Pa nisam mislio bukvalno tebe ko tebeFudo387 wrote:Majke ti, na osnovu cega si ti zakljucio da mene zanima stanje vodovoda u Sarajevu?512MB wrote:Hocu da kazem, djaba ti kuknjava o vodovodu u rajvosa kad zivis u Hamerici. To je tvoja zemlja sad, tako si odabrao i tamo se angazuj. Nemos guzicom na dvije stolice.Fudo387 wrote:
Was sagen Sie?
Minka ne kontati...
Desničari osvajaju Evropu!
- 512MB
#676 Re: Desničari osvajaju Evropu!
-
Bodkin
#677 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ams i socijala nisu istoSaraFina wrote:
AMS i socijala nisu isto. Ako je bio student nije mogao istovremeno biti i prijavljen na AMS. Ne ukopavaj se dalje, nezgodno mi ofirati te
A ako je bio socijalni slučaj onda nije imao pravo na nadoknadu sa AMS-A za netaposlene. Niti bi ga ko zvao na razgovor. MA i AMS su dvije različite institucije
Znaci tvrdis da ako radis i izgubis posao, da nemas pravo na naknadu od drzave i da te ams ne zove na razgovore na pozicije koje oni dobiju od firmi i koje pasu tvom profilu?
Onda nemas pojma o drzavi u kojoj zivis
- 512MB
#678 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ja mislim da je Sara htjela rec da "Arbeitslosengeld" i "Notstandshilfe" nije jedno te isto, al ko ce znat sad..Bodkin wrote:Ams i socijala nisu istoSaraFina wrote:
AMS i socijala nisu isto. Ako je bio student nije mogao istovremeno biti i prijavljen na AMS. Ne ukopavaj se dalje, nezgodno mi ofirati te
A ako je bio socijalni slučaj onda nije imao pravo na nadoknadu sa AMS-A za netaposlene. Niti bi ga ko zvao na razgovor. MA i AMS su dvije različite institucijewow, da nisam tebe citao nikad ne bih saznao.
Znaci tvrdis da ako radis i izgubis posao, da nemas pravo na naknadu od drzave i da te ams ne zove na razgovore na pozicije koje oni dobiju od firmi i koje pasu tvom profilu?
Onda nemas pojma o drzavi u kojoj ziviskako rekoh, vjerovacu svom jaranu umjesto Serafini
- animals
#679 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ajd razumijem Boldikina sto u svakom Austrijancu vidi Hitlera, ali ne kontam Selna..
gdje ti zivis i radis da mi je znati..
- animals
#680 Re: Desničari osvajaju Evropu!
FPÖ je blizak stavovima tvog precednika Dodika..Bodkin wrote:Vjerovacemo Serafini sa klixa sa stavovima bliskim fpo-u. Samo da se ne lize sa srbima, dobio bi sa ove teme dva dozivotna glasaca
- animals
#681 Re: Desničari osvajaju Evropu!
I vi iz BiH nasli da pametujete o desnici..
a 20 god birate najgore desnicare u Evropi..
a 20 god birate najgore desnicare u Evropi..
- Ironman_88
#682 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Austrija nije nikad krila svoj identitet, a tj. da je kršćanska zemlja koja daje veliku slobodu manjinama i drugim religijama. Ne znam zašto je krst problematičan - kao manjina imaš veću slobodu izražavanja svog "identiteta" nego u mnogim drugim matičnim državama tih osoba kojima smeta krst.
-
Bodkin
#683 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Moj nije ali tvoji stavovi taman za fpo. Kladim se da mrzis sebe kad ga zaokruzis za ono lizanje sa srbimaanimals wrote:FPÖ je blizak stavovima tvog precednika Dodika..Bodkin wrote:Vjerovacemo Serafini sa klixa sa stavovima bliskim fpo-u. Samo da se ne lize sa srbima, dobio bi sa ove teme dva dozivotna glasaca
-
Bodkin
#684 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Kao obicno glupost. Ja prvi ovdje govorio kao kurz nije desnicar i ti mi nasao to spocitavati. Nakon posta da evropljani naseljavaju arape da olaksaju jevrejimaanimals wrote:Ajd razumijem Boldikina sto u svakom Austrijancu vidi Hitlera, ali ne kontam Selna..
I kad znas da si ujedinio mene i selna u jedan cosak koji se ne slazu ni oko toga koje je boje nebo znas koliko je sati
- animals
#685 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Neradnicima smeta sve..Ironman_88 wrote:Austrija nije nikad krila svoj identitet, a tj. da je kršćanska zemlja koja daje veliku slobodu manjinama i drugim religijama. Ne znam zašto je krst problematičan - kao manjina imaš veću slobodu izražavanja svog "identiteta" nego u mnogim drugim matičnim državama tih osoba kojima smeta krst.
