IRAN

Post Reply
romulirem

#651 Re: IRAN

Post by romulirem »

Haj vas dvoje negdje na kaficu,imate dodirnih tacaka :lol: :lol:
fedor

#652 Re: IRAN

Post by fedor »

romulirem wrote:Haj vas dvoje negdje na kaficu,imate dodirnih tacaka :lol: :lol:
romule nemoj da te bijem :lol: :lol: :thumbup:
sindzerveza

#653 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

romulirem wrote:Haj vas dvoje negdje na kaficu,imate dodirnih tacaka :lol: :lol:
evo Andja mi skuhala kahvu upravo pijem bujrum fedor :lol:
fedor

#654 Re: IRAN

Post by fedor »

sindzerveza wrote:
Idem, samo i romula ću povesti, onako uz kahvu ćemo sve polahko. :lol:
MufljuzMali

#655 Re: IRAN

Post by MufljuzMali »

sindzerveza wrote:
sto se tice slobode izrazavanja.. zbog cega se nesmije pomenuti cionisti u negativnom kontekstu ili holokaust koji nikada nije ispitan niti ima pravo ko i dan danas da ga ispita?Vec je receno 6 miliona i amin.I njemacka placa decenijama ostetu Izraelu za 6 milona zrtava cija smrt nesmije da se spomene a kamoli ispita jer si onda antisemitinst,a ja ipak mislim da je Ahmo anticionist jer miroljubivi jevreji uzivaju sva prava kao i ostali mirni gradjani u Iranu.
Tvoja pitanja koja postavljas potezu citavu historio iza sebe da bi ti se adekvatno obrazlozila..koja po tvojim pitanjima mogu zakljuciti da ti je potpuno nepoznata.Od sjednice i osnivanje grupe Bilderberger prvi svjetski drugi,stvaranje pogodnog terena i insciniranje dogadjaja za stvaranje Izraela i i i ..
a nemam bas niti volje niti vremena da sada razglabam.

dala sam ti ovaj site tu mozes saznati puno istine koju nikada neces cuti u medijima jer po tvojim stavovima vidim da ti je to izvor (dez)informacija.

http://infokrieg.tv/wordpress/
1) ovo je tema o iranu a ne o bilderbergu i slicnim teorijama. ovo nije tema o izraelu.

2) prvo boldirano je u nevjerovatno i prosto nemogu da vjerujem sta izjavljujes. u vecini drzava na svijetu su ovakve izjave kaznjive (negiranje holokausta). otidji u kakav koncentracioni logor pa onda ponovi ovu izjavu, a tacna cifra se nezna. 6 miliona je procjena oko koje se svi slazu. ima dovoljno izvora koji to potvrdjuju.

3) a ko odlucuje ko su mirni gradjani? i ako nisu mirni onda cemo ih ubijati? zamisli, sram ih bilo, usudju se da imaju drugacije misljenje i da izraze isto.
o vjerskim slobodama zivis u zabludi. vjeruj mi, vidio svojim ocima. Imao curu ne-muslimanku u iranu, pa recimo da sam malo upuceniji u slobodu govora i religije u iranu.

ne radi se o tome sta drugi rade (izrael, amerika, kina, blatazar, pink panter, klingonci), nego sta ahmo radi. samo zato sto su drugi kreteni, neznaci da on nije.

poradi malo na argumentaciji
sindzerveza

#656 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

fedor wrote:
sindzerveza wrote:
ma sahat vremena ima da obradimo da ga ni rodjeni forum nece prepoznat :lol:
snaga_znanja

