Ma ne možeš ti sa bh kaubojem poprimio je onaj prepotentni usa mentalitet, najpametniji je u svim sferama niko mu nije ovdje ni do koljena i na Ferhadiji ih je lahko poznati jednostavno “zrače” i gledaju tim prezirnim pogledom na “glupe i zaostale Bošnje” uostalom kao i predsjednik što im se ponaša na svim onim sjednicama i sl....karanana wrote: ↑03/06/2020 21:42 bio sarkazam ili ne, tvrdnja je tacna. osim sto je tamnoput, sta je obama uradio na poboljsanju odnosa i na disciplinovanju policije? isto ko sto trumpa napadaju za deportaciju imigranata a u obaminoj eri visestruko vise imigranata deportovano. ali medijska ofanziva je takva da se vidi samo ono sto kao trump radi. matere mi meni ga do nekle i zao.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- armin071
#18076 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18077 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ono što se meni gadi u Americi je prevelika moć policajca generalno... Ono, ne smiješ lika ružno pogledati, odmah vadi pištolj i meće ti na glavu, daj ba.
@država
mislim da je bio još "asian" samo. Ali generalno ima ovih policijskih klipova koliko god hoćeš, s tim da se vjerovatno osjećaju još moćnije nad crncima/latinosima
@država
mislim da je bio još "asian" samo. Ali generalno ima ovih policijskih klipova koliko god hoćeš, s tim da se vjerovatno osjećaju još moćnije nad crncima/latinosima
- karanana
#18078 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
pa zasto onda placemo i svrsavamo na americkim policajcima kad se ovdasnji kriminalci izivljavaju nad policijom i narodom kad ih laganini sprovedu u policiju i za sat puste? zasto u tom trenutku spominjemo i mastamo o americkim policajcima, zakonu i tvrdoci? milion puta sam na forumu procito na crnoj hronici komentar koji je sadrzavao "lijepa americka policija".
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18079 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
lijepa američka policija dok ne dobiješ metak bez razloga 
pusti se forumaša, većina živi u svom nekom imaginarnom svijetu
pusti se forumaša, većina živi u svom nekom imaginarnom svijetu
- ultima_palabra
#18080 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma ja, njemu je samo dobrobit Amerike na pameti ali mediji ga ne volekaranana wrote: ↑03/06/2020 21:42 bio sarkazam ili ne, tvrdnja je tacna. osim sto je tamnoput, sta je obama uradio na poboljsanju odnosa i na disciplinovanju policije? isto ko sto trumpa napadaju za deportaciju imigranata a u obaminoj eri visestruko vise imigranata deportovano. ali medijska ofanziva je takva da se vidi samo ono sto kao trump radi. matere mi meni ga do nekle i zao. a covjek nije politicar nego ulicni covjek pa tako kad nesto izvali ispadne nediplomatski. ali barem je van tog establishmenta i laznog licemjernog rjecnika. i zato je i izabran.
Moras shvatiti da je vise od pola funkcije predsjednika u simbolickoj ravni, kada predsjednik nesto kaze ili tvita sve oci gledaju. Ovog majmuna ogranicavaju sudovi, kongres, guverneri, zakon ili jednostavno zdrav razum, inace bi sve svoje bolesne izjave proveo u djelo.
Kad vec to ne moze, onda ima tviter ili Fox News da sto dublje zasije sjeme podjele i mrznje u Americi. Obama ako vec nije mogao nesto popraviti, rijecima bi to osudio ili skrenuo paznju na problem. Mozda to nije dovoljno, ali makar nije pravio stvari gorim.
-
smijesni_ste
#18081 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
"At least four black American men and one biracial woman have been killed in riots wreaking havoc on American cities over the last week"
Zajebali bijelce pravo nema šta

Zajebali bijelce pravo nema šta
Last edited by smijesni_ste on 03/06/2020 22:01, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#18082 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Gdje si ti mene to pitao?General War wrote: ↑03/06/2020 21:02 Pazi bogati...ne odovoris na pitanje sta tacno vidis da su crnci ugrozeni u USA naspram drugih vec mi nesto prisivas?
A odgovorio sam, djelimicno, u postu drugom forumasu iznad. Kao sto mozes naci djelimican odgovor i u mom zadnjem postu upucenom tebi.
No to nije ono sto si ti mene pitao.
Ti si me pitao "gdje u zakonu...?", a ja sam ti odgovorio da je najveci problem u primjeni i interpretaciji istog, tj. postivanju istog, prije svega, od strane institucija.
Sta god si napisao, napisao si u kontekstu prisiljavanja.General War wrote: ↑03/06/2020 21:02 Nope...napisao sam mjesec dana na odmor cisto da uporede...a ne pricam to bezveze.
