Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

bole1st

#51 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

jeza u ledja wrote: Multimilijarder koji je poceo biznis sa 200 miliona kojih mu je ostavio babo. :D
Ovo nije tacno, neko izmislio pa mediji prosirili.
Neko napisa da je nadprosjecno inteligentan. Really? Covjeku je nivo komunikacije treci razred osnovne skole, americke osnovne skole. :D (ovo nisu moje rijeci, ljudi analizirali njegove govore)
To je ciljano, ne mozes na tv-u ubijati ljude dugackim recenicama. Uvijek je lakse koristiti teske i "pametne" izraze i komplicirane recenice. To moze svaki idiot. Kratko i jasno moze samo genije.
jeza u ledja

#52 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Dvije najnovije ankete na nacionalnom nivou stavljaju Clintonovu na +9 (Washington Post/ABC News), odnosno +13 procenata ispred Trumpa (Wall Street Journal/NBC News).
Ankete istih izvora u istom periodu prije 4 godine su bile Romney +2 (Washington Post/ABC News) i Obama +6 (Wall Street Journal/NBC News).
Prije 8 godina, NBC/WSJ u istom periodu je imao anketu, Obama je bio na +3 ispred McCaina, a na ABC/WashPost bio je na +11.

Cisto, opet, da se neke stvari stave u perspektivu. :wink:

Sve mozes potraziti na RCP.
jeza u ledja

#53 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

bole1st wrote: Ovo nije tacno, neko izmislio pa mediji prosirili.
Jeste, neko izmislio. :lol:

Why Donald Trump would still be a billionaire even if he never worked a day of his life
bole1st

#54 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

jeza u ledja wrote:

Why Donald Trump would still be a billionaire even if he never worked a day of his life
I sta pise u tekstu? Da je njegov dio 1974-te hipotetski bio 40M USD, ali ga nije dobio. Pa da je to sto nije dobio stavio u dionice imao bi pravo malo bogatstvo do 2016-te. Ti si rekao da je dobio 200M, a on nije dobio 40M, to dvoje nije isto.

Istina je da je Trumpov otac umro 1999-te i da je Trump tada dobio oko 40M USD.

Ovakvih medijskih manipulacija ima mali milion, sa svih strana. Ali iz nekog razloga Trump izbjegava metke kao Neo iz Matrixa.
Gojeni H

#55 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

RNG_25 wrote:Pratim.

Donald Trump je sjajan čovjek... bar u usporedbi sa konkurencijom (Hilary, Bernie, Ted, Marco, onaj Kasich kojem ne znam ime i td.).
:thumbup: Osim Teda, naravno.

I naravno da je razumljivo zasto pobjedjuje ... poznaje americki narod.

Ted je jos bolji i jaci, ali ne zna svoj narod i glasace tako dobro kao Trump.
Gojeni H

#56 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Black swan wrote:meni je veca misterija sto jeb bus ispade
Cak je i u filmu W opisan kao mlakonja.
RNG_25

#57 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

jeza u ledja wrote:Besmislenog vrijedjanja? Mislis kao sto radi Trump?

Multimilijarder koji je poceo biznis sa 200 miliona kojih mu je ostavio babo. :D
Inace, vrijednost Trumpa se procjenjuje na 4 milijarde. Sa 200 miliona na 4 milijarde za 70 godina zivota. Impresivno, ali ne spektakularno. Cisto da se neke stvari stave u perspektivu. ;)

[1] Neko napisa da je nadprosjecno inteligentan. Really? Covjeku je nivo komunikacije treci razred osnovne skole, americke osnovne skole. :D (ovo nisu moje rijeci, ljudi analizirali njegove govore)

I know words: :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=7UIE_MRAhEA

[2] Debil, par ekselans.
Osvaja simpatije? Osvaja i Kim Kardashian idolopoklonike. To ne mijenja cinjenicu da je debil.
[1] "Ovo nisu moje riječi, ali prenosim riječi drugih, koji su analizirali riječi trećeg". Ah, da... "analiza". Svi nešto "analiziraju", pa i kada to sa analizom veze nema.

[2] Bolje biti uspješan debil, i pri tome biti (makar prividno) bolji čovjek od bezlične mase koju čini Sanders i co.

Mislim, najveće "kritike" Trumpu su da je "debil", "nepismen", "rasista" i drugo, a pri tome na njegovim okupljanjima hrpa raznih ljudi. Trump govori (naizgled) onako kako i misli, kako jeste. A sasvim je normalno da je čovjeku to privlačnije i prihvatljivije od uvijenih, polu-iskrenih, dosadnih i bezličnih političara kakva je npr. jedna EU prepuna (što i jeste razlog što je sve jadnija).
Gojeni H

#58 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Ajatolah_ wrote:
bole1st wrote:Fali tema i za stvarnog sljedeceg predsjednika, Donalda J Trumpa.

