Jugoslavija

Post Reply
John Cleese

#1326 Re: Jugoslavija

Post by John Cleese »

geralt wrote: 11/03/2024 21:12
John Cleese wrote: 11/03/2024 21:00
geralt wrote: 11/03/2024 20:16 Za prave zlocince nije bilo bujruma u partizanima, oni su ili pobijeni na Zelengori, ili pobjegli sa Djujicem na zapad, ili ulovljeni nakon rata.

Ako imas konkretne primjere koji govore suprotno, navedi ih, imenom i prezimenom. Ili daj neko ozbiljno historijsko istrazivanje o tome a da nije tekst iz Faktora ili Stava.
Po svjedocenju Adila Zulfikarpasica, tada partizanskog komesara, cetnicki "vojvoda" Strajo Kocović je neposredno nakon izvrsenog pokolja u Foci postao komandant focanskog partizanskog odreda - postavio ga je Tito osobno, uz komentar da je to "vrijedan mladic" i da ce "preko njega privuci jos mnogo ljudi".
Straju Kocovica je likvidirala UDBA 1945. kao odmetnika (u medjuvremenu je opet presao u cetnike), tako da ti on nije neki primjer. Izvor "Foca Zrtva Genocida", autor Mujo Kafedzic.
Poenta je u tome da je cetnicki vojvoda par dana nakon sto je poklao ko zna koliko ljudi u Foci, izmedju ostalih i par focanskih ilegalaca, postao komandant partizanskog odreda i da ga je postavio Tito osobno, iz prakticnih razloga, iako je odlicno znao ko je taj Strajo i sta je uradio.

Za ovo sam, inace, saznao jako kasno premda je Put u Focu objavljen jos pedeset i neke godine proslog stoljeca.

Ovakvi su podaci znacajni i za razumijevanje nepovjerenja bosanskog zivlja sa islamskim bekgraundom prema NOV i POJ.
caros

#1327 Re: Jugoslavija

Post by caros »

Jugoslavija je bila projekat od 40 godina guranja četnikovanja pod tepih. Nešto slično se radi i danas pa će biti šokantnog hvatanja za glavu kada se historija opet ponovi. Srbija nikada nije prošla kroz ono što je recimo Japan.

Od pedesetim je sramotno i pričati. Svi oni koji su klali po Istočnoj Bosni su preko noći postali ugledni Partizani i oslobodioci.
piupiu

#1328 Re: Jugoslavija

Post by piupiu »

geralt wrote: 11/03/2024 21:01 "Pravih" partizana i njihovih ideoloskih simpatizera je bilo mozda 10-20%.
Ma meni se čini da ih je moralo biti više - čisti partizani su bili Dalmatinci, recimo, a njih je preko 100 hiljada učesnika NOP-a (ostatak je Dalmacije evakuisan u El Shatt, oko 30 hiljada ljudi).
HelaS

#1329 Re: Jugoslavija

Post by HelaS »

caros wrote: 11/03/2024 21:29 Jugoslavija je bila projekat od 40 godina guranja četnikovanja pod tepih. Nešto slično se radi i danas pa će biti šokantnog hvatanja za glavu kada se historija opet ponovi. Srbija nikada nije prošla kroz ono što je recimo Japan.

Od pedesetim je sramotno i pričati. Svi oni koji su klali po Istočnoj Bosni su preko noći postali ugledni Partizani i oslobodioci.
Imaš li koje konkretno ime tih koljača, ili samo lupetaš iz zla i pakosti spram Jugoslavije i partizana?
HelaS

#1330 Re: Jugoslavija

Post by HelaS »

