Goran Bregović prodao "Durdevdan"
- van Basten
#901 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Imam osjecaj da on fakat vjeruje kako ce raja popusiti pricu o igranju ruleta i "nasoj stvari"da se bore protiv kuce lavovski.... Sram nas bilo koji smo sumnjali da ta anegdota ima neko drugo znacenje.
Intervju ljigav do bola. Kad se malo razmisli... Ocekivan sasvim
-
Bodkin
#902 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ne znam. Nemam sta kontati. Mislio sam da je to u ratu bilo dok nisam gore procitao intervju. Znaci sad cemo uzimati dijelove intervjua kao istinite kad odgovara, i kazi kad ne?salik79 wrote:U Maricevoj emisiji nije spominjao da je s njim igrao karte, cak je to i zanijekao, nego da ga je sreo na recepciji beogradskog "Intercontinentala", zajedno sa njegovim tjelohraniteljem, a Breginim skijaskim ahbabom, s Jahorine. Tu ga je on pitao kako stoji njihova stvar, a Karadzic mu odgovorio: "Dobijamo ih 100%.". Hajde ti, sada, skontaj kada je to bilo i koja je to "nasa stvar"! Pogotovo ako prije toga sam prica da je isao slusati Karadzica na "Pjesnickim vecerima", sto implicira da ga je, najvjerovatnije, jos od tada poznavao.Bodkin wrote:Jebote pa on se sa karadzicem sreo prije rata? U vrijeme kad se alija slikao sa karadzicem i isao u koaliciju sa njim. Odlicno
Karadzic i "Pjesnicke veceri"![]()
Ok, moze i tako samo mi je mrsko supljirati sa tobom onda
- MaksprotivMarksa
#903 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Isfolirana malogradjanstina koju vas tabor naziva FGR nece hajati, ovo je prica za vas, simpatizere SDA, da biste zaboravili da je i ovo uradila SDA, da mozete da botujete i jos jednom pokazete sta mislite o svim nebosnjacima, jos jedan mali ventil za goga Bosnjake, da jos jednom udju u stanje uma da im se rade sve nepravde ovog svijeta.van Basten wrote:Imam osjecaj da on fakat vjeruje kako ce raja popusiti pricu o igranju ruleta i "nasoj stvari"da se bore protiv kuce lavovski.... Sram nas bilo koji smo sumnjali da ta anegdota ima neko drugo znacenje.
Pravo pitanje je kome bi odgovaralo da Bregu neka budala i ubije ? Takva se atmosfera stvara prema svakom nebosnjaku u Sarajevu vec dugo, od Kojovica do Ljevak, jednom ce se tim spinovima nekome ugroziti glava, a onda kada neko kaze sa njima se ne moze zivjeti pocece kmecanje, Brega je biznismen, Sarajevo ima srecu da moze da ga dovede, kao covjek je supcina, ali ovakva atmosfera je suluda, to vise niko ne radi nigdje, samo je u Sarajevu sve problem, osim da se skole nazivaju po fasistima, ali tu barem nismo izolovan slucaj u regionu.
O Bregi i njegovom koncertu uglavnom raspravljaju ljudi koji nikada ne bi mogli da sebi isti i priuste, a to je prava stvar o kojoj bi trebalo da se prica svaki dan, da vrvi, da se vratove hvatamo.
Last edited by MaksprotivMarksa on 21/08/2019 23:13, edited 1 time in total.
- salik79
#904 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Od 50:45, uporedi sa intervjuom na klixu, a onda dodji supljirati:Bodkin wrote:Ne znam. Nemam sta kontati. Mislio sam da je to u ratu bilo dok nisam gore procitao intervju. Znaci sad cemo uzimati dijelove intervjua kao istinite kad odgovara, i kazi kad ne?salik79 wrote:U Maricevoj emisiji nije spominjao da je s njim igrao karte, cak je to i zanijekao, nego da ga je sreo na recepciji beogradskog "Intercontinentala", zajedno sa njegovim tjelohraniteljem, a Breginim skijaskim ahbabom, s Jahorine. Tu ga je on pitao kako stoji njihova stvar, a Karadzic mu odgovorio: "Dobijamo ih 100%.". Hajde ti, sada, skontaj kada je to bilo i koja je to "nasa stvar"! Pogotovo ako prije toga sam prica da je isao slusati Karadzica na "Pjesnickim vecerima", sto implicira da ga je, najvjerovatnije, jos od tada poznavao.Bodkin wrote:Jebote pa on se sa karadzicem sreo prije rata? U vrijeme kad se alija slikao sa karadzicem i isao u koaliciju sa njim. Odlicno
Karadzic i "Pjesnicke veceri"![]()
Ok, moze i tako samo mi je mrsko supljirati sa tobom onda
A, prije svega mi odgovori kada je Karadzic poceo vodati tjelohranitelje uza se!? Doj je bio kockar, ili pjesnik?
