IRAN
- dječak sa šibicama
#63926 Re: IRAN
Nisam znao da je ovo polje u Iranu najvece na svijetu, plinsko.
Mozda je nekome zinula guzica na najvece polje na svijetu, plinsko.
Mozda je nekome zinula guzica na najvece polje na svijetu, plinsko.
- SaraFina
#63927 Re: IRAN
Reci mu da ja ne znam lagati i uvlaciti se.muha_sa wrote: ↑18/03/2026 16:41Hoce Sara--čaršijsko je Sara djete
Kad je gorilo u Hrvatskoj ja sam konto da nema šanse kod nasjednom se zajebah--neceM više
![]()
Produženi pasoši, zk izvadak ganjc nov, blinda vrata koju jedino zolja može razvalitvolvo krcat beMzinom a boMMe i plinom
![]()
Samo oborit osigurace, zavrnut ventile da komši ispod ne poplavi i put pod noge![]()
-
splinter
#63928 Re: IRAN
sumirprimus wrote: ↑18/03/2026 16:46
Druga najveća stranka u Knesetu. Nisu svi isti, pričate najblaže rečeno budalaštine.
Nijanse, samo na ovaj ili na onaj način.
I ja sam jučer vidio ovaj tvit i htio ga postaviti ovdje, ali sam malo izguglao o dotičnoj i odustao.
- tzipiripi
#63930 Re: IRAN
To me je podsjetilo na savršeni opis tih bandita od strane legendarnog Marlona Branda. Konktretno u citatu je riječ o indijancima, ali može se primjenit na bilo koji narod koji je imao posla s tom bagromA_A_AKCIJA wrote: ↑18/03/2026 10:08 Za sve one koji su imali da će pregovori donijeti mir.
Mislim da sam to jednom i napisao, Iran će ponuditi sve, ali će ih svejedno napasti.
Sada nam diplomati iz Omana ali i UK, koji su bili prisutni pregovorima, potvrđuju da se upravo to desilo. Kushner i Witkof su imali samo jedan zadatak, da sabotiraju pregovore i isporuče vojni napad Izraelu.
SpoilerShow
Marlon Brando wrote:When we hear, as we've heard throughout our lives no matter how old we are, that we are a country that stands for freedom, for rightness or justice for everyone, it simply doesn't apply to those who are not white. It just simply doesn't apply....
.... We were the most rapacious, aggressive, destructive, torturing, monstrous, people who swept from one coast to the other murdering and causing mayhem among the Indians. That isn’t revealed, because we don’t like that image of ourselves. We don’t like to see us — we like to see ourselves, perhaps as John Wayne sees us.
So we must set about to re-educate ourselves. At a time when we say, especially, that ‘we are going o keep our treatises’ and that ‘we do keep my word’ and that ‘we above all people do keep our word,’ I think it’s important to mention there have been nearly 400 treaties written by the United States in good faith with the Indians, and every single one of them was abrogated.
https://www.dailykos.com/stories/2016/2 ... oday-VIDEO
- Tananarive
#63931 Re: IRAN
- muha_sa
#63932 Re: IRAN
Buraz po godinama
Zajebano moj Dozeru
-
Škobo Habu
#63933 Re: IRAN
Mora biti jasno da su promili u pitanju kada je riječ o ratu u Gazi i Iranu.
Uveliko postoji konsenzus i kod jednih i kod drugi kada je u pitanju rat: u rasponu od talmudske mitologije do nacionalističkog fundamentalizma o "izabranom narodu".
- Tananarive
- skrbavi-admin
#63935 Re: IRAN
dokle god budu epstajnovi spomenari u opticaju bice i ephohstaplerska agresija... zasad jos 3g
-
sumirprimus
#63936 Re: IRAN
MasihAlinejad
@AlinejadMasih
Before some analysts in the West rush to rebrand him as a “moderate” or a “pragmatist,” it is important to establish who Esmail Khatib actually was.
I speak not as an observer, but as someone who has been arrested and interrogated by Iran’s Ministry of Intelligence and who has spent years documenting the testimonies of families whose loved ones were detained, tortured, or killed by this same institution.
Khatib served as Islamic Republic of Iran’s Minister of Intelligence, an agency that has long been at the center of the state’s internal security apparatus. Human rights organizations have repeatedly documented its role in arbitrary arrests, enforced disappearances, coerced confessions, and the suppression of peaceful dissent.
