Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo je rezoluciju, koju je predložio Bahrein, a kojom se od Irana zahtijeva da odmah prekine napade na zemlje Perzijskog zaljeva.
U tekstu se "najoštrije osuđuju teški napadi" na Bahrein, Kuvajt, Oman, Katar, Saudijsku Arabiju, UAE i Jordan.
Rezolucija je usvojena sa 13 glasova za i nijednim protiv. Rusija i Kina su bile suzdržane.
Rezolucijom se traži trenutni prekid svih napada Islamske Republike Iran protiv njih te ponovo potvrđuju principi Povelje UN-a, uključujući poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta
IRAN
- Peacean
#60726 Re: IRAN
-
Saul Alvarez
#60727 Re: IRAN
Ne postoje prijatelji u geopolitici samo interes.Ludzak wrote: ↑11/03/2026 20:42 I ja sam bio za EU i Europu sve do ovog rata. Čak sam i za Ameriku bio.
Ali, ovo dešavanje mi je upotpunosti promjenilo mišljenje o njima. Njihova licemjerna politika me je dovela do toga da razmišljam malo drugačije o njima. Ova Amerika, i ova današnja Europa, nije prijatelj BiH.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- MarshalDodik
#60729 Re: IRAN
Ako su spremni za posljedice onda neka.Capajebo wrote: ↑11/03/2026 21:01Prvo jer su cionisti njihovi saveznici, i drugo zato sto ih godinama vec raketiraju svakako.MarshalDodik wrote: ↑11/03/2026 20:59A sto bi raketirali Hute ako Huti budu djelovali iskljucivo po cio drzavi odnosno cio bazama?Capajebo wrote: ↑11/03/2026 20:45
Ne da nisu prijatelji BiH, oni nisu prijatelji sami sebi.
Kad se to desi, brine me iskreno sta ce KSA uraditi. Ocekujem da ce oni i UAE krenuti u raketiranje Huta, pa da bi Iran mogao krenuti gadjati KSA i UAE direktno... sto onda povlaci pitanje Pakistan-KSA ugovora![]()
![]()
![]()
Zar oni ne vide da su Iranci sami sebi klanjali dzenazu ?
- Rejhana
#60730 Re: IRAN
Odoše još dvojica u Gehennu
Samo rokaj
Samo rokaj
Last edited by Rejhana on 11/03/2026 21:14, edited 1 time in total.
- armin071
#60731 Re: IRAN
te rezolucije su obavezujuće ko zakoni u BiH… postoje ali ih niko ne poštuje… mene bi bilo stid glasati za ovakve rezolucije, znači oni tebe napadaju i to je ok ali ako ti vratiš e to je za osudu…. samo rokaj dok se ne vrate u doba kamila… ako ima iko da mi je gadniji od cionista to su onda ovi arapi…Peacean wrote: ↑11/03/2026 21:07![]()
Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo je rezoluciju, koju je predložio Bahrein, a kojom se od Irana zahtijeva da odmah prekine napade na zemlje Perzijskog zaljeva.
U tekstu se "najoštrije osuđuju teški napadi" na Bahrein, Kuvajt, Oman, Katar, Saudijsku Arabiju, UAE i Jordan.
Rezolucija je usvojena sa 13 glasova za i nijednim protiv. Rusija i Kina su bile suzdržane.
Rezolucijom se traži trenutni prekid svih napada Islamske Republike Iran protiv njih te ponovo potvrđuju principi Povelje UN-a, uključujući poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta
-
Saul Alvarez
#60732 Re: IRAN
HahahahahahaPeacean wrote: ↑11/03/2026 21:07![]()
- JohnnyS
#60734 Re: IRAN
Dobro se zajebo ko se u Kinu i Rusiju pouzdaoPeacean wrote: ↑11/03/2026 21:07![]()
-
Bobi
- Forum administrator
#60735 Re: IRAN
hej sad bez zajebancije, svako ima pravo na mišljenje, jel tako
? Eh sad ako se nekom ne svidja nek pobije argumentima, nisu argumenti kad nekom je be i tako to, vrijedjanje vako nako ili ko ovaj Rothmans
mislim jel vam smetaju njjegovi postovi kao sto vam smetaju postovi s kojim se ne slazete?
Koji klinac vam objasnjavam kad cete vi sve po starom
Ne kvotajta me...života vam
.
Koji klinac vam objasnjavam kad cete vi sve po starom
Ne kvotajta me...života vam
-
Dangubic
- Rejhana
#60737 Re: IRAN
Peacean wrote: ↑11/03/2026 21:07![]()
Selam za Rezoluciju
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#60738 Re: IRAN
Ovo gori, samo gori
- moonco
#60739 Re: IRAN
Rezuolucijom ga, samo ga rezolucijomRejhana wrote: ↑11/03/2026 21:17Peacean wrote: ↑11/03/2026 21:07![]()
Selam za Rezoluciju![]()
-
Dangubic
#60740 Re: IRAN
Suzi se osjeca superiorno u odnosu na Amerikance, ne znam da li je smijesno ili zalosnoQSuzi wrote: ↑11/03/2026 20:50sad to napiši i za sumira, jer nisi nikada!GandalfSivi wrote: ↑11/03/2026 20:36Ima i gorih od Sumira vidim, druga strana iste medalje. Mene je sramota za tebe…
USA aka naseljenici kriminalaca ubojica i svog šljama
- moonco
#60741 Re: IRAN
Sirens heard in Kuwait and sounds of explosions
- Čitalac
#60742 Re: IRAN
"Monarhistički agenti" u Teheranu...
