IRAN

palermo

#73401 Re: IRAN

Post by palermo »

Rejhana wrote: 15/04/2026 13:38
dr_Evil wrote: 15/04/2026 13:29
Znaci dosli smo do toga da Iran nije uspio odbraniti slobodan svijet? Vjerovatno je istina... i jedino iz razloga zato sto niko nije stao uz njih.

Dubioza bi rekla igrali smo dobro ali zaebo nas sudija. Mada nista jos se ne zna, polahko... ja sam prognozirao pad Irana cim je krenulo, a ti mi rece da ce opstati, a sad ja tebi kazem polahko :)

Pratila sam malo komentare ovih ljevičarskih grupa po twitteru i jako su ratoborni, a ima također nezadovoljnika iz Irana koji su za nastavak rata, i koji nemaju povjerenje u ovu trenutnu garnituru pregovarača i koji smatraju da su se otuđili od iranskog naroda koji je na ulicama preko 40 dana.

Najviše prozivaju Zarifa, kojeg smatraju odgovornim i za pad Sirije, i ovog sada Ghalibafa. Što bi rekao drug Abdulrahim, buržujima u Iranu vjerovatno i odgovara neki kompromis sa Velikim sotonom, pa i saradnja, ali ne pitaju se samo oni.
A jbg,.citaj malo.ovaj forum I price o tome.kako smo trebali Banjaluku zauzeti I da je to najveca izdaja u nasem ratu.

Hocu reci, jasno je da.ce uvijek biti onih koji drugacije misle. U najmanju ruku.

Ne.cini mi se da je Iran izgubio u ovom ratu I sa ovim pregovorima. Al samo ce vrijeme dati pravi odgovor.
Rejhana

#73402 Re: IRAN

Post by Rejhana »

palermo wrote: 15/04/2026 13:43

A jbg,.citaj malo.ovaj forum I price o tome.kako smo trebali Banjaluku zauzeti I da je to najveca izdaja u nasem ratu.

Hocu reci, jasno je da.ce uvijek biti onih koji drugacije misle. U najmanju ruku.

Ne.cini mi se da je Iran izgubio u ovom ratu I sa ovim pregovorima. Al samo ce vrijeme dati pravi odgovor.

Dok je Izraela, dole neće biti mira nikad, a možda ni tad...
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#73403 Re: IRAN

Post by arman1 »

dr_Evil wrote: 15/04/2026 13:29
Rejhana wrote: 15/04/2026 12:56 Mislim da je konačni pobjednik ovog svega Epštajnland.

Mnogima se neće to svidjeti kao ni meni, ali treba biti realan.

Izrael će se proširiti na Liban i Siriju, Gazu I Zapadnu obalu svakako niko i ne spominje, to je riješeno pitanje, dobili su pacifiziran Iran i vlast koja im odgovara, Arapi i Turci su svakako njihovi.
Znaci dosli smo do toga da Iran nije uspio odbraniti slobodan svijet? Vjerovatno je istina... i jedino iz razloga zato sto niko nije stao uz njih.

Dubioza bi rekla igrali smo dobro ali zaebo nas sudija. Mada nista jos se ne zna, polahko... ja sam prognozirao pad Irana cim je krenulo, a ti mi rece da ce opstati, a sad ja tebi kazem polahko :)
Čitam jutros nekog kineskog profu (pravog), savjetnik u nekom njihovom ministrstvu, vjerovatno ima više info nego smije pričati. Kaže ovo primirje odgovara cio-bandi ali triput više odgovara Iranu. Vjeruje da će Iran udariti za dvije do tri sedmice, ako ne dođe do kvalitetnog dogovora. Cioland ima značjnih problema s organizacijom PVO-a koji je u rasulu, a hakerski napadi su svakodnevni. Neke sisteme su skroz izolovali. Na stranu naše želje ili mišljenja predpostavljam da se u ovo razumije više od nas. Objašnjava kako je ova us blokada mora autogol koji već prvi dan daje rezultate.
Čitalac

#73404 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Trump: Xi mi je rekao da ne dostavlja oružje Iranu.
President Trump says he asked his Chinese counterpart Xi not to supply weapons to Iran and that Xi replied he was not doing so.
“I had heard that China’s giving weapons to, I mean – you’re seeing it all over the place – to Iran,” claimed Trump in an interview with Fox Business.
“And I wrote him a letter asking him not to do that, and he wrote me a letter saying that essentially he’s not doing that.”
dr_Evil

