jefferson wrote:
Zato sto su zakoni fizike i zelje nisu jedno te isto. Pogledaj sta sam napisao ranije, pa eto bujrum, objasni mi sto nisam upravu. Dobro je alfons rekao, vama kada neko napise nesto sto trazi vise vremena, i objasni Vam crno na bjelo opet nije dovoljno. Inace to je psihologija teoreticara zavjere da uvijek traze odgovore i uvijek postavljaju pitanja, nikad ne nudeci svojom glavom napisane odgovore i objasnjenja na ono sto traze. Problem je sto su obicno teoreticari zavjere ljudi koji su naprasno razvili zanimanje za neki problem, oblast ili nauku.
Kao sto Vam je 100 puta receno, niko ovdje nema nista protiv irana i iranaca, i shvatite vec jednom da drzavni vrh irana nije isto sto i Iran i iranci. Vlast dolazi i prolazi, koliko god ona pokusavala da postane personifikacija odredjenog naroda.
Iransku vlast cisto zabli neka stvar sta ce pomisliti neko van irana. Niti je avion napravljen da nekog prestrasi, jer u slucaju rata vjerovatno ne bi ni poletio prije nego bi bio unisten. Ali dobro dodje da se prodaje prica o stabilnom rezimu, napretku i slicno. Mozda to en mogu vecini ljudi u teheranu prodat, ali dosta iranaca ce popusiti pricu.
Drzavni vrh koji nalazi za shodno da finansira filmove kako bi kontrirali jednom holivudu, dovoljno govori koliko je taj vrh siguran u svoju stabilnost.
Mani mi tog seljacluka i svrstavanja u neke torove kao teoreticar zavjere i slicne gluposti u cilju diskreditiranja sagovornika.Jos momcina nasao palamudit o nekoj psihologiji teoretiraca i slicnim nebulozama

Kao prvo vecina tvojih postova se odnosi protiv Irana i kod tebe je jako izrazita ta osobina,a kao drugo vlast jest u neku ruku personifikacija Iranaca jer su ti isti Iranci vecinom svojih glasova izabrali tu vlast,isto kao sto je i nasa BIH vlast personifikacija vecine Bosanaca.Nema boljeg ogledala u odredjenom trenutku za naroda od njihove vlasti.
Takodje nije tacno da Iransku vlast zaboli sta misli neko vani,jer taj isti iran je milion puta reagovao demantima na razne nebuloze i slicne gluposti koje fabricira zapad i njihova propaganda.Meni je zao ako ti sebe tjesis i mislis da je Iran neka zabit gdje svoj narod drze kao u nekoj izolaciji i torovima,Iran je na putu da postane svjetska sila u pravom smislu te rijeci.Regionalni i svjetski znacaj Irana je svaki dan sve veci.To sto bi Ameri il smece koje je na celu cionisticke tvorevine srusili nesto prije nego sto bi i poletilo mozes okaciti macku o rep.Vec godinama se vuce tema o Iranu po forumima u iscekivanju napada na tu zemlju od strane tebe i tebi slicnih al to su samo mokri snovi i nema od toga nista.Provest ces jos godina i godina a neces docekati da tvoja draga amerika uvodi demokratiju kao sto je uvodila u Iraku,Afganistanu i svim ostalim zemljama u kojim i danas dan tece rijeka krvi.To je demokratija za kakvu se ti jarugo zalazes.
Sto se tice drzavnog vrha i finansiranja filmova od strane tog vrha,kakve to ima veze,treba da puse hollivudske gluposti i da gledaju sve one nebuloze sa zapada..Pa taj isti Iran ima toliko ogromnu historiju i taj isti iran treba da pravi filmove kako bi sirio svoju kulturu a ne nasjedao na neka americka smeca od filmova i ispiranje mozgova od strane zapada.Taj isti zapad pravi igrice cija je tema napad na Iran,pravi filmove cija je tema pretezno demoniziranje muslimanskog svijeta i slicno..Ako je tebi ono sto radi Amerika normalno i zdravo,ako je tebi normalno i zdravo ono sto radi izrael,bas mi je zao na sto si ti protracio svoj zivot.Ni moralno ni intelektualno nisi uspjeo.