Poljubi pa ostavi sta? Ko da ostavi sta? Neko ko se ovdje rodio, ciji su se roditelji i tako unazad 10 generacija ovdje rodili? Cuj "poljubi pa ostavi" svoj dom i svoju zemlju. I to jer ti tako, stranac, predlazes?General War wrote: ↑03/06/2020 21:02 Ufff...vanredno stanje...onako, nista ne znaci, ni zabranu okupljanja...
Uvjeren sam da je problem rasizma prema crnicma preuvelican i iskoristen za druge agende...niti ista vidim da rasizam ima ikakav uticaj na ovaj slucaj osim policajca sto je pretjerao i za to treba odgovarati...a evo i drugacijeg primjera:Nisam ja bogom dan, ali imam pravo reci...jel ti se ne svidja...poljubi pa ostavi...ti promjenio, ja promjenio...Birmingham police officer recovering after being shot several times Wednesday; Warrants issued for hospitalized suspect
https://www.al.com/news/2020/03/birming ... stody.html
Nikakve ama bas nikakve veze nema ustav s ovim dogadjajem, opet te pitam sta tacno vidis u cemu su crnci uskraceni za svoja prava u USA?
Prijatelju na Bosanskom si forumu ako hoces sa amerikancima bas da ragovaras glede i unatoc ovog issue-a...a da ne dozvoljavas da neko kaze svoje misljenje jer toboze njie u americi...ne znam ko je od nas dvojice pogrijesio mjesto.
Kao sto rekoh, u toj tvojoj izjavi se krije nesto mnogo dublje, odnosno ona govori mnogo toga o tvom stavu o sebi i o svijetu. Najtragikomicnije je sto to jos nisi ukapirao vec nastavljas u istom tonu. Kao ono, "sta je problem?".
Na podebljano pitanje, odgovorio sam iznad. Za sve ostalo google is your friend. Ili knjiga?
Na bosanskom smo forumu na kojem pricamo o Americi. Ti govoris, pogresno, o detaljima americkog Ustava i dodatno propagiras njegovo blatantno krsenje. Ko ti zabranjuje, tj. "ne dozvoljava" da bilo sta pises? Gdje si to procitao?
Tvoje je pravo da pises sta hoces, moje je pravo da prokomentarisem besmislenost toga.
- armin071
#18083 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U Kanadi je kažu još jebenija kada mi je pričao frajko nisam mogao da vjerujem.... Sad ne znam jeli zavisi od okruga i sl. ali on se prestravio. Čak je bio od rodice upozoren i prije nego će sletiti na aerodrom da se ni ne šali sa njima.....Velkoski wrote: ↑03/06/2020 21:51 Ono što se meni gadi u Americi je prevelika moć policajca generalno... Ono, ne smiješ lika ružno pogledati, odmah vadi pištolj i meće ti na glavu, daj ba.
@država
- jeza u ledja
#18084 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump je ulicni covjek.karanana wrote: ↑03/06/2020 21:42 bio sarkazam ili ne, tvrdnja je tacna. osim sto je tamnoput, sta je obama uradio na poboljsanju odnosa i na disciplinovanju policije? isto ko sto trumpa napadaju za deportaciju imigranata a u obaminoj eri visestruko vise imigranata deportovano. ali medijska ofanziva je takva da se vidi samo ono sto kao trump radi. matere mi meni ga do nekle i zao. a covjek nije politicar nego ulicni covjek pa tako kad nesto izvali ispadne nediplomatski. ali barem je van tog establishmenta i laznog licemjernog rjecnika. i zato je i izabran.
Moj post se nije odnosio samo na Obamu i uopste se ne odnosi samo na aktuelnu temu vec na nesto potpuno drukcije, sto od tebe ni ne ocekujem da shvatis. Cak je i simpaticno sto si se uhvatio za post.
Sto se tice Obame i aktuelne teme potpuno se slazem.
-
The 51st State
#18085 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ucinilo mi se onda, jes kod njih drotovija nadrkana, ali s obzirom na kolicinu oruzja u javnoati i napada na muriju. To mi je i razumljivo donekle.Velkoski wrote: ↑03/06/2020 21:51 Ono što se meni gadi u Americi je prevelika moć policajca generalno... Ono, ne smiješ lika ružno pogledati, odmah vadi pištolj i meće ti na glavu, daj ba.
@država
Za ubuduce nega stavljaju mjesovite patrole da se iskljuci rasni motiv u slucaju incidenata, ,ocigledno je to najlakse zapaljiv teren.