Nakon sest mjeseci napada sa svih strana, lobista, medija, korumpiranih intelektualaca, ljevice, desnice, Trump je i dalje lider na republikanskim prajmarisima. Odbija napade kao Neo iz Matrixa, nekad izgleda kao da ne postuje ni sistem ni zakone fizike. :D

Naredni korak Arizona, 22 marta, 58 delegata, Trump vodi po istrazivanjima (realclearpolitics).
Trump 34.0%
Cruz 21.0%
Kasich 12.5%
Pa može uzeti među republikancima, ali protiv Hilary neće imati nikakve šanse...
Uopste ne sumnjam da njegovi savjetnici znaju kraljicinu slabu tacku.
Gojeni H

#59 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

It_is_a_Leclerc wrote:
Kako rekoh - nepismeni, polupismeni i rasisti - glasači za Trumpa.
Normalan čovjek sigurno ne može glasati za njega.
Kako ces ti ispast' budala s ovim postom kad krene glasanje. Moj onaj ti ...
It_is_a_Leclerc

#60 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

Gojeni H wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Kako rekoh - nepismeni, polupismeni i rasisti - glasači za Trumpa.
Normalan čovjek sigurno ne može glasati za njega.
Kako ces ti ispast' budala s ovim postom kad krene glasanje. Moj onaj ti ...
Brojnost određene grupe ne znači niti da je inteligentna, niti da je upravu. Samo znači da budala ima više od očekivanog.
Fudo387

#61 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Evo kretena, obraca se jos vecim kretenima iz aipac-a.
Freak show.
Gojeni H

#62 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

It_is_a_Leclerc wrote:
Brojnost određene grupe ne znači niti da je inteligentna, niti da je upravu. Samo znači da budala ima više od očekivanog.
Kako olako upotrebljavas rijec "fasista" mogao bi se iznenaditi koliko fasista ima medju americkim narodom.
Gojeni H

#63 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:Evo kretena, obraca se jos vecim kretenima iz aipac-a.
Freak show.
Je l' pasa ili nije? Zna ko je baba.
Ali mi je rezolejsions (resolutions) pravo jako :D .
Fudo387

#64 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:
Freak show.
Citavo vrijeme ponavlja jednu te istu stvar, sve ce uraditi da zastiti Izrael, sjebace Iran, sjebace UN, dacu vam ovo, dacu vam ono...vrti se u krug.
Ma gori sam je konj sto ovo gledam.
Last edited by Fudo387 on 22/03/2016 00:03, edited 1 time in total.
Gojeni H

#65 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Cruz je gotov, heba ga Trump.
Long live the President.
Gojeni H

#66 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
Gojeni H wrote:
Freak show.
Citavo vrijeme ponavlja jednu te istu stvar, sve ce uraditi da zastiti Izrael, sjebace Iran, sjebace UN, dacu vam ovo, dacu vam ono...vrti se u krug.
I tako, sve one, bukvalno i rece, koji nesta imaju protiv izraela napravice od njih 2nd class citizens on day one, k'o biva kad postane predsjednik.
Ma gori sam je konj sto ovo gledam.
Svaki kandidat mora izaci pred AIPAC i reci ovo isto. Samo sto je Trump izravniji i ima karizmu lidera.
Gojeni H

#67 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Tito_i_Partija wrote:
RNG_25 wrote: Donald Trump je, u najgorem slučaju, bolji - u svakom pogledu - od sve i jednog kandidata. Možda je Bernie dobronamjeran, ali je naivan i prosto prestar, nedovoljno energičan. Ostatak družbe - srednja žalost.
Imajuci u vidu

1) koliko je Trump nastrojen protiv muslimana i
2) da si jako vezan za islam sudeci po tvojim komentarima na pdf-u religija,

ovo gore sto si napis'o me bas cudi. Al' fakat.
Kakve veze ima da li se neko ko je musliman (ja sam musliman) slaze s Trumpovim stavovima, i koja je povezanost sa njegovim sansama i sposobnoscu da osvoji izbore?
Fudo387

#68 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Jebem ti zivot, koliko voli izrael veli dokaz je i kako njegova kcerka Ivanka ocekuje jednu divnu jevrejsku bebu. :lol:
Tim rijecima je i zavrsio svoju tupavu drljavinu.
Dobi i aplauz, popalise se svjetla, ode kuci.
Kad sam vec odlucio da jedem govna, kud ne odoh u Australiju, jebo me trump da me jebo... :twisted:
jeza u ledja

