Francuska
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
ST11
#277 Re: Francuska
Izvinjavam se, izbrisat cu 
Last edited by ST11 on 01/07/2023 13:29, edited 1 time in total.
- konoplja
- apsidejzi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#280 Re: Francuska
Kakve mrake ima u Francuskoj to nigdje nisam vidio.
-
ReymondReddington
#281 Re: Francuska
Sta se ovo slabo diskutuje situacija u Francuskoj. Ljudi haman u ratu a tema zamrla.
- Thorgerson
#282 Re: Francuska
Kakvom crnom ratu.
Bice protesti desetak dana, bagra da pali i unistava. I onda do sljedecih "protesta".
I zanimljivo je da takvi nama govore da smo divljaci.
Ne znaju 15 ljudi okupiti da ne zapale auto, radnju, razlupaju kafic i sl. Nebitno ko to radi tamo, tamo su.
Al eto mi smo balkanska bagra.
I sta hoce uopste? Policajac koji je pucao - uhapsen.
Sta? Da ga javno objese? Ne znaju ni oni. Znaju da samo treba da se pali i unistava.
Bice protesti desetak dana, bagra da pali i unistava. I onda do sljedecih "protesta".
Ne znaju 15 ljudi okupiti da ne zapale auto, radnju, razlupaju kafic i sl. Nebitno ko to radi tamo, tamo su.
Sta? Da ga javno objese? Ne znaju ni oni. Znaju da samo treba da se pali i unistava.
- Dope_Man
#283 Re: Francuska
Mraka koja unistava (a ne protestvuje) svakako nisu oni francuzi na koje se pomisli kada kazes "Francuz".
Ovo je na ulicama hrpa probisvijeta koji samo koriste situaciju da opljackaju sta god mogu opljackati, i pri tom da divljaju koliko mogu. Isto kao BLM divljanje po Americi u zadnjih par godina.
Veze to nema sa borbom za bilo sta osim za nove patike.
Ovo je na ulicama hrpa probisvijeta koji samo koriste situaciju da opljackaju sta god mogu opljackati, i pri tom da divljaju koliko mogu. Isto kao BLM divljanje po Americi u zadnjih par godina.
- HarTar
#284 Re: Francuska
Tvoj svaki upis je rasistički, fašistički i islamofoban. Zbog takvih ovi ljudi i rade ovo....Dope_Man wrote: ↑02/07/2023 11:31 Mraka koja unistava (a ne protestvuje) svakako nisu oni francuzi na koje se pomisli kada kazes "Francuz".
-
ReymondReddington
#285 Re: Francuska
Par videa sto sam vidio na twitteru ne djeluje bas kao oni njihovi standardni protesti.Thorgerson wrote: ↑02/07/2023 11:24 Kakvom crnom ratu.
Bukvalno kompleks zgrada zapalili. Bacaju bombe. Pucaju iz nekih automatskih/polu automatskih pusaka.
Svako malo im se desavaju ove situacije. Cisto sumnjam da je ubistvo onog malog glavni problem. Dosta ovih izbjeglica ima i u Njemackoj pa ne vidim kod njih ove proteste svake godine.
To za paljenje se slažem.
-
ReymondReddington
#286 Re: Francuska
Ako imaju državljanstvo onda su francuzi. Pa pogledaj im reprezentaciju u fudbalu. Jel to prava francuska ekipa?Dope_Man wrote: ↑02/07/2023 11:31 Mraka koja unistava (a ne protestvuje) svakako nisu oni francuzi na koje se pomisli kada kazes "Francuz".
Meni je interesantno da se ovo francuskoj desava barem jednom godisnje. Zuti prsluci, pretesti protiv penzionog zakona i sad ovo. Ovi mi djeluju najbrutslniji do sad.
Ili su se oni naprimali svakakog sljama iz svojih kolonijalnih zemalja ili fakat imaju neki dubok problem u drustvu. Uglavnom ne izgleda im buducnost vesela.
Ako bih ikad htio napustati BiH gledao bih da Francusku zaobidjem.
-
Tarmac
#287 Re: Francuska
Hoces reci da nismo bagra mi na balkanu? Uredu, eto ima neko i gori od nas dobro je...Thorgerson wrote: ↑02/07/2023 11:24 Kakvom crnom ratu.
- Čitalac
#288 Re: Francuska
Po ugledu na Francusku, „borba za prava potlačenih” i u Lozani, zanimljiva struktura privedenih.
BERLIN (AP) - Sedam osoba, uglavnom tinejdžera, privedeno je nakon što je razbijeno nekoliko izloga u švicarskom gradu Lozani dok su se mladi ljudi okupili u "ehu" nereda u susjednoj Francuskoj, objavila je policija u nedjelju. Više od 100 ljudi okupilo se u subotu navečer u centru Lozane nakon apela na društvenim mrežama, povezanih s nekoliko noći nasilja koje je potreslo Francusku. Razbijeno je nekoliko izloga i vrata trgovine, dok su policajci rastjerali mlade koji su ih gađali kamenjem i molotovljevim koktelima, saopštila je policija.