John Cleese wrote: 11/03/2024 21:23

Po svjedocenju Adila Zulfikarpasica, tada partizanskog komesara, cetnicki "vojvoda" Strajo Kocović je neposredno nakon izvrsenog pokolja u Foci postao komandant focanskog partizanskog odreda - postavio ga je Tito osobno, uz komentar da je to "vrijedan mladic" i da ce "preko njega privuci jos mnogo ljudi".
Straju Kocovica je likvidirala UDBA 1945. kao odmetnika (u medjuvremenu je opet presao u cetnike), tako da ti on nije neki primjer. Izvor "Foca Zrtva Genocida", autor Mujo Kafedzic.
Poenta je u tome da je cetnicki vojvoda par dana nakon sto je poklao ko zna koliko ljudi u Foci, izmedju ostalih i par focanskih ilegalaca, postao komandant partizanskog odreda i da ga je postavio Tito osobno, iz prakticnih razloga, iako je odlicno znao ko je taj Strajo i sta je uradio.

Za ovo sam, inace, saznao jako kasno premda je Put u Focu objavljen jos pedeset i neke godine proslog stoljeca.

Ovakvi su podaci znacajni i za razumijevanje nepovjerenja bosanskog zivlja sa islamskim bekgraundom prema NOV i POJ.
Ma bravo maesto. Dakle, Tito je bio saučesnik klanja partizana. Genijalno :lol: :lol: :lol: :lol:
Čitalac

#1331 Re: Jugoslavija

Post by Čitalac »

I Mostar je bio specifičan. Tempo u Sarajevu 1942. jedva pronalazi prenoćište, a u Mostaru omladinci kontrolišu čitave kvartove.
...Čitav dan smo išli od stana do stana, niko nije prihvatio da me primi za jednu noć, a policijski čas se neumitno približavao. Počela je već da me hvata nervoza. Zar je moguće da u Sarajevu nema prijatelja koji bi me primio samo za jednu noć? Ma koliko nevjerovatna, bila je to surova istina. Prestanak oružane borbe oko Sarajeva odražavao se na raspoloženje stanovništva u gradu.
U vrijeme kada je Sarajevo praktično bilo opkoljeno od naših snaga, bio sam priman gotovo u svaku kuću! Sada se sve izmijenilo...
*
U Mostaru sam se zadržao nekoliko dana. Situacija je bila potpuno drugačija od one u Sarajevu: omladinske organizacije su bile masovne i čvrsto povezane tako da su u pojedinim kvartovima grada imale stvarnu vlast! Čak su obezbjeđivale stražu kada su se naši drugovi koje traži ustaška policija kretali gradom. Ako bi primijetili kakve sumnjive tipove, omladinci bi odmah stupali u akciju. Malo je trebalo da i mene napadnu već prvog dana! Išao sam sa Olgom Marasović na sastanak Mjesnog komiteta. Ona se kretala pod feredžom jer ju je tražila policija, a ja sam je pratio na rastojanju od nekoliko desetina metara. Omladinci su me ocijenili kao sumnjivog i spremali se da me napadnu. Srećom, naišao je jedan drug koji im je rekao da se u gradu nalazi neko iz višeg rukovodstva, pa nije isključeno da ga Olga vodi na sastanak. Omladinci su riješili da ne napadaju odmah, nego da prate Olgu i „tipa" koji se šunja za njom. Umirili su se tek kada su vidjeli da mi Olga daje znak da uđemo u jednu kuću.
HelaS

#1332 Re: Jugoslavija

Post by HelaS »

sumirprimus wrote: 11/03/2024 19:05
John Cleese wrote: 08/03/2024 23:45
Tananarive wrote: 08/03/2024 23:42 Dragi drugovi, je li stvarno imate živaca da se nadhebavate sa potomcima balija, ustaša i četnika, mislim stvaaaaarno, čemu? :?
Zasto ne bih imao zivaca za drugove forumase? :D

I nije lijepo da ih tako nazivas, uzgred receno :D
Vala iskreno, ja sam potomak partizana, a ti zvucis kao potomak onih moji su tada izguibli definitivno..veliki jovo kapicic.
Malo je jedan goli otok bio za ovoliku bagru definitivno :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
John Cleese