During his tenure, nationwide protests, particularly the “Women, Life, Freedom” movement, were met with mass arrests and mass killings. More than 700 unarmed people were killed including teenagers Nika and Sarina.
The Ministry of Intelligence played a key role in identifying protesters, targeting activists, and pressuring families into silence.
Yes, he was the one who ordered the arrest of the mothers of those who were killed. Some of these mothers told me how they were humiliated and interrogated by the Ministry of Intelligence simply for mourning their children.
He put the fathers of those who were executed in prison for the “crime” of speaking out and demanding justice.
Ask any Iranian who has dared to raise their voice for freedom about him and his ministry. They will tell you how much we have suffered.
And this is not just inside Iran. Five individuals are currently in prison in the United States for plotting to kill me on the orders of the same intelligence apparatus.
So no, there is no moderation here. There is no reform.
He was part of a system that expanded terror beyond Iran’s borders and crushed its own people at home.
Removing terrorists is not a tragedy. It’s a sign of justice or for their victims.
Nema hajra režimima gdje sam njihov narod ovako prica o njima.
@AlinejadMasih
Before some analysts in the West rush to rebrand him as a “moderate” or a “pragmatist,” it is important to establish who Esmail Khatib actually was.
I speak not as an observer, but as someone who has been arrested and interrogated by Iran’s Ministry of Intelligence and who has spent years documenting the testimonies of families whose loved ones were detained, tortured, or killed by this same institution.
Khatib served as Islamic Republic of Iran’s Minister of Intelligence, an agency that has long been at the center of the state’s internal security apparatus. Human rights organizations have repeatedly documented its role in arbitrary arrests, enforced disappearances, coerced confessions, and the suppression of peaceful dissent.
During his tenure, nationwide protests, particularly the “Women, Life, Freedom” movement, were met with mass arrests and mass killings. More than 700 unarmed people were killed including teenagers Nika and Sarina.
Yes, he was the one who ordered the arrest of the mothers of those who were killed. Some of these mothers told me how they were humiliated and interrogated by the Ministry of Intelligence simply for mourning their children.
He put the fathers of those who were executed in prison for the “crime” of speaking out and demanding justice.
Ask any Iranian who has dared to raise their voice for freedom about him and his ministry. They will tell you how much we have suffered.
And this is not just inside Iran. Five individuals are currently in prison in the United States for plotting to kill me on the orders of the same intelligence apparatus.
So no, there is no moderation here. There is no reform.
He was part of a system that expanded terror beyond Iran’s borders and crushed its own people at home.
Removing terrorists is not a tragedy. It’s a sign of justice or for their victims.
Nema hajra režimima gdje sam njihov narod ovako prica o njima.
Last edited by sumirprimus on 18/03/2026 17:34, edited 1 time in total.
- Dozer
#63937 Re: IRAN
Eh.. bice kraja, ali je veliko pitanje kada i kakav ce biti. Ja se samo bojim da cifutijada to ne pokusa zavrsiti u svoju korist nekom TN... A to bi bila katastrofalno losa procjena i odluka, kao i sve do sad, uostalom.
Rokanjem energetike po Iranu otvorili su Pandorinu kutiju.
Ocito je da jos nisu shvatli da Iran moze uzvratiti istom mjerom, ili su zaista toliko ubijedjeni u svoju nadmoc pa misle da to nije moguce.
Ako im Iran poroka desalinizatore, sto bih ja uradio, onda ce tek biti picvajz.
Last edited by Dozer on 18/03/2026 17:38, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#63938 Re: IRAN
I jos nesto savršena poruka za većinu forumasa.
Lako je tudjim mlatit uvijek bilo, uvijek ce i bit. Haj tamo pa zivi i brani sistem.njonja.
Ovo je iz janaura naravno ali ipak.
Lako je tudjim mlatit uvijek bilo, uvijek ce i bit. Haj tamo pa zivi i brani sistem.njonja.
Ovo je iz janaura naravno ali ipak.
- Tananarive
#63939 Re: IRAN
Mislim da ih zadržava samo krvožednost, žele da se maksimalno iživljavaju i na kraju će je i upotrijebiti, jer ko ih može spriječiti. Kao i do sada, niko. Otvoreno vrše genocid u Gazi, evo sada i u Iranu, niko ni da se podrpa.
-
sumirprimus
#63940 Re: IRAN
Polako rat traje tek 18 dana koliko vec rano je za raspad sistema jos ..
