IRAN
-
sindzerveza
#626 Re: IRAN
http://www.youtube.com/watch?v=0XxcOi3P ... re=related
ovo nije Ahmedin pa je zbog svojih izjava odma od strane medija proglasen ludakom al fakat covjek zna sta prica.
A ako su brojke koje su navedene od strane dvojice istrazitelja tacne zasto se onda nije dozvolila istraga od drugih ??Ako nema sta da se skriva ne vidim onda razlog ili?Sto lijepo navodi i bischof koji nije Iranac.
ovo nije Ahmedin pa je zbog svojih izjava odma od strane medija proglasen ludakom al fakat covjek zna sta prica.
A ako su brojke koje su navedene od strane dvojice istrazitelja tacne zasto se onda nije dozvolila istraga od drugih ??Ako nema sta da se skriva ne vidim onda razlog ili?Sto lijepo navodi i bischof koji nije Iranac.
-
Mrs.Zurbrigen
#627 Re: IRAN
wow... a ko brani drugima da istrazivaju? ja sam njih dvojicu navela jer su najpoznatiji, barem ovdje.sindzerveza wrote:http://www.youtube.com/watch?v=0XxcOi3P ... re=related
a sto se tog biskupa tice, hmmm, pripada grupi radikala. nije cini mi se bas kao najkvalificiranija osoba za takve komentare.
jel se tebi ta teorija manipulacije broja zrtava holokausta mozda svidja iz nekih antiizraelskih razloga? uuuh, cekaj, ti sigurno smatras izrael zemljom koja nema pravo postojanja, jelde? pa onda je samo prirodna stvar da sumnjas u podatke o holokaustu...
de mi reci, jesu li i one pakete iz jemena poslali amerikanci? sigurno jesu, mamu im teroristicku...
-
sindzerveza
#628 Re: IRAN
tako bas i rekose njemacke vjesti da CIA-suradnik arap stoji iza
Znas hoce izbori pa daj malo da uterujemo strah u kosti i pravimo pometnju
)
CIA-Kollaborateur Awlaki ist der Hauptverdächtige hinter der vermeintlichen Flugzeug-Bombe
http://infokrieg.tv/wordpress/?p=1714
ocito si samo juce gledala vjesti ai ne i danas.
CIA-Kollaborateur Awlaki ist der Hauptverdächtige hinter der vermeintlichen Flugzeug-Bombe
-
Desert Wind
#629 Re: IRAN
Mozda je ovo neki meni nepoznat oblik dozvoljenije demokraticnije i pravicnije demo(n)kracije:romulirem wrote:ma sve expert do experta za lupanje u prazno.
Jos im se pridruzi i Ahmo sa izjavom da nije bilo holokausta,i on je garant expert .Mozda i jeste al za gusenje demonstracija i tako to.
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_in_Seattle
Ima i film po istinitim dogadjajima uradjen pa budi slobodan da pogledas.
-
Mrs.Zurbrigen
#630 Re: IRAN
hey, jel imas ti jos drugih izvora osim te stranice? taj gospodin benesch koji je odgovoran za infokrieg je ocigledno veliki fan nekig verschwörungstheorija... ne znam, nekako mi se to ne cini manje daleko od istine nego sto npr spiegel ili sz pisu... stovise sumnjam da je, kao sto sam kaze, vrlo subjektivan...sindzerveza wrote:tako bas i rekose njemacke vjesti da CIA-suradnik arap stoji izaZnas hoce izbori pa daj malo da uterujemo strah u kosti i pravimo pometnju
)
-
sindzerveza
#631 Re: IRAN
ocito nisi ni otvorila stranicu da pogleds jer ovo nije ona o kojoj si pricala maloprije.Mrs.Zurbrigen wrote:hey, jel imas ti jos drugih izvora osim te stranice? taj gospodin benesch koji je odgovoran za infokrieg je ocigledno veliki fan nekig verschwörungstheorija... ne znam, nekako mi se to ne cini manje daleko od istine nego sto npr spiegel ili sz pisu... stovise sumnjam da je, kao sto sam kaze, vrlo subjektivan...sindzerveza wrote:tako bas i rekose njemacke vjesti da CIA-suradnik arap stoji izaZnas hoce izbori pa daj malo da uterujemo strah u kosti i pravimo pometnju
)
Znas ja vazda kazem i savjetujem drugima kad vidis da je covjek dezinformisan i ne kompetentan za sugovornika gubljenje je vremena truditi se objasniti mu algebru a on nije savladao ni tablicu mnozenja..onda napravim komparaciju da je to isto ko da trazis (sa prostenjem na izrazu) u govnu vitamina i minerala.
