Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#876 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by pici »

"Tri pisma iz Sarajeva" posvetili ste vjerskom skladu u svom rodnom gradu, odnosno krahu istog ističući da je to vaša molitva za mir. Je li mir u kojem živimo prividan i je li mir na ovim prostorima uopće moguć?

Ako pogledate historiju uvidjet ćete da smo stalno iznova ponavljali iste ratove i da iz njih nismo naučili ništa. Tužno je koliko malo čovjek uči. Međutim, ja sam privilegovan jer imam mogućnost uraditi ono što političari i vjerski lideri ne mogu, ja mogu stvari koje su nezamislive staviti na jedno mjesto i pokazati da one mogu biti u harmoniji. Šteta je da to ne koristim, jer ako postoji mjesto sa kojeg trebam poslati poruku da je lako i jednostavno živjeti zajedno onda je to Sarajevo. Ovo je grad koji u svojoj historiji ima lake i teške momente suživota. Mi nikada nismo objašnjavali zbog čega je Sarajevo imalo najveći doprinos kulture i subkulture u bivšoj Jugoslaviji, a danas znamo da je to zbog miješane sredine. Miješanost daje kulturu, autentičan je samo barbarizam.
:thumbup: da to je sarajevski duh koji su barbari razbili, znam da je tesko uperiti prst u glavne krivce zapravo u ruku koja te sad hrani ali ako si dosljedan ko covjek onda budi covjek...
Bodkin

#877 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

Jebote pa on se sa karadzicem sreo prije rata? U vrijeme kad se alija slikao sa karadzicem i isao u koaliciju sa njim. Odlicno :lol:
CPT

#878 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by CPT »

Bodkin wrote:Jebote pa on se sa karadzicem sreo prije rata? U vrijeme kad se alija slikao sa karadzicem i isao u koaliciju sa njim. Odlicno :lol:
a sad malo relativizacije :lol:
Hajvan

#879 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hajvan »

ko ne voleo Radovana, ne video “Durdevdan”-a
pici

#880 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by pici »

Hajvan wrote:ko ne voleo Radovana, ne video “Durdevdan”-a

a durdevdan je brega odavno prodo muslimanima to je i tema bila... jeBo me onaj ko me nagovori da otvorim ovu temu prije 11 godina :mrgreen:

sad je brega nasH :mrgreen: selam :bih:
dale cooper

#881 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by dale cooper »

Jesi zasro' pici. :lol: :mrgreen:
Hajvan

#882 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hajvan »

:lol:
pici

#883 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by pici »

dale cooper wrote:Jesi zasro' pici. :lol: :mrgreen:
al bukvalno :lol: :mrgreen:
salik79

#884 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

Bodkin wrote:Jebote pa on se sa karadzicem sreo prije rata? U vrijeme kad se alija slikao sa karadzicem i isao u koaliciju sa njim. Odlicno :lol:
U Maricevoj emisiji nije spominjao da je s njim igrao karte, cak je to i zanijekao, nego da ga je sreo na recepciji beogradskog "Intercontinentala", zajedno sa njegovim tjelohraniteljem, a Breginim skijaskim ahbabom, s Jahorine. Tu ga je on pitao kako stoji njihova stvar, a Karadzic mu odgovorio: "Dobijamo ih 100%.". Hajde ti, sada, skontaj kada je to bilo i koja je to "nasa stvar"! Pogotovo ako prije toga sam prica da je isao slusati Karadzica na "Pjesnickim vecerima", sto implicira da ga je, najvjerovatnije, jos od tada poznavao.

Karadzic i "Pjesnicke veceri" :roll: :-)
salik79

#885 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

A, od svega mi je najjace da mu je otac "Hrvat katolik, majka "Srpkinja pravoslavka", a zena samo "muslimanka". Nikako ne moze ono "Bosnjakinja" prevaliti preko usta. Valjda ga to asocira na Aliju. :oops: :roll:
MaksprotivMarksa

#886 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by MaksprotivMarksa »

salik79 wrote:A, od svega mi je najjace da mu je otac "Hrvat katolik, majka "Srpkinja pravoslavka", a zena samo "muslimanka". Nikako ne moze ono "Bosnjakinja" prevaliti preko usta. Valjda ga to asocira na Aliju. :oops: :roll:
Pa moja stara, inace Bosnjakinja, nikada za sebe nije rekla da je Bosnjakinja, ili bosanka ili muslimanka, to su te generacije, ne zivi on ovdje i nije bombardovan svaki dan pricama o tri najvece nacije planete :zjev:
Čitalac

#887 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Čitalac »

Poznavali su se dugo, u to nema sumnje. Kemal Monteno je to spomenuo u razgovoru za Globus 1996. godine.
Ja se s njim (Karadžićem) nikada nisam družio. S njim se družio Goran Bregović, a jednom se i hvalio tim prijateljstvom. Jednom je Goran pričao kako je bilo divno u Sarajevu dok su se viđali on, Rajko Nogo i Karadžić. “Dok smo se družili mi, pjesnici” – tako je govorio. Mislio sam da je Bregović poludio. Za Karadžića se znalo da je strastveni kockar...a mene politika nikada nije zanimala.
dale cooper

#888 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by dale cooper »

Bregović i Karadžić - pjesnici. :lol: :mrgreen:
salik79

#889 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

MaksprotivMarksa wrote:
salik79 wrote:A, od svega mi je najjace da mu je otac "Hrvat katolik, majka "Srpkinja pravoslavka", a zena samo "muslimanka". Nikako ne moze ono "Bosnjakinja" prevaliti preko usta. Valjda ga to asocira na Aliju. :oops: :roll:
Pa moja stara, inace Bosnjakinja, nikada za sebe nije rekla da je Bosnjakinja, ili bosanka ili muslimanka, to su te generacije, ne zivi on ovdje i nije bombardovan svaki dan pricama o tri najvece nacije planete :zjev:
Da li si ti procitao sta sam napisao, ili samo trolas? :-)

Ili zelis reci da je ta njegova genercija "naviknuta" na HRVATE KATOLIKE, SRPKINJE PRAVOSLAVKE i na muslimanke? :oops:
MaksprotivMarksa

#890 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Izvini, treba ga ubiti, jebo mu ja majku, nakgori je covjek, sa Karadzicem nas je bombardovao.