- jeza u ledja
#18086 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A kako utvrditi rasni motiv?The 51st State wrote: ↑03/06/2020 21:46 Ok jezgrovit insajt from the fejs of the plejs, nema sta i baratas sa vise informacija sto je prirodno, no nijednom nisam reko da nema nekih anomalija i nepravilnosti, ti si naveo neke primjere koji idu prillog tvojoj tezi i recimo da se slazzem sa tim. Moja dilema je kompletno trigerovanje nemira ovakvih razmjera zarad ovakvog ubistva jer rasni motiv nije jasno utvrdjen ili jewte u medjuvremenu? Ako se dobro sjecam bio je crni drot na snimku pored ovog ubice?
Kako utvrditi rasni motiv ako tebe od hiljadu auta na cesti, od kojih svi idu preko granice, bas tebe drot zaustavi? Na primjer.
Danas je rasizam sofisticiran, ispodpovrsinski i malo teze ga je dokazati i utvrditi, pogotovo ako ga ni pocinitelj sam sebi ne priznaje.
A protesti ko protesti, ljudi protestuju jer osjecaju nepravdu. Ne protestuju samo crnci, kao sto ni nemire ne uzrokuju samo crnci (cak bih rekao da in neproporcionalno uzrokuju bijelci, anarhisti i ta balavurdija).
- jeza u ledja
#18087 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Prica je o Americi, nije prica o BiH, niti smo na Ferhadiji. O BiH ovdje nisam "a" napisao ima 10 godina.armin071 wrote: ↑03/06/2020 21:49Ma ne možeš ti sa bh kaubojem poprimio je onaj prepotentni usa mentalitet, najpametniji je u svim sferama niko mu nije ovdje ni do koljena i na Ferhadiji ih je lahko poznati jednostavno “zrače” i gledaju tim prezirnim pogledom na “glupe i zaostale Bošnje” uostalom kao i predsjednik što im se ponaša na svim onim sjednicama i sl....karanana wrote: ↑03/06/2020 21:42 bio sarkazam ili ne, tvrdnja je tacna. osim sto je tamnoput, sta je obama uradio na poboljsanju odnosa i na disciplinovanju policije? isto ko sto trumpa napadaju za deportaciju imigranata a u obaminoj eri visestruko vise imigranata deportovano. ali medijska ofanziva je takva da se vidi samo ono sto kao trump radi. matere mi meni ga do nekle i zao.
Upravo TI pak smatras da TI znas bolje od nekoga ko zivi u Americi sta je bolje za njih.
Vidim puna usta su ti i Palestine, istovremeno hvalis Trumpa. Nenadjebiva kombinacija.
-
The 51st State
#18088 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa eto protestanti su vec utvrdili ocigledno znaju.jeza u ledja wrote: ↑03/06/2020 22:07A kako utvrditi rasni motiv?The 51st State wrote: ↑03/06/2020 21:46 Ok jezgrovit insajt from the fejs of the plejs, nema sta i baratas sa vise informacija sto je prirodno, no nijednom nisam reko da nema nekih anomalija i nepravilnosti, ti si naveo neke primjere koji idu prillog tvojoj tezi i recimo da se slazzem sa tim. Moja dilema je kompletno trigerovanje nemira ovakvih razmjera zarad ovakvog ubistva jer rasni motiv nije jasno utvrdjen ili jewte u medjuvremenu? Ako se dobro sjecam bio je crni drot na snimku pored ovog ubice?
Kako utvrditi rasni motiv ako tebe od hiljadu auta na cesti, od kojih svi idu preko granice, bas tebe drot zaustavi? Na primjer.
Danas je rasizam sofisticiran, ispodpovrsinski i malo teze ga je dokazati i utvrditi, pogotovo ako ga ni pocinitelj sam sebi ne priznaje.
A protesti ko protesti, ljudi protestuju jer osjecaju nepravdu. Ne protestuju samo crnci, kao sto ni nemire ne uzrokuju samo crnci (cak bih rekao da in neproporcionalno uzrokuju bijelci, anarhisti i ta balavurdija).
Protiv sofisticiranog rasizma valjda i metode za borbu protiv istog trebaju da budu iste? Ovako ispada da gadjas komarca krstarecim projektilom.. ne znam za taj primjer da propsute hiljadu prekoracenja brzine samo da bi crnca u prekrsaju zaustavili, buivalno kazem ali nije ti neki primjer.svakalo.
Last edited by The 51st State on 03/06/2020 22:23, edited 1 time in total.