- MaksprotivMarksa
#905 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Od kada je i osnovao stranku, a mozda i prije, 0kao i kolege mu iz druge dvije fasisticke stranke.
Dodik 91. je bio na pravoj strani, bio je do sredine dvijehiljaditih, Brega, Nele, Kusta, Sidran, svi oni su bili na pravoj strani sa Dodikom 91. , a ovi sa tjelohraniteljima su bili na krivoj, vrlo jasno.
Dodik 91. je bio na pravoj strani, bio je do sredine dvijehiljaditih, Brega, Nele, Kusta, Sidran, svi oni su bili na pravoj strani sa Dodikom 91. , a ovi sa tjelohraniteljima su bili na krivoj, vrlo jasno.
- MaksprotivMarksa
#906 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
https://youtu.be/-ctdcQiH4s8
Imao je Karadzic jos prijatelja
MORAM VAM RECI DA MALO KASNITE, MI SMO VAS OCEKIVALI MALO RANIJE
Imao je Karadzic jos prijatelja
MORAM VAM RECI DA MALO KASNITE, MI SMO VAS OCEKIVALI MALO RANIJE
- Čitalac
#907 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ma jasno, opisani susret se svakako dogodio u ratno vreme, odnosno u doba kada Karadžić već obavlja neku dužnost. Otud i paralela sa Titom. Po svemu sudeći, do susreta na recepciji je moglo doći negde 1994. godine, kada Bregović radi na muzici za "Underground". Upravo je u hotelu Interkontinental imao nekakav "improvizovani studio" pa mi se to čini kao logičan tajming.salik79 wrote:Čitalac wrote:Poznavali su se dugo, u to nema sumnje. Kemal Monteno je to spomenuo u razgovoru za Globus 1996. godine.
Ja se s njim (Karadžićem) nikada nisam družio. S njim se družio Goran Bregović, a jednom se i hvalio tim prijateljstvom. Jednom je Goran pričao kako je bilo divno u Sarajevu dok su se viđali on, Rajko Nogo i Karadžić. “Dok smo se družili mi, pjesnici” – tako je govorio. Mislio sam da je Bregović poludio. Za Karadžića se znalo da je strastveni kockar...a mene politika nikada nije zanimala.![]()
U tome i jeste fol, jer svi mi znamo od kada je Karadzic poceo vodati tjelohranitelje, a to sigurno nije bilo za vrijeme kockarskih i "pjesnickih" veceri...Za pretpostaviti je kada je bio u beogradskom "Intercontinentalu" s tjelohraniteljem.
-
aerodinamika
#908 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
dječak sa šibicama wrote:Pric`o jednom prilikom Boris Leiner, ili je Jurica Padjen ne znam jebes ga sad, jedan od njih... kaze, stoje na bini jedne davne godine oni kao clanovi grupe Azra na celu sa Stulicem, i sa njima Bregovic, pa kaze Stulic "joj kako mi je doasadilo stajanje na bini, cupkanje, skakanje, da mi je jedan koncert sjest na stolicu i cijeli koncert presjediti i pjevati, sa gitarom u krilu".
Kljucna stvar, i sa njima Bregovic. A sjedenje na stolici... kao i sve u njegovoj karijeri, djon obraz.
toliko o tome izivkanom mediokritenu JohnnyjuGovorite o mogućnosti istraživanja jedne tačke no ipak ste nakon uspjeha koji ste postigli s Bijelim dugmetom odlučili karijeru fokusirati na Orkestar za svadbe i sahrane koji je originalno ideja Branimira Johnnyja Štulića. Zbog čega?
