Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Karikaturist

#29526 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Karikaturist »

Jeli ovo Dzeneral zamijenio sumira, ispravljaci krive Drine :mrgreen:
General War

#29527 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Jordan1961 wrote: 14/10/2023 04:53
General War wrote: 14/10/2023 01:00
Uzrok ovoga lezi samo na Hamasu a i posljedice koje su u toku i koje slijede...civili bi trebali otici odatle zbog sigurnosti jer Hamas sigurno nece izaci na livadu pred IDF.
Duboka ti je analiza k'o Miljacka preko ljeta.
I rat u BiH je poceo zbog srpskog svata. To je ta logika.
:-)
A inace sasvim je OK ubijati ljude po carsiji? Odlicna ti je paralela.
palermo

#29528 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

mayab wrote: 14/10/2023 09:01 Potpuno shvatam i suosjećam sa ogromnom patnjom Palestinaca kroz godine i desetljeća ,
ALI TO NIKAKO NE MOŽE BITI OPRAVDANJE ZA ONU TERORISTIČKU AKCIJU PRIJE 7 DANA I DIVLJANJE NAD GOLORUKIM CIVILIMA !!!

I ŠTA SU TI "BOLESNI" HAMASOVCI MISLILI, da će Izrael preći samo tako preko toga , naravno da će ih sada satrati , i "pregaziti kao plitki potok" (kako sinoć reče Mirjana Hrga)!
Nažalost, time su ti "hamasovi heroji" učinili medvjeđu uslugu "svom narodu"
Pouka je, suti i pogni glavu ....
aratet

#29529 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

skafiskafsnjak wrote: 14/10/2023 08:56
aratet wrote: 14/10/2023 08:54

Ne treba, za državu se treba izboriti. Šta je bilo prije nije bitno. Samo trenutno stanje se gleda.

Ja sam za two-state solution. Čisto da se riješi ovaj problem, iako će i dalje biti istih problema.
Ja ću uvijek da podržavam dobro upravljanje država. Da je sve Palestina, opet ćeš imati krizu jer moraš prihvatiti sve te ljude u Evropu kao ekonomske migrante, i jevreje i palestince jer neće da žive tu.
Sirija, Libanon, Egipat, Jordan, Irak su sve failed state. Svi imaju dream da odu odatle i da se nikad ne vrate. Samo što imaju maksimalna ograničenja da dođu. Palestina je bila gora od svih. Samo zbog postojanja Izraela ekonomski danas bolje stoje na Zapadnoj obali nego u svim tim državama.
Cim se rijesi problem?
Problem je postojanje Palestinaca nad kojima se vrsi genocid ?

Jel tebi napad Hamasa opravdanje za ovo sto cini Izrael?
Nikome u Izraelu nije problem postojanje Palestinaca, zato što bi im se država raspala bez Palestinaca. Bez njih ne bi mogli ni te rakete proizvoditi koje ispaljuju na Gazu jer i njih neko mora platiti.
User987

#29530 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by User987 »

Pratim komentare i definitivno sam uvjeren da veliki broj naših Bošnjaka koji divljaju u mržnji prema Židovima i Izraelu to rade isključivo iz VJERSKIH razloga. Apsolutno im nije stalo do Palestinaca kao LJUDI, ne saosjećaju sa njihovom ljudskom tragedijom. Da li su ove VJERSKE PSIHOPATE iz BiH ili se radi o dijaspori, ne znam. Ne interesuje ih činjenica da su Bošnjaci i Židovi vijekovima u Bosni živjeli zajedno i u miru i nikada nisu imali sukob. Siguran sam da su im komentari dirigovani od nekih vjerskih centara ili ljudi tipa vehabijskih vodja. Vjerujte, pažljivo pratim i analiziram. Već se pojavljuju zahtijevi da portal KLIX objavi puno ime i prezime novinara čije pisanje o aktuelnoj situaciji u GAZI njima ne odgovara. Jedan piše da će Židovi kada “završe” sa muslimanima ubijati i kršćane. Zaboravio je reći da će njegovi islamski fanatici ubijati sve po redu koji se sa njima ne slažu uključujući i ateiste. Samo budala ne vidi da u njedrima imamo guju koja evo trenutno koristi Gazu da u Bosni jos malo pripremi teren. Ludaci su sa nama!!!!
mayab

#29531 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mayab »

palermo wrote: 14/10/2023 09:05
mayab wrote: 14/10/2023 09:01 Potpuno shvatam i suosjećam sa ogromnom patnjom Palestinaca kroz godine i desetljeća ,
ALI TO NIKAKO NE MOŽE BITI OPRAVDANJE ZA ONU TERORISTIČKU AKCIJU PRIJE 7 DANA I DIVLJANJE NAD GOLORUKIM CIVILIMA !!!

