Irak

Post Reply
Fact

#251 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fact »

iKE wrote:

Kakve sile boga ti ? i kakvi njih0ovi ratovi .. oni da su sila davno bi iran sravnili sa zemljom ali ne smiju da krenu na jednu prosjecnu vojnu silu poput irana. da ne govorim o slucajnom sukobu sa turskkom ovo u siriji kad zavrsi israelu ce da dodje na naplatu a od hezbolaha koji nema ni aviaciju niti mornaricu niti mehanizaciju su potuceni ko zadnje pi.ke
Idi obrazuj se,već sam ti rekao.Ozbiljno idi,sa najboljom namjerom ti kažem.Mani se seoske priče i izražavanja.

Pogledaj u kakvom je okruženju ta sila,te ja razbila(u više navrata) sve agresore oko nje:

Image

Da ih je više vladali bi svijetom,a i ovako imaju jedan od najjačih lobija na zapadu. :kiss:
Joe McCarthy

#252 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

Challenger__ wrote: Aman, ČIME ga održava jadan ne bio?? Jel' ti jasno da im mimo prekobrojnih tenkova i aviona (koje deponuju u skladištima) ne daju ama baš ništa.
Subvencioniranom hranom drug. Egipat nema dovoljno obradive površine da nahrani 80 miliona ljudi, a ni novca da subvencionira UZVEZENU hranu bez vanjske pomoći.
Challenger__ wrote:Nadalje, šta će ti taj ton u kome omalovažavaš te ljude? Ili možda misliš da narod Egipta nema pravo na život... Zajebi taj prikriveni rasizam.
Ja omalovažavam i svoje sunarodnjake zbog naših taktičkih grešaka (dozvoljavanje demilitarizacije Bošnjačkih krajeva u 90im, neodlučnost u Drugom Svijetskom ratu, gubljenje Podrinja onda nedostatak političke inicijative za njegovo ponovno naseljavanje itd.) a niti sam Bosnu stavljao na neki predestal, ali nikad ni jednom narodu nisam "urkatio pravo na život".
Last edited by Joe McCarthy on 11/06/2014 23:17, edited 1 time in total.
daxon

#253 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by daxon »

madner wrote:Da je Francuska na mjestu Izreala, tricolor bi se vijorio od Bagdada do Kaira.
Pa gdje njih nađe, upišani iz Alžira pobjegli, da ostale ne pominjem :roll:
madner

#254 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by madner »

To je cisto pitanje politicke volje, nisu ove kolonije dobile nezavisnost jer su zasluzile, nego zato sto su se Evropljani umorili.
Fact

#255 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fact »

madner wrote: Da je Francuska na mjestu Izreala, tricolor bi se vijorio od Bagdada do Kaira...
Oprosti,pročitao sam ovo i bubrezi me zabolili.Možda si kasnije i šta pametno napisao,ali ne mogu stvarno,evo žiga,odnese. :D
Joe McCarthy

#256 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

iKE wrote: 1/6 japanskog teritorija .. hmm egipat je 3 puta veci od japana 8-) a ima 50tak miliona stanovnika manje
Koliko od te geografske veličine je iskorišteno?

Image

A evo Japana.

Image

A evo jedne usporedbe o populacijskoj distribuciji.

Image
Last edited by Joe McCarthy on 11/06/2014 23:22, edited 1 time in total.
iKE

#257 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by iKE »

Fact wrote:
iKE wrote:

Kakve sile boga ti ? i kakvi njih0ovi ratovi .. oni da su sila davno bi iran sravnili sa zemljom ali ne smiju da krenu na jednu prosjecnu vojnu silu poput irana. da ne govorim o slucajnom sukobu sa turskkom ovo u siriji kad zavrsi israelu ce da dodje na naplatu a od hezbolaha koji nema ni aviaciju niti mornaricu niti mehanizaciju su potuceni ko zadnje pi.ke
Idi obrazuj se,već sam ti rekao.Ozbiljno idi,sa najboljom namjerom ti kažem.Mani se seoske priče i izražavanja.