A ne znam sto se peglam uopste sa tobom kad vidim da si nezrela za razgovor.
Al hajd bilo mi je drago da sam pokusala,ako ne ti okoristice se neko drugi mozda da ne bude ovo silno vecerasnje pisanje uzalud
pozdrav
mojim muslimanima selam.
-
Mrs.Zurbrigen
#632 Re: IRAN
ovo je stranica, zar ne?
artikel o bombama u paketima, zar ne?
au, pazi, u pravu si, ovaj tip ocigledno nije svjestan svoje subjektivnosti... pobrkala sam ih, pardon...
ali ipak, nekako mi se ne cini najobjektivnijim...
malo sam poslusala njegov "vortrag" - fakat je to visoka nauka... O_o
ali ako je to sto ti verschwörungsteoreticari produciraju i smatraju istinom ono sto tebi pase u koncept, iz bilo kakvih razloga, neka bude tako.
mislim, istina je ono sto se iz razlicitih interesa smatra istinom. i tvoj interes je ocigledno neki kojem je potrebno da se sumja u holokaust. koji ne uzima u obzir, da u iranu sloboda govora nije bas ono na prvom mjestu u drzavnom ustavu, nego gleda na ahmadinedzada kao na nekog sveca... dunno... bas me zanima koje misljenje imas o komunistima, ili pederima ili drugima, koji ne pasu u program...
edit: jörg haider je ubijen?!?!? O_O omfg! must open thread! ovo mi je stvarno otvorilo oci...
ovo je stranica, zar ne?
artikel o bombama u paketima, zar ne?
au, pazi, u pravu si, ovaj tip ocigledno nije svjestan svoje subjektivnosti... pobrkala sam ih, pardon...
ali ipak, nekako mi se ne cini najobjektivnijim...
malo sam poslusala njegov "vortrag" - fakat je to visoka nauka... O_o
ali ako je to sto ti verschwörungsteoreticari produciraju i smatraju istinom ono sto tebi pase u koncept, iz bilo kakvih razloga, neka bude tako.
mislim, istina je ono sto se iz razlicitih interesa smatra istinom. i tvoj interes je ocigledno neki kojem je potrebno da se sumja u holokaust. koji ne uzima u obzir, da u iranu sloboda govora nije bas ono na prvom mjestu u drzavnom ustavu, nego gleda na ahmadinedzada kao na nekog sveca... dunno... bas me zanima koje misljenje imas o komunistima, ili pederima ili drugima, koji ne pasu u program...
edit: jörg haider je ubijen?!?!? O_O omfg! must open thread! ovo mi je stvarno otvorilo oci...
-
simpozijum delirijum
#633 Re: IRAN
vi raspravljate o ovoj zadnjoj imbecilnoj zavjeri patoloskih klosara iz CIA i Mossada ?
hahahaha!
pa imate li vi osnovnu skolu ljudi ?