I ŠTA SU TI "BOLESNI" HAMASOVCI MISLILI, da će Izrael preći samo tako preko toga , naravno da će ih sada satrati , i "pregaziti kao plitki potok" (kako sinoć reče Mirjana Hrga)!
To ne,
ali ubijanjem i teroriziranjem golorukih civila , a iza njih stoji vojna velesila,
za razliku od hamasovih "ratnika" u farmerkama koji misle da će povicima "alahu ekber" nešto više učiniti , također NE!
I onda "kuku majko" , pa oni dobro znaju Izrael, zaboli izrael ona stvar što će ih haman cijeli svijet osuđivati , pa nije im prvi put...
toska

#29532 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by toska »

Hendrix wrote: 14/10/2023 07:42
Pa to i jest fol...jel mi podrzavamo borbu za opstanak muslimana ili nacija? Ako spomenes jedno okrenu na patnju muslimana. Spomenes druge muslimane, a nije to isto?!?!

Znaci turci nek udare na kurdsku djecu, to je ok a palestinsku nemoj? Grozna recenica ali to je ono sto mene nervira ovde, selektivna podrska onome ko nam odgovara. Imamo viceve o zidovima i konc logorima, sta ako srbi krenu s vicevima o Srebrenici?

I na kraju Jemen ono pojam patnje niko ne spominje, saudija slobodno bombarduje kako hoce ali toga nema na televiziji jel.
Fino je to Green objasnio samo slikovito, Palestinci su u kolektivnoj svijesti nesto drugo u odnosu na Kurde, Jemen, Ujgure...

Ne samo u BiH već na planeti svaki trenutno živ čovjek odrastao je uz taj sukob na vijestima, novinama, tv.

Palestinci i njihova sudbina su postale simbol mnogo čega.
El_comadante

#29533 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by El_comadante »

Meni je nešto drugo zanimljivo, što niko nije spomenuo. Ljudi su organizovali koncert pored zida koji odvaja Gazu od ostatka svijeta i nikome nije to problem. Meni nije problem koncert ali od tolikog Izraela baš tu da organiziraju jeste problem. Evo da usporedimo to sa ratom u BiH. Zamislimo da je Sarajevo u okruženju 25 godina i onda neko organizuje koncert na Ilidži ili Lukavici, kako bi se osjećao?
JohnnyS

#29534 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

El_comadante wrote: 14/10/2023 09:17 Meni je nešto drugo zanimljivo, što niko nije spomenuo. Ljudi su organizovali koncert pored zida koji odvaja Gazu od ostatka svijeta i nikome nije to problem. Meni nije problem koncert ali od tolikog Izraela baš tu da organiziraju jeste problem. Evo da usporedimo to sa ratom u BiH. Zamislimo da je Sarajevo u okruženju 25 godina i onda neko organizuje koncert na Ilidži ili Lukavici, kako bi se osjećao?
To su partyji za mir, zato je blizu pojasa Gaze. Skrivaju ih od vojske, tajne su pozivnice tako da im IDF ne upadne. Što bi rekao naš narod, sve do jednom
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29535 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

mayab wrote: 14/10/2023 07:50
muha_sa wrote: 14/10/2023 05:36
Da , gledao sinoć , i predlažem ovim klix.forum internet "ratnicima" za i protiv Palestinaca , odnosno za i protiv Izraela , da prvo to poslušaju.....
5 godina zivjela od arapskih allazira para
Mozda jos i kapa

Oce li dovest nekog novinara sto je zivio 5 godina od izraelskih para
El_comadante

#29536 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by El_comadante »

User987 wrote: 14/10/2023 09:09 Pratim komentare i definitivno sam uvjeren da veliki broj naših Bošnjaka koji divljaju u mržnji prema Židovima i Izraelu to rade isključivo iz VJERSKIH razloga. Apsolutno im nije stalo do Palestinaca kao LJUDI, ne saosjećaju sa njihovom ljudskom tragedijom. Da li su ove VJERSKE PSIHOPATE iz BiH ili se radi o dijaspori, ne znam. Ne interesuje ih činjenica da su Bošnjaci i Židovi vijekovima u Bosni živjeli zajedno i u miru i nikada nisu imali sukob. Siguran sam da su im komentari dirigovani od nekih vjerskih centara ili ljudi tipa vehabijskih vodja. Vjerujte, pažljivo pratim i analiziram. Već se pojavljuju zahtijevi da portal KLIX objavi puno ime i prezime novinara čije pisanje o aktuelnoj situaciji u GAZI njima ne odgovara. Jedan piše da će Židovi kada “završe” sa muslimanima ubijati i kršćane. Zaboravio je reći da će njegovi islamski fanatici ubijati sve po redu koji se sa njima ne slažu uključujući i ateiste. Samo budala ne vidi da u njedrima imamo guju koja evo trenutno koristi Gazu da u Bosni jos malo pripremi teren. Ludaci su sa nama!!!!
Ja sam primjetio obrnuto. Ovde na forumu mnogi su spominjali vjeru i Boga u negativnom kontekstu, dok nisam primjetio da su vjernici isticali vjeru ili bilo šta drugo u tom kontekstu.
El_comadante

