Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Oznaka Tablica
#23051 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo je samo desetina onoga sta su izraelski okupatori radili palestincima.
Sto duzu borbu vam zelim i da aBd sto vise stete napravite izraelu.
Zelis smrt, dobit ces je.
Sto duzu borbu vam zelim i da aBd sto vise stete napravite izraelu.
Zelis smrt, dobit ces je.
-
toska
#23052 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
između ostalog, učiniti Izrael državom koja je u stalnom ratu i gdje svako malo padne stotine neselektivnih raketa.elcaliente wrote: ↑07/10/2023 12:25 Ne kontam sta Palestinci misle da ce postici, sta su sebi u glavi obecali sa ovim?
Pobiti ce ih Izraelci kao bubasvabe sada. Samo sebi problem napravili.
Idi brate za Njemacku trazi Azil i zivi kao covjek.
hebeš takvu državu i takav život, nema tu sreće ni budućnosti pogotovo za Jevreje koji mogu birati gdje živjeti.
-
Mrvice_ba
-
nekitamopd
#23054 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja nekad mislim da ovi naši mumini više mrze Izrael od Srbije.
Neko im prodao sveti rat protiv jevreja i to ti je to.
Zato Albanci danas imaju 2 drzave a mi ni jednu. Jos uvijek padamo pod te bratsko vjerske propagande.
Neko im prodao sveti rat protiv jevreja i to ti je to.
Zato Albanci danas imaju 2 drzave a mi ni jednu. Jos uvijek padamo pod te bratsko vjerske propagande.
Last edited by nekitamopd on 07/10/2023 13:22, edited 1 time in total.
- Bosanac sa dna kace
#23055 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mutavi ili ne, pokazaće se vremenom. Najlakše je nama odavde iz fotelje brstit' praznu slamu.emirolini wrote: ↑07/10/2023 13:08
Ako im je cilj zastita vlastitog naroda ja bi rekao da su pravo mutavi i da su sada uradili nesto skroz suprotno.
Lijepo je pisati o Gazi odavdje, ali jesi li kada pricao sa nekim ko je iz Gaze, direktno? Kakva je situacija u Gazi i ko kroji njihovu sudbinu. Zamisli kriminalce Nasera Orica sa junecim glavama x50000+ hiljada, sa puskama okolo hodaju i vrse svu represiju nad svom narodu, sva humanitarna je u njihovim rukama, sva lova sve sto ulazi i izlazi je u njihovim rukama. Sto je najgore i zivoti ljudi su u njihovim rukama. Opresija i tiranija. Kao i Iran, Rusija, Sirija, Sjeverna Koreja... vladavina kriminala a kao sve u ime vjere.
Upoznat sam kolko-toliko sa stanjem dole.
Studir'o sam sa ljudima direktno iz Gaze, takođe jedna meni vrlo draga osoba je sa Zapadne obale, i bila je godinama bez dokumenata ( i tako to, jer je'l te ona nema nigdje nikakba prava,jer je rođena na Z. Obali....).., Takođe sam usljed raznih prilika radio i sarađiv'o sa Palestincima i iz Gaze i sa Zapadne obale i raznih drugih mjesta (tj. kampova). I mogu ti reći ti Palestinci i Palestinke bili iz Gaze, sa Zapadne Obale, iz kampova po Libanu ili drugdje negdje su za mene izuzetne ličnosti, svi se trude da završe studije, da obave preuzeti posao, nema zabušavanja, svi su prijatni, ne osjeti se zloba od njih, kad imaju slobodu nastoje da se izgrade i nadograde u svakom smislu. Na svaki način nastoje da nadoknade ono što im je uskraćeno pod izraelskom okupacijom,
Stanje koje ti opisuješ nije stanje u mjestima pod Hamasovom kontrolom već u drugim mjestima i ulicama gdje postoje lokalni gospodari rata, a toga je najviše na Zapadnoj Obali.
Ali kako god, najveća je opresija koju vrši Izrael, a ne ti lokalni moćnici.