#69 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

bole1st wrote:
jeza u ledja wrote:

I sta pise u tekstu? Da je njegov dio 1974-te hipotetski bio 40M USD, ali ga nije dobio. Pa da je to sto nije dobio stavio u dionice imao bi pravo malo bogatstvo do 2016-te. Ti si rekao da je dobio 200M, a on nije dobio 40M, to dvoje nije isto..
Pise da je preuzeo biznis od oca 1974e koji je tada vrijedio 200 miliona. Vlasnici su bili on, njegov otac i jos troje brace i sestara, sto bi onda kad bi se podijelilo znacilo da svako vrijedi po 40mio. Medjutim, on je taj koji je dalje vodio firmu.

Nebitno, hoces 40 miliona? Stavi u neki investment calculator i vidi koliko bi to iznosilo danas. Znaci samo da je investirao u neki srednje riskantni portfolio 40 miliona danas bi sjedio na 4 milijarde (koliko je procjenjena njegova vrijednost). Drugim rijecima, njegova vrijednost je rasla tacno koliko i prosjecnog Amerikanca, proporcionalno, u tih, koliko, 40 godina.

S obzirom na ponasanje i inteligenciju cudi me da nije protracio vise para.

Za njega je Azmir Husic financijski mag.
bole1st

#70 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

Ne moze 40M 1999-e biti isto sto i 200M 1974, velika je razlika. To je 5 puta i 25 godina, ukupno mozda 20 ili 30 puta.

Takodje benchmark ne mogu da mu budu indexi dionica jer zgrade i hoteli ne mogu da pariraju Microsoftu, Googlu i Apple-u. Uzeli su ono sto je najvise poraslo da bi Trump ispao slab.

Nije poanta u brojevima nego u jalovim pokusajima da ocevidno uspjesnog biznismena osporavaju time da je neuspjesan u biznisu. Toliku glupost covjek ne moze ni da izmisli.
Maxxtro

#71 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

RNG_25 wrote: [2] Bolje biti uspješan debil, i pri tome biti (makar prividno) bolji čovjek od bezlične mase koju čini Sanders i co.

Mislim, najveće "kritike" Trumpu su da je "debil", "nepismen", "rasista" i drugo, a pri tome na njegovim okupljanjima hrpa raznih ljudi. Trump govori (naizgled) onako kako i misli, kako jeste. A sasvim je normalno da je čovjeku to privlačnije i prihvatljivije od uvijenih, polu-iskrenih, dosadnih i bezličnih političara kakva je npr. jedna EU prepuna (što i jeste razlog što je sve jadnija).
Govori kako jeste?
Ali si u pravu da se Trump definitivno razlikuje od tih polu-iskrenih politicara. On ne posjeduje ni pola te iskrenosti. Evo samo mala doza iz citave palete notornih, besramnih i umobolnih lazi covjeka koji govori kako jeste, cisto da se prisjetimo:

Trump: “Hey, I watched when the World Trade Center came tumbling down. And I watched in Jersey City, New Jersey, where thousands and thousands of people were cheering as that building was coming down. Thousands of people were cheering.

Uprkos ektenzivnim iskopavanjima svih mogucih snimaka i reportaza od 9/11, nijedan medij nije uspio naci nista slicno da kolaborira Trumpovu pricu. Cak je i policija New Jerseya izasla sa izjavom da nije bilo nikakvih slicnih prijava.

Trump: "I don't know any -- honestly, I don't know David Duke. I don't believe I have ever met him. I'm pretty sure I didn't meet him. And I just don't know anything about him."

Trump govori da ne poznaje rasistu i vodju KKK David Duke-a. Trump ne samo da je nekoliko puta u proslosti denuncirao i javno se distancirao od tog deklarisanog rasiste, nego je to cak uradio, pazi sad, puna dva dana prije ove gornje izjave: https://www.youtube.com/watch?v=yseotd_ ... e=youtu.be. Rekao bih, pa dobro, zaboravio jednostavno covjek, da me nije razuvjerio kada je izjavio da ima "najbolje pamcenje na svijetu" i da "to svi znaju".

Trump: "He [Ted Cruz] said I was in favor in Libya," Trump said, sounding perplexed. "I never discussed that subject. I was in favor of Libya? We would be so much better off if Gaddafi would be in charge right now."

A evo sta je rekao 2011: "I can’t believe what our country is doing...Gaddafi in Libya is killing thousands of people, nobody knows how bad it is, and we’re sitting around we have soldiers all have the Middle East, and we’re not bringing them in to stop this horrible carnage and that’s what it is: It’s a carnage."