#657 Re: IRAN

Post by snaga_znanja »

fedor wrote:
snaga_znanja wrote:
fedor wrote:Tolike milijarde daju za rat u AFG i IRQ-u, a ništa, ginu im vojnici. Nikada neće istrijebiti talibane 8-)
A gdje je Iran a gdje je Irak, Afganistan!! Ahmo kupuje oružje od Rusa i Kine. Bilo bi belaja. Iskreno, volio bih da vidim taj scenario Amerika vs. Iran. Ali Ameriku je strah, tako da ništa od toga... 8-) :lol:
Inace ti navijas za talibane?
Šta imam ja za koga da navijam!? Meni nije logično ni normalno to što su napali IRQ I AFG!! Pod plaštom da tamo postoje neki teroristi, koji prijete Americi i svijetu. hahaha
Lafo 11.09!? SAmi su izveli taj napad, sve je to teorija zavjere, u koju je duboko upetljan Izrael i Amerika.
Briga mene za talibane, jer Ameri su takvi, sutra da im se ćefne okupirat će BiH, tako da samo gledam REALNO!
To kad tako kazes sami su izveli 11.09. isto ko da kazes da su genocid u Srebrenici napravila sama Armija BiH. Malo postovanja prema 3000 ljudi.

A ako nisi jos svjestan prisustva americkih snaga na Balkanu onda se dobro upitaj da li dobro rezonujes stvari.
mire85

#658 Re: IRAN

Post by mire85 »

Vidjeh ovu temu pa reko da se uključim.
Teško je predvidjeti slijed događaja kada je u pitanju bliski istok. Ja pretpostavljam da neće niko nikoga u skorije vrijeme vojno napadati.
Amerika mora shvatiti da nemože zaustaviti nuklearno naoružavanje u svijetu preko 10 država u svijetu posjeduju nuklearno naoružanje od toga mnogo njih koje nisu u nato savezu. Takođe pitanje je koliko Amerika finansijski može izdržati još jedan rat pogotovo kada uzmemo u obzir da ni trenutni konflikti nisu razriješeni, a sa druge strane takođe je pitanje koliko Iran može izdržati sankcije osim ako možda ima svoje neko"alternativno tržište". Amerika već odavno glumi nekog svjetskog policajca ali umjesto pravde dijeli nepravdu i kada bi se sutra rijesilo pitanje Irana otvorio bi s novi konflikt. Iran bi postao ozbiljan igrač tek onda kada razvije nuklearno oružje. Takođe u slučaju da Iran razvije nuklearno oružje najvjerovatnije da ga neće upotrijebiti ( jer je to najgori scenariji za sve umiješane) a stanje na bliskom istoku sa Izraelom bi došlo na neki način u ravnotežni položaj. Ja neznam da su ikad ratovale dvije države koje su obje posjedovale nuklearno oružje. Takođe je pitanje dali Iran ima ozbiljnih saveznika koji bi ga pomogli. Jedino mi nije jasno u svemu tome zašto Saudija kupuje naoružanje od Amerike u vrijednosti od 60 milijardi dolara. Mislim sa jedne straneto je nedovoljno da bi promijenilo odnos snaga a sa druge strane za par godina to je već zastarjela tehnologija (džaba troše novac).
nikad_vise

#659 Re: IRAN

Post by nikad_vise »

skoro procita da i vijetnam poceo da gradi nuklarne elektrane sa majcicom rusijom..znaci i oni imaju pravo samo iran nema :D

sto se tice ahmedinedzada ja ga podrzavam..ne u svim izjavama al njegovu politiku nepokornosti i gradnju elektrana podrzavam..iran kao zemlja u posljednjih 200 godina nije vodila imperijalisticki rat i sad se tu neko nasao da njih nadje kao prijetnju..sto je jos jadnije to je uradila zemlja koja svakog dana ubije na desetine ljudi kojekakvim greskama vojnika i slicno.koja ima na svakom cosku svijeta po jedan gvantanamo gdje muci i prisiljava ljude na priznanja.i da bude jos zalosnije iran predstavlja prijetnju jednom cionistickom izraelu koji je usput onako prijetnja skoro cijelom svijetu i koji onako reda radi napada brodove humanitaraca,rusi desetine kuca palestinaca,gazi ih tenkovima,truje hranom i sta jos sve ne radi....i ima tek nekih 1000 nuklarnih glava al et perez,natenjahu i ostali su miroljubivi i njih niko ne dira..sta vise niko i nesmije postaviti pitanje o njihovom nuklarnom oruzju..a jebote apsurda :lol: :lol:
simpozijum delirijum