#73405 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Rejhana wrote: 15/04/2026 13:47

Jos ti je sumir rekao ima 3 godine kad arapi poloze oruzje bit ce mir, kad cionisti poloze oruzje bit ce pobijeni.
palermo

#73406 Re: IRAN

Post by palermo »

Rejhana wrote: 15/04/2026 13:47

Podsjeti me na onu,.dok nam je Srbija tu, nema.mira za.nas.
U sustini tacno, al to vazi ,I za veliki dio svijeta. Svako ima svoju Srbiju, Izrael....Mada da ne bude zabune, jasno je meni sta I ko je Izrael....barem ovaj trenutni Izrael
arman1

#73407 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image
arman1

#73408 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image

Koliko samo varijacija. Ovog idiota trolaju do iznemoglosti. Ali mi imamo predstavnike naroda koji izglasaše da nam cionisti dovode plin(skuplji).
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#73409 Re: IRAN

Post by Truba »

sad-salje-hiljade-dodatnih-vojnika-na-bliski-istok
https://avaz.ba/vijesti/globus/1035616/ ... iski-istok

Image
arman1

#73410 Re: IRAN

Post by arman1 »

The reign of Visa and Mastercard is coming to a quiet, brutal end in Europe. A new "Pay by Bank" button is taking over online checkouts, and it’s doing something far more dangerous than just processing payments—it’s dismantling American financial dominance.

In the Netherlands, 72% of transactions already bypass U.S. card networks, moving money directly from bank to bank in seconds via "Wero" and SEPA Instant. No more hidden fees, no more U.S. middlemen. Is your credit card about to become a relic of the past? We dive deep into the "regulatory warfare" that is making American payment networks irrelevant in their second-largest market.

Full report: https://northwavenews.com/.../the-death ... dleman.../
arman1

#73411 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image
Čitalac

#73412 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Analitičar Abbas Salimi Namin, list „Iran“ (vladino glasilo): Ovaj rat je prekretnica u redefiniranju strateškog položaja i početak dubokih promjena. Od „lokalnog problema“ za neprijatelja postali smo „globalni model“.
Ramazanski rat treba smatrati prekretnicom u redefiniranju strateškog položaja Irana u regionalnim i globalnim jednadžbama. Treba priznati da ovaj rat nije bio samo vojni događaj već početak dubokih i višeslojnih promjena. Jedno od najvažnijih postignuća Ramazanskog rata bila je temeljna promjena u načinu na koji Islamska Republika Iran komunicira s narodima regije. Prije smo se suočavali s ozbiljnim nedostacima u području transnacionalne komunikacije. Glavna slabost bila je nedostatak snažnih i učinkovitih medija koji bi objasnili svoju logiku i narativ. Ramazanski rat je uvelike nadoknadio tu prazninu. Fokus javnog mnijenja bio je usmjeren prema Iranu i pojavilo se ispravno razumijevanje naše logike.
Sve što se dogodilo u praksi bilo je potpuno suprotno neprijateljskim predviđanjima. Iranska nacija je svojim jedinstvenim otporom, epskom prisutnošću i transformacijom prijetnji u strateške prilike potpuno poremetila neprijateljske jednadžbe. Ne samo da se nismo povukli već nam je sveobuhvatni neprijateljski napad pružio priliku za uspostavljanje dubokog i trajnog odnosa s narodima regije i svijeta.
Jedan od temeljnih aspekata koji razlikuju Iran u usporedbi s mnogim zemljama jest dubina i bogatstvo civilizacije te moć strateške analize. U suvremenoj iranskoj povijesti pojavile su se velike ličnosti, od kojih je svaka bila izvor mudrosti, znanja i upravljačkog iskustva. To iranskoj naciji daje moć koja nadilazi čvrstu vojnu moć i koja može oživjeti islamsko-iransku civilizaciju na globalnoj areni. Počinivši svoju tešku pogrešku, tj. napadajući Iran, neprijatelj je praktički povezao ovu civilizacijsku moć s narodima svijeta. Danas svjedočimo da ljudi diljem svijeta pišu pjesme za iransku naciju, stvaraju umjetnička i književna djela te poduzimaju razne kulturne i obrazovne akcije u čast Irana i njegovog otpora. Ovi postupci pokazuju da se iranska nacija od "lokalnog problema" za neprijatelje pretvorila u "globalni model" za ljubitelje slobode i pravde. Učinci ove velike promjene, u bliskoj budućnosti, očitovat će se na širi i dublji način te će stabilizirati položaj Irana u regionalnim i globalnim jednadžbama.
Dozer

#73413 Re: IRAN

Post by Dozer »

Ma nema nista od dogovora.
Amerima je glavni cilj iranska nafta, a Iran to vise nikad nece dati. I zato nema ni mira.