Moglo bi se do sutra ovako. Inace postoji video za svaku od ovih instanci bezocnog laganja, postavicu ako zelis.
RNG_25 wrote:[2] Bolje biti uspješan debil, i pri tome biti (makar prividno) bolji čovjek od bezlične mase koju čini Sanders i co.
Covjek koji je bio hapsen zbog svojih politickog aktivizma i borbe za ljudska prava koja datira jos iz 60tih godina proslog vijeka je sve osim bezlican: https://www.youtube.com/watch?v=a4r0SWN1Pl0. Neko se bori za ljudska prava, a neko zagovara ratni zlocin: “I would knock the hell out of ISIS… [and] when you get these terrorists, you have to take out their families,” - Donald Trump.

Uvijek nastojim u raspravama da budem odmjeren i sto se vise informisati. Svjestan sam da postoji mnogo logickih pogresaka, kognitivnih sklonosti i dezinformacija kojima smo svi u odredjenoj mjeri podlozni, bez obzira na nasu pozadinu ili obrazovanje. Nastojim se distancirati i stvari sagledati sa sto vise uglova kroz prizmu impersonalne logike, onoliko koliko je moguce. Ovo samo kazem da bi naglasio pravu tezinu ovih rijeci koje odlucno kazem bez imalo uvijanja, a to je da Trumpa mogu podrzavati i za njega mogu glasati samo osobe koje pripadaju jednoj ili vise od slijedecih kategorija (ako se sjetim dodacu jos poslije, lista nije potpuna):
a)glupi
b)neinformisani
c)egoisti, oportunisti, sociopate i psihopate - mogu se strpati u jednu kategoriju koja se moze nazvati "supci". ovi mogu biti inteligentni, visoko obrazovani i informisani, a razlog zasto glasaju za ovog babuna je zato sto ce im licno koristiti, bez da imalo sna izgube razmisljajuci koje ce biti posljedice za drustvo, drzavu (pa i svijet)
d) oni koji zele vidjeti sou. Politicki i drustveno nezreli i neodgovorni, ovi ljudi se fokusiraju na potpuno trivijalne stvari, preferiraju formu nad sustinom. Ovo je tip ljudi koji zovu da glasaju na "farmi" i "big brotheru". Misle da ce Trump biti dobar predjednik zbog nacina koji govori ili kako se drzi, ili kako suka drugim kandidatima.
e) oni koji trolaju i zajebavaju (ovdje mozemo ubrajat i samodestruktivne cinike, kojima je cilj da sto gori covjek bude izabran kako bi sve otislo u p.m.)
Last edited by Maxxtro on 22/03/2016 01:13, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#72 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

bole1st wrote:Ne moze 40M 1999-e biti isto sto i 200M 1974, velika je razlika. To je 5 puta i 25 godina, ukupno mozda 20 ili 30 puta.
Wtf? :?
bole1st wrote: Takodje benchmark ne mogu da mu budu indexi dionica jer zgrade i hoteli ne mogu da pariraju Microsoftu, Googlu i Apple-u. Uzeli su ono sto je najvise poraslo da bi Trump ispao slab.

Nije poanta u brojevima nego u jalovim pokusajima da ocevidno uspjesnog biznismena osporavaju time da je neuspjesan u biznisu. Toliku glupost covjek ne moze ni da izmisli.
Ako pod uspjehom podrazumijevamo da nije unistio ocev biznis, onda jeste uspjesan.

Usput vrijednost nekretnina je itekako porasla. Naravno da se to ne moze porediti, ali poenta je da se mogao penzionisati 74e, uloziti 40 miliona u bilo sta i danas imati to sto ima.
bole1st

#73 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

Dobijes 40 milki nasljedstva 1999-e i onda se sa tim novcem penzionises 1974-e. Kako to zamisljas?
jeza u ledja

#74 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

bole1st wrote:Dobijes 40 milki nasljedstva 1999-e i onda se sa tim novcem penzionises 1974-e. Kako to zamisljas?
Sta bolan pises?
Nesto ti nije u redu s tastaturom.
bole1st

#75 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

Ne znam sta te buni, sve ti pise, Trump je dobio oko 40M kad mu je otac umro, 1999-te godine. Ti racunas da je te pare trebao uloziti u dionice 25 godina prije toga. To nema logike zbog ogranicenja nametnutih osobinama vremensko prostornog kontinuuma.

Edit: Konkretnije, putovanje kroz vrijeme je moguce samo unaprijed, koristeci zakrivljenje kontinuuma. Ne moze unazad i nema narusavanja redosljeda.
Post Reply