Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post Reply
salik79

#976 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

Samo neshvaceni.
salik79

#977 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

Zanimljivo je kako je Sarajevo bilo Alijino, dok Beograd nije bio Slobin :komi:
Banksy

#978 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Banksy »

salik79 wrote:
Banksy wrote:

Prema tome, ne znam prema kome bih ja u tom ratu uperio pušku.
Prema kome je uperilo pušku Sarajevo? Četiri godine u opsadi, bez vode, struje i grijanja, mrcvareno i granatirano, s 11 000 namjerno i ciljano ubijenih, od toga hiljadu i po nevine djece.
Prema kome je to Sarajevo uperilo puško, bijedniče?
Grebo to Sarajevo, to je bilo svakako Alijino Sarajevo :oops:

Image
Jad i bijeda.
Ommadawn

#979 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Ommadawn »

salik79 wrote:Zanimljivo je kako je Sarajevo bilo Alijino, dok Beograd nije bio Slobin :komi:
Čudi me da se Pećanin prilikom ovog intervjua nije sjetio da mu to spomene.
salik79

#980 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

Sad ce Jeca i Bodkin ti objasniti sta je on, ustvari, htio reci, ne boj se. :bih:
LBVIEW

#981 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

A neki iz poganih usta ne vade "umetnike" - simpatizere genocidnih generala/politicara koje brane po forumu. Uz vrisku i optuzbe, kako drugi ne vade njihov narod iz usta samo zato sto su usudili prozvati ove gorepomenute. :-)
Lincoln-Burrows

#982 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Lincoln-Burrows »

Jeli se sprema kakav protesni skup ili se ide na koncert?
LBVIEW

#983 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

salik79 wrote:Sad ce Jeca i Bodkin ti objasniti sta je on, ustvari, htio reci, ne boj se. :bih:
Svakako, sad slijedi pitanje: "a dje je audio snimak intervjua?", te Jecina konstatacija "who is fucking Pecanin, Brega je svetski priznat umetnik". :pisnuo:
I da, umalo zaboravih, Bodkin ce u svom poznatom stiu sve relativizirati sa: "sta je, sta ocete, nije to nista u usporedbi s Merlinom, na forumu(vjerovatno sokolac-kurac.com :mrgreen: ) se prica kako je isti na ulazu u radnju postavio Srbima i psima ulaz zabranjen". :pisnuo:
tandmand

#984 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by tandmand »

dale cooper wrote:Da ne govorimo da je grozan ovaj usputni rasizam prema Romima koji se primjeti u postu tandmanda. Meni se čini da Romi nisu ništa
niti puno gori niti bolji od ostalih naroda koji žive na ovim prostorima, ako ćemo realno.
Rasizam zapadne Evrope je realnost. Ksenofobno nastrojenom evropljaninu je dovoljno da pogleda film od Kusturice, čuje Breginu muziku za film i slično iz opusa sa trubačima i da donese svoj zaključak o toj umjetnosti. Međutim kada jos sazna da su ova dva hvaljena i nagrađivana umjetnika iz Sarajeva, ksenfob svoj umjetnički dojam povezuje sa Sarajevom. Neće on puno tabiriti knjige, podatke, ko je ko u BiH ... on je to vidio ukratko u medijskom uratku dvojca iz Sarajeva. To je taj usputni rasizam prosječnoga evropljanina.

Za mene je brat mio ma ko bio, Bošnjak, pravoslavac ili katolik. Na koga pušku da okrenem ako nije agresor?
nosara

#985 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by nosara »

tandmand wrote:
dale cooper wrote:Da ne govorimo da je grozan ovaj usputni rasizam prema Romima koji se primjeti u postu tandmanda. Meni se čini da Romi nisu ništa
niti puno gori niti bolji od ostalih naroda koji žive na ovim prostorima, ako ćemo realno.
Rasizam zapadne Evrope je realnost. Ksenofobno nastrojenom evropljaninu je dovoljno da pogleda film od Kusturice, čuje Breginu muziku za film i slično iz opusa sa trubačima i da donese svoj zaključak o toj umjetnosti. Međutim kada jos sazna da su ova dva hvaljena i nagrađivana umjetnika iz Sarajeva, ksenfob svoj umjetnički dojam povezuje sa Sarajevom. Neće on puno tabiriti knjige, podatke, ko je ko u BiH ... on je to vidio ukratko u medijskom uratku dvojca iz Sarajeva. To je taj usputni rasizam prosječnoga evropljanina.

Za mene je brat mio ma ko bio, Bošnjak, pravoslavac ili katolik. Na koga pušku da okrenem ako nije agresor?
Ti samo svoj mali, licni fasizam i mrznju prema Romima i njihovoj "subkulturi" projeciras na nekog izmisljenog evropljanina i neku izmisljenu ksenofobiju koja se, gle cuda, materijalizovala tako sto je dvojac iz Sarajeva masala nagradjivan za svoj rad u istoj toj Evropi.