#660 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

Americke sankcije Iranu ?
kakve sankcije i embargo ?
Bolivija kupuje avione i helikoptere od Irana , uz sporazum o razvoju i nuklearne energije poslije susreta Eva Moralesa Bolivijskoga predsjednika i Ahme' lukavoga koje je prosao vrlo srdacno ( u Latinskoj Americi su vecinom katolici usput receno i gotive Irance a ne gotive bas puno USA i znamo zbog cega , proucite istoriju i na kraju cestitam bivsoj marxstistickoj gerilki i antiimperijalisti koja je pobijedila u utrci za predsjednika u Brazilu :thumbup: )
poslije Venecuele , Kine , Rusije, Turske, Brazila i Bolivija je rekla "odjebaus " :lol: Americko-Izraelskoj koaliciji za unistenje Irana , usput receno Njemacka je poslije Kine najveci spoljno-trgovinski partner Iranu ( po CIA factbook )
Iranski tankeri puni nafte plove naokolo ( a i oruzje , oprez nije na odmet ) roba se razmjenjue , ljudi komuniciraju normalno uprkos sankcijama i prijetnjama i rade biznis i sada treba i Boliviju dodati u "osovinu zla "? sve mi se cini da ce Izrael pogotovo biti uskoro potpuno izoliran u antiIranskoj histeriji i postati jos opasniji kao ranjena zvijer
link;
http://www.laht.com/article.asp?Article ... ryId=14919
romulirem

#661 Re: IRAN

Post by romulirem »

fedor wrote:
sindzerveza wrote:
Ma ja sam malo daleko :)
fedor

#662 Re: IRAN

Post by fedor »

snaga_znanja wrote: To kad tako kazes sami su izveli 11.09. isto ko da kazes da su genocid u Srebrenici napravila sama Armija BiH. Malo postovanja prema 3000 ljudi.
Ha joj tebe! Ti vjeruješ u sve što ti mediji danas serviraju. Kažem ti ja, to ti je teorija zavjere, a da je sve to isplanirala vlada (imaš na netu video dokumentaraca koliko hoćeš). Pusti ti sad Srebrenicu, mi govorimo i Americi. I ovo što ja pričam nije bezveze, dakle postoje jasni dokazi da je Amerika samu sebe napala, da bi kasnije imala opravdanje da napadne IRQ/AFG. Pa to je i malom djetetu jasno.
snaga_znanja wrote: A ako nisi jos svjestan prisustva americkih snaga na Balkanu onda se dobro upitaj da li dobro rezonujes stvari
Amerika je prisutna samo i isključivo samo na onim područjima gdje imaju interes (bilo ekonomski, vojni, energetski itd., isl.). Tako da, upitaj ti sebe neke stvari, otvori oči i prestani da gledaš BBC/CNN :lol: :dance:
fedor

#663 Re: IRAN

Post by fedor »

romulirem wrote: Ma ja sam malo daleko :)
Ejssss sad. "Ko želi nađe način, ko ne želi nađe izgovor" 8-) ;-)
nista novo

#664 Re: IRAN

Post by nista novo »

Pa Ameri su bombardovali, jadnog Milosevica, isto tako se herojski suprostavljao citavom svijetu, kao Ahmo, jadni Milosevic, isto tako bio pametan i hrabar, ko Ahmo..
nista novo

#665 Re: IRAN

Post by nista novo »

A Srbi herojski narod, koji se suprostavljao imperijalistickim silama...
fedor

#666 Re: IRAN

Post by fedor »

nista novo wrote:Pa Ameri su bombardovali, jadnog Milosevica, isto tako se herojski suprostavljao citavom svijetu, kao Ahmo, jadni Milosevic, isto tako bio pametan i hrabar, ko Ahmo..
Zašto porediš nešto što se ne može uporediti!? :roll: :lol:
Koja parelala Ahmedinedžad/Milošević!?? :?
fedor