Privedeno je šest osoba u dobi od 15 do 17 godina - tri djevojke i tri mladića, s portugalskim, somalijskim, bosanskohercegovačkim, gruzijskim i srpskim državljanstvom, te 24-godišnji Švicarac.
-
Tarmac
#289 Re: Francuska
Upravo si odgovorio sta je problem. Nije problem u migrantima nego u starosjediocima. Sve ono sto je nijemac, to nije francuz. To je sav problem.ReymondReddington wrote: ↑02/07/2023 11:45Ako imaju državljanstvo onda su francuzi. Pa pogledaj im reprezentaciju u fudbalu. Jel to prava francuska ekipa?Dope_Man wrote: ↑02/07/2023 11:31 Mraka koja unistava (a ne protestvuje) svakako nisu oni francuzi na koje se pomisli kada kazes "Francuz".
Meni je interesantno da se ovo francuskoj desava barem jednom godisnje. Zuti prsluci, pretesti protiv penzionog zakona i sad ovo. Ovi mi djeluju najbrutslniji do sad.
Ili su se oni naprimali svakakog sljama iz svojih kolonijalnih zemalja ili fakat imaju neki dubok problem u drustvu. Uglavnom ne izgleda im buducnost vesela.
Nebih isao u dublju analizu njihovog drustva, jer me i ne zanima. Ali Francusku zaobici definitivno
- qlface
#290 Re: Francuska
Ja ne znam kako Klix nije sramota da objavljuje ovakve članke i brani balavog delikventa. Malo anđeosko zlato u ukradenom Mercedesu bez vozačke dozvole. I da, za ove koji su u fazonu "to nije razlog da ga se ubije", jeste razlog, svako kriminalno govno zaslužuje smrt. Do neki dan ste tražili smrtne kazne za onog degenerika koji je bez vozačke ubio dvije doktorice, danas maltene istog takvog propagandna bagra brani svim silama.
-
Tarmac
#291 Re: Francuska
Kupi sebi vrecu za boks pa istresaj frustracije. I ti i ovi sto ga brane ste isti, emocije vas kontrolisu.qlface wrote: ↑02/07/2023 12:09 Ja ne znam kako Klix nije sramota da objavljuje ovakve članke i brani balavog delikventa. Malo anđeosko zlato u ukradenom Mercedesu bez vozačke dozvole. I da, za ove koji su u fazonu "to nije razlog da ga se ubije", jeste razlog, svako kriminalno govno zaslužuje smrt. Do neki dan ste tražili smrtne kazne za onog degenerika koji je bez vozačke ubio dvije doktorice, danas maltene istog takvog propagandna bagra brani svim silama.
- Dope_Man
#292 Re: Francuska
NIsam rekao da nisu francuzi. Tacno je, ako ima drzavljanstvo onda jeste. Rekao sam da nisu ono sto mi pomislimo na pomisao "francuza". Dakle na protestima nije je Jean-Pierre koji jede kroasan s kaficom ujutro, vec su ovi koji su uglavnom prva il druga generacija migranata, a koji nisu nikada odgojeni u duhu evropske/francuske kulture, niti imaju intrinzicnu zelju da se ponasaju tako, vec imaju mentalitet koji se tesko uklapa sa zapadnjackim.ReymondReddington wrote: ↑02/07/2023 11:45Ako imaju državljanstvo onda su francuzi. Pa pogledaj im reprezentaciju u fudbalu. Jel to prava francuska ekipa?Dope_Man wrote: ↑02/07/2023 11:31 Mraka koja unistava (a ne protestvuje) svakako nisu oni francuzi na koje se pomisli kada kazes "Francuz".
Takvih ima i balkanaca, ne samo arapa, alziraca, markoanaca itd.. isto kao sto medju tim ljudima ima casnih i vrijednih koji su tu da sebi radom stvore bolji zivot nego sto bi ikada mogli u zemlji porijekla. Razlika je mentalitetu idiota i normalnog covjeka. Ovi koji pale su ljudi sa mentalitetom idiota.
- madner
#293 Re: Francuska
Dakle kome nije dobro sljam je i parazit.
Francuska je mnoge djelove Francuske odkacila i zaboravila, oni sto imaju imaju puno vise, oni sto nemaju nemaju perspektivu. Britanci su zbog toga imali Brexit, a elite se cesu po glavi i pitaju kako to kada BDP raste.
Francuska je mnoge djelove Francuske odkacila i zaboravila, oni sto imaju imaju puno vise, oni sto nemaju nemaju perspektivu. Britanci su zbog toga imali Brexit, a elite se cesu po glavi i pitaju kako to kada BDP raste.