- banjaluka078
- Moderator
#18089 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Care, iz pozicije nacionalne manjine u RS-u, a ovdje sam "svoj na svom", ja ti samo mogu reći blago tebi što si negdje gdje si u većini. Jer nemaš pojma kako je kad tvoja prava i jednakosti počinju i završavaju na papiru, kad institucije čine sve da tvoj kolektiv ne postoji, nemaš pravo na kulturu, jezik, istoriju, nastavu. Kad bi bili najsretniji da fizički ne postojim i podsjećam na taj dio istorije. Ali da, preCjednik me voli i čestita mi Bajram u po' dnevnika. I svakom svojom akcijom čini da osjetim upravo svaki atom mržnje koju nosi prema manjinama. Ja znam kako je Palestincu, crncu, Marokancu...među bijelim svijetom u zemljama u kojima su rođeni i imaju, na papiru, svako pravo. Ali probaj da naglas tražiš svoje pravo, probaj imati posao, karijeru... U Americi pola milenijuma na crnca gledaju kao na roba, alatku, biće na dvije noge bez razuma. Mene gledaju kroz 600 godina turske vladavine i njihovog guslanja o njoj.General War wrote: ↑03/06/2020 21:02 Pazi bogati...ne odovoris na pitanje sta tacno vidis da su crnci ugrozeni u USA naspram drugih vec mi nesto prisivas?
Nope...napisao sam mjesec dana na odmor cisto da uporede...a ne pricam to bezveze.
Ufff...vanredno stanje...onako, nista ne znaci, ni zabranu okupljanja...
Uvjeren sam da je problem rasizma prema crnicma preuvelican i iskoristen za druge agende...niti ista vidim da rasizam ima ikakav uticaj na ovaj slucaj osim policajca sto je pretjerao i za to treba odgovarati...a evo i drugacijeg primjera:Nisam ja bogom dan, ali imam pravo reci...jel ti se ne svidja...poljubi pa ostavi...ti promjenio, ja promjenio...Birmingham police officer recovering after being shot several times Wednesday; Warrants issued for hospitalized suspect
https://www.al.com/news/2020/03/birming ... stody.html
Nikakve ama bas nikakve veze nema ustav s ovim dogadjajem, opet te pitam sta tacno vidis u cemu su crnci uskraceni za svoja prava u USA?
Prijatelju na Bosanskom si forumu ako hoces sa amerikancima bas da ragovaras glede i unatoc ovog issue-a...a da ne dozvoljavas da neko kaze svoje misljenje jer toboze njie u americi...ne znam ko je od nas dvojice pogrijesio mjesto.
Možda tebi ova paralela nema smisla, ali vjeruj da je iz moje pozicije ista stvar.
Nemoj pisati o nepravdama koje nisi osjetio na svojoj koži, nemaš pojma kako je.
- Point.
#18090 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da vidimo. Na jednoj strani Jež, koji živi u USA godinama i poznaje situaciju kako to tamo zaista fercera, a na drugoj General War koji Ameriku jedino vidio na filmovima i serijama. I Đeneral soli pamet kako je tamo, koliko rasizma ima i koliko nema, zna frajer situaciju.
Dodaj tu i Challengera, mislim da je jedini forumaš što je fasovao mjesečni ban zbog, wait for it, rasizma.
Dodaj tu i Challengera, mislim da je jedini forumaš što je fasovao mjesečni ban zbog, wait for it, rasizma.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#18091 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne znam zbog čega se kritikuje Trump, ne radi svoj posao nista losije od prethodnika, bar ovih par zadnjih kao sto su Obama, Bush, Clinton, cak bih rekao da radi dosta bolje svoj posao...
Apropo ovog incidenta sa Floydom, ovaj policajac zasluzuje najgoru mogucu kaznu, vjerujem da ce i biti kaznjen, ali se mora reci da su crnci jedva docekali ovakvo stanje da izađu vani, pocnu pljackati posten narod, unistavati radnje itd itd.
Uostalom ovaj policajac bi ovako usmrtio i bjelca ubjedjen sam, lik je bolestan, ne mora znaciti da je rasista odmah...
Apropo ovog incidenta sa Floydom, ovaj policajac zasluzuje najgoru mogucu kaznu, vjerujem da ce i biti kaznjen, ali se mora reci da su crnci jedva docekali ovakvo stanje da izađu vani, pocnu pljackati posten narod, unistavati radnje itd itd.
Uostalom ovaj policajac bi ovako usmrtio i bjelca ubjedjen sam, lik je bolestan, ne mora znaciti da je rasista odmah...
- jeza u ledja
#18092 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
The 51st State wrote: ↑03/06/2020 22:16
Pa eto protestanti su vec utvrdili ocigledno znaju.