#29537 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by El_comadante »

JohnnyS wrote: 14/10/2023 09:18
El_comadante wrote: 14/10/2023 09:17 Meni je nešto drugo zanimljivo, što niko nije spomenuo. Ljudi su organizovali koncert pored zida koji odvaja Gazu od ostatka svijeta i nikome nije to problem. Meni nije problem koncert ali od tolikog Izraela baš tu da organiziraju jeste problem. Evo da usporedimo to sa ratom u BiH. Zamislimo da je Sarajevo u okruženju 25 godina i onda neko organizuje koncert na Ilidži ili Lukavici, kako bi se osjećao?
To su partyji za mir, zato je blizu pojasa Gaze. Skrivaju ih od vojske, tajne su pozivnice tako da im IDF ne upadne. Što bi rekao naš narod, sve do jednom
Baš je Palestincima do partijanja.
mayab

#29538 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mayab »

Truba wrote: 14/10/2023 09:19
mayab wrote: 14/10/2023 07:50

Da , gledao sinoć , i predlažem ovim klix.forum internet "ratnicima" za i protiv Palestinaca , odnosno za i protiv Izraela , da prvo to poslušaju.....
5 godina zivjela od arapskih allazira para
Mozda jos i kapa

Oce li dovest nekog novinara sto je zivio 5 godina od izraelskih para
Dobro zboriš , koga na primjer, ima li sa naših prostora, napiši , tko bi mogao biti ?! Napiši Faceu na FBuku
aratet

#29539 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Radi se o koncertu za mir. Dosta je i stranaca bilo. Mnogi su se tu suosjećali s Palestincima.
JohnnyS

#29540 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

El_comadante wrote: 14/10/2023 09:21

I u nas u ratu se tulumarilo.

Osim toga, na tim partijima su bili ljudi koji su sasvim sigurno bili protiv ovakve izraelske politike i koji su bili puno spremniji na suživot s Palestincima od većine Izraelaca bez obzira što ti mislio o njihovom načinu izražavanja naporima za mir
mayab

#29541 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mayab »

El_comadante wrote: 14/10/2023 09:21

Jok, eto svi Palestinci samo "šilje" motke i kamenje i vježbaju "alahuekber".... ne budi dijete :thumbup:
HelaS

#29542 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HelaS »

Meni je ovaj tvoj post jednak komentaru nakon silovanja žene: "Šta je ona imala da nosi minjak i hoda takva pred muškarcima...zaslužila je...."

Nije relativizacija zločina ako napomenem da Izrael decenijama sistematski ubija Palestince, uništava im "naciju", protjeruje sa teritorija na kojima planira svoje useljenje i naseljenje, sve pod idiotskim izgovorima, koje cijeli Svijet "puši" i toleriše, i nije pravdanje Hamasovog napada na civile Izraela, koji je Izrael iskoristio za masakr nad Palestincima. Ovo što Izrael radi ovih dana je ratni zločin! Svako ko je na strani Izraela ovih dana je ratni zločinac.
palermo

#29543 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

mayab wrote: 14/10/2023 09:13
palermo wrote: 14/10/2023 09:05

To ne,
ali ubijanjem i teroriziranjem golorukih civila , a iza njih stoji vojna velesila,
za razliku od hamasovih "ratnika" u farmerkama koji misle da će povicima "alahu ekber" nešto više učiniti , također NE!
I onda "kuku majko" , pa oni dobro znaju Izrael, zaboli izrael ona stvar što će ih haman cijeli svijet osuđivati , pa nije im prvi put...
Neki prijedlog za palestince ? Kako, a da ne pognu glavu i sute ?
emmir1

#29544 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

General War wrote: 14/10/2023 08:57
archi_a wrote: 14/10/2023 02:32

Kolko ti je civila dovoljno, da nahraniš svoju glad?!? :-)
Ovo je RATNI ZLOČIN I O TOME SVE JAČE PROGOVARAJU LJUDI ČIJA RIJEČ IMA TEŽINU.
A nemoj da pričamo o vojsci i o legitimnim vojnim ciljevima.
Nagledao sam se u našoj zemlji onih koji sa vojnih grobalja upiru prstom i pozivaju na procesuiranje "ratnih zločinaca" koji su pobili nedužne vojnike koji leže iza leđa govornika.