Najbolji su mi oni koji jebu Austrijancima nacisticku majku, a koriste sve blagodati ove drzave
a o islamistima ne vrijedi ni raspravljati..
- animals
#686 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Prvo ja nikad ne glasam..Bodkin wrote:Kao obicno glupost. Ja prvi ovdje govorio kao kurz nije desnicar i ti mi nasao to spocitavati. Nakon posta da evropljani naseljavaju arape da olaksaju jevrejimaanimals wrote:Ajd razumijem Boldikina sto u svakom Austrijancu vidi Hitlera, ali ne kontam Selna..
gdje ti zivis i radis da mi je znati..![]()
I kad znas da si ujedinio mene i selna u jedan cosak koji se ne slazu ni oko toga koje je boje nebo znas koliko je sati
drugo ti pises o necemu sto nemas pojma..
Strache nisam nikad branio, vec sam pisao o njegovim biracima i zasto ga biraju
da imalo znas da citas moje postove ne bi lupao..
- seln
#687 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ovo sto si napisao bi komotno moglo biti od opstinskog sekretara FPÖ Knittelfeld.animals wrote:Neradnicima smeta sve..Ironman_88 wrote:Austrija nije nikad krila svoj identitet, a tj. da je kršćanska zemlja koja daje veliku slobodu manjinama i drugim religijama. Ne znam zašto je krst problematičan - kao manjina imaš veću slobodu izražavanja svog "identiteta" nego u mnogim drugim matičnim državama tih osoba kojima smeta krst.
Najbolji su mi oni koji jebu Austrijancima nacisticku majku, a koriste sve blagodati ove drzave
-
Bodkin
#688 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Svaki se poklapa 90% sa fpo glasacima.animals wrote:Prvo ja nikad ne glasam..Bodkin wrote:Kao obicno glupost. Ja prvi ovdje govorio kao kurz nije desnicar i ti mi nasao to spocitavati. Nakon posta da evropljani naseljavaju arape da olaksaju jevrejimaanimals wrote:Ajd razumijem Boldikina sto u svakom Austrijancu vidi Hitlera, ali ne kontam Selna..
gdje ti zivis i radis da mi je znati..![]()
drugo ti pises o necemu sto nemas pojma..
Strache nisam nikad branio, vec sam pisao o njegovim biracima i zasto ga biraju
da imalo znas da citas moje postove ne bi lupao..
I znam ja dobro o cemu pisem
- animals
#689 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Nemas ti pojma o zivotu..
- SaraFina
#690 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Bodkin wrote:Ams i socijala nisu istoSaraFina wrote:
A ako je bio socijalni slučaj onda nije imao pravo na nadoknadu sa AMS-A za netaposlene. Niti bi ga ko zvao na razgovor. MA i AMS su dvije različite institucijewow, da nisam tebe citao nikad ne bih saznao.
Onda nemas pojma o drzavi u kojoj ziviskako rekoh, vjerovacu svom jaranu umjesto Serafini
Imaš naravno. Ne izvrći...to je "naknada za nezaposlene" Arbeitslosengeld (u ovisnosti koliko si radio) a kasnije Notstandshilfe. (Koje isto dobijaš od AMS-a umanjena nadoknada, ako baš prehrhaš s neradom )
Klasičnu socijalu, dobijaš kad nemaš pravo ni na jedan vid gore pomenute nadoknade i za nju AMS nije nadležan nego MA.
U vlasniśtvu ne smiješ posjedovati ništa apsolutno d,a bi ostvario prava. Tada nema poziva od AMS -a niti razgovora za posao. O putovanju i u slučaju a i b rizikuješ u slučaju c gubiš u potpunosti pravo.
Ako si redovan student, ne možeš ni u BiH biti na AMS-u istodobno. Dakle šta izmišljaš?
Redovni studenti imaju potpore, ali to nije nikakva socijala. Nego dječiji doplatak i jeden vid pomoći u slučaju da ostvari rezultate u ispitima.
Uglavnom, to što si ti pisao da je čovjek primao socijalu i putovao je nebuloza na kub. Primao socijalu i studirao takodjer i bio prijavljen na socijalu - AMS i redovno studirao.
Kužiš zablude?
- animals
#691 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Sto se ne iselis ako ti je lose..seln wrote:Ovo sto si napisao bi komotno moglo biti od opstinskog sekretara FPÖ Knittelfeld.animals wrote:Neradnicima smeta sve..Ironman_88 wrote:Austrija nije nikad krila svoj identitet, a tj. da je kršćanska zemlja koja daje veliku slobodu manjinama i drugim religijama. Ne znam zašto je krst problematičan - kao manjina imaš veću slobodu izražavanja svog "identiteta" nego u mnogim drugim matičnim državama tih osoba kojima smeta krst.