Bijelo dugme je na velikim koncertima uvijek imao trubački orkestar koji je svirao nama u garderobi i uvijek je vođa orkestra bio u bijelom odijelu. Taj romski, užasavajuće kičerski nagon da šef odjene bijelo odijelo mi je do te mjere bilo groteskno da mi se počelo dopadati. Misliš da bih ja inače odjenuo bijelo odijelo? Pa ima li nešto gore od toga? Međutim, kada mislim o svom koncertu, o najvažnija dva sata u svom danu, ja sam prerušen u bijelo odijelo, na pozornici imam alkohol i tamo sjedim ne radeći ništa naročito, jer dajem signale orkestru i malo pucketam prstima. Ne sjećam se da mi je to Johnny ikad spominjao, sjećam se da me je zvao da napravim bend u kojem bih ja svirao bass, a on gitaru. On je divan dečko, ali on ne zna svirati gitaru. Ta mi je konverzacija, naprimjer, ostala u sjećanju. Ali ako je imao ideju o tom orkestru, lijepa je.
- Lakat Jebić
#909 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Goran Bregović za Klix.ba: Iz miješane sam kuće, ne znam prema kome bih uperio pušku u ratu
Pa valjda prema fasistima koji su pocinili genocid... Bar s 25 godina naknadne pameti
Pa valjda prema fasistima koji su pocinili genocid... Bar s 25 godina naknadne pameti
-
hAZNADAR
#910 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Iz srpskohrvatske mjesane kuce. Tako da je logican izbor na koga uperiti pusku. Neka mu zena oprosti.Lakat Jebić wrote:Goran Bregović za Klix.ba: Iz miješane sam kuće, ne znam prema kome bih uperio pušku u ratu
- ¤ jelena ¤
#911 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ako si ovo mene pitao...ubuduće ne troši riječi uzalud.salik79 wrote:Je li to i tebi normala da je Bregin otac, inace vojno lice, bio HRVAT KATOLIK, majka SRPKINJA PRAVOSLAVKA, a zena muslimanka? Ono, lik je, kao "stara sarajevska raja" totalno "neopterecen" ovim danasnjim modernim (ultra)nacionalizmom?! Pogotovo sto taj (ultra)nacionalizam predstavljaju, tj. karakterisu, iskljucivo Bosnjakinje muslimanke.
Nego, dobar ti vic da se ovaj armirani beton na vlasti ruši izborima - dugo bolji nisam čula.
-
kakavdanakneiskustvu
#912 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Lakat Jebić wrote:Goran Bregović za Klix.ba: Iz miješane sam kuće, ne znam prema kome bih uperio pušku u ratu
aha,jest da ne bi,vidis da su frzideri krivi za rat po njemu,ne politicari iz srbije,tesko je to njemu prevaliti preko usta
- Point.
#913 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ne reče Brega je li mu žena samo muslimanka ili ima etniju. Zašto mu je, a i drugima, teško prevaliti preko usta da postoje Bošnjaci. Jebem li ga u ona usta kosmopolitiska, škrbava.
- ¤ jelena ¤
#914 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Liječite se, ljudi... 
-
hizo ramidovic
#915 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Tako je!¤ jelena ¤ wrote:Liječite se, ljudi...
Neka si him rekla u brk...
- salik79
#916 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
MaksprotivMarksa wrote:Od kada je i osnovao stranku, a mozda i prije, 0kao i kolege mu iz druge dvije fasisticke stranke.
Ko nas, bre, zavadi?
- LBVIEW
#917 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
To se moglo skontati i na osnovu konteksta u kojem je receno - ne bi se on dodvoravao Maricevoj publici spominjanjem nekog bezveznog susreta u kockaranici s Ludovanom. Om je ovim htio reci:" bio sam s vama, za vasu stvar". Kao sto i jeste, posto je bio u istom krugu ljudi kao i kum mu - "intelektualca" poput Noge i "kulturnjaka" poput Vucelica - a nisu mu smetale ni Miloseviceve pare kad je s kumom pravio film koji bi Srbiju oprao pred svijetom.Čitalac wrote:
Ma jasno, opisani susret se svakako dogodio u ratno vreme, odnosno u doba kada Karadžić već obavlja neku dužnost. Otud i paralela sa Titom. Po svemu sudeći, do susreta na recepciji je moglo doći negde 1994. godine, kada Bregović radi na muzici za "Underground". Upravo je u hotelu Interkontinental imao nekakav "improvizovani studio" pa mi se to čini kao logičan tajming.
Ovo su sve opcepoznate stvari, ne znam cemu sablaznjavanje, te "upiranje ba zadnje noge" kod pobedinih.