#1333 Re: Jugoslavija

Post by John Cleese »

piupiu wrote: 11/03/2024 21:30
geralt wrote: 11/03/2024 21:01 "Pravih" partizana i njihovih ideoloskih simpatizera je bilo mozda 10-20%.
Ma meni se čini da ih je moralo biti više - čisti partizani su bili Dalmatinci, recimo, a njih je preko 100 hiljada učesnika NOP-a (ostatak je Dalmacije evakuisan u El Shatt, oko 30 hiljada ljudi).
Nakon svega sto sam ikad o svemu tome saznao, rekao bih da je Joža Horvat, iako saljivo, prilicno vjerno ilustrirao strukturu, porijeklo i motivaciju ucesnika NOP s osobitim osvrtom na POJ - u Macku pod sljemom, na primjer :D
Osmi Socrates

#1334 Re: Jugoslavija

Post by Osmi Socrates »

Na Golom Otoku su komunisti zvjerski mučili i ubijali svoje dojučerašnje drugove.

Tako da vam je to hajfajvanje pomalo čudno. :-)
John Cleese

#1335 Re: Jugoslavija

Post by John Cleese »

HelaS wrote: 11/03/2024 21:45

Ma bravo maesto. Dakle, Tito je bio saučesnik klanja partizana. Genijalno :lol: :lol: :lol: :lol:
Dakle, jos jedan glup zakljucak - ide to tebi.

A keslanje na spomen klanja (koje se zaista desilo) vjerujem da spada u domen psihopatologije.
Osmi Socrates

#1336 Re: Jugoslavija

Post by Osmi Socrates »

Pa ako je zločinac klao, a Tito ga postavio za komandanta, iako je znao da je klao, kako Tito nije saučesnik?

Sigurno je nastavio klati, jer, vidi čuda, i vratio se u četnike, čim je ugrabio priliku. Nije klao samo dok je bio partizan? Je l' to argument ili čista insanity?

Takve bajke možete pričati maloumnicima. Za takve je i pisana zvanična istorija u SFRJ. Maloumne.
HelaS

#1337 Re: Jugoslavija

Post by HelaS »

Osmi Socrates wrote: 11/03/2024 22:14 Pa ako je zločinac klao, a Tito ga postavio za komandanta, iako je znao da je klao, kako Tito nije saučesnik?

Sigurno je nastavio klati, jer, vidi čuda, i vratio se u četnike, čim je ugrabio priliku. Nije klao samo dok je bio partizan? Je l' to argument ili čista insanity?

Takve bajke možete pričati maloumnicima. Za takve je i pisana zvanična istorija u SFRJ. Maloumne.
Ali stvarno, koji se kurac više ti javljaš iz te kanadske vukojebine, kad nikad ni kročio ovdje nisi niti imaš ikakve veze ni sa Jugoslavijom ni sa Bosnom, nisačim :?

Edit: Zapravo, nije tako, nisam u pravu. Jesi, potomak si ti balkanski, izbjeglica, pobjeglica, migrant, šta god, ali jesi iz BiH i u Kanadi si otišao s naučenim i jezikom i pismom, i pravopisom i gramatikom, i lažeš da nisi. I još si, ali da ne dobijem ban bezze
Last edited by HelaS on 11/03/2024 22:39, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#1338 Re: Jugoslavija

Post by Osmi Socrates »

HelaS wrote: 11/03/2024 22:21
Osmi Socrates wrote: 11/03/2024 22:14 Pa ako je zločinac klao, a Tito ga postavio za komandanta, iako je znao da je klao, kako Tito nije saučesnik?

Ali stvarno, koji se kurac više ti javljaš iz te kanadske vukojebine, kad nikad ni kročio ovdje nisi niti imaš ikakve veze ni sa Jugoslavijom ni sa Bosnom, nisačim :?
Ti eto imaš veze i sa čim, a kliberiš se na zločine, koji su istorijski fakt?

Drugim riječima rečeno, ti nemaš nikakve veze sa ovim današnjim svijetom u globalu, pa i civilizacijom, pa ti opet niko ne prigovara što se javljaš.

