Gulag me je nekako draziChallenger__ wrote:Tipujem da zagovaraš američki model: pobiti, a što preživi u rezervate.detroit-mercy wrote:Jatako sto naseljavaju etnicke kineze tamo u podrucja Tibeta ili provincije naseljene muslimanima
. Naucili od Rusa
kako se to radi
.
Nema govora, nisu svi varvari.
U americi to obavlja NSA, samo su tamo svi osumnjiceni teroristi koji udaraju na njihove vrijednosti i tekovine demokratije i slobode.Gojeni H wrote:Vrati im istom mjerom, terorista si. Izvrsi samo-spaljivanje u znak protesta, CIA-in si imperijalisticki agent, protestiraj - pogaze te tenkovi. Kakav bastion pravde i dobrote.![]()
Je li se nadas ili znasmirsek wrote:Srbalji nesto nisu uspjeli da koloniziraju kosovo.
Kad su poceli da primjenjuju silu to je vec druga prica i to je zlocin.
Zavisi da li kinezi rade protivzakonito i silom provode naseljavanje.
Ako ne rade, jbg. neka se ujguri mnoze ili neka zive razrijedjeni.
Meni je to ok dok im ne ugrozavas osnovna prava kao sto je pravo na vjeroispovjest i prakticiranje vjere.
Drzava ima problem i trazi nacin da ga kontrolise ili rijesi.A veci dio tog problema je uvezen.
Opet ponavljam, nadam se da ova vijesti nije tacna i da ce Kina pametno da odigra ovu stvar sa ujgurima.
Pa onda svoje gradjane gaze tenkovimamirsek wrote:U americi to obavlja NSA, samo su tamo svi osumnjiceni teroristi koji udaraju na njihove vrijednosti i tekovine demokratije i slobode.Gojeni H wrote:Vrati im istom mjerom, terorista si. Izvrsi samo-spaljivanje u znak protesta, CIA-in si imperijalisticki agent, protestiraj - pogaze te tenkovi. Kakav bastion pravde i dobrote.![]()
mirsek wrote:Opet ponavljam, nadam se da ova vijesti nije tacna

Ne, amerika je priznajem napredna. Posto su indijance kvalitetno reducirali, oni kao bastion demokratije to rade na kvalitetan sistemski podrzan i implementiran nacin gdje sve izgleda fino bajno, gdje ispadne da te policajac pomiluje po kosi i kaze ti de sine ne budi glup ajd ti kuci u topli dom .detroit-mercy wrote:Pa onda svoje gradjane gaze tenkovimamirsek wrote:U americi to obavlja NSA, samo su tamo svi osumnjiceni teroristi koji udaraju na njihove vrijednosti i tekovine demokratije i slobode.Gojeni H wrote:Vrati im istom mjerom, terorista si. Izvrsi samo-spaljivanje u znak protesta, CIA-in si imperijalisticki agent, protestiraj - pogaze te tenkovi. Kakav bastion pravde i dobrote.![]()
.
Sve to stoji, ali meni je najgore da neko izvana a koji ni sam nije cvjecka pametuje drugima sta da rade i jos se pravi kao djevica marija, majka tereza i uzor humanosti kao sto to rade USA.Co0l wrote:Sta se ima nadat da vijest nije tacna kad su i prosli Ramazan muslimanima branili post![]()
Najsmjesnije od svega je kad narod negdje reaguje na ovakve primjere dugogodisnje represije odmah se potrci sa optuzbama kako je to djelo CIA-i i time se pravdaju i najgori zlocini protiv tog naroda i okupacije i aneksije a represija se zaboravlja ko da je nikad nije ni bilo.
Ovo si apsolutno u pravu.mirsek wrote: Kinezi gaze tenkovima ako sumnjaju da ugrozavas drzavu.
Ovo je vec gledanje u kasike.Amerika kad ne bude vise najveca sila i kad se bude osjecala ugrozenom vidjeces kako se ljudi ubijaju na ulici bez puno pitanja i optuznica.E to ce tek biti haos.
Jasta je. Uz Rusiju, odnosno SSSR, najveci ubica vlastitog naroda. Kulturnu revoluciju i MILIONE pobijenih je vjerovatno neko izmislio, cisto iz zlobe da napakosti velikoj Kini?Kina je odlicna s obzirom da imaju 1.4 milijarde ljudi i da im stalno neko pokusava ugroziti integritet i napredak.
Represija prema Ujgurima nema veze sa SAD-om.mirsek wrote:Sve to stoji, ali meni je najgore da neko izvana a koji ni sam nije cvjecka pametuje drugima sta da rade i jos se pravi kao djevica marija, majka tereza i uzor humanosti kao sto to rade USA.Co0l wrote:Sta se ima nadat da vijest nije tacna kad su i prosli Ramazan muslimanima branili post![]()
Najsmjesnije od svega je kad narod negdje reaguje na ovakve primjere dugogodisnje represije odmah se potrci sa optuzbama kako je to djelo CIA-i i time se pravdaju i najgori zlocini protiv tog naroda i okupacije i aneksije a represija se zaboravlja ko da je nikad nije ni bilo.