Jedino rjesenje problema regiona je da se Izrael limitira vojno i da mu se onemoguci ekspanzija, kao i da izgradi opet Gazu i WB Palestincima, uz odstete, naravno.

Kako se nista od ovoga nece desiti, nastavak rata je neminovan, ali mislim da ce u tom nastavku USA i Izrael izvuci deblji kraj.
Ameri ce dobro popusiti na petrodolaru, a pogotovo svjetskoj dominacijj, Izrael ce pretrpiti goleme stete i morace potpisati neki mir pod iranskim uslovima.

Zna li se ista za spansku flotu?
Rejhana

#73414 Re: IRAN

Post by Rejhana »

dr_Evil wrote: 15/04/2026 13:51
Jos ti je sumir rekao ima 3 godine kad arapi poloze oruzje bit ce mir, kad cionisti poloze oruzje bit ce pobijeni.

Dobra stvar je što ljudi više ne vjeruju Imperiji i "kad darove nosi". Sve se stavlja pod lupu i na udaru je kritike...

Some say, "Don't voice the demands and red lines. Just say we're behind the Leadership."

On the surface, this statement appears loyal to the Leadership. But its true intent is for the Western-leaning faction to maneuver us into a position where the regime's supporters—those who bolster the negotiating team's hand—are silenced, leaving the regime and the Leader isolated against the appeasement current.

Answer one of people's questions:
If the negotiations have failed, then why is the ceasefire continuing? If the negotiations have failed, then why are they talking about a second round of negotiations on Thursday?!
bosanski__

#73415 Re: IRAN

Post by bosanski__ »

Zašto Kinezi otvoreno ne stanu vojno iza Irana ,jer ako u slučaju promene vlasti u Iranu cijene nafte bi kontrolirali Amerikanci, a Kinezi su veliki uvoznici ?

pitanje za nekog ko zna. vidim da ovde ima dosta dobrih analitičara .
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#73416 Re: IRAN

Post by Truba »

arman1 wrote: 15/04/2026 14:25 Image
za avatara :mrgreen:
zigzag

#73417 Re: IRAN

Post by zigzag »

primusovog?
Dozer

#73418 Re: IRAN

Post by Dozer »

Image

:pisnuo:
skrbavi-admin

#73419 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

nema ti slike dozeru
Dozer

#73420 Re: IRAN

Post by Dozer »

Ja je vidim...
skrbavi-admin

#73421 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

vidim i ja sad Sveca :mrgreen:
Riddle

#73422 Re: IRAN

Post by Riddle »

Vance bukvalno veći katolik od Pape. :lol:
skrbavi-admin

#73423 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Dze Daj Van ke
Haris.ba

#73424 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

bosanski__ wrote: 15/04/2026 14:54 Zašto Kinezi otvoreno ne stanu vojno iza Irana ,jer ako u slučaju promene vlasti u Iranu cijene nafte bi kontrolirali Amerikanci, a Kinezi su veliki uvoznici ?

pitanje za nekog ko zna. vidim da ovde ima dosta dobrih analitičara .

Ahahahahaha.

Nego, zato sto Kinezi sa svima trguju i od svih kupuju naftu. I od Arapa i od Iranaca.
Kad pogledas odakle Kinezi kupuju naftu vidjeces da ne zele da zavise od jedne strane, uvoze iz raznih pravaca.

Nemaju Kinezi problem sa Amerima da kontrolisu cijenu nafte. Pokusace oni pomalo da prave neke ugovore koji nisu u dolarima.
Kinezi ce pokusati agresivnim uvodjenje ev smanjiti potraznju za naftom. Smanjenjem potraznje - smanjice se i cijena.

A, ako se i zakuha u svjetskim okvirima - uvijek imaju Rusiju iz koje teorijski mogu imati dotok nafte nekontrolisan od trece strane. To od Irana ne mogu.
Iran je korisni trn u americkoj cipeli. Ali, radi tog trna nece da ruse svoju komociju i polozaj.
Čitalac

#73425 Re: IRAN

Post by Čitalac »

The source told Al Jazeera that there is a major breakthrough on the nuclear front [in Iran negotiations] that Pakistanis are hopeful they are going to be able to achieve.
Post Reply