Da si imalo svjestan svoje primitivnosti dobrovoljno bi se odrekao interneta dok se ne upristojiš.
HelaS

#1339 Re: Jugoslavija

Post by HelaS »

Osmi Socrates wrote: 11/03/2024 22:28
HelaS wrote: 11/03/2024 22:21

Ti eto imaš veze i sa čim, a kliberiš se na zločine, koji su istorijski fakt?

Drugim riječima rečeno, ti nemaš nikakve veze sa ovim današnjim svijetom u globalu, pa i civilizacijom, pa ti opet niko ne prigovara što se javljaš.

Da si imalo svjestan svoje primitivnosti dobrovoljno bi se odrekao interneta dok se ne upristojiš.
Idi ba lovi dabrove, skini se odavde, budi koristan
Osmi Socrates

#1340 Re: Jugoslavija

Post by Osmi Socrates »

Pa sad me već interesuje zašto se cerekaš na zločine. Dabrovi mogu sačekati.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1341 Re: Jugoslavija

Post by Bobi »

Bez vrijedjanja, svako ima pravo na svoje mišljenje. Samo argumenti.
John Cleese

#1342 Re: Jugoslavija

Post by John Cleese »

Nije Tito bio cetnicki saucesnik nego se prilicno cesto ponasao kao makijavelisticko beskrupulozno govno spremno zazmiriti kad god mu odgovara i koje se time i drugim odurnim kompromisima popišalo na grobove ljudi koji se nisu za takve stvari dosli boriti i ginuti.
Osmi Socrates

#1343 Re: Jugoslavija

Post by Osmi Socrates »

Daleko od toga da je to i Goli Otok Titova jedina povezanost sa zločinima.

Kominterna je bila međunarodna teroristička organizacija, po svim tadašnjim, a da ne govorimo o današnjim, standardima, a oni su Tita postavili na čelo KPJ. Čitaj Staljin, ali ipak, zvanično, Kominterna.

Ovo se desilo nakon što je nekih osam stotina najuglednijijh komunista iz Jugoslavije, uključujući sve dotadašnje generalne sekretare, bilo ubijeno u SSSR-u, nakon takozvanih izvještaja o svima njima. Nisu to bili izvještaji nego klasično komunističko drukanje. Počesto su ti izvještaji dolazili od samog Tita. Ovo je potvrđeno u arhivama Kominterne.

Napišeš "on je dobar drug i komunista, ali jebe buržujku" i potpisao si čovjeku smrtnu kaznu. Jedno "ali" je bilo dovoljno da čovjeka strijeljaju.

Sad, neko se je i usudio pitati Tita kako je on, skoro jedini, preživio Staljinove čistke. Kaže "čitao knjige i nije nigdje izlazio". :lol:

I hop, na čelo KPJ po Staljinovoj naredbi. :lol:

I još nešto, nakon Staljinove smrti, mnogi komunisti, uključujući jugoslovenske, pobijeni u njegovim čistkama su rehabilitirani u SSSR-u. U Jugoslaviji nikad nisu. Nije dao Tito.
Čitalac

#1344 Re: Jugoslavija

Post by Čitalac »