Više branitelja i Basija stacioniranih na kontrolnim točkama poginuli su u večerašnjim napadima dronova cionističkog režima na razne dijelove Teherana. Izvori su izvijestili o eksplozijama i sukobima u nekoliko dijelova glavnog grada. Prema izvješću, kontrolne točke u Distriktu 14 (autocesta Mahallati), Distriktu 15 (nasuprot benzinske postaje Hashemabad), Distriktu 16 (ulica Fadaiyan-e-Islam) i Distriktu 1 (kraj Bulevara vojske) bile su izravne mete napada.
Govoreći o prirodi ovih napada, obaviješteni dužnosnik rekao je: "Ove terorističke operacije zajednički su rad Mossada i monarhističkih agenata kako bi se infiltrirali teroristi i izvršile sabotaže u zemlji, i sigurno će propasti."
Situacija je trenutno pod kontrolom sigurnosnih i policijskih snaga. Više detalja bit će objavljeno kasnije.
- Ironmen
#60743 Re: IRAN
Trump: "Napasti cemo Iran kopneno."
Trump: "Necemo ulaziti u Iran kopneno."
Trump: "Kurdska opozicija ce se pobuniti protiv Irana."
Trump: "Ne zelim da ukljucim Kurde."
Trump 2025: "Unistili smo iranski nuklearni program."
Trump 2026: "Pokusavamo unistiti iranski nuklearni program."
Trump: "Necemo koristiti strateske rezerve."
Trump: "Uskoro cemo ponovo rasporediti rezerve."
Trump: "Britanija nam pomaze."
Trump: "Britanija nam nece pomoci i to necemo zaboraviti."
Trump: "Zelim srusiti rezim u Iranu."
Trump: "Ne zelim mijenjati rezim u Iranu."
Trump: "Spalicemo Teheran."
Trump: "Izgleda da gori Tel Aviv."
Trump: "Arapi ce ucestvovati."
Trump: "Izgleda da Arapi ipak nece ucestvovati?
"
Trump: "Necemo ulaziti u Iran kopneno."
Trump: "Kurdska opozicija ce se pobuniti protiv Irana."
Trump: "Ne zelim da ukljucim Kurde."
Trump 2025: "Unistili smo iranski nuklearni program."
Trump 2026: "Pokusavamo unistiti iranski nuklearni program."
Trump: "Necemo koristiti strateske rezerve."
Trump: "Uskoro cemo ponovo rasporediti rezerve."
Trump: "Britanija nam pomaze."
Trump: "Britanija nam nece pomoci i to necemo zaboraviti."
Trump: "Zelim srusiti rezim u Iranu."
Trump: "Ne zelim mijenjati rezim u Iranu."
Trump: "Spalicemo Teheran."
Trump: "Izgleda da gori Tel Aviv."
Trump: "Arapi ce ucestvovati."
Trump: "Izgleda da Arapi ipak nece ucestvovati?
- muha_sa
#60744 Re: IRAN
PratimBobi wrote: ↑11/03/2026 21:15 hej sad bez zajebancije, svako ima pravo na mišljenje, jel tako? Eh sad ako se nekom ne svidja nek pobije argumentima, nisu argumenti kad nekom je be i tako to, vrijedjanje vako nako ili ko ovaj Rothmans
mislim jel vam smetaju njjegovi postovi kao sto vam smetaju postovi s kojim se ne slazete?
Koji klinac vam objasnjavam kad cete vi sve po starom![]()
Ne kvotajta me...života vam.
-
Bobi
- Forum administrator
#60745 Re: IRAN
U ovom slučaju IDF su za brige, onako nonšalanto pravit neki šator prema neprijatelju nidje veze, pored tolike dronovske tehnologije oni nkjih rokaju s neke gole ledine atgm-om ko na strelištu. Pješadija im za ku*ac, realno.
-
sumirprimus
#60746 Re: IRAN
Nova faza napada, dronovima po basiju i ircg na ulicama.
Zato je pahlavi danas porucio irancima da ostanu u kucama i da ne idu ni na posao da se klonu ulica. Znao je.
- Haris.ba
#60747 Re: IRAN
Da, rezolucije su veoma vazne....United Nations Security Council Resolution 2728, adopted on 25 March 2024, demands an immediate ceasefire in the Gaza war during the month of Ramadan leading to a lasting sustainable ceasefire. It also demands the unconditional release of all hostages. The resolution received approval from 14 members, while the United States abstained from voting.
Benny Gantz, a member of the Israeli war cabinet, stated the resolution had "no operational significance"
- BarbaDue
- video
- SmokingMan
#60750 Re: IRAN
Kod god je posloao onu dvojicu nesretnika da razapnu šator na ledini je odgovoran za njihovu smrt i popriličan diletant od nadređenog.