- salik79
#918 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Kod nas u KS to nije vic. A, da ne bude vic, doprinijeli smo moja zena, koja je prvi puta izasla na izbore (objasnio sam joj da vrijedi pokusati), i ja. Ne znam kako je tamo gdje si ti...¤ jelena ¤ wrote:Ako si ovo mene pitao...ubuduće ne troši riječi uzalud.salik79 wrote:Je li to i tebi normala da je Bregin otac, inace vojno lice, bio HRVAT KATOLIK, majka SRPKINJA PRAVOSLAVKA, a zena muslimanka? Ono, lik je, kao "stara sarajevska raja" totalno "neopterecen" ovim danasnjim modernim (ultra)nacionalizmom?! Pogotovo sto taj (ultra)nacionalizam predstavljaju, tj. karakterisu, iskljucivo Bosnjakinje muslimanke.
Nego, dobar ti vic da se ovaj armirani beton na vlasti ruši izborima - dugo bolji nisam čula.![]()
Last edited by salik79 on 22/08/2019 09:21, edited 1 time in total.
- salik79
#919 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Tamam takoČitalac wrote:Ma jasno, opisani susret se svakako dogodio u ratno vreme, odnosno u doba kada Karadžić već obavlja neku dužnost. Otud i paralela sa Titom. Po svemu sudeći, do susreta na recepciji je moglo doći negde 1994. godine, kada Bregović radi na muzici za "Underground". Upravo je u hotelu Interkontinental imao nekakav "improvizovani studio" pa mi se to čini kao logičan tajming.salik79 wrote:Čitalac wrote:Poznavali su se dugo, u to nema sumnje. Kemal Monteno je to spomenuo u razgovoru za Globus 1996. godine.
![]()
U tome i jeste fol, jer svi mi znamo od kada je Karadzic poceo vodati tjelohranitelje, a to sigurno nije bilo za vrijeme kockarskih i "pjesnickih" veceri...Za pretpostaviti je kada je bio u beogradskom "Intercontinentalu" s tjelohraniteljem.
- Better Man
#920 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Biti Bošnjak, ne znači da si islamske vjeroispovjesti. Samo kod nas nam naši političari žele nametnuti da su bošnjaci isključivo islamske vjeroispovjesti, a ima ih i katoličke i prasvoslavne itd.Point. wrote:Ne reče Brega je li mu žena samo muslimanka ili ima etniju. Zašto mu je, a i drugima, teško prevaliti preko usta da postoje Bošnjaci. Jebem li ga u ona usta kosmopolitiska, škrbava.
-
The 51st State
#921 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
u pravu si samo sto to nema veze sa onim sto je on napisaoBetter Man wrote:Biti Bošnjak, ne znači da si islamske vjeroispovjesti. Samo kod nas nam naši političari žele nametnuti da su bošnjaci isključivo islamske vjeroispovjesti, a ima ih i katoličke i prasvoslavne itd.Point. wrote:Ne reče Brega je li mu žena samo muslimanka ili ima etniju. Zašto mu je, a i drugima, teško prevaliti preko usta da postoje Bošnjaci. Jebem li ga u ona usta kosmopolitiska, škrbava.
- salik79
#922 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Zato je on u intervjuu naglasio da mu je otac Hrvat katolik, majka Srpkinja pravoslavka, a supruga samo muslimanka?Better Man wrote:Biti Bošnjak, ne znači da si islamske vjeroispovjesti. Samo kod nas nam naši političari žele nametnuti da su bošnjaci isključivo islamske vjeroispovjesti, a ima ih i katoličke i prasvoslavne itd.Point. wrote:Ne reče Brega je li mu žena samo muslimanka ili ima etniju. Zašto mu je, a i drugima, teško prevaliti preko usta da postoje Bošnjaci. Jebem li ga u ona usta kosmopolitiska, škrbava.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#923 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Sa velikim M vjerovatno.
- salik79
#924 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
U intervjuu je malo m. Nebitno, i da je veliko M. U najmanju ruku je, onda, trebao reci: "Muslimanka muslimanka", koliko god to glupo zvucalo, ako vec "Alijino" Bosnjakinja ne moze prevaliti preko usta.
- sinuhe
#925 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Tako govore stariji ljudi. Milicija, dinar i slicno. Sedamdeset mu je godina.