Ko kaže da nije bilo istraživačkog novinarstva...
Ubrzo poslije Brionskog plenuma (jun 1966) Nedeljne informativne novine su objavile članak pod naslovom „Skinimo feredže“ iz pera novinara Golubovića*, koji je tokom ljeta obišao ljetovališta od Dubrovnika do Budve i Svetog Stefana. U članku je govorio o privilegijama koje pojedini slojevi društva uživaju u tim ljetovalištima. Iznio je da kod Dubrovnika postoji vojno ljetovalište za oficire i vojne službenike; pansion po osobi se plaća svega 1.200 dinara dnevno; u Bečićima kod Budve ljetuju službenici Saveznog i Republičkog sekretarijata unutrašnjih poslova iz Beograda i plaćaju pansion 2.200 dinara dnevno**.
Dao je i komentar da cijene nijesu ekonomske, već da se dotiraju iz budžeta. Završio je, ne bez patetike, da to plaćaju građani Jugoslavije kao poreski obveznici. Na kraju članka, obraćajući se čitaocima, novinar ih je pozivao ,,u sveti zabran Svetog Stefana" da vide kako ljetuju oni koji po funkciji treba da se staraju o radničkoj klasi, a koji žive u ekskluzivnim vilama kao domaćini kojima dolaze gosti. Još je dodao da se za ulazak na Sveti Stefan plaća ulaznica.
Nije bilo nikakve sumnje da se članak odnosi na mene: svake godine sam provodio sa porodicom mjesec dana u jednoj vili crnogorske vlade na Svetom Stefanu. Vila je imala tri spavaće sobe i jedno kupatilo, trpezariju i kuhinju. Plaćao sam po krevetu 800 dinara dnevno, i to bez posluge. Milica je sama čistila i uređivala sobe, nabavljala i kuvala hranu, prala posuđe i raspremala kuhinju i trpezariju. Imali smo i goste. Pošto je jedna od tri sobe bila slobodna (u jednoj smo stanovali Milica i ja, a u drugoj naši sinovi), u nju smo smještali naše goste...To je istina o „vili" na Svetom Stefanu. Ali ona se nije dala ni naslutiti iz članka. Naprotiv, dobijao se utisak da luksuzno živim u „vili", i to na državni trošak! Nigdje nije pomenuto kakvi su uslovi i cijene boravka u vili, a to nije bilo teško saznati. Nijesam htio ništa demantovati niti se spuštati na taj nivo, ali sam javio vladi Crne Gore da više nijesam zainteresovan da boravim u „vili" na Svetom Stefanu. Sam ću se postarati da stvorim sebi uslove za ljetovanje.
(S. Vukmanović Tempo, Revolucija koja teče II)
*Dragoljub, „proslavio“ se 1976. kada je optužio Danila Kiša za plagijat, čime je pokrenuta jedna od najvećih jugoslovenskih književnih afera.
**Poređenja radi, kilogram govedine koštao je 1.015 dinara, kilogram jabuka 240, a kafe 1.880 dinara (Statistički godišnjak SFRJ, 1966).
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1345 Re: Jugoslavija

Post by teskeredzic_22 »

Osmi Socrates wrote: 11/03/2024 22:44

I još nešto, nakon Staljinove smrti, mnogi komunisti, uključujući jugoslovenske, pobijeni u njegovim čistkama su rehabilitirani u SSSR-u. U Jugoslaviji nikad nisu. Nije dao Tito.
Kakva gomila gluposti.
Nakon Staljinove smrti Tito je posjetio Hruščova i donio spisak od 110 jugoslovenskih komunista u Gulazima i zamolio njihovo oslobađanje.
Dan poslije Hruščov je vratio dokument uz rečenicu "Točno 100 njetu" dakle preživjela su desetorica.

Pušteni su iz logora , neki su se vratili u Jugoslaviju među njima pazi sad - Karlo Štajner.

Kominterna je bila legalna internacionalna organizacija komunističkih partija , nisu sve komunističke partije bile ilegalne niti su imale terorističke metode djelovanja.

Tito je bio vješt čovjek i poput svih političara i partijaša probio se na čelo partije koristeći resurse , reći da je Tito nekog drukao - nema ni jednog dokaza , reći da ne bi nikad nikog drukao je netačno - vjerovatno bi , s obzirom na političku karijeru i okolnosti te generalno način napredovanja u strankama , svi bi bili drukare , odnosno svi koji imaju priliku ili im se naredi su drukare.

Ne kažeš recimo da se Tito sjajno držao pred sudovima krvave Kraljevine Jugoslavije , ne kažeš da je bio lišen slobode i robijao samo zato jer je bio - komunista i nije dozvoljavao da umre partija koju su zabranili , na robiji u Lepoglavi i Mitrovici , Tito polako preuzima vođenje svih grupa komunista s kojima je robijao , prirodni lider i vođa , Đilas , Kardelj , Ranković generacija je puno mlađa od Tita , pa nije on bez razloga bio - Stari , ko pored živog Tita da vodi Partiju pred Drugi rat , Gorkić , Miletić ?
Bježi bolan .