evo dacu vam link u kojem se i sami Amerikanci pitaju ko ih zeli napraviti totalnim kretenima
pa ko moze staviti bombu koja ce raznijeti teretni avion u toner PC printera ?( usput nikakav exploziv nije nadjen , neko od zavjerenika je bio mahmuran ili jednostavno zaboravio da bar ostavi gram baruta ili nesto ) u doticnim tonerima
na stotine agenata FBI -a trckara uokolo psujuci sebi u bradu koje smislio ovu zadnju budalastinu , trazeci fantomske teroriste bas za Halowen ili noc vjestica umjesto da budu sa svojim familijama gledajuci horor filmove i idu na maskenbal
poslati iz Jemena , drzave u kojoj je gradjanski rat , koristeci UPS inace znamo sta je ta USA kompanija , da dan prije najvecih izbora poslije predsjednickih ( za senat i kongres USA i u saveznim drzavama ) dva paketica na adresu sinagoga u Cikagu ( rodni grad Obame )??.. i poslije zavjera "opakih terorista" da unesu bombe u cipelama , gacama
sada im je pala na pamet i ovakva budalstina koju vise niti najzatucaniji Amerikanac ne vjeruje i jos Obama se bruka na TV govori o"invaziji " iz Jemena i slicne nebuloze
jos par stotina milona dolara ce se sliti u dzepove privatnih sigurnosnih kompanija i jos par komada navodjenih bombi po narodu Yemena
a to nije za smijanje
link;
http://www.sott.net/articles/show/21714 ... Cartridges
hahahaha!
evo dacu vam link u kojem se i sami Amerikanci pitaju ko ih zeli napraviti totalnim kretenima
pa ko moze staviti bombu koja ce raznijeti teretni avion u toner PC printera ?( usput nikakav exploziv nije nadjen , neko od zavjerenika je bio mahmuran ili jednostavno zaboravio da bar ostavi gram baruta ili nesto ) u doticnim tonerima
na stotine agenata FBI -a trckara uokolo psujuci sebi u bradu koje smislio ovu zadnju budalastinu , trazeci fantomske teroriste bas za Halowen ili noc vjestica umjesto da budu sa svojim familijama gledajuci horor filmove i idu na maskenbal
poslati iz Jemena , drzave u kojoj je gradjanski rat , koristeci UPS inace znamo sta je ta USA kompanija , da dan prije najvecih izbora poslije predsjednickih ( za senat i kongres USA i u saveznim drzavama ) dva paketica na adresu sinagoga u Cikagu ( rodni grad Obame )??.. i poslije zavjera "opakih terorista" da unesu bombe u cipelama , gacama
sada im je pala na pamet i ovakva budalstina koju vise niti najzatucaniji Amerikanac ne vjeruje i jos Obama se bruka na TV govori o"invaziji " iz Jemena i slicne nebuloze
jos par stotina milona dolara ce se sliti u dzepove privatnih sigurnosnih kompanija i jos par komada navodjenih bombi po narodu Yemena
a to nije za smijanje
link;
http://www.sott.net/articles/show/21714 ... Cartridges
- -Romeo-
#634 Re: IRAN
koji bolan veći dio svijeta, dokle više šuplje. 1,5 milijardi kineza, isto toliko indijaca, isto toliko muslimana, ga ne smatraju "supkom". evo nek ga svi ostali smatraju, ukljucujuci tibetance, indijance, krscane, zidove, to je opet daleko od većine, saberi se malo i pokušaj ne prenositi doslovno CNN.Mrs.Zurbrigen wrote:
pardon, rehabilitacija je mozda pogresan izraz...
da preformuliram pitanje:
sta jos, osim ahmadinedzadovog simpaticnog izgleda te uvjerava da je on dobar covjek/prava raja? ili obrnuto, da nije supak kojim se smatra u vecem dijelu svjeta?
-
nista novo
#635 Re: IRAN
Jos kad dodas Bosnjake, Ahmo ima apsolutnu vecinu, podrzavaju ga sve demokratske zemlje svijeta-Romeo- wrote:koji bolan veći dio svijeta, dokle više šuplje. 1,5 milijardi kineza, isto toliko indijaca, isto toliko muslimana, ga ne smatraju "supkom". evo nek ga svi ostali smatraju, ukljucujuci tibetance, indijance, krscane, zidove, to je opet daleko od većine, saberi se malo i pokušaj ne prenositi doslovno CNN.Mrs.Zurbrigen wrote:
sta jos, osim ahmadinedzadovog simpaticnog izgleda te uvjerava da je on dobar covjek/prava raja? ili obrnuto, da nije supak kojim se smatra u vecem dijelu svjeta?
