KINA

Post Reply
Gojeni H

#426 Re: KINA

Post by Gojeni H »

Vrati im istom mjerom, terorista si. Izvrsi samo-spaljivanje u znak protesta, CIA-in si imperijalisticki agent, protestiraj - pogaze te tenkovi. Kakav bastion pravde i dobrote. :-)

Image

Image
mirsek

#427 Re: KINA

Post by mirsek »

Srbalji nesto nisu uspjeli da koloniziraju kosovo.
Kad su poceli da primjenjuju silu to je vec druga prica i to je zlocin.
Zavisi da li kinezi rade protivzakonito i silom provode naseljavanje.
Ako ne rade, jbg. neka se ujguri mnoze ili neka zive razrijedjeni.
Meni je to ok dok im ne ugrozavas osnovna prava kao sto je pravo na vjeroispovjest i prakticiranje vjere.
Drzava ima problem i trazi nacin da ga kontrolise ili rijesi.A veci dio tog problema je uvezen.
Opet ponavljam, nadam se da ova vijesti nije tacna i da ce Kina pametno da odigra ovu stvar sa ujgurima.
detroit-mercy

#428 Re: KINA

Post by detroit-mercy »

Challenger__ wrote:
detroit-mercy wrote:Ja :mrgreen: tako sto naseljavaju etnicke kineze tamo u podrucja Tibeta ili provincije naseljene muslimanima :mrgreen: . Naucili od Rusa :mrgreen: kako se to radi :skoljka: .
Tipujem da zagovaraš američki model: pobiti, a što preživi u rezervate.

Nema govora, nisu svi varvari.
Gulag me je nekako drazi :mrgreen:. A ono sto prezivi raseli po bespucima a naseli sebi vjerne :mrgreen: .
mirsek

#429 Re: KINA

Post by mirsek »

Gojeni H wrote:Vrati im istom mjerom, terorista si. Izvrsi samo-spaljivanje u znak protesta, CIA-in si imperijalisticki agent, protestiraj - pogaze te tenkovi. Kakav bastion pravde i dobrote. :-)

Image

Image
U americi to obavlja NSA, samo su tamo svi osumnjiceni teroristi koji udaraju na njihove vrijednosti i tekovine demokratije i slobode.
detroit-mercy

#430 Re: KINA

Post by detroit-mercy »

mirsek wrote:Srbalji nesto nisu uspjeli da koloniziraju kosovo.
Kad su poceli da primjenjuju silu to je vec druga prica i to je zlocin.
Zavisi da li kinezi rade protivzakonito i silom provode naseljavanje.
Ako ne rade, jbg. neka se ujguri mnoze ili neka zive razrijedjeni.
Meni je to ok dok im ne ugrozavas osnovna prava kao sto je pravo na vjeroispovjest i prakticiranje vjere.
Drzava ima problem i trazi nacin da ga kontrolise ili rijesi.A veci dio tog problema je uvezen.
Opet ponavljam, nadam se da ova vijesti nije tacna i da ce Kina pametno da odigra ovu stvar sa ujgurima.
Je li se nadas ili znas :mrgreen:.
Citaj malo, citaj kako se Kina ponasa prema svojim manjinama :mrgreen: .
detroit-mercy

#431 Re: KINA

Post by detroit-mercy »

mirsek wrote:
Gojeni H wrote:Vrati im istom mjerom, terorista si. Izvrsi samo-spaljivanje u znak protesta, CIA-in si imperijalisticki agent, protestiraj - pogaze te tenkovi. Kakav bastion pravde i dobrote. :-)

Image

Image
U americi to obavlja NSA, samo su tamo svi osumnjiceni teroristi koji udaraju na njihove vrijednosti i tekovine demokratije i slobode.
Pa onda svoje gradjane gaze tenkovima :mrgreen: .
Avetinho

#432 Re: KINA

Post by Avetinho »

mirsek wrote:Opet ponavljam, nadam se da ova vijesti nije tacna
Image
mirsek

#433 Re: KINA

Post by mirsek »

detroit-mercy wrote:
mirsek wrote:

Image

Image
Pa onda svoje gradjane gaze tenkovima :mrgreen: .
Ne, amerika je priznajem napredna. Posto su indijance kvalitetno reducirali, oni kao bastion demokratije to rade na kvalitetan sistemski podrzan i implementiran nacin gdje sve izgleda fino bajno, gdje ispadne da te policajac pomiluje po kosi i kaze ti de sine ne budi glup ajd ti kuci u topli dom .
Al bit je ista. Niko te ni tamo ni u Kini nista ne pita. Kinezi gaze tenkovima ako sumnjaju da ugrozavas drzavu.
Amerikanci kucaju na vrata i pravac zatvor sa nekom prikladnom optuznicom ili te roknu na istom kucnom pragu da se ne peglaju sa tobom kasnije.
Amerika kad ne bude vise najveca sila i kad se bude osjecala ugrozenom vidjeces kako se ljudi ubijaju na ulici bez puno pitanja i optuznica.E to ce tek biti haos.
Kina je odlicna s obzirom da imaju 1.4 milijarde ljudi i da im stalno neko pokusava ugroziti integritet i napredak.
Da nisu tako odlucni a nekad i surovi tesko da bi bili gdje su sada , vjerovatni bi se raspali pod nekim narandzastim revolucijama placenim i organizovanim spolja.
Co0l

#434 Re: KINA

Post by Co0l »

Sta se ima nadat da vijest nije tacna kad su i prosli Ramazan muslimanima branili post :-)
Najsmjesnije od svega je kad narod negdje reaguje na ovakve primjere dugogodisnje represije odmah se potrci sa optuzbama kako je to djelo CIA-i i time se pravdaju i najgori zlocini protiv tog naroda i okupacije i aneksije a represija se zaboravlja ko da je nikad nije ni bilo.
daxon

#435 Re: KINA

Post by daxon »

Dajte ljudi ne trkeljajte bezveze, i ne nasjedajte na provale iz CNN kuhinje i sličnih medija, čuj zabranili im post... :roll:
Kako se to nekom narodu zabranjuje post, šta, idu od kuće do kuće i tjeraju ih da jedu, ili...? :-?
mirsek

#436 Re: KINA

Post by mirsek »

Co0l wrote:Sta se ima nadat da vijest nije tacna kad su i prosli Ramazan muslimanima branili post :-)
Najsmjesnije od svega je kad narod negdje reaguje na ovakve primjere dugogodisnje represije odmah se potrci sa optuzbama kako je to djelo CIA-i i time se pravdaju i najgori zlocini protiv tog naroda i okupacije i aneksije a represija se zaboravlja ko da je nikad nije ni bilo.
Sve to stoji, ali meni je najgore da neko izvana a koji ni sam nije cvjecka pametuje drugima sta da rade i jos se pravi kao djevica marija, majka tereza i uzor humanosti kao sto to rade USA.
Oni nadju neku manu drzavi i onda ospu svim snagama po toj drzavi i tada pokusavaju da iskoriste napad na tu drzavu da ostvare svoje nehumane, korporacijske, lobijske, anti majka tereza interese kroz pricu o zelji za boljim, naprednim , humanijim svijetom.
Sto naravno nema veze sa vezom.
Zbog toga sam protiv njih jer od njih i njihove politike dugorocno nemas fajde.
Samo stvaraju smutnju i zavaraju ljude.
Gojeni H

#437 Re: KINA

Post by Gojeni H »

mirsek wrote: Kinezi gaze tenkovima ako sumnjaju da ugrozavas drzavu.
Ovo si apsolutno u pravu.
Amerika kad ne bude vise najveca sila i kad se bude osjecala ugrozenom vidjeces kako se ljudi ubijaju na ulici bez puno pitanja i optuznica.E to ce tek biti haos.
Ovo je vec gledanje u kasike.
Kina je odlicna s obzirom da imaju 1.4 milijarde ljudi i da im stalno neko pokusava ugroziti integritet i napredak.
Jasta je. Uz Rusiju, odnosno SSSR, najveci ubica vlastitog naroda. Kulturnu revoluciju i MILIONE pobijenih je vjerovatno neko izmislio, cisto iz zlobe da napakosti velikoj Kini?
Mozes li Mirso zamisliti da americki tenkovi izadju na americke ulice, i prije 20 godina i sad, i pogazi 1000 ljudi? Cisto usporedbe radi.
A Kina je okupirala nezavisni Tibet. Tibetanci i Ujguri na zalost nemaju novca da lobiraju. Dalaj Lama ima Nobelovu nagradu, osmijehe i pljesak ... i to je sve.
Kina je surova prema vecini takodje. Citaj Mirso o radnicima migrantima, uslovima u kineskim rudnicima, zivotu na kineskom selu, pravima ljudi iz provincije prilikom naseljavanja gradova te mogucnosti vlasnistva nad nekretninama.
Citaj Mirso, brate.
basicm