- skupljac_zeljeza
#63941 Re: IRAN
Venecuela, američka kolonija. Eno i Kuba digla ruke i kaže da oni nemaju sa čime ratovati. Ovo je bio plan i sa Iranom.
Trgovina da, ali novac pod američkom kontrolom. Nisu dozvoljeni poslovi povezani s Rusijom, Iranom, Sjevernom Korejom, Kubom i pojedinim kineskim subjektima, niti transakcije koje uključuju venecuelski dug ili obveznice.
![]()
- JohnnyS
#63942 Re: IRAN
Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske je rekao kako Hrvatska vojska nema popunjen ni minimum predviđene vojskeDaysleepeR wrote: ↑18/03/2026 15:45 U prvih 10 sekundi prve minute nekog novog rata u BiH, Hrvatska bi kao članica NATO-a i pod izgovorom "očuvanja stabilnosti" ušla na teritoriju BiH i zauzela njima interesantna područja, i tu bi manje više bio kraj ove države.
- dječak sa šibicama
#63943 Re: IRAN
Na Kubi je prekjucer pao cijeli elektro sistem, niko struje nema, tamo je kolaps ekonomije odavno.
-
kinvart
#63944 Re: IRAN
Nas čuva vojska Rame IsakaJohnnyS wrote: ↑18/03/2026 17:46Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske je rekao kako Hrvatska vojska nema popunjen ni minimum predviđene vojskeDaysleepeR wrote: ↑18/03/2026 15:45 U prvih 10 sekundi prve minute nekog novog rata u BiH, Hrvatska bi kao članica NATO-a i pod izgovorom "očuvanja stabilnosti" ušla na teritoriju BiH i zauzela njima interesantna područja, i tu bi manje više bio kraj ove države.![]()
Uništio IDF mostove preko Litanija
- Njanjavi
#63945 Re: IRAN
A da ja vas nesto pitam nako hipoteticki, posto sam teoreticar zavjera jelte, jel ko od vas pomislio ikako od početka ovog sukoba da se moze desit recimo stagod u sarajevu u njihovoj ambasadi.
Jos ako uzmemo u obzir iznenadno vrsljanje izraelaca na ovim prostorima, meni nekako nije plaho nebulozno zamislit da organizuju kakav false flag na sarajevsku ambasadu.
Jerbo davno sam negdje nacuo da je glavni operativni centar za cjelu istocnu evropu i prikupljanje podataka bas u sa.
Pa ono, kontam ako im krene slabit neka podrška u usa, da bi mogli sa false flag operacijom i mozda nekom prljavom bombicom svalit na iran plus naflejmovat amere da se jace ukljuce pa i da validuju preko toga upotrebu nuklearki.
Izrael ce upotrjebit nuklearke kad tad, to vam garantujem, to su naumili davno frljacnut na iran.
E sad, il se ceka false flag sa vecim brojem zrtava u usa na ovom svjetskom il ce se nesto organizovat na području eu pa mozda cak i na ovim prostorima.
Al mi sve smrdi na pocetak upotrebe prljavih bombi sa radioaktivnim sranjima ako bude kakav false flag na ovim prostorima ili u eu.
Mozda cak i na svjetskom tamo, vidicemo.
Jos ako uzmemo u obzir iznenadno vrsljanje izraelaca na ovim prostorima, meni nekako nije plaho nebulozno zamislit da organizuju kakav false flag na sarajevsku ambasadu.
Jerbo davno sam negdje nacuo da je glavni operativni centar za cjelu istocnu evropu i prikupljanje podataka bas u sa.
Pa ono, kontam ako im krene slabit neka podrška u usa, da bi mogli sa false flag operacijom i mozda nekom prljavom bombicom svalit na iran plus naflejmovat amere da se jace ukljuce pa i da validuju preko toga upotrebu nuklearki.
Izrael ce upotrjebit nuklearke kad tad, to vam garantujem, to su naumili davno frljacnut na iran.
E sad, il se ceka false flag sa vecim brojem zrtava u usa na ovom svjetskom il ce se nesto organizovat na području eu pa mozda cak i na ovim prostorima.
Al mi sve smrdi na pocetak upotrebe prljavih bombi sa radioaktivnim sranjima ako bude kakav false flag na ovim prostorima ili u eu.
Mozda cak i na svjetskom tamo, vidicemo.