Nek si ti nama reko
- -Romeo-
#636 Re: IRAN
nista novo wrote:Jos kad dodas Bosnjake, Ahmo ima apsolutnu vecinu, podrzavaju ga sve demokratske zemlje svijeta-Romeo- wrote:koji bolan veći dio svijeta, dokle više šuplje. 1,5 milijardi kineza, isto toliko indijaca, isto toliko muslimana, ga ne smatraju "supkom". evo nek ga svi ostali smatraju, ukljucujuci tibetance, indijance, krscane, zidove, to je opet daleko od većine, saberi se malo i pokušaj ne prenositi doslovno CNN.Mrs.Zurbrigen wrote:
sta jos, osim ahmadinedzadovog simpaticnog izgleda te uvjerava da je on dobar covjek/prava raja? ili obrnuto, da nije supak kojim se smatra u vecem dijelu svjeta?![]()
Nek si ti nama reko
-
-B_S-
#637 Re: IRAN
I kad će Amerika da napadne Iran??? Mislim, još on je ostao
p.s Interesuje me šta će to biti glavni povod napada
- fedor
#638 Re: IRAN
Ma gdje će napasti Iran, kad ljudi nemaju ništa od prirodnih resursa, siromašna država, takve niko neće-B_S- wrote:I kad će Amerika da napadne Iran??? Mislim, još on je ostao![]()
-
romulirem
#639 Re: IRAN
Ahmo sada ispade i Che Gevara,neka hvala 
- snaga_znanja
#640 Re: IRAN
Ispade Iran Norveska, a Ahmo Nelson Mandela. Jebo ti logiku ovih forumasa.romulirem wrote:Ahmo sada ispade i Che Gevara,neka hvala
-
-B_S-
#641 Re: IRAN
Pakistan, Sirija još uvek tako reći nebitne! Saudijsku Arabiju imaju pod kontrolom! Iran je sad #1...sigurno je Iran sledeći!fedor wrote:Ma gdje će napasti Iran, kad ljudi nemaju ništa od prirodnih resursa, siromašna država, takve niko neće-B_S- wrote:I kad će Amerika da napadne Iran??? Mislim, još on je ostao![]()
- fedor
#642 Re: IRAN
baš bih volio da vidim kaok bi to izgledalo da Amerika napadne Iran! Ma satrali bi ih iranci, zbrisali sa lica zemlje...-B_S- wrote: Pakistan, Sirija još uvek tako reći nebitne! Saudijsku Arabiju imaju pod kontrolom! Iran je sad #1...sigurno je Iran sledeći!
- snaga_znanja
#643 Re: IRAN
fedor wrote:baš bih volio da vidim kaok bi to izgledalo da Amerika napadne Iran! Ma satrali bi ih iranci, zbrisali sa lica zemlje...-B_S- wrote: Pakistan, Sirija još uvek tako reći nebitne! Saudijsku Arabiju imaju pod kontrolom! Iran je sad #1...sigurno je Iran sledeći!
- fedor
#644 Re: IRAN
Tolike milijarde daju za rat u AFG i IRQ-u, a ništa, ginu im vojnici. Nikada neće istrijebiti talibane
A gdje je Iran a gdje je Irak, Afganistan!! Ahmo kupuje oružje od Rusa i Kine. Bilo bi belaja. Iskreno, volio bih da vidim taj scenario Amerika vs. Iran. Ali Ameriku je strah, tako da ništa od toga...

A gdje je Iran a gdje je Irak, Afganistan!! Ahmo kupuje oružje od Rusa i Kine. Bilo bi belaja. Iskreno, volio bih da vidim taj scenario Amerika vs. Iran. Ali Ameriku je strah, tako da ništa od toga...
-
-B_S-
#645 Re: IRAN
Nisu stanovnici Amerike krivi, baš ni kao stanovnici islamskih zemalja! Stvar je u tome da neko nešto želi, a onima koji to žele...Iran se ne može suprostaviti! Nažalost!fedor wrote:baš bih volio da vidim kaok bi to izgledalo da Amerika napadne Iran! Ma satrali bi ih iranci, zbrisali sa lica zemlje...-B_S- wrote: Pakistan, Sirija još uvek tako reći nebitne! Saudijsku Arabiju imaju pod kontrolom! Iran je sad #1...sigurno je Iran sledeći!