E, da im'o sam priliku i turistički (onako malo i vjerskog turizma bilo) posjetiti Jeruzalem preko Tel-Aviva, išli smo i do Hebrona i Betlehema, do Pećine Patrijarha gdje se pod okupacijom i vojnom upravom drži preko milion ljudi zbog 500 jevrejskih naseljenika...
- Mishelinke
#23056 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nebitan si.Bosanac sa dna kace wrote: ↑07/10/2023 13:07Nula brate, čista nula. Bolje pišut na wikipediji i redditu!Mishelinke wrote: ↑07/10/2023 12:54
Ti mi, eto, neki relevantan faktor.
Ne znam kako ću spavati zbog ovoga što si napisao.
-
Mrvice_ba
#23057 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
scarr
#23058 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma naši mumini, to je jedna skupina za izučavati..
Doktorat nad njima napraviti.
Doktorat nad njima napraviti.
-
Iskra_Bug
#23059 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne mogu zamisliti goru sudbinu nego kao izraelska djevojka pasti u ruke palestinskih terorista i sadista.
Podrska Izraelu.
Last edited by Iskra_Bug on 07/10/2023 13:24, edited 1 time in total.
- skupljac_zeljeza
#23060 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kao i do jučer.
https://www.youtube.com/shorts/S_tTgryABBU
- Mishelinke
- Bosanac sa dna kace
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
elcaliente
#23064 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa evo de ti meni reci jel ti mislis da je to realno?toska wrote: ↑07/10/2023 13:18između ostalog, učiniti Izrael državom koja je u stalnom ratu i gdje svako malo padne stotine neselektivnih raketa.elcaliente wrote: ↑07/10/2023 12:25 Ne kontam sta Palestinci misle da ce postici, sta su sebi u glavi obecali sa ovim?
Pobiti ce ih Izraelci kao bubasvabe sada. Samo sebi problem napravili.
Idi brate za Njemacku trazi Azil i zivi kao covjek.
hebeš takvu državu i takav život, nema tu sreće ni budućnosti pogotovo za Jevreje koji mogu birati gdje živjeti.
Valjda znas sta poslije ovoga sljedi palestincima, ako im brasno puste da im prodje da jedu trebaju biti zahvalni.
Opet ce ih kao prije par godina disiciplinovati sa gladi.
-
Mrvice_ba
- JohnnyS
#23066 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zabavno je kako su isti oni koji su orgijali nad azerbejdžanskim oslobađanjem Gorskog Karabaha sad zabrinuti za Palestince koji su tisućljećima tu. Pa i Grci i Armenci su bili tisućljećima većina u Maloj Aziji pa ih sad ostade šačica, a nitko se nije pretrgao da Tursku zove državom nastalom zločinima, iako jest kao sve druge države doduše.
Religija je zlo, sve političke teme na forumu to svakodnevno dokazuju, iz Bosne i Hercegovine navijaju za mrtve Palestince ili Izraelce, ovisno kako su se izjasnili na popisu stanovništva.
Religija je zlo, sve političke teme na forumu to svakodnevno dokazuju, iz Bosne i Hercegovine navijaju za mrtve Palestince ili Izraelce, ovisno kako su se izjasnili na popisu stanovništva.
-
Bobi
- Forum administrator
#23067 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vecina tog izraelskog stanovništva što živi uz granicu sa Gazom su doseljenici, vidi im se po boji kože, 80 % je izgledom kao tipični evropljani.
-
ragib
#23068 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
toska
#23069 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
bilo je isto nešto prije dvije godine pa prije toga i tako...elcaliente wrote: ↑07/10/2023 13:27Pa evo de ti meni reci jel ti mislis da je to realno?
Valjda znas sta poslije ovoga sljedi palestincima, ako im brasno puste da im prodje da jedu trebaju biti zahvalni.
Opet ce ih kao prije par godina disiciplinovati sa gladi.
da li bi ti sa svojom porodicom želio živjeti u takvoj državi, a imaš druge opcije?