Protiv sofisticiranog rasizma valjda i metode za borbu protiv istog trebaju da budu iste? Ovako ispada da gadjas komarca krstarecim projektilom.. ne znam za taj primjer da propsute hiljadu prekoracenja brzine samo da bi crnca u prekrsaju zaustavili, buivalno kazem ali nije ti neki primjer.svakalo.
Ovo sam bas danas cuo slucajno ovdje (taj primjer):
Ako ti se ne gadi, pogledaj. Tj. poslusaj.
A znam i iz price prijatelja, jednog Iranca koji je rodjen i odrastao u Americi. Onako je malo, bas markantan
Jednostavno kad si bijel u Americi ti tu privilegiju da si providan ne vidis.
Sto se tice protestanata, pa ljudi se bore raznim sredstvima. To je konstantna borba vec 200 godina. Bio rat u vezi toga jbt. Pa poslije cim je pocela Rekunstrukcija (u stvari cim je Lincoln ubijen) eto KKK i eto babaroga. Ugasis na jednom mjestu - pojavi se na drugom.
Isti ovaj institucionalni rasizam je postojao i tada, davno, i pored svih zakona koji bi trebali stititi crnce.
Recimo - ne mozes glasati ako si nepismen. (Govorim o kraju 19-og vijeka). Pola Juga bilo nepismeno, pogotovo crnci.
Ili, ne mozes glasati ako ne posjedujes zemlju. Ko ne posjeduje zemlju?
Itd, itd.
To je konstantna borba.
I nije samo borba protiv rasizma, borba je i za prava govora, prava da izrazis nezadovoljstvo. To ako se s tim zajebavas, bice ti malo pomalo oduzeto. Toga su ljudi u Americi svjesni. To je duboko ugravirano u americku kolektivnu psihu, cak i onda kada to ne shvataju.
- jeza u ledja
#18093 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump uopste ne radi svoj posao. Posao rade drugi, a on je pajac.
Inace, nezaposlenost najveca od Velike depresije (veca u odnosu na recimo EU zemlje). Broj umrlih od Corone ubjedljivo najveci na svijetu. Sirom Amerike protesti, paljevine, nemiri.
Umjesto da smiruje situaciju, on je potpiruje idiotskim Twitovima i ispraznim zastrasivanjem.
Popularnost mu ni u jednom trenutku nije presla 50%.
Al najbolji preCjednik.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#18094 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
nisam rekao da je najbolji, ali u zadnjih 25-30 godina sigurno jeste najbolji sto dovoljno govori o Americi. Nezaposlenost je takva kakva jest, ko je kriv kriminalcima sto vole pljackati i lezati. Ko hoce, uvijek ima posla.jeza u ledja wrote: ↑03/06/2020 22:47Trump uopste ne radi svoj posao. Posao rade drugi, a on je pajac.
Inace, nezaposlenost najveca od Velike depresije (veca u odnosu na recimo EU zemlje). Broj umrlih od Corone ubjedljivo najveci na svijetu. Sirom Amerike protesti, paljevine, nemiri.
Umjesto da smiruje situaciju, on je potpiruje idiotskim Twitovima i ispraznim zastrasivanjem.
Popularnost mu ni u jednom trenutku nije presla 50%.
Al najbolji preCjednik.![]()
![]()
-
90minut
#18095 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kad se sjetim prica da ce vec 2017 uletiti u rat s dvije zemlje kad ono lik veci mirotvorac od svih prethodnih. 
A kako je tek irance hladno rijesio.
A kako je tek irance hladno rijesio.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#18096 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ma o tome ti pričam, lik ima svoj nacin rjesavanja sukoba i radi to odlicno, jos drzi do svoje veze sa fanovima na twitteru sto je jako pohvalno za jednog takvog covjeka. Nije se uobrazio sekunde.
- jeza u ledja
-
90minut
#18098 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I u prošlosti ima na bezbroj crnih prijatelja to mi je ubjedljivo najveca komedija kad ga rasistom nazivaju.
Ništa se mirom nece postici mora biti oštar jer da je dao mirne izjave ovih dana još više bi gradovi gorjeli to ti je garant.
Samo oštro.
Last edited by 90minut on 03/06/2020 22:59, edited 1 time in total.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#18099 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
pa kad antitrampovcima nestane argumenata onda je najlakse nekoga proglasiti rasistom, a u sustini vecih rasista od crnaca nema.90minut wrote: ↑03/06/2020 22:58I u prošlosti ima na bezbroj crnih prijatelja to mi je ubjedljivo najveca komedija kad ga rasistom nazivaju.
- dale cooper
#18100 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ako ništa 90minuta i Gerro su na svim temama konzistentni. Nemaju pojma ni o čemu.