Kikibombona wrote:jeza u ledja wrote:
Bolje izabrat i fasistu nego lazova, jelde?
To ono ko....zaboravimo da pored toga sto je Trump, on je i lazov. Laze covjek cim zine. Al nema veze, gore je sto je fasista, pa cemo zaboraviti da je lazov. Ono kad neko ima pet jos gorih slojeva pa se oni ostali ne vide.
Hilari je poznata kao supruga Klintona. Da se nije dobro udala, niko za nju ne bi cuo. S druge strane, gospodin Tramp je naslijedio par miliona od kojih je napravio par milijardi. Iza njega stoje konkretni rezultati. To je covjek koji se dokazao u biznisu. Ako je mogao napraviti vlastitu imperiju, moze vala i novu veliku Ameriku. Tramp je uz Bil Gejca najuspjesniji i najpopularniji Amerikanac. Svi su culi za Trampa. Da je neki bezveznjakovic to ne bi bio slucaj.
Vau kakve gluposti. Serem se iskreno na tu logiku. Trump je bogato deriste koji je od bogastva napravio vece bogatstvo. Ja sam napravio vise za svog zivota proporcionalno nego Trump, jer sam poceo ni iz cega. Ja i milioni drugih ljudi.
Trump se ne moze porediti sa Gejtsovima, Dzobsima, Zukerbergovima, Bafetima i slicnim jer oni su krenuli maltene od nule. Ne mozes ih uopste uostalom stavljati u istu recenicu jer su njihova bogastva 50 puta veca nego Trumpova. Nisu uopste ista liga.
Najuspjesniji i najpopularniji Amerikanac? Koliko je tebi godina?
I sad sve to da uzmemo kao tacno - to ga ne cini NIKAKO kvalifikovanim da bude predsjednik Amerike. Vodjenje zemlje nije vodjenje biznisa nekretninama, pravljenje golf terena i kupovina pozlacenih kipova.
No ni to nije najbitnije. Najbitnije je da je Trump potpuni psihijatrijski slucaj djeteta u tijelu matorog covjeka, koji za 70 godina zivljenja nije uspio da nauci neke osnovne stvari u zivotu. A i zasto bi kad je cijeli zivot proveo okruzen slugama i poltronima? Covjek je fasista, mizantrop, sovinista, i nema nijedan gram znanja o medjunarodnim odnosima. Ima rijecnik desetogodisnjaka, opste znanje ravno prosjecnom forumasu-teoreticaru zavjera ovdje, i svakog sa pet grama mozga u Americi je stid sto je taj covjek uopste tu gdje jeste trenutno.
Ko do sad to nije skonto on je neinformisan, ili glupi, fasisticki, zatucani debil. Al nazalost, puna je planeta takvih.
Sto se tice Clintonove, nisi daleko od istine. Sta ces, takav nam je izbor.