-
Bobi
- Forum administrator
- emigrazione
#23071 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja ne znam sta mogu drugo da naprave, na koji nacin da se bore protiv židovske fasisticke drzave
-
Mrvice_ba
#23072 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Naravno, vecina ih je pripadnicima idf, ako nista rezervisti.
I razguljeni ovako, odavno nisam vidio.
- Bosanac sa dna kace
#23073 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A ti kao jesi?Mishelinke wrote: ↑07/10/2023 13:22Nebitan si.Bosanac sa dna kace wrote: ↑07/10/2023 13:07
Nula brate, čista nula. Bolje pišut na wikipediji i redditu!
- Pandakonda
#23074 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne razumijem kako ljudi mogu upoređivati ukrajinu sa ovim sto se ovdje desava ? Rusi su napali međunarodno priznatu drzavu isto kao sto su ovi sada napali Izrael. Price o toboze nevinim palestincima padaju u vodu kada se racionalno pogleda situacija da ti ljudi srljaju glavom bez obzira i bez pametnog vodstva. Ne mozes se derati godinama smrt jevrejima a okruzen si njima i oni ti trebaju za mir
Ali hej, lakse je imati "obraz" i "ponos" pa se onda valjda lakse moze progutati stradanje tvojih sunarodnjaka za nerealne ciljeve. I sad će bruka naroda izginuti ali eto neka ostane zapisano da su barem na par dana uznemirili Israel
Sa ovim napadom je zakucan i zadnji ekser u bilo kakvom 2 state solutionu koji bi se mogao navuci. Gazu pripojiti izraelu a zapadnu obalu dati Jordanu pa bila to full aneksija ili konferedacija. Poslje ovoga nema šanse da će israel pustiti da postoji bilo kakav vid Palestine i nece im dati mira bez garancije neke vece sile da se opet neće pohasiti. Jordan im to moze dati za zapadnu obalu da ce ih drzati pod kontrolom dok Israel moze aneksijom kontrolisati Gazu.
Napast ljude na šabatu dok spavaju i raditi ove grozote sto se vrte je van svake pameti i stavili su sve ostale ljude u nemogucu situaciju da ih vise ne mozes ni podrzavati bez da ispadne da podrzavas sve ovo sto su danas uradili. Ovim ne opravdavam ono sto je njima radio Israel ali ovo samo pogorsava situaciju i ne rjesavas problem.
Mene uopste ne cudi zasto bosnjo podrzava ovaj napad jer smo generalno navikli voditi se emocijama i impulsivnim odlukama a ne razumom i realnom situacijom.
Sa ovim napadom je zakucan i zadnji ekser u bilo kakvom 2 state solutionu koji bi se mogao navuci. Gazu pripojiti izraelu a zapadnu obalu dati Jordanu pa bila to full aneksija ili konferedacija. Poslje ovoga nema šanse da će israel pustiti da postoji bilo kakav vid Palestine i nece im dati mira bez garancije neke vece sile da se opet neće pohasiti. Jordan im to moze dati za zapadnu obalu da ce ih drzati pod kontrolom dok Israel moze aneksijom kontrolisati Gazu.
Napast ljude na šabatu dok spavaju i raditi ove grozote sto se vrte je van svake pameti i stavili su sve ostale ljude u nemogucu situaciju da ih vise ne mozes ni podrzavati bez da ispadne da podrzavas sve ovo sto su danas uradili. Ovim ne opravdavam ono sto je njima radio Israel ali ovo samo pogorsava situaciju i ne rjesavas problem.
Mene uopste ne cudi zasto bosnjo podrzava ovaj napad jer smo generalno navikli voditi se emocijama i impulsivnim odlukama a ne razumom i realnom situacijom.
- Bosanac sa dna kace
#23075 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zašto je Izrael napravljen u Palesitni?
Zašto ne u Argentini ili u Australiji? U Keniji? Na MAdagaskaru?