IRAN

ElRe

#63951 Re: IRAN

Post by ElRe »

elcaliente

#63952 Re: IRAN

Post by elcaliente »

Mislim cak da ce Kuba biti zrtva zbog Irana, da spase Ameri obraz.
dječak sa šibicama

#63953 Re: IRAN

Post by dječak sa šibicama »

A imaju i milione sunarodnjaka koji zive na Floridi i manje vise vecina su dobrostojeci.
Lincoln-Burrows

#63954 Re: IRAN

Post by Lincoln-Burrows »

elcaliente wrote: 18/03/2026 18:34
Koji ce roditelj poslati danas svoji djecu u dzunglu da se bori za nesto sto ga je citav zivot drzalo siromasnim.
Točno to, nekada su ideali bili jednakost, pravda i sloboda, sanjalo se bogatstvo u svijetu bez izrazito bogatih,
a dobili su svijet vječno siromašnih. Možda još u svijetu ima che gevara ali na Kubi nema, tamo je to umrlo.
geralt

#63955 Re: IRAN

Post by geralt »

dječak sa šibicama wrote: 18/03/2026 18:36 A imaju i milione sunarodnjaka koji zive na Floridi i manje vise vecina su dobrostojeci.
Hrana u kubanskim restoranima je fenomenalna, plus su jedini narod u Americi pored Italijana koji zna napraviti dobru kafu.
Sociolog

#63956 Re: IRAN

Post by Sociolog »

geralt wrote: 18/03/2026 18:43
dječak sa šibicama wrote: 18/03/2026 18:36 A imaju i milione sunarodnjaka koji zive na Floridi i manje vise vecina su dobrostojeci.
Hrana u kubanskim restoranima je fenomenalna, plus su jedini narod u Americi pored Italijana koji zna napraviti dobru kafu.
druzey jesi li ti probao Vietnamsku kafu??

Jede malu djecu, u odnosu na italijansku, latinsku i etiopsku..

Libanonski restorani,najjaci restorani
Rothmans

#63957 Re: IRAN

Post by Rothmans »

Sociolog wrote: 18/03/2026 18:46
Ma meni i nije nesto, onako iskreno...
alijagoro

#63958 Re: IRAN

Post by alijagoro »

sumirprimus wrote: 18/03/2026 17:36 I jos nesto savršena poruka za većinu forumasa.

Lako je tudjim mlatit uvijek bilo, uvijek ce i bit. Haj tamo pa zivi i brani sistem.njonja.

Ovo je iz janaura naravno ali ipak.
I sta ona kaze za genocid u Gazi ili za 200 ubijenih djevocica u Iranu,koliko mi je poznato i ona ne zivi u Iranu,dakle i ona mlati tudjim
dječak sa šibicama

#63959 Re: IRAN

Post by dječak sa šibicama »

Upravo to, komunisticke ideje su imale smisla dok su bile ideje, ali danas svi vide da od te ideje nema nista. Kubanci su teska sirotinja, malo zbog sankcija malo zbog sistema koji ih je uneredio. Ravnopravnost, svima jednako svima po potrebi, svi ce zivjeti lijepo itd ispostavile se samo ublehe.

Niko danas vise nece ratovati za tu ideju, jer je prevazidjena usljed neostvarivosti. Takozvani socijalisti iz kapitalistickih zemalja su najveca ubleha, izadje pred kameru kenja o jednakopravnosti pa ode u svoju vilu od 12 miliona dolara u Malibuu i ne pada mu na pamet primiti par migranata na spavanje.
Supljatori.
sale07

#63960 Re: IRAN

Post by sale07 »

Sociolog wrote: 18/03/2026 18:46

Jede malu djecu, u odnosu na italijansku, latinsku i etiopsku..

Libanonski restorani,najjaci restorani
Ne znam koja je talijanska kafa, al vijetnamsku kafu poredit s kafom iz etiopije je kao da poredis Daciju s mercedesom
alijagoro

#63961 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Treba imati i mastu za ovo :-)
Čitalac

#63962 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Saudi Arabia intercepts four missiles heading to Riyadh

Saudi Arabia’s Ministry of Defence says its air defences have successfully intercepted four ballistic missiles launched towards Riyadh. Debris fell in various parts of the capital due to the interceptions, the ministry said in a brief statement.
sumirprimus

#63963 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Najjaca kafa na temi bez premca, sataf kafa :mrgreen:
Pa vi pričajte sta hocte, nema ko je nije komentariso :mrgreen:
alijagoro

#63964 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Crvene_brigade

#63965 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

Roy: Iran nije Gaza…
Znam da smo se ovde okupili da bismo razgovarali o mojoj knjizi „Mother Mary Comes to Me / Javlja mi se Majka Marija“. Ali kako da ne pomenemo divne gradove – Teheran, Isfahan i Bejrut koji su u plamenu? U duhu otvorenosti i netaktičnosti moje majke Meri, želim da kažem par reči o ničim izazvanom i nelegalnom napadu Amerike i Izraela na Iran. To je, naravno, nastavak američko-izraelskog genocida u Gazi. Isti stari zločinci koriste isti stari model. Ubijanje žena i dece. Bombardovanje bolnica. Bacanje tepih-bombi na gradove. A onda izigravaju žrtve.