- seln
#692 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Kao da sam citao slicne poruke upucene srpskim povratnicima u Hrvatskoj...animals wrote:Sto se ne iselis ako ti je lose..seln wrote:Ovo sto si napisao bi komotno moglo biti od opstinskog sekretara FPÖ Knittelfeld.animals wrote: Neradnicima smeta sve..
sad bas pokazujes koliko si jadan.
- animals
#693 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Sto se ne iselis ako ti je lose..[/quote]
Kao da sam citao slicne poruke upucene srpskim povratnicima u Hrvatskoj...
sad bas pokazujes koliko si jadan.[/quote]
Sad se suosjecas i sa Srbima..
to zbog Boldikina
Kao da sam citao slicne poruke upucene srpskim povratnicima u Hrvatskoj...
sad bas pokazujes koliko si jadan.[/quote]
Sad se suosjecas i sa Srbima..
to zbog Boldikina
- SaraFina
#694 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Bodkin wrote:Moj nije ali tvoji stavovi taman za fpo. Kladim se da mrzis sebe kad ga zaokruzis za ono lizanje sa srbimaanimals wrote:FPÖ je blizak stavovima tvog precednika Dodika..Bodkin wrote:Vjerovacemo Serafini sa klixa sa stavovima bliskim fpo-u. Samo da se ne lize sa srbima, dobio bi sa ove teme dva dozivotna glasaca
Fakat 300 k Srba glasalo za H.C a ti ovdje mene koje sam Ahmeda Husagića favorizirala prozivaš FPÖ glasačem.
To što se slažem sa nekim stavovima " lepog uhonje" čisto in pragmatičnih razloga tebi je grund da me nacistkinjom okarakteriziraš?
Ogradi se od svekolike pravoslavne braće javno i njihovih stavova. Uhonja je centar, nije nikakav nacist.
- hadzinicasa
#695 Re: Desničari osvajaju Evropu!
joj animals, retorika ti je jadna kao i pravopis i dedukcija.
ono "h" ili odsustvo istoga na kraju rijeci ti ne halalim, dzaba.
a recenica "ako ti ne valja, haj' ti" se ne moze uopce uzeti zaozbiljno u bilo kakvoj smislenoj raspravi a samim tim ni onaj ko je izgovara.
a recenica "ako ti ne valja, haj' ti" se ne moze uopce uzeti zaozbiljno u bilo kakvoj smislenoj raspravi a samim tim ni onaj ko je izgovara.
-
Bodkin
#696 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Znaci ipak je moguce da je radio pa otisao na ams i dobijao lovu neko vrijeme pa se opet zaposlio pa opet na ams i sve tako aSaraFina wrote:Bodkin wrote:Ams i socijala nisu istoSaraFina wrote:
Imaš naravno. Ne izvrći...to je "naknada za nezaposlene" Arbeitslosengeld (u ovisnosti koliko si radio) a kasnije Notstandshilfe. (Koje isto dobijaš od AMS-a umanjena nadoknada, ako baš prehrhaš s neradom )
Klasičnu socijalu, dobijaš kad nemaš pravo ni na jedan vid gore pomenute nadoknade i za nju AMS nije nadležan nego MA.
U vlasniśtvu ne smiješ posjedovati ništa apsolutno d,a bi ostvario prava. Tada nema poziva od AMS -a niti razgovora za posao. O putovanju i u slučaju a i b rizikuješ u slučaju c gubiš u potpunosti pravo.
Ako si redovan student, ne možeš ni u BiH biti na AMS-u istodobno. Dakle šta izmišljaš?
Redovni studenti imaju potpore, ali to nije nikakva socijala. Nego dječiji doplatak i jeden vid pomoći u slučaju da ostvari rezultate u ispitima.
Uglavnom, to što si ti pisao da je čovjek primao socijalu i putovao je nebuloza na kub. Primao socijalu i studirao takodjer i bio prijavljen na socijalu - AMS i redovno studirao.
Kužiš zablude?
Sto dalje znaci da ni post ne citas nego odgovoris ono sto ti generalno smeta. Ade bar da znam
- animals
#697 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Sarafina bolje ne raspravljaj sa njima dvojicom..
vidis da su paranoicni..
vidis da su paranoicni..
- seln
#698 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ne sa Srbima kao takvima, nego sa slabijima.animals wrote:Sad se suosjecas i sa Srbima..seln wrote:Kao da sam citao slicne poruke upucene srpskim povratnicima u Hrvatskoj...![]()
sad bas pokazujes koliko si jadan.
to zbog Boldikina
A to "kome ne odgovara, neka se iseli" se cuje sirom Balkana.
Dzaba ti sve godine u Austriji, Balkan snazno tece tvojim venama.
- seln
#699 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Vrhunski argument, nema sta.animals wrote:Sarafina bolje ne raspravljaj sa njima dvojicom..
vidis da su paranoicni..
- animals
#700 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Evo jos jedne..hadzinicasa wrote:joj animals, retorika ti je jadna kao i pravopis i dedukcija.
koja vidi bijele miseve.