#438 Re: KINA

Post by basicm »

Vidim i za ovo je kriv prljavi zapad, gdje ce to braca Kinezi uraditi!
Ovo je stanje oduvijek tamo, ujgure deru ko zeceve.
Ali i to je kriva CIA, cionisti, Amerika, Izrael i ostali.
Evo pitam jarane u MeriKi, niko im ne brani postiti. Mora da je neka spletja iza toga.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Co0l

#439 Re: KINA

Post by Co0l »

mirsek wrote:
Co0l wrote:Sta se ima nadat da vijest nije tacna kad su i prosli Ramazan muslimanima branili post :-)
Sve to stoji, ali meni je najgore da neko izvana a koji ni sam nije cvjecka pametuje drugima sta da rade i jos se pravi kao djevica marija, majka tereza i uzor humanosti kao sto to rade USA.
Oni nadju neku manu drzavi i onda ospu svim snagama po toj drzavi i tada pokusavaju da iskoriste napad na tu drzavu da ostvare svoje nehumane, korporacijske, lobijske, anti majka tereza interese kroz pricu o zelji za boljim, naprednim , humanijim svijetom.
Represija prema Ujgurima nema veze sa SAD-om.
mirsek

#440 Re: KINA

Post by mirsek »

Co0l wrote:
mirsek wrote:
Znam, napravio sam malu digresiju jer niko nema temu o americi i unistavanju idijanaca, zemlji koja je u svojoj relativno kratkoj istoriji toliko puta, sto izmedju sebe sto po svijetu ratovala.
Haman zemlja konstantnog ratovanja.
Nema vise oftopicarenja.
Challenger__

#441 Re: KINA

Post by Challenger__ »

daxon wrote:Dajte ljudi ne trkeljajte bezveze, i ne nasjedajte na provale iz CNN kuhinje i sličnih medija, čuj zabranili im post... :roll:
Kako se to nekom narodu zabranjuje post, šta, idu od kuće do kuće i tjeraju ih da jedu, ili...? :-?

Da,da. Idu od vrata do vrata i hrane ih na silu. Ko neće da jede bude upucan. MEĐUTIM, sva sreća, tu su Izrael, "Hilafet" i majka Amerika da spasu muslimanski svijet.

:lol: :lol: :lol:
Co0l

#442 Re: KINA

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
daxon wrote:Dajte ljudi ne trkeljajte bezveze, i ne nasjedajte na provale iz CNN kuhinje i sličnih medija, čuj zabranili im post... :roll:

Da,da. Idu od vrata do vrata i hrane ih na silu. Ko neće da jede bude upucan. MEĐUTIM, sva sreća, tu su Izrael, "Hilafet" i majka Amerika da spasu muslimanskih svijet.

Ne ubijaju al kako je krenulo ni to nije iskljuceno.Zasad samo mogu ostat bez plate ili posla ako odbiju rucak koji im direktori ili partijski komesari ponude,ucenici ne smiju ici u džamije tokom Ramazan,itd.Ali to je sve ok,zivi su,koji se kurac bune.
Challenger__

#443 Re: KINA

Post by Challenger__ »

Ama, sve si rekao. Nije ummetu problem imperijalna politika Amerike i Izraela, niti njihov "halifat" kojim se sprema globalni odstrel muslimana, nego je problem Kina. Ti si ciljna skupina ovog spina.