Pogledaj u kakvom je okruženju ta sila,te ja razbila(u više navrata) sve agresore oko nje:

Image

Da ih je više vladali bi svijetom,a i ovako imaju jedan od najjačih lobija na zapadu. :kiss:
Ocigledno da bi se ti trebao obrazovati ako stavljas mapu stavi onda mapu gdje se vide evropa i sada koji su iza ledja Israela .. israel sam se ne moze odbraniti ni od jedne jace tu prikazane zemlje bez aktivnog i direktnog ucesca SAD i EU vosjki kao sto se i do sada desavalo
iKE

#258 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by iKE »

Joe McCarthy wrote:
iKE wrote: 1/6 japanskog teritorija .. hmm egipat je 3 puta veci od japana 8-) a ima 50tak miliona stanovnika manje
Koliko od te geografske veličine je iskorišteno?

Image
Sigurno vise nego u Japanu Egipat je jedan od vecih izvoznika plina i nafte upravo iz tih tamnih pustinjskih podrucja sto znaci da je iskoristeno dzaba japanu zelenilo i sve kad nemaju niti jedan energent da proizvode dovoljno za sebe a ne za izvoz
Last edited by iKE on 11/06/2014 23:22, edited 1 time in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#259 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arman1 »

Fact wrote: Nije točno!No sve i da jeste,opet nije problem,jer oni svoje sukobe rješavaju daleko ispod mjesec dana.

Čitaj,nemoj samo naslov:

Code: Select all

http://en.wikipedia.org/wiki/Six-Day_War
Zapravo mi je odvratno diskreditovanje jedne takve sile i njenih veličanstvenih pobjeda.Ne ide vam na čast,dragi forumaši.
Uzmi sode bikarbone ako ti je muka. Oni su sila na baterije i jednog dana ako se promijene karte bojim se da ne plate cijenu samozavaravanja. Lako je udariti kad ti je iza leđa najveća svjetsko vojna sila(još malo). Gomilaju neprijatelje, a prijatelja imaju sve manje.
Gerila kao Hezbollah im pokazuje zube i vjeruj da se boje da se sukobe s njima. Meni ne treba Wikipedija. oznajem 2 Izraelska vojnika sa ovih područija. Izbjegli 92 i 93. I tamo ima uvalili puške.
O moralu i hrabrosti govori jedan događaj iz 2007. Jedan od ovih je negdje na Golanu bio u patroli. Neka budala(a imaju dosta takvih u IDF-u) je ispalio rafal iznad njihovih glava. Kompletan vod je pobacao puške i počeo bježati. Ovaj Bosanac je zabio glavu u pijesak jer mu se učinilo glupo biježati preko čistine.
Nakon toga je bio promaknut kao hrabar.
Challenger__

#260 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Joe McCarthy wrote:
Challenger__ wrote: Aman, ČIME ga održava jadan ne bio?? Jel' ti jasno da im mimo prekobrojnih tenkova i aviona (koje deponuju u skladištima) ne daju ama baš ništa.
Subvencioniranom hranom drug. Egipat nema dovoljno obradive površine da nahrani 80 miliona ljudi, a ni novca da subvencionira UZVEZENU hranu bez vanjske pomoći.
Ovo su opšte poznate činjenice. Koliko je AMERIČKI DOPRINOS u rješavanju ovog problema? Ne u idiotskim programima vitaminskog obogaćivanja kukuruza međunarodnog WFP-a, nego u lovi?

