudi oglušili na poziv da se maknu s ulica i pođu svojim domovima.

Demonstracije su se razbuktale nakon što je policija u nedjelju i noći na ponedjeljak pokušala otjerati gomilu pendrecima i suzavcem. Interventna policija kasnije se povukla.

Prosvjednici, uglavnom studenti i građani okupljeni u grupu Occupy Central traže političku slobodu, kao što je 1997. godine prilikom primopredaje teritorija Pekingu od Velike Britanije bilo i obećano i nemaju se namjeru maknuti s ulice dok im zahtjevi ne budu ispunjeni. Na izborima 2017. godine žele slobodno birati kandidate koji nisu nužno prošli verifikaciju komunističke vrhuške u Pekingu, a prosvjednike je poduprla i Velika Britanija kazavši kako ljudi imaju pravo na prosvjede i pozvala ih da to čine u okviru zakona. Na taj poziv reagirala je i Amerika, pozivajući lokalne vlasti u Hong Kongu da budu suzdržane.

Prosvjednici su za srijedu najavili veliku kampanju masovnog građanskog neposluha, tražeći, među ostalim, i ostavku CY Leunga, veoma nepopularnog upravitelja Hong Konga, odnosno pekinškog povjerenika za Hong Kong.

Pokret nazvan 'revolucija kišobrana', zbog česte upotrebe kišobrana u borbi protiv suzavca, naišao je na odobravanje širom svijeta.

Podsjetimo, u nedjelju su prosvjednici, među ostalim, okupirali kompleks gradske uprave, ali i bitne prometnice, primjerice onu koja vodi do zaljeva Mong Kok. Oko 1000 ljudi odolijevalo je policiji i u inače vrlo užurbanoj šoping-četvrti Causeway Bay. U blokadi je bilo ili je, pak, preusmjereno oko 200 autobusnih linija, a bili su zatvoreni i neki od izlaza iz podzemne željeznice. Uz to, u nedjelju je policija privela 78 osoba, a u subotu njih oko 70, dok je 41 osoba, uključujući i policajce, završila u bolnici. Unatoč smirivanju situacije, grad je i jučer bio djelomice u blokadi. Dio škola i banaka opet nije radio, a bilo je i problema u javnom prijevozu.

Situaciju su dodatno potpirile glasine o potencijalnoj intervenciji kineske vojske, što su gradske vlasti negirale.

- Nadam se da će stanovnici ostati mirni. Nemojte da vas glasine zavaraju. Policija će i dalje težiti održavanju socijalnog mira, osiguranju normalnog protoka prometa i javne sigurnosti - poručio je u nedjelju upravitelj CY Leung.

Chan Kin-man, jedan od vođa Occupy Centrala, rekao je da će se prosvjedi nastaviti tako dugo dok ne bude rizika od eskalacije sile.
http://www.jutarnji.hr/video--foto--bor ... a/1223867/
Co0l

#473 Re: KINA

Post by Co0l »

Kome smeta evropska Kina?
insomnia78

#474 Re: KINA

Post by insomnia78 »

Azijatima :D

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
insomnia78

#475 Re: KINA