Sve najbolje :bih:
LBVIEW

#891 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

salik79 wrote:
U Maricevoj emisiji nije spominjao da je s njim igrao karte, cak je to i zanijekao, nego da ga je sreo na recepciji beogradskog "Intercontinentala", zajedno sa njegovim tjelohraniteljem, a Breginim skijaskim ahbabom, s Jahorine. Tu ga je on pitao kako stoji njihova stvar, a Karadzic mu odgovorio: "Dobijamo ih 100%.". Hajde ti, sada, skontaj kada je to bilo i koja je to "nasa stvar"! Pogotovo ako prije toga sam prica da je isao slusati Karadzica na "Pjesnickim vecerima", sto implicira da ga je, najvjerovatnije, jos od tada poznavao.

Karadzic i "Pjesnicke veceri" :roll: :-)
Ma sad se vadi.
A ovaj sto slags za Merlina se ponadao. :pisnuo:
salik79

#892 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

Čitalac wrote:Poznavali su se dugo, u to nema sumnje. Kemal Monteno je to spomenuo u razgovoru za Globus 1996. godine.
Ja se s njim (Karadžićem) nikada nisam družio. S njim se družio Goran Bregović, a jednom se i hvalio tim prijateljstvom. Jednom je Goran pričao kako je bilo divno u Sarajevu dok su se viđali on, Rajko Nogo i Karadžić. “Dok smo se družili mi, pjesnici” – tako je govorio. Mislio sam da je Bregović poludio. Za Karadžića se znalo da je strastveni kockar...a mene politika nikada nije zanimala.
:thumbup:

U tome i jeste fol, jer svi mi znamo od kada je Karadzic poceo vodati tjelohranitelje, a to sigurno nije bilo za vrijeme kockarskih i "pjesnickih" veceri...Za pretpostaviti je kada je bio u beogradskom "Intercontinentalu" s tjelohraniteljem.
salik79

#893 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

MaksprotivMarksa wrote:Izvini, treba ga ubiti, jebo mu ja majku, nakgori je covjek, sa Karadzicem nas je bombardovao.

Sve najbolje :bih:
Pa sta onda, koji klinac, trolas sa "internacionalama" i ostalim ublehama?!

Znam, znam, prije je normala bilo biti HRVAT KATOLIK, SRPKINJA PRAVOSLAVKA i muslimanka, a mi bi nesto sada da naturamo nekakvo Alijino Bosnjastvo :oops:
MaksprotivMarksa

#894 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Da se podigne optuznica u Haagu za genocid i etnicko ciscenje pukovnika Gorana Bregovica !
salik79

#895 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

MaksprotivMarksa wrote:Da se podigne optuznica u Haagu za genocid i etnicko ciscenje pukovnika Gorana Bregovica !
Procitaj svoju prvu repliku na moj upis, a onda nastavi spinovati... Koje licemjerje, za ne povjerovati. :-) :roll:
MaksprotivMarksa

#896 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Ok, ja te pozivam da sutra odemo ispred SDA i ukinemo ih, s obzirom na to da su ga oni doveli i prvi i drugi put. Samo reci vrijeme kada se nalazimo da ih rusimo :kiss:
salik79

#897 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

MaksprotivMarksa wrote:Ok, ja te pozivam da sutra odemo ispred SDA i ukinemo ih, s obzirom na to da su ga oni doveli i prvi i drugi put. Samo reci vrijeme kada se nalazimo da ih rusimo :kiss:
Ja ih rusim na izborima ;-)
¤ jelena ¤

#898 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

:lol: :lol:
salik79

#899 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

Je li to i tebi normala da je Bregin otac, inace vojno lice, bio HRVAT KATOLIK, majka SRPKINJA PRAVOSLAVKA, a zena muslimanka? Ono, lik je, kao "stara sarajevska raja" totalno "neopterecen" ovim danasnjim modernim (ultra)nacionalizmom?! Pogotovo sto taj (ultra)nacionalizam predstavljaju, tj. karakterisu, iskljucivo Bosnjakinje muslimanke. :oops:
kakavdanakneiskustvu

#900 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by kakavdanakneiskustvu »

hizo ramidovic wrote:
Porodice Foht wrote: ...Ali Dodika znam sto godina jer je bio u partiji za koju smo agitovali prije rata. Uvijek sam Dodika cijenio i volio. On je fini čovek, on je neko koga biste voljeli da imate za druga.
tako je, gorane!
jerbo, kako ne voljeti covjeka koji ne bi dozvolio da mu sudije budu muslimani i koji javno negira genocid u srebrenici?
i vaistinu, kako takvog coveka ne pozeljeti za druga?

ne zanima to bregovica,to su njemu nebitnwe stvari vjerovatno
Post Reply