KOLIKO?
Last edited by Challenger__ on 11/06/2014 23:25, edited 1 time in total.
Fact

#261 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fact »

iKE wrote: Ocigledno da bi se ti trebao obrazovati ako stavljas mapu stavi onda mapu gdje se vide evropa i sada koji su iza ledja Israela .. israel sam se ne moze odbraniti ni od jedne jace tu prikazane zemlje bez aktivnog i direktnog ucesca SAD i EU vosjki kao sto se i do sada desavalo

Prvo i osnovno,te i jedino:Na toj mapi nema niti jedne "jače" zemlje,osim Izraela naravno.
iKE

#262 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by iKE »

za ove sto konstantno Israel svrstavaju u svjetsku supersilu ako moze informaciju neku da mi daju kako stoji njihova ekonomija i proizvodnja izvoze li ista i slicno i u kojoj mjeri a koliko uvoze i ikoliko dobijaju pomoci da prezive ?
Drinski

#263 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Drinski »

Nego, dokle je stigla ISIS armija?
madner

#264 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by madner »

Fact wrote:
madner wrote: Da je Francuska na mjestu Izreala, tricolor bi se vijorio od Bagdada do Kaira...
Oprosti,pročitao sam ovo i bubrezi me zabolili.Možda si kasnije i šta pametno napisao,ali ne mogu stvarno,evo žiga,odnese. :D
Njemci i Francuzi su trenutno na 2:2, pa ti vidi. :D
Joe McCarthy

#265 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

iKE wrote: Sigurno vise nego u Japanu Egipat je jedan od vecih izvoznika plina i nafte upravo iz tih tamnih pustinjskih podrucja sto znaci da je iskoristeno
Image

Većina Egipćanske nafte i gasa se nalazi pod vodom, a ti nemožeš prehraniti ljude sa pjeskom naročito kad ti populacija raste, a izvoz nafte opada.
dzaba japanu zelenilo i sve kad nemaju niti jedan energent da proizvode dovoljno za sebe a ne za izvoz
Napredne države i civilizacije ne izvoze svoje reusurse već ih koriste za svoju privredu i industriju. Tu je ta caka :D
iKE

#266 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by iKE »

Fact wrote:
iKE wrote: Ocigledno da bi se ti trebao obrazovati ako stavljas mapu stavi onda mapu gdje se vide evropa i sada koji su iza ledja Israela .. israel sam se ne moze odbraniti ni od jedne jace tu prikazane zemlje bez aktivnog i direktnog ucesca SAD i EU vosjki kao sto se i do sada desavalo

Prvo i osnovno,te i jedino:Na toj mapi nema niti jedne "jače" zemlje,osim Izraela naravno.

israel i zidovi ce zavrsiti isto kao i ww2 i nece mi ih ni malo biti zao niti ce mi faliti . tu imas na mapi sile poput turske i irana koje ga mogu progutati za dorucak a ksa takodjer i ako je nuklearna sila israel i iran pakistan i ksa i turska su a kad dodje vrijeme za naplatu dugova posebno sada iz sirije iran hezbolah i SAA ce to znati vrlo dobro naplatiti a ja cu tada da uzmem i organizujem slavlje za svakog ubijenog cionistu
Last edited by iKE on 11/06/2014 23:29, edited 1 time in total.
daxon

#267 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by daxon »

madner wrote:
Fact wrote:
Kada su to Francuzi ušetali u Berlin?
Drinski

#268 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Drinski »

iKE wrote:za ove sto konstantno Israel svrstavaju u svjetsku supersilu ako moze informaciju neku da mi daju kako stoji njihova ekonomija i proizvodnja izvoze li ista i slicno i u kojoj mjeri a koliko uvoze i ikoliko dobijaju pomoci da prezive ?
dobro, da se ne lažemo, da nije bilo SAD ne bi pobijedili, bez SAD su otprilike tu negdje sa susjedima.
iKE

#269 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by iKE »

Joe McCarthy wrote:
iKE wrote:
Većina Egipćanske nafte i gasa se nalazi pod vodom, a ti nemožeš prehraniti ljude sa pjeskom naročito kad ti populacija raste, a izvoz nafte opada.
dzaba japanu zelenilo i sve kad nemaju niti jedan energent da proizvode dovoljno za sebe a ne za izvoz
Napredne države i civilizacije ne izvoze svoje reusurse već ih koriste za svoju privredu i industriju. Tu je ta caka :D
Jap bas kao Rusija SAD Njemacka jadni nista ne izvoze sve sami iskoristise
Fact