- skupljac_zeljeza
#63946 Re: IRAN
Ako ima dosta siromašnih i nemaju šta više izgubiti mogu se odmetnuti u tropske šume i močvare sa nekim novim Fidel Kastrom koji je na taj način vodio gerilski rat protiv Batistine vojske. Kubanci su drugačiji mentalitet zbog čega ih Maduro uzeo kao svoju gardu i kažu da su ga branili do smrti. Kubi su isporučena 32 sanduka.dječak sa šibicama wrote: ↑18/03/2026 17:49 Na Kubi je prekjucer pao cijeli elektro sistem, niko struje nema, tamo je kolaps ekonomije odavno.
-
elcaliente
#63947 Re: IRAN
Iransko vodstvo ima celicne zivce, evo treca hefta a oni ne zele da uzvrate.Dozer wrote: ↑18/03/2026 17:34Eh.. bice kraja, ali je veliko pitanje kada i kakav ce biti. Ja se samo bojim da cifutijada to ne pokusa zavrsiti u svoju korist nekom TN... A to bi bila katastrofalno losa procjena i odluka, kao i sve do sad, uostalom.
Rokanjem energetike po Iranu otvorili su Pandorinu kutiju.
Ocito je da jos nisu shvatli da Iran moze uzvratiti istom mjerom, ili su zaista toliko ubijedjeni u svoju nadmoc pa misle da to nije moguce.
Ako im Iran poroka desalinizatore, sto bih ja uradio, onda ce tek biti picvajz.
Nesto kontam mozda nisu nesto ni gotivili ove licnosti sto su eliminisane, mozda se nadaju da ce zauzeti njihove pozicije pa im je svejedno sto su ih eliminisali i zbog toga ne uzvracaju niti ih posebno stite.
-
elcaliente
#63948 Re: IRAN
Da se ne lazemo, nema od toga nista.skupljac_zeljeza wrote: ↑18/03/2026 18:04Ako ima dosta siromašnih i nemaju šta više izgubiti mogu se odmetnuti u tropske šume i močvare sa nekim novim Fidel Kastrom koji je na taj način vodio gerilski rat protiv Batistine vojske. Kubanci su drugačiji mentalitet zbog čega ih Maduro uzeo kao svoju gardu i kažu da su ga branili do smrti. Kubi su isporučena 32 sanduka.dječak sa šibicama wrote: ↑18/03/2026 17:49 Na Kubi je prekjucer pao cijeli elektro sistem, niko struje nema, tamo je kolaps ekonomije odavno.
Niti je Fidel ziv niti Che.
Ako zele Ameri ce ih u dvi hefte zavrsiti.
Prvo struja, pa gorivo, onda hrana i narod ce sam otjerati vlast.
Tu ce im Coca Cola poslati pa napitaka u limenci i reci ovo mozete non stop konzumirati ako ste na USA strani.
- skupljac_zeljeza
#63949 Re: IRAN
Napisao sam u postu prije tog da su oni digli ruke i da se nemaju čime braniti. Ali postoji mogućnost kao u svim kolonijama sredinom prošlog stoljeća pa jedan Alžir sa ničim se borio protiv Francuske okupacije ili Libija sa Omerom protiv italijanske. Slušam ovih dana da je šesdesetih bilo više ratova i više žrtava nego danas, ali se nije ovako uživo prenosilo nego su kamere bile kao sanduci i dok to stigne, razvije se traka pa stavi na neki ekran ono i primirje potpisano.elcaliente wrote: ↑18/03/2026 18:21
Da se ne lazemo, nema od toga nista.
-
elcaliente
#63950 Re: IRAN
Prosla su ta vremena, puno su patili.skupljac_zeljeza wrote: ↑18/03/2026 18:31Napisao sam u postu prije tog da su oni digli ruke i da se nemaju čime braniti. Ali postoji mogućnost kao u svim kolonijama sredinom prošlog stoljeća pa jedan Alžir sa ničim se borio protiv Francuske okupacije ili Libija sa Omerom protiv italijanske. Slušam ovih dana da je šesdesetih bilo više ratova i više žrtava nego danas, ali se nije ovako uživo prenosilo nego su kamere bile kao sanduci i dok to stigne, razvije se traka pa stavi na neki ekran ono i primirje potpisano.elcaliente wrote: ↑18/03/2026 18:21
Da se ne lazemo, nema od toga nista.
Koji ce roditelj poslati danas svoji djecu u dzunglu da se bori za nesto sto ga je citav zivot drzalo siromasnim.
Radije ce titrati jajca Amerima i moci otici u prodavnicu dva puta mjesecno i kupiti puna kolica hrane ili nekada u zivotu posjetiti drugu zemlju, imati internet.