Što se tiče Gaze, na žalost, mišljenja sam da je to završena priča. Gaza neće postojati u ovom obliku, samo se sada traži rješenje kako to upakovati da bude lako za provariti prosječnom gledaocu zapadnog svijeta.
U tvom komentaru se vidi ko je ovdje gladan, nisu Izrelske zrtve ni jos prebrojane na (eto barem ovaj put)nicim izazvan teroristicki akt Hamasa, za koji nisi ni rijeci upotrijebio.
A sto nebi pricali o vojsci i legitimnim ciljevima? Ti si taj koji se javlja u program kao da napadaju meleke...a nisu.
Sta se dogadja sa gazom je prvenstveno uzrokavano u gazi, i oni moraju se prebrojati i odbaciti teroriste da im kroje kapu. Niko na svijetu sebi nebi dozvolio da je u prilici kao Izrael da ne potusi teroriste. Nazalost ali tako je.

Kakav idiotluk jebote.

Ja ne mogu da vjerujem da postoje ovakvi ljudi.

Svi znamo da je laž da se teroristi kriju u zgradama gdje su civili.

Kao to je opravdanje Izraela, tu se kriju teroristi pa mi pobijemo i civile i teroriste.

Ko normalan ima takav stav, kome je to ispravno?

Halo, terorista se sakrio u zgradu i tu je jos 120 civila od čega 20 djece.

Nema veze, pobij ih sve?

Ludilo jebote sta pravdate.

Fuj
skafiskafsnjak

#29545 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skafiskafsnjak »

emmir1 wrote: 14/10/2023 09:44
General War wrote: 14/10/2023 08:57
U tvom komentaru se vidi ko je ovdje gladan, nisu Izrelske zrtve ni jos prebrojane na (eto barem ovaj put)nicim izazvan teroristicki akt Hamasa, za koji nisi ni rijeci upotrijebio.
A sto nebi pricali o vojsci i legitimnim ciljevima? Ti si taj koji se javlja u program kao da napadaju meleke...a nisu.
Sta se dogadja sa gazom je prvenstveno uzrokavano u gazi, i oni moraju se prebrojati i odbaciti teroriste da im kroje kapu. Niko na svijetu sebi nebi dozvolio da je u prilici kao Izrael da ne potusi teroriste. Nazalost ali tako je.

Kakav idiotluk jebote.

Ja ne mogu da vjerujem da postoje ovakvi ljudi.

Svi znamo da je laž da se teroristi kriju u zgradama gdje su civili.

Kao to je opravdanje Izraela, tu se kriju teroristi pa mi pobijemo i civile i teroriste.

Ko normalan ima takav stav, kome je to ispravno?

Halo, terorista se sakrio u zgradu i tu je jos 120 civila od čega 20 djece.

Nema veze, pobij ih sve?

Ludilo jebote sta pravdate.

Fuj
Kome je to normalno?

Pa npr cetnicima
mayab

#29546 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mayab »

palermo wrote: 14/10/2023 09:43
mayab wrote: 14/10/2023 09:13
To ne,
Pa smatram da imaju loše vodstvo , eto to je prijedlog , za početak!

Znamo da tamo mnogi obožavaju hamas , jer su oni "zajebani momci koji se bore za njihovu stvar" , ali treba da skontaju da ih njihove "dječije neozbiljne"(nesumnjivo terorističke) akcije nisu nikuda dovele , osim da je Izrael palestinskom narodu nanio još više zla i sravnio im kuće sa tlom...
Jednostavno , to nije put :-?
palermo

#29547 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

mayab wrote: 14/10/2023 09:48
palermo wrote: 14/10/2023 09:43

Znamo da tamo mnogi obožavaju hamas , jer su oni "zajebani momci koji se bore za njihovu stvar" , ali treba da skontaju da ih njihove "dječije neozbiljne"(nesumnjivo terorističke) akcije nisu nikuda dovele , osim da je Izrael palestinskom narodu nanio još više zla i sravnio im kuće sa tlom...
Pa koji je put ? Nije put otpor, nije put da sutis i pognes glavu....pa sta je onda, de je taj jebeni put
giannibelif

#29548 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by giannibelif »

Dok sami ne riješe problem ovih grupa, mira neće biti.
aratet

#29549 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

palermo wrote: 14/10/2023 09:52
mayab wrote: 14/10/2023 09:48

Pa koji je put ? Nije put otpor, nije put da sutis i pognes glavu....pa sta je onda, de je taj jebeni put
Obrazovanje je put.
palermo

#29550 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

giannibelif wrote: 14/10/2023 09:52 Dok sami ne riješe problem ovih grupa, mira neće biti.
Znaci, do palestinaca je
Locked