- qlface
#294 Re: Francuska
Jeste, sve treba saburli, nemoj slučajno da uvrijediš ili spriječiš "osjetljivu grupu" u kriminalu i necivilizovanom ponašanju i zamjeriš se zapadnim idealima. Tako su i Francuzi vjerovatno razmišljali, sada im gore ulice, poslovni prostori su im opljačkani i uništeni i maltene počije građanski rat jer "osjetljiva grupa" misli da ne trebaju biti nepošteno upucani od strane policije dok kradu aute, dilaju, opiru se hapšenju i pokušavaju da bježe. Isto tako saburli trebamo samo prihvatiti medijski kontekst i poslušno klimati njihovom narativu, nemoj slučajno da doneseš samostalan zaključak ili si frustirani desničar i rasistički incel.Tarmac wrote: ↑02/07/2023 12:12Kupi sebi vrecu za boks pa istresaj frustracije. I ti i ovi sto ga brane ste isti, emocije vas kontrolisu.qlface wrote: ↑02/07/2023 12:09 Ja ne znam kako Klix nije sramota da objavljuje ovakve članke i brani balavog delikventa. Malo anđeosko zlato u ukradenom Mercedesu bez vozačke dozvole. I da, za ove koji su u fazonu "to nije razlog da ga se ubije", jeste razlog, svako kriminalno govno zaslužuje smrt. Do neki dan ste tražili smrtne kazne za onog degenerika koji je bez vozačke ubio dvije doktorice, danas maltene istog takvog propagandna bagra brani svim silama.
- JohnnyS
#295 Re: Francuska
Kad upucaš maloljetnika bez dozvole koji odbija stati policiji - problem
Kad osoba bez dozvole pregazi divljom vožnjom mladu doktoricu i studenticu medicine - zašto policija ne puca na ovakve
Vazda problem.
Glede ovih prosvjeda, nije baš da nešto žalim Francusku, može se reći, sami pali, sami se ubili.
Ovi što pale bi se ipak trebali malo saulisati, jer kad se popne desnica na vlast, a nakon ovakvih stvari hoće, onda će biti kuku kuku kad krene tarapana, a krenut će po svoj prilici
Kad osoba bez dozvole pregazi divljom vožnjom mladu doktoricu i studenticu medicine - zašto policija ne puca na ovakve
Vazda problem.
Glede ovih prosvjeda, nije baš da nešto žalim Francusku, može se reći, sami pali, sami se ubili.
Ovi što pale bi se ipak trebali malo saulisati, jer kad se popne desnica na vlast, a nakon ovakvih stvari hoće, onda će biti kuku kuku kad krene tarapana, a krenut će po svoj prilici
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#296 Re: Francuska
Ako im se ne svidja francuska
Nek idu gdje zele siroka eu i svijet
- dječak sa šibicama
#297 Re: Francuska
Jedini ko ce izvuci korist, desne stranke, pa kad sjednu na vlast. Bice ovi alzirci i tunizani manji od makovog zrna.
-
Tarmac
#298 Re: Francuska
Ovo je upravo tvoj problem. Donosis nekakve zakljucke na osnovu predrasuda. Nemas nikakve informacije, ali bi ubijao sve redom. Zato kazem da si ekstremist i da te emocije nosaju, isto kao i ove sto zale i pale se na suze i sl..qlface wrote: ↑02/07/2023 12:28Jeste, sve treba saburli, nemoj slučajno da uvrijediš ili spriječiš "osjetljivu grupu" u kriminalu i necivilizovanom ponašanju i zamjeriš se zapadnim idealima. Tako su i Francuzi vjerovatno razmišljali, sada im gore ulice, poslovni prostori su im opljačkani i uništeni i maltene počije građanski rat jer "osjetljiva grupa" misli da ne trebaju biti nepošteno upucani od strane policije dok kradu aute, dilaju, opiru se hapšenju i pokušavaju da bježe. Isto tako saburli trebamo samo prihvatiti medijski kontekst i poslušno klimati njihovom narativu, nemoj slučajno da doneseš samostalan zaključak ili si frustirani desničar i rasistički incel.![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#300 Re: Francuska
Zamisli neko ti zapali radnju ili kola...
Ode 50 000 100 000 eura
A nisi osiguran
Oni koji pale nemaju na sebi diplomu srednje a ne sta drugo
Zato i pale jer nista nisu u zivotu stekli
Da ne govorimo o zagadjenju zraka
Sve ih uhititi i svima poslat racun
Ode 50 000 100 000 eura
A nisi osiguran
Oni koji pale nemaju na sebi diplomu srednje a ne sta drugo
Zato i pale jer nista nisu u zivotu stekli
Da ne govorimo o zagadjenju zraka
Sve ih uhititi i svima poslat racun