O Titovim ratnim i postratnim uspjesima je suvišno govoriti , sve što mi u Bosni , van Kanade gledamo kroz prozor , stanove , obdaništa , škole , instituti ,ceste , tramvaj to je napravio Tito , Tito nije pravio Tibre , zatvarao je one koji bi predložili Tibre.

Velikan jednog vremena i epohe.

Goli otok je najveća sramota socijalističke Jugoslavije i jugoslovenskih komunista. Svi su znali za njega a koplja su se slomila na Srbinu Rankoviću , bez Tita , Kardelja , Rankovića i Đilasa taj logor nije mogao nastati.

Svi ostali su bili verne sluge gospodara , poput ovih danas , malo ih jebe ova Trojka , kome sad lizati čizme , kod Srba i Hrvata je puno čistije , Dodiku i Čoviću.

Niko naravno ne govori da američko zatvaranje nevinih Japanaca , američkih državljana , u koncetracione logore tokom Drugog rata ili pogrom američkih komunista tokom ranih pedesetih je zapravo strahovit udarac na slobodu i na sva američka laprdanja o liberalizmu , kako ljudskom tako i ekonomskom.

No ta dešavanja svakako ne utiču na suštinu koju Sjedinjene države nose , one su stub pobjede nad nacizmom i fašizmom odnosno država u kojoj je poštovanje Prava i Ustava - svetinja.
Abeceda.

Neka je laka zemlja svim žrtvama Golog otoka , svi su bili nevini , imali su pravo da vole Staljina i najmanje što je trebalo je da umru ili da ih zatvore zbog toga.

Uprkos tome , bilo je časno živjeti s Titom u njegovoj Jugoslaviji
Last edited by teskeredzic_22 on 12/03/2024 00:50, edited 2 times in total.
Osmi Socrates

#1346 Re: Jugoslavija

Post by Osmi Socrates »

Gomile gluposti pišeš ti.

Ja govorim o ljudima koji su pobijeni bez ikakvog razloga, kad je Tito žario i palio komunističkim pokretom u Jugoslaviji i kad je bio Staljinov potrčko. Neki kažu i likvidator, jer postoje izvjesne sumnje da je i lično likvidirao ljude (recimo u Španiji za vrijeme građanskog rata), ali to nije istorijski potvrđeno, pa neću i to da mu trpam u zlodjela.

Bilo časno vama živjeti s Titom kad imate želudac za bilo kakve zločine nad sopstvenim narodom, sve dok je vama bilo dobro.

Progutali bi vi i gore. Jer, eto, možete.
Last edited by Osmi Socrates on 12/03/2024 00:50, edited 1 time in total.
Edin H.

#1347 Re: Jugoslavija

Post by Edin H. »

Da, inače je Tito mogao lako izguglati i provjeriti Straju. :D

Bolje bi bilo Adilu da je objasnio kako je kao predratni komunista pušten iz Jasenovca da bi se pojavio na zasjedanju Avnoja u Jajcu. 1946-te i za koga je radio.1946-te UDBA kuca ministru na vrata, a ministar se ispalio sa vozačem za Trst. Poslije toga ide za Englesku prije Švice postaje najbogatiji Bošnjak na svijetu.
Athlon64

#1348 Re: Jugoslavija

Post by Athlon64 »

Meni iskreno nije jasno gdje ste vi svi odrasli pa i dalje vjerujete u ove bajke i mitove o Titu i partiji.

U mom kraju je to neki test inteligencije, ako neko hvali taj sistem, računaš da nije baš dobar u glavu i da ga treba pustiti kraju i ne ulaziti s njim u raspravu bilo kakvu.