- snaga_znanja
#646 Re: IRAN
Inace ti navijas za talibane?fedor wrote:Tolike milijarde daju za rat u AFG i IRQ-u, a ništa, ginu im vojnici. Nikada neće istrijebiti talibane![]()
A gdje je Iran a gdje je Irak, Afganistan!! Ahmo kupuje oružje od Rusa i Kine. Bilo bi belaja. Iskreno, volio bih da vidim taj scenario Amerika vs. Iran. Ali Ameriku je strah, tako da ništa od toga...![]()
- fedor
#647 Re: IRAN
Kako se ne može Iran suprotstaviti? Vidiš li da se suprotstavljaju tolikim sankcijama. Pa da su p.... odavno bi popustili. Lud je Ahmo!-B_S- wrote: Nisu stanovnici Amerike krivi, baš ni kao stanovnici islamskih zemalja! Stvar je u tome da neko nešto želi, a onima koji to žele...Iran se ne može suprostaviti! Nažalost!
- fedor
#648 Re: IRAN
Šta imam ja za koga da navijam!? Meni nije logično ni normalno to što su napali IRQ I AFG!! Pod plaštom da tamo postoje neki teroristi, koji prijete Americi i svijetu. hahahasnaga_znanja wrote:Inace ti navijas za talibane?fedor wrote:Tolike milijarde daju za rat u AFG i IRQ-u, a ništa, ginu im vojnici. Nikada neće istrijebiti talibane![]()
A gdje je Iran a gdje je Irak, Afganistan!! Ahmo kupuje oružje od Rusa i Kine. Bilo bi belaja. Iskreno, volio bih da vidim taj scenario Amerika vs. Iran. Ali Ameriku je strah, tako da ništa od toga...![]()
Lafo 11.09!? SAmi su izveli taj napad, sve je to teorija zavjere, u koju je duboko upetljan Izrael i Amerika.
Briga mene za talibane, jer Ameri su takvi, sutra da im se ćefne okupirat će BiH, tako da samo gledam REALNO!
-
sindzerveza
#649 Re: IRAN
rat Irak-Iran pod komandom Amerike je trajao od 80-te do 88.. godine.Pa sta su uspjeli? Isplatil se opet napadati kad su oni pod sankcijama razvili vojnu tehnologiju naoruzali se do zuba.Sto kazes oni malome Iraku nemogu nista i Afganistanu a hoce da pokore Veliki Iran.Jedno je kad neko ratuje radi para i za placu a drugo je ratovanje od srca rad odbrane casti i svoje zemlje.Americki vojnici ne ratuju da bi branili svoje vec da bi otimali tudje.E tu je poenta svega.Zasto i gube ratove i ne pomaze im ni oruzje ni tehnologija koju posjeduju.Iranac ce sa gustom poginuti rad odbrane svoje zemlje..a Amer gleda da scuva svoju glavu jer mu se ne isplati rad 3000 eura da je izgubi.fedor wrote:Tolike milijarde daju za rat u AFG i IRQ-u, a ništa, ginu im vojnici. Nikada neće istrijebiti talibane![]()
Last edited by sindzerveza on 02/11/2010 17:21, edited 1 time in total.
- fedor
#650 Re: IRAN
Pa to i ja kažem....Razmišljamo slično!sindzerveza wrote:rat Irak-Iran pod komandom Amerike je trajao od 80-te do 88.. godine.Pa sta su uspjeli? Isplatil se opet napadati kad su oni pod sankcijama razvili vojnu tehnologiju naoruzali se do zuba.Sto kazes oni malome Iraku nemogu nista i Afganistanu a hove Veliki Iran.Jedno je kad neko ratuje radi para a drugo je ratovanje od srca rad odbrane casti i svoje zemlje.Americki vojnici ne ratuju da bi branili svoje vec da bi otimali tudje.E tu je poenta svega.Zasto i gube ratove i ne pomaze im ni oruzje ni tehnologija koju posjeduju.fedor wrote:Tolike milijarde daju za rat u AFG i IRQ-u, a ništa, ginu im vojnici. Nikada neće istrijebiti talibane![]()