Oni nadju neku manu drzavi i onda ospu svim snagama po toj drzavi i tada pokusavaju da iskoriste napad na tu drzavu da ostvare svoje nehumane, korporacijske, lobijske, anti majka tereza interese kroz pricu o zelji za boljim, naprednim , humanijim svijetom.
Sto naravno nema veze sa vezom.
Zbog toga sam protiv njih jer od njih i njihove politike dugorocno nemas fajde.
Samo stvaraju smutnju i zavaraju ljude.
Znam, napravio sam malu digresiju jer niko nema temu o americi i unistavanju idijanaca, zemlji koja je u svojoj relativno kratkoj istoriji toliko puta, sto izmedju sebe sto po svijetu ratovala.Co0l wrote:Represija prema Ujgurima nema veze sa SAD-om.mirsek wrote:Sve to stoji, ali meni je najgore da neko izvana a koji ni sam nije cvjecka pametuje drugima sta da rade i jos se pravi kao djevica marija, majka tereza i uzor humanosti kao sto to rade USA.Co0l wrote:Sta se ima nadat da vijest nije tacna kad su i prosli Ramazan muslimanima branili post![]()
Oni nadju neku manu drzavi i onda ospu svim snagama po toj drzavi i tada pokusavaju da iskoriste napad na tu drzavu da ostvare svoje nehumane, korporacijske, lobijske, anti majka tereza interese kroz pricu o zelji za boljim, naprednim , humanijim svijetom.
daxon wrote:Dajte ljudi ne trkeljajte bezveze, i ne nasjedajte na provale iz CNN kuhinje i sličnih medija, čuj zabranili im post...![]()
Kako se to nekom narodu zabranjuje post, šta, idu od kuće do kuće i tjeraju ih da jedu, ili...?
Ne ubijaju al kako je krenulo ni to nije iskljuceno.Zasad samo mogu ostat bez plate ili posla ako odbiju rucak koji im direktori ili partijski komesari ponude,ucenici ne smiju ici u džamije tokom Ramazan,itd.Ali to je sve ok,zivi su,koji se kurac bune.Challenger__ wrote:daxon wrote:Dajte ljudi ne trkeljajte bezveze, i ne nasjedajte na provale iz CNN kuhinje i sličnih medija, čuj zabranili im post...![]()
Kako se to nekom narodu zabranjuje post, šta, idu od kuće do kuće i tjeraju ih da jedu, ili...?
Da,da. Idu od vrata do vrata i hrane ih na silu. Ko neće da jede bude upucan. MEĐUTIM, sva sreća, tu su Izrael, "Hilafet" i majka Amerika da spasu muslimanskih svijet.
![]()
![]()
Challenger__ wrote:daxon wrote:Dajte ljudi ne trkeljajte bezveze, i ne nasjedajte na provale iz CNN kuhinje i sličnih medija, čuj zabranili im post...![]()
Da,da. Idu od vrata do vrata i hrane ih na silu. Ko neće da jede bude upucan. MEĐUTIM, sva sreća, tu su Izrael, "Hilafet" i majka Amerika da spasu muslimanski svijet.
![]()
![]()
Sto, kad se pomene Kulturna Revolucija i milioni zrtava ili represija prema vlastitom narodu onda nema vise offtopicarenjamirsek wrote:Znam, napravio sam malu digresiju jer niko nema temu o americi i unistavanju idijanaca, zemlji koja je u svojoj relativno kratkoj istoriji toliko puta, sto izmedju sebe sto po svijetu ratovala.Co0l wrote:Represija prema Ujgurima nema veze sa SAD-om.mirsek wrote: Sve to stoji, ali meni je najgore da neko izvana a koji ni sam nije cvjecka pametuje drugima sta da rade i jos se pravi kao djevica marija, majka tereza i uzor humanosti kao sto to rade USA.
Haman zemlja konstantnog ratovanja.
Nema vise oftopicarenja.
Iz ovog posta izbija nemoc da se demantuje tema pa se ide u off ne bi li se spasila situacija pribjegavajuci provjerenim mantrama-Amerika,Izrael,imperijalizam,spinovanje,halifat...Challenger__ wrote:Ama, sve si rekao. Nije ummetu problem imperijalna politika Amerike i Izraela, niti njihov "halifat" kojim se sprema globalni odstrel muslimana, nego je problem Kina. Ti si ciljna skupina ovog spina.
Pogodilo te, primilo se.
by mirsekdetroit-mercy wrote: Sto, kad se pomene Kulturna Revolucija i milioni zrtava ili represija prema vlastitom narodu onda nema vise offtopicarenja.
Kad bi od vas, simpatizera cionisticko vehabijskih ljudozdera bar nekad cuo zelju i nadu da se muslimani ne ubijaju medjusobno bio bih presretan.japin_mutapi wrote:by mirsekdetroit-mercy wrote: Sto, kad se pomene Kulturna Revolucija i milioni zrtava ili represija prema vlastitom narodu onda nema vise offtopicarenja.
nadam se da to nije istina![]()
![]()
![]()
Bas sam vas napao.Co0l wrote:Sto bi svojevremno rek'o jedan od asadista-ovaj poceo sa ad homeini napadima