Pogodilo te, primilo se.
detroit-mercy

#444 Re: KINA

Post by detroit-mercy »

Challenger__ wrote:

Da,da. Idu od vrata do vrata i hrane ih na silu. Ko neće da jede bude upucan. MEĐUTIM, sva sreća, tu su Izrael, "Hilafet" i majka Amerika da spasu muslimanski svijet.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Inace tvojim idolima je potpuno strana praksa zabranjivanja kojecega :mrgreen: .
detroit-mercy

#445 Re: KINA

Post by detroit-mercy »

mirsek wrote:
Co0l wrote:
mirsek wrote: Sve to stoji, ali meni je najgore da neko izvana a koji ni sam nije cvjecka pametuje drugima sta da rade i jos se pravi kao djevica marija, majka tereza i uzor humanosti kao sto to rade USA.
Znam, napravio sam malu digresiju jer niko nema temu o americi i unistavanju idijanaca, zemlji koja je u svojoj relativno kratkoj istoriji toliko puta, sto izmedju sebe sto po svijetu ratovala.
Haman zemlja konstantnog ratovanja.
Nema vise oftopicarenja.
Sto, kad se pomene Kulturna Revolucija i milioni zrtava ili represija prema vlastitom narodu onda nema vise offtopicarenja :mrgreen: .
Co0l

#446 Re: KINA

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Ama, sve si rekao. Nije ummetu problem imperijalna politika Amerike i Izraela, niti njihov "halifat" kojim se sprema globalni odstrel muslimana, nego je problem Kina. Ti si ciljna skupina ovog spina.

Pogodilo te, primilo se.
Iz ovog posta izbija nemoc da se demantuje tema pa se ide u off ne bi li se spasila situacija pribjegavajuci provjerenim mantrama-Amerika,Izrael,imperijalizam,spinovanje,halifat...
Jest,sve je laz i spin vehabo-cionisticko-ustasko-džihadska.Vidjeli smo slican M.O. na temi o Ukrajini-kad vise ne mogu pravdat rusko otimanje tudje teritorije onda pocnu u stilu 'pa sta,Amerika je i gora'.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#447 Re: KINA

Post by japin_mutapi »

detroit-mercy wrote: Sto, kad se pomene Kulturna Revolucija i milioni zrtava ili represija prema vlastitom narodu onda nema vise offtopicarenja :mrgreen: .
by mirsek
nadam se da to nije istina :lol: :lol: :lol: :lol:
mirsek

#448 Re: KINA

Post by mirsek »

japin_mutapi wrote:
detroit-mercy wrote: Sto, kad se pomene Kulturna Revolucija i milioni zrtava ili represija prema vlastitom narodu onda nema vise offtopicarenja :mrgreen: .
by mirsek
nadam se da to nije istina :lol: :lol: :lol: :lol:
Kad bi od vas, simpatizera cionisticko vehabijskih ljudozdera bar nekad cuo zelju i nadu da se muslimani ne ubijaju medjusobno bio bih presretan.
Ali nema tu zelje za kompromisom.
Ja ne bih volio da se to desava u Kini ali ne bjezim od osudjivanja tog cina.
Vi za razliku od mene, podrzavate ove sto urlaju , vriste, izdaju fetve protiv drugih muslimana i to selektivno, po potrebama onih vladara kojih ih sponzoriraju dok im izrahell na dohvat ruke decenijama tlaci i ubija bracu muslimane a oni sute ko bubice bez ijednog ispaljenog metka na cioniste.
Neka, Bog sve zna.
Ako i vjerujete iskreno u Njega.
>Doduse, vjerovatno 90% vas simpatizera ljudozdera ima najvise srednju skolu i sve sto znaju i poimaju naucili su na predavanjima u dzamijama od isto tako neobrazovanih hodza i ponosno to prenosite dalje bez i trunke racija i kriticke misli.
Co0l

#449 Re: KINA

Post by Co0l »

Sto bi svojevremno rek'o jedan od asadista-ovaj poceo sa ad homeini napadima :-D
mirsek

#450 Re: KINA

Post by mirsek »

Co0l wrote:Sto bi svojevremno rek'o jedan od asadista-ovaj poceo sa ad homeini napadima :-D
Bas sam vas napao.
Uzasne su uvrede tu pale.
Jesil se to prepoznao negdje ili tvrdis da sam tebe bas licno prozvao ili slucajno uvrijedio?
A ja, napisao sam vjerovatno. :thumbup: :bih:
Post Reply