Tako.
Juliuscezar

#986 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Juliuscezar »

Nadam se da će neko razjebat taj dernek
tandmand

#987 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by tandmand »

nosara wrote:
tandmand wrote:

Ti samo svoj mali, licni fasizam i mrznju prema Romima i njihovoj "subkulturi" projeciras na nekog izmisljenog evropljanina i neku izmisljenu ksenofobiju koja se, gle cuda, materijalizovala tako sto je dvojac iz Sarajeva masala nagradjivan za svoj rad u istoj toj Evropi.

Tako.
Kada bi neki forumaši bar upola bili zabrinuti za fašizam prema muslimanima sa malim m, koliko su zabrinuti za odnos prema Romima.
dale cooper

#988 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by dale cooper »

Meni se svaki fašizam gadi. Samo sam primjetio licemjerje u činjenici da se u jednom postu izražava gadjenje prema fašizmu uperenom u svoj narod dok se istovremeno drugi narod predstavlja kao manje vrijedan spram sopstvenog.
swanfilter

#989 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by swanfilter »

Bregovic intersedzija obican. Papak je i bez ovog. A mi teske budale ...
MehmedPasaMoric

#990 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by MehmedPasaMoric »

Hocel biti kakva peticija da umjesto Breginog koncerta bude odrzan koncert RizA Hamidovica, posto je on mnogo blizi senzibilitetu novopecenih gradjana Sarajeva? Cisto da znam da je ne potpisem :lol:
alijagoro

#991 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by alijagoro »

MehmedPasaMoric wrote:Hocel biti kakva peticija da umjesto Breginog koncerta bude odrzan koncert RizA Hamidovica, posto je on mnogo blizi senzibilitetu novopecenih gradjana Sarajeva? Cisto da znam da je ne potpisem :lol:
To nesto na racun Sandzaklija?
dale cooper

#992 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by dale cooper »

Možemo li kako Springsteena dovesti? :D
MehmedPasaMoric

#993 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by MehmedPasaMoric »

alijagoro wrote:
MehmedPasaMoric wrote:Hocel biti kakva peticija da umjesto Breginog koncerta bude odrzan koncert RizA Hamidovica, posto je on mnogo blizi senzibilitetu novopecenih gradjana Sarajeva? Cisto da znam da je ne potpisem :lol:
To nesto na racun Sandzaklija?
Ne nego na racun papanluka i krkanluka generalno
Hajvan

#994 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hajvan »

looolao-trololalalo ola la tim tuki tut rimtu tuttututut tuuk tiu ru tu rututu

:lol:
Hajvan

#995 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hajvan »

dale cooper wrote:Možemo li kako Springsteena dovesti? :D
dje?
na Igman?
alijagoro

#996 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by alijagoro »

Prica li i on o frizderima ko i Goran :D
detroit-mercy

#997 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by detroit-mercy »

tandmand wrote:

Koja gomila gluposti, Skupljaci Perja je film koji se puno ranije bavio tematikom Roma (circa nekih 20 godina :mrgreen:) i bio vidjen i nagradivan sirom Evrope pa i svijeta pa niko Sasi Petrovicu ne zamera romizaciju/ciganizaciju Jugoslavije/Srbije/Vojvodine. Ono kad hoces ko biva da ispadnes pametan a ne ide te.
A da ne pricamo da ne spominjes Danisa Tanovica i Skupljace Zeljeza koji se isto bavi tematikom iz zivota Roma :mrgreen:. i nako usput Danisu ne spocitavas da nas prosjecni Evropljanin vidi kao skupljace sekundarnih sirovina radi njegovog uratka :skoljka:.
dale cooper

#998 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by dale cooper »

Hajvan wrote:
dje?
na Igman?
Đe bilo. :D
alijagoro wrote:
Prica li i on o frizderima ko i Goran :D
Ne priča. :D
hizo ramidovic

#999 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by hizo ramidovic »

Nece biti rizo, covjek javio da se ne osjeca dobro...
Zato ce biti trubaci iz guce, upravo protiv papanluka i krkanluka
MaksprotivMarksa

#1000 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by MaksprotivMarksa »

Kad ce jedna ljuta tema o deda Zivku i njegovim prijateljima koje je poznavao i iz migrantskih krugova (prije obezbjednenja), a Allaha mi i nakon sto je ludi pjesnik osnovao stranku, dobri deda Zivko je gostovao na tom svesrpskom koncertu, samo Brege nije bilo, on je tad orao Bosnom sa nekim drugim ljudima.

:bih:

Sram Bregu bilo sto nas svi vide kao cigane, a Hrvati da se srame sto su nam uveli vehabizam, sram bilo i Hrvate za obajvjestajne centre po dzamijama finansirane od strane Saudijske Arabije, a nek se stide i za sije proklete sto su nam uveli, za IRIB i Sahar televiziju.

Sram i stid da ih bude sto su zajedni sa Arapima prali pare u nason BiH, sve to nama Srbi rade, deda Zivko je pokusao da to sprijeci, nije uspio, nazalost.
Last edited by MaksprotivMarksa on 22/08/2019 21:58, edited 3 times in total.
Post Reply