Mada i ovdje likovi s dosta opskurnim stavovima hvale taj sistem. Not so far away...
Last edited by Athlon64 on 12/03/2024 00:57, edited 1 time in total.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1349 Re: Jugoslavija

Post by teskeredzic_22 »

Osmi Socrates wrote: 12/03/2024 00:47 Gomile gluposti pišeš ti.

Ja govorim o ljudima koji su pobijeni bez ikakvog razloga, kad je Tito žario i palio komunističkim pokretom u Jugoslaviji i kad je bio Staljinov potrčko. Neki kažu i likvidator, jer postoje izvjesne sumnje da je i lično likvidirao ljude (recimo u Španiji za vrijeme građanskog rata), ali to nije istorijski potvrđeno, pa neću i to da mu trpam u zlodjela.

Bilo časno vama živjeti s Titom kad imate želudac za bilo kakve zločine nad sopstvenim narodom, sve dok je vama bilo dobro.

Argumenti kolega , argumenti da su branjene rehabilitacije , da ne kažem dokumenti. Naveo sam ti jasan primjer POTPUNO SUPROTAN tvojoj tlapnji ?

Znaš kako i Caco je ubijao nevine Srbe pa mnogima ne smeta a postoje dokazi , pisani i napisani.

Pisati da je Tito bio likvidator a da smo mi govna jer nam to ne smeta....šteta je što za pojedine nije imao metak više i ne, ne mislim na Goli otok.

Znam u kakvim govnima su živjeli moji djedovi kao djeca a znam kako su umrli obojica, dostojanstveno sa gomilom odhranjenje vlastite djece koja su završila škole i fakultete i dobila vlastite stanove i poslove , na čistom i suhom s ljekarskom zaštitom u stanu u gradu , oba ponosni NEKOMUNISTI i oba sa završenom osnovnom školom. Onom kraljevom od 4 razreda pa ko Paja i Jare pod stare dane polagali razlike predmeta.

Itekako je bilo časno živjeti s Titom :bih:
Osmi Socrates

#1350 Re: Jugoslavija

Post by Osmi Socrates »

teskeredzic_22 wrote: 12/03/2024 00:56
Osmi Socrates wrote: 12/03/2024 00:47 Gomile gluposti pišeš ti.

Argumenti kolega , argumenti da su branjene rehabilitacije , da ne kažem dokumenti. Naveo sam ti jasan primjer POTPUNO SUPROTAN tvojoj tlapnji ?

Znaš kako i Caco je ubijao nevine Srbe pa mnogima ne smeta a postoje dokazi , pisani i napisani.

Pisati da je Tito bio likvidator a da smo mi govna jer nam to ne smeta....šteta je što za pojedine nije imao metak više i ne, ne mislim na Goli otok.

Znam u kakvim govnima su živjeli moji djedovi kao djeca a znam kako su umrli obojica, dostojanstveno sa gomilom odhranjenje vlastite djece koja su završila škole i fakultete i dobila vlastite stanove i poslove , na čistom i suhom s ljekarskom zaštitom u stanu u gradu , oba ponosni NEKOMUNISTI i oba sa završenom osnovnom školom. Onom kraljevom od 4 razreda pa ko Paja i Jare pod stare dane polagali razlike predmeta.

Itekako je bilo časno živjeti s Titom :bih:
Kolega, jesi li ti znao ime ijednog ubijenog jugoslovenskog komuniste u Staljinovim čistkama dok si živio u Jugoslaviji? Naravno, ti sad možeš tvrditi da si znao, ali to jednostavno nije istina. Njihova imena je u SFRJ bilo zabranjeno spominjati. Tito je bio nevažni pijun u KPJ prije čistki, prvi čovjek partije nakon čistki. Samo budali nije jasno o čemu se radi.

Da ih je rehabilitirao nakon Staljinove smrti, morao bi odgovoriti na mnoga pitanja.

Kakve, bgt, veze ima Caco sa diskusijom o Jugoslaviji?
Last edited by Osmi Socrates on 12/03/2024 06:11, edited 2 times in total.
Post Reply