Ali Iran nije Gaza. Ovaj rat može da se proširi i proguta čitav svet. Na ivici smo nuklearne katastrofe i ekonomskog kolapsa. Ista zemlja koja je bombardovala Hirošimu i Nagasaki možda se sprema da baci bombu na jednu od najstarijih civilizacija na svetu. Biće drugih prilika da se o tome detaljnije govori, pa ću ovde reći samo da sam na strani Irana. Nedvosmisleno. Svaku nužnu promenu režima – američkog, izraelskog i našeg indijskog – moraju provesti građani, a ne neka naduta, lažljiva, prevarantska, pohlepna, grabljiva imperijalna sila i njeni saveznici koji primoravaju čitav svet na pokornost.

Iran im se suprotstavlja, dok im se Indija klanja. Sramota me je od toga koliko naša vlada nema hrabrosti ni časti. Nekada smo bili siromašna zemlja krajnje siromašnih ljudi. Ali bili smo ponosni, dostojanstveni. Danas smo bogata zemlja sa krajnje siromašnim, nezaposlenim ljudima kojima se umesto hrane dele mržnja, otrov i laži. Izgubili smo ponos. Izgubili smo dostojanstvo. Izgubili smo hrabrost. Njih ima još samo u bolivudskim filmovima.

Kakvi smo mi to ljudi kada naša izabrana vlada nije u stanju da ustane i osudi Ameriku koja kidnapuje i ubija šefove drugih zemalja? Da li bismo voleli da to neko radi nama? Šta treba da znači to što je naš premijer otputovao u Izrael i zagrlio Benjamina Netanjahua samo nekoliko dana pre napada na Iran? Šta treba da znači to što je naša vlada potpisala ponižavajući trgovinski sporazum sa Amerikom koji bukvalno prepušta sudbini naše seljake i radnike tekstilne industrije, samo nekoliko dana pre nego što je Vrhovni sud SAD-a proglasio Trampove carine nezakonitim? Šta znači to što nam Amerika „dozvoljava“ da kupujemo naftu od Rusije? Za šta nam je još potrebna njihova dozvola? Da idemo u toalet? Da uzmemo slobodan dan? Da obiđemo svoje majke?

Svakog dana američki političari, uključujući Donalda Trampa, javno nas ismevaju i ponižavaju. A naš premijer se kikoće svojim poznatim ispraznim smehom. I nastavlja da grli moćnike. Na vrhuncu genocida u Gazi, vlada Indije poslala je hiljade siromašnih indijskih radnika u Izrael da zamene proterane palestinske radnike. Danas, dok se Izraelci skrivaju u bunkerima, čitamo kako se indijskim radnicima ne dozvoljava pristup skloništima. Šta, dođavola, sve to treba da znači? Ko nas je doveo u taj apsolutno ponižavajući, bestidan, odvratan položaj?

Neki od vas pamte kako smo se sprdali na račun onog pompeznog izraza iz komunističke Kine „poslušni pas imperijalizma“. Ali rekla bih da nas to u ovom trenutku tačno opisuje. Izuzev, naravno, u našim toksičnim filmovima gde se u nekoj paralelnoj realnosti celuloidni heroji šepure kao pobednici u fantomskim ratovima.

Izlaganje na književnoj večeri na koledžu Xavier 9.3.2026. u Kolkati.

Preneseno sa: https://nomad.ba/roy-iran-nije-gaza
Dozer

#63966 Re: IRAN

Post by Dozer »

Njanjavi wrote: 18/03/2026 18:04 A da ja vas nesto pitam nako hipoteticki, posto sam teoreticar zavjera jelte, jel ko od vas pomislio ikako od početka ovog sukoba da se moze desit recimo stagod u sarajevu u njihovoj ambasadi.

Jos ako uzmemo u obzir iznenadno vrsljanje izraelaca na ovim prostorima, meni nekako nije plaho nebulozno zamislit da organizuju kakav false flag na sarajevsku ambasadu.

Jerbo davno sam negdje nacuo da je glavni operativni centar za cjelu istocnu evropu i prikupljanje podataka bas u sa.

Pa ono, kontam ako im krene slabit neka podrška u usa, da bi mogli sa false flag operacijom i mozda nekom prljavom bombicom svalit na iran plus naflejmovat amere da se jace ukljuce pa i da validuju preko toga upotrebu nuklearki.