#270 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fact »

arman1 wrote:
Uzmi sode bikarbone ako ti je muka. Oni su sila na baterije i jednog dana ako se promijene karte bojim se da ne plate cijenu samozavaravanja. Lako je udariti kad ti je iza leđa najveća svjetsko vojna sila(još malo). Gomilaju neprijatelje, a prijatelja imaju sve manje.
Gerila kao Hezbollah im pokazuje zube i vjeruj da se boje da se sukobe s njima. Meni ne treba Wikipedija. oznajem 2 Izraelska vojnika sa ovih područija. Izbjegli 92 i 93. I tamo ima uvalili puške.
O moralu i hrabrosti govori jedan događaj iz 2007. Jedan od ovih je negdje na Golanu bio u patroli. Neka budala(a imaju dosta takvih u IDF-u) je ispalio rafal iznad njihovih glava. Kompletan vod je pobacao puške i počeo bježati. Ovaj Bosanac je zabio glavu u pijesak jer mu se učinilo glupo biježati preko čistine.
Nakon toga je bio promaknut kao hrabar.
Naravno,tvoje priče i osobna iskustva koja ničime ne možeš potkrijepiti su relevantan izvor informacija. :roll:

Koncentrišimo se na drugu i četvrtu rečenicu tvoga posta,jer one jedino imaju smisla.

Četvrta rečenica:Nemaju više neprijatelja nego prije,a niti manje prijatelja.Situacija je ista.Znači neistina.

Druga(a samim time i treća):Znaš nešto što mi ne znamo?Prije će nestati pola planete nego što će ameri prestati da budu glavna sila na svijetu.Tako ti je to,jbg.
madner

#271 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by madner »

daxon wrote:
madner wrote:
Fact wrote: Oprosti,pročitao sam ovo i bubrezi me zabolili.Možda si kasnije i šta pametno napisao,ali ne mogu stvarno,evo žiga,odnese. :D
Kada su to Francuzi ušetali u Berlin?
1806, a 1918 su se Njemci predali jer nisu vise mogli parirati mocnoj Francuskoj masineriji.
Fact

#272 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fact »

madner wrote:
Istina,ali Nijemci su u boljoj formi trenutno. :-D
Joe McCarthy

#273 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

iKE wrote:za ove sto konstantno Israel svrstavaju u svjetsku supersilu ako moze informaciju neku da mi daju kako stoji njihova ekonomija i proizvodnja izvoze li ista i slicno i u kojoj mjeri a koliko uvoze i ikoliko dobijaju pomoci da prezive ?
Svi intelovi čipovi, svi veći tehnički kongolomerati imaju svoje najvažnije i najveće tehničke centre u Izraelu, od softverski i hardverski titani idu po Izrael radi tehničkih inovacija. A Izrael sam vodi svijet po broju i kvaliteti tehnoloških start up-a.

Znači ta mašina preko koje ti pljuješ po Jevrejima je dizajnirana od njih i jedini razlog zašto običan narod može kupiti multicore procesore jeste zbog Izraela.

TL;DR; Jedan Izrael od 7 miliona ljudi je sa tehnološkog-medicinskog aspekta i pridonosa ljudskoj civilizaciji za ovih 60ak godina postojanja je vrijedniji od 1,5 milijardi ljudi u preko 20 država na tri kontinenta i za 1400 godina :thumbup:
Last edited by Joe McCarthy on 11/06/2014 23:38, edited 1 time in total.
bingov buraz

#274 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bingov buraz »

dakle uz Sija i Suni lovere imamo i ekipicu Juda lovera
:sax:
Joe McCarthy

#275 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

iKE wrote: Jap bas kao Rusija SAD Njemacka jadni nista ne izvoze sve sami iskoristise
Rusija nema razvijenu industriju potrošačke robe, pa zato izvozi.

Dok SAD, Njemačka i Japan nikad ne bi ni pomislili izvoz strateških resursa.
Post Reply