#667 Re: IRAN

Post by fedor »

nista novo wrote:A Srbi herojski narod, koji se suprostavljao imperijalistickim silama...
Srbi su najveći intelektualci na Balkanu! Svaka im čast na tome!! ;-) :thumbup:
nista novo

#668 Re: IRAN

Post by nista novo »

fedor wrote:
nista novo wrote:A Srbi herojski narod, koji se suprostavljao imperijalistickim silama...
:run:
-Romeo-

#670 Re: IRAN

Post by -Romeo- »

fedor wrote:
i junačine, dodao bih (dovoljno se samo sjetiti biljantne i mnogo puta opjevane pobjede onomad na kosovu). :lol:
osa

#671 Re: IRAN

Post by osa »

fedor wrote:
koliko ja znam najveći su dalmatinci, hercegovci i crnogorci....
fedor

#672 Re: IRAN

Post by fedor »

osa wrote:
fedor wrote:
koliko ja znam najveći su dalmatinci, hercegovci i crnogorci....
Ne slažem se. Srbi ipak prednjače u nauci def! ;-)
sindzerveza

#673 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

04 Novembar 2010

Učenički skupovi povodom obilježavanja Dana borbe protiv imperijalizma

IRIB - Danas se na hiljade učenika skupilo pred bivšom američkom ambasadom povodom obilježavanja Dana borbe protiv imeperijalizma. Hiljade teheranskih učenika je na današnji 13. aban ili 4. novembar uzvikivalo parole protiv Amerike i imperijalizma. Iranski studenti su 4. novembra 1979. godine, zauzevši američku ambasadu u Teheranu, pronašli dokumente koji su potvrdili američko špijunsko djelovanje u Iranu, pomoć terorističkim grupama i spisak osoba koje su radile na svrgnuću novoosnovane Islamske Republike.
Imam Homeini je ovo uništenje špijunskog gnijezda smatrao većim revolucionarnim pokretom, čak i od onoga iz 1979. koji je ishodio svrgavanju šahovskog režima. Svake godine na ovaj datum organizuju se protesti širom Irana.
fedor

#674 Re: IRAN

Post by fedor »

sindzerveza wrote:04 Novembar 2010

Učenički skupovi povodom obilježavanja Dana borbe protiv imperijalizma

IRIB - Danas se na hiljade učenika skupilo pred bivšom američkom ambasadom povodom obilježavanja Dana borbe protiv imeperijalizma. Hiljade teheranskih učenika je na današnji 13. aban ili 4. novembar uzvikivalo parole protiv Amerike i imperijalizma. Iranski studenti su 4. novembra 1979. godine, zauzevši američku ambasadu u Teheranu, pronašli dokumente koji su potvrdili američko špijunsko djelovanje u Iranu, pomoć terorističkim grupama i spisak osoba koje su radile na svrgnuću novoosnovane Islamske Republike.
Imam Homeini je ovo uništenje špijunskog gnijezda smatrao većim revolucionarnim pokretom, čak i od onoga iz 1979. koji je ishodio svrgavanju šahovskog režima. Svake godine na ovaj datum organizuju se protesti širom Irana.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
mepac

#675 Re: IRAN

Post by mepac »

Iran je zemlja koja se razvija i pod sankcijama znaci ne trebamu mu nikakav izmisljeni rat da bi opstao :-D
nit mu treba ikakav rat po mom misljenju ono sto je amerika uradila iraku i sto radi po avganista sigurno bi radila i u iranu da ne pokazuje zube kolko sam vidio neko je postavio interviju admedininedjad kod lary kinga i kolko sam mogao skontati svo vrjeme ahmedininedjad pokusava mu objasniti kako u americi ima mnoooogooo siromasnih i mnogo zatvora izgradjenih za razliku od irana i dao mu je jasna doznanja i njemu i ostatku svjeta da je iran uredjena drzava i mnogo disciplovanija od amerike znaci njima nije potrebna americka demokratija koju utjeruju oruzijem i covjek ne moze biti jasniji zaobidjite nas i nemate problema mir nama mir vama a sve ostalo je laz obmana i licemjerije
Post Reply