Izrael ce upotrjebit nuklearke kad tad, to vam garantujem, to su naumili davno frljacnut na iran.

E sad, il se ceka false flag sa vecim brojem zrtava u usa na ovom svjetskom il ce se nesto organizovat na području eu pa mozda cak i na ovim prostorima.

Al mi sve smrdi na pocetak upotrebe prljavih bombi sa radioaktivnim sranjima ako bude kakav false flag na ovim prostorima ili u eu.

Mozda cak i na svjetskom tamo, vidicemo.
Dje si brate teoreticaru :D

Ja sumnjam da bi se takvo nesto moglo desiti u Sarajevu, jer bi to onda bilo vise nego ocigledno podmetanje.

Ali, prije bih rekao, sto i spomenuh ranije, da se vjerovatno sprema neki false flag na teritoriji USA, slicno WTC-u.

Medjutim, sumnjam da Iran vec nema neku nuk varijantu, koju ce hladno trehnuti na Izrael ako ovi tako udare po njima.
alijagoro

#63967 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Jel istina ili je fejk njuz :D
Dozer

#63968 Re: IRAN

Post by Dozer »

ElRe wrote: 18/03/2026 18:35
To je to. Vidjecete, za mnogo dronova po Zaljevu ce se ispostaviti da nisu bili Iranski.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#63969 Re: IRAN

Post by konektovan »

elcaliente wrote: 18/03/2026 18:18
Dozer wrote: 18/03/2026 17:34
muha_sa wrote: 18/03/2026 17:21
Buraz po godinama :( :lol:

Zajebano moj Dozeru :-) pratim ovu temu al ne mogu ništa komentirat jer pojma nemam :-) samo vidim da raja predvidja još heftu dvije i kraj :-) plašim se da ovdje kraja nema :(
Eh.. bice kraja, ali je veliko pitanje kada i kakav ce biti. Ja se samo bojim da cifutijada to ne pokusa zavrsiti u svoju korist nekom TN... A to bi bila katastrofalno losa procjena i odluka, kao i sve do sad, uostalom.

Rokanjem energetike po Iranu otvorili su Pandorinu kutiju.
Ocito je da jos nisu shvatli da Iran moze uzvratiti istom mjerom, ili su zaista toliko ubijedjeni u svoju nadmoc pa misle da to nije moguce.
Ako im Iran poroka desalinizatore, sto bih ja uradio, onda ce tek biti picvajz.
Iransko vodstvo ima celicne zivce, evo treca hefta a oni ne zele da uzvrate.

Nesto kontam mozda nisu nesto ni gotivili ove licnosti sto su eliminisane, mozda se nadaju da ce zauzeti njihove pozicije pa im je svejedno sto su ih eliminisali i zbog toga ne uzvracaju niti ih posebno stite.
Ma ovi sto im ginu, i nisu to sto pise da jesu....glavni ljudi sistema su negdje na sigurnom i vuku glavne poteze. Jer da nije tako, koja bi drzava na svijetu mogla dva dana funkcionisati sa potpuno obezglavljenim rukovodstvom?! :-)
sumirprimus

#63970 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Iranci su pozeri, ispaliki 4 balisticke na Rijad.
Potrosise 4 rakete koje sve teze ispaljuju dzaba
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#63971 Re: IRAN

Post by konektovan »

alijagoro wrote: 18/03/2026 19:05
Treba imati i mastu za ovo :-)

Kakva bolest
sumirprimus

#63972 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Sta je tu čudno? Iran je ogromna zemlja i mi smi gledali bombardovanje Srba devedesetih i navijali, ko je gledao sa strane sta je mogo kontat vidi ovih levata par miliona ih a navijaju dok ih bombarduju..
Jedino ako ovde neki tj mnogi ne vjeruju da su u iranu 100% uz rezim :mrgreen:
Mislim kontam ja i i vas, vi se postavljate u ulogu ovih sto su uz rezim, kao i u Libiji,ili iraku, ili siriji, ili rusiji.
Ima ljudi vole poznato pa makar i bolilo, nek je rezim manje je zlo jelte
Last edited by sumirprimus on 18/03/2026 19:29, edited 1 time in total.
Rejhana

#63973 Re: IRAN

Post by Rejhana »

-Chesterfield-

#63974 Re: IRAN

Post by -Chesterfield- »

Rejhana wrote: 18/03/2026 19:29
Ovo su one presretnute rakete. :D
Dozer

#63975 Re: IRAN

Post by Dozer »

sumirprimus wrote: 18/03/2026 19:23 Iranci su pozeri, ispaliki 4 balisticke na Rijad.
Potrosise 4 rakete koje sve teze ispaljuju dzaba
Ti